perfcell Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα. Εχω ενα notebook acer aspire 5741G το οποιο ζεσταινοταν αρκετα. Το ανοιξα το καθαρισα ολοκληρωτικα στο ανεμιστηρακι και στις τρυπες που εξερχεται ο αερας και επισης αλλαξα παστα στον επεξεργαστη (ο επεξεργαστης ειναι i5 με δυο επαφες οπου και στις δυο προσθεσα θερμοαγωγιμη παστα). Κουμπωσα το μηχανημα το εβαλα να δουλεψει και στο μισαωρο εσβησε. Το αγγιξα και εκαιγε υπερβολικα ολοκληρο προφανως εκλεισε απο θερμοκρασια. Αναρωτιεμαι τι μπορει να φταιει και σβηνει. Σκονη δεν υπαρχει πουθενα. Τι μπορει να φταιει? Επισης υπαρχει καποιο προγραμματακι που μπορω να ελεγξω τις θερμοκρασιες του notebook? Ευχαριστω πολυ!
zio10 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 η ψύκτρα έχει πατήσει σωστά? Το ανεμιστηράκι το σύνδεσες ή μήπως το ξέχασες? Για θερμοκρασίες δες το speedfan και το hardware monitor 2
Σαϊνόμπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μηπως εβαλες παραπανω παστα απ' οτι επρεπε? Εγω θα το ανοιγα ξανα να ελεγξω οτι τα παντα βρισκονται στη θεση τους οπως πρεπει.
perfcell Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 #zio10 η ψυχτρα εχει πατησει σωστα το εχω επιβεβαιωσει και την εχω βιδωσει καλα. Το ανεμιστηρακι ξεκιναει να γυρναει στο 15-20 λεπτο και στο μισαωρο σβηνει το notebook. Ευχαριστω για τα προγραμματα. #Σαϊνόμπι το εχω ανοιξει δυο φορες. Την πρωτη φορα εβαλα λιγη παστα εσβησε δυο φορες και την δευτερη του εβαλα μπολικη για να δοκιμασω παλι εσβησε στους ιδιους χρονους. Παιζει να φταιει η ποιοτητα της παστας? Η μηπως κατι αλλο οπως το συστημα ψυξης ή ο επεξεργαστης? 1
Swimmer21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Προβλημα καρτας γραφικων μυριζομαι.. σου σβηνει οταν παιζεις παιχνιδια ή εχεις αρκετες καρτελες στον browser ή ετσι ξαφνικα; 1
Σαϊνόμπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Tην CPU δεν την πειραξες καθολου απ΄το socket της, σωστα? Παρεμεινε κουμπωμενη οπως ηταν καθ ολη την διαδικασια του καθαρισματος και της αλλαγης της παστας, ναι? Δοκιμασε μια αν μπορεις να bootαρεις σε Ubuntu για παραδειγμα και κανε χρηση ωστε να δουμε αν θα σβησει και εκει.
Swimmer21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Κατεβασε αυτο http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/ κανε το τεστ και δες αν σβησει.. Πιστευω αν βαλεις παστα στη καρτα γραφικων το προβλημα σου θα λυθει.. Βγαλε την ψυχτρα και απο κατω αφαιρεσε προσεκτικα τα υπολλειματα της προηγουμενης παστας, και βαλε καινουρια.. Μου εχει τυχει laptop να σβηνει με ενα απλο βιντεακι στο youtube.. Εβαλα παστα στη καρτα γραφικων, την στρεσαρα με το προγραμμα που σου εστειλα παραπανω και δεν εσβηνε, διορθωθηκε.. Εκει θα πονταρα τα λεφτα μου εγω..
perfcell Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 #Swimmer21 δεν χρειαζεται να κανω τιποτα. απλα το αφηνω ανοιχτο και υπερθερμαινεται. στην καρτα γραφικων πανω υπαρχει ενα κομματι σαν τσιχλα πανω κατω ελπιζω καταλαβαινεις σε τι αναφερομαι, δεν ξερω την ονομασια του. Οποτε αυτο με καλυπτει η χρειαζεται να το βγαλω και να βαλω παστα? Τωρα θα κοιταξω και το βιντεο. #Σαϊνόμπι πως θα ακριβως θα κανω boot σε Ubuntu? Και να το κανω δεν ειναι hardware το θεμα που αντιμετωπιζω η παιζει ρολο και το λειτουργικο? 1
Swimmer21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 #Swimmer21 δεν χρειαζεται να κανω τιποτα. απλα το αφηνω ανοιχτο και υπερθερμαινεται. στην καρτα γραφικων πανω υπαρχει ενα κομματι σαν τσιχλα πανω κατω ελπιζω καταλαβαινεις σε τι αναφερομαι, δεν ξερω την ονομασια του. Οποτε αυτο με καλυπτει η χρειαζεται να το βγαλω και να βαλω παστα? Τωρα θα κοιταξω και το βιντεο. #Σαϊνομπι πως θα ακριβως θα κανω boot σε Ubuntu? Και να το κανω δεν ειναι hardware το θεμα που αντιμετωπιζω η παιζει ρολο και το λειτουργικο? Ναι πρεπει να το βγαλεις πολυ προσεκτικα οπως δειχνει στο βιντεο, και να βαλεις παστα.. αυτο πιστευω δημιουργει το προβλημα 1
Σαϊνόμπι Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 κανε αυτο με την παστα στην gpu και πες μας πως παει
Swimmer21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Βγαλε την παλια παστα με μια πιστωτικη καρτα σιγα σιγα σαν σπατουλα μην το γδαρεις, και λιγο οινοπνευμα.. καθαρισε το ανεμιστηρακι της καρτας γραφικων και μετα βαλε μια στρωση καινουρια παστα και κλειστο.. Τρεξε το προγραμμα πριν και μετα να μας πεις αν κλεινει.. http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/
perfcell Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2014 #Swimmer21 #Σαϊνόμπι σας ενημερώνω σε λίγο με φωτογραφία! Λοιπον, οταν εβαλα προχθες την παστα ηταν ετσι: http://i60.tinypic.com/2mglimb.jpg Και τωρα που το ανοιξα παλι ειναι ετσι: http://i59.tinypic.com/2ecql9f.jpg Σαν να ελαττωθηκε η ποσοτητα παστας... Επισης λυστε μου μια απορια. Στο κεντρο ειναι ο επεξεργαστης. Δεξια ειναι αλλα δυο chip. Το κατω ειναι μαλλον η καρτα γραφικων. Το πανω τι ειναι? Εχω κανει σωστα τη δουλεια? 1
Swimmer21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Εμενα η δικη μου παστα ειναι καπως γκρι.. νομιζω ειναι καλυτερη ποιοτητα.. δεν ξερω τι παιζει.. εχω την Arctic Silver Δεν μπορω να καταλαβω απο τις φωτο, χωρις τα καλυματα.. Κλειστο παντως και ανοιξε και τρεξε το προγραμμα με το test και δες αν κλεισει η οχι
perfcell Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 #Swimmer21 αυτες ειναι οι φωτο τωρα που το κλεινω. http://i59.tinypic.com/1zgcmkp.jpg http://i62.tinypic.com/10i71ox.jpg μεχρι εδω καλα? τελικα το πανω δεξια ξερουμε τι ειναι? #Swimmer21 στο προγραμμα πατησα burn-in test. ξεκινησε εχει βγαλει ενα ματι και ανεβαινει η θερμοκρασια κατω που δειχνει παρα πολυ γρηγορα. μεσα σε 3 λεπτα απο 61C πηγε 92C... τι κανω? 1
Swimmer21 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2014 καλα ειναι τοσο.. πανω απο 110 δεν ειναι καλα.. Μπορει να μην σου ξανακλεισει τωρα.. δοκιμασε το λιγες ωρες.. οχι με το προγραμμα, αλλα κανονικα οπως καθε μερα Αν δεν σου κλεισει σε οση ωρα θα σου εκλεινε προηγουμενως, ειναι οκ.. θελει βεβαια συντηρηση και ισως καλυτερη ποιοτητα παστας 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα