Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να βαλω ενα σεβαστο ποσο σε λογαριασμο καποιου σωματειου.

Γινεται να παω στη τραπεζα και να πω να μεταφερουν τα λεφτα απο υπαρχοντα λογ/σμο μου ή πρεπει να τα σηκωσω και να τα παω ως καταθεση? Ποση ειναι η προμηθεια και στις δυο περιπτωσεις?

Σε ποσο καιρο πανε τα λεφτα στον αποδεκτη τους?

Δημοσ.

προμήθεια σε κατάθεση τρίτου δεν υπάρχει πλέον σε καμία τραπεζα. εάν έχεις λογαριασμό στην ίδια τράπεζα με το τρίτο πρόσωπο, κάνεις κατευθείαν μεταφορά από το ταμείο ή web banking, δε χρειάζεται να γίνει ανάληψη κατάθεση. τα λεφτά φαίνονται την ίδια μέρα απλώς η τοκοφορία έχει μία μέρα μετα. εάν στείλεις έμβασμα και μιλάμε για ποσό εως και 12.500 ευρω τότε value 2 μέρες και 10 ευρώ έξοδα.

Δημοσ.

Σαν έμβασμα (μεταξύ τραπεζών) θέλει 1-2 εργάσιμες, ανάλογα την ώρα που θα γίνει η εντολή. Όσο για την προμήθεια θα είναι της τάξης των κάποιων ευρώ, αλλά κυμαίνεται μεταξύ τραπεζών, με σημαντικές διαφορές, σε κάποιες περιπτώσεις.

Εντός ιδίας τράπεζας (αν ο δικός σου λογ/μος είναι στην Χ τράπεζα, όπως και του σωματείου) η μεταφορά είναι άμεση και στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς προμήθεια (δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας).

Δημοσ.

προμήθεια σε κατάθεση τρίτου δεν υπάρχει πλέον σε καμία τραπεζα. εάν έχεις λογαριασμό στην ίδια τράπεζα με το τρίτο πρόσωπο, κάνεις κατευθείαν μεταφορά από το ταμείο ή web banking, δε χρειάζεται να γίνει ανάληψη κατάθεση. τα λεφτά φαίνονται την ίδια μέρα απλώς η τοκοφορία έχει μία μέρα μετα. εάν στείλεις έμβασμα και μιλάμε για ποσό εως και 12.500 ευρω τότε value 2 μέρες και 10 ευρώ έξοδα.

Nαι, νομιζω οτι ο λογ/σμος του τριτου ειναι στην ιδια τραπεζα. Web banking δεν εχω. Αρα παω στο ταμειο και λεω να μεταφερουν λεφτα απο το λογ/σμο μου στο λογ/σμου του τριτου.

Αν τα λεφτα φαινονται την ιδια μερα, γιατι μου ειπαν να τους στειλω με fax την αποδειξη καταθεσης?

Το εμβασμα τι μερος του λογου ειναι?

Δημοσ.

Nαι, νομιζω οτι ο λογ/σμος του τριτου ειναι στην ιδια τραπεζα. Web banking δεν εχω. Αρα παω στο ταμειο και λεω να μεταφερουν λεφτα απο το λογ/σμο μου στο λογ/σμου του τριτου.

Αν τα λεφτα φαινονται την ιδια μερα, γιατι μου ειπαν να τους στειλω με fax την αποδειξη καταθεσης?

Το εμβασμα τι μερος του λογου ειναι?

Για το υπογραμμισμένο:

Εντός ιδίας τράπεζας, η κίνηση είναι online, ήτοι φαίνεται άμεσα. Το fax στο ζήτησαν γιατί προφανώς και εκείνος/εκείνοι δεν έχουν επίσης web banking και θέλουν fax για να μη στήνονται στην ουρά.

Το έμβασμα είναι εντολή μεταφοράς χρημάτων από μια τράπεζα σε άλλη (και είναι πιο χρονοβόρο/κοστοβόρο).

Συμπέρασμα:

Βγάλτε κωδικούς ebanking  :-)

Δημοσ.

Να βαλω κωδικους ebanking το βλεπω ως αχρηστη κινηση. Δε μετακινω ποσα καθε τοσο, αλλωστε δεν τα εχω κιολας:)

Το fax το ζητησαν για αμεση ενημερωση της καταθεσης. Στην ουρα γιατι να σταθουν? Το χρημα θα μπει στο λογ/σμο τους και θα καθεται, δε θα το σηκωσουν αμεσα.

Ωστε αν κανεις καταθεση σε λογ/σμο αλλης τραπεζας, αυτο λεγεται εμβασμα και κοστιζει 10€ ?

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μαλλον τωρα το σκεφτομαι να κανω ebanking.

Mπορω να μεταφερω λεφτα σε λογ/μο αλλου που δεν εχει ebanking?

Mπορω να πληρωνω διαφορους λογ/σμους, οπως δεη ή τηλεφωνιας?

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτός που λαμβάνει χρήματα δεν μπορεί να δει ποιος του τα έστειλε, και για αυτό σου ζητάνε την απόδειξη, για επικύρωση.

Δημοσ.

Νομίζω ότι αυτός που λαμβάνει χρήματα δεν μπορεί να δει ποιος του τα έστειλε, και για αυτό σου ζητάνε την απόδειξη, για επικύρωση.

Μπορεις να δωσεις ονομα κατα την καταθεση/μεταφορα και να φαινεται οτι εισαι εσυ

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

αν και η ερώτηση δε ταιριάζει ακριβώς στο τόπικ...

Γνωρίζει κανείς αν μπορώ μεταφέρω χρήματα απο λογαριασμό μου της ΕΤΕ σε λογαριασμό μου στην Πειραιώς, κατευθείαν-αυθημερόν ;

Ξερω σίγουρα πως η μεταφορά σε λογαριασμό εντός ίδιας τράπεζας πως γίνεται άμεσα.

Δημοσ.

στο ταμείο. δεν υπάρχει άλλη λύση

αλλά απ ότι φαίνεται δε σε βολεύει.

επειδή κάνω συχνά μεταφορές χρημάτων και μεταξύ  διαφορετικών τραπεζών, να πω πως μου έχει τύχει για γίνει και μεταφορά αυθημερόν.

αλλά είναι η εξαίρεση.

ίσως αν γίνει αρκετά νωρίς να πιστωθεί το ποσό την ίδια μέρα. ίσως...

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυθημερόν, αλλά μια φορά που επιχείρησα να το κάνω μέσω e-banking (από e-banking της Εθνικής, σε λογαριασμό Πειραιώς) πρόσεξα ότι κοστίζει αρκετά. Συγκεκριμένα η απλή μεταφορά είχε κόστος 2 ευρώ, και η "γρήγορη" μεταφορά πάνω από 10 ευρώ. Προσωπικά θεώρησα ότι δεν άξιζε τον κόπο και τελικά έκανα την "απλή" μεταφορά η οποία ολοκληρώθηκε την επόμενη μέρα.

Δημοσ.

ευχαριστώ παίδες...οντως τα εξοδα είναι 2 ευρώ και πραγματικά είναι ξεφτίλα.

απλώς εχω τη χρεωστική μου/paypal κτλ συνδεδεμένα με λογαριασμό πειραιώς, στον οποίο βάζω για λόγους ασφαλείας λίγα χρήματα...κι άδειασε.

Οπότε απο δευτέρα στο ταμείο.

Δημοσ.

ευχαριστώ παίδες...οντως τα εξοδα είναι 2 ευρώ και πραγματικά είναι ξεφτίλα.

απλώς εχω τη χρεωστική μου/paypal κτλ συνδεδεμένα με λογαριασμό πειραιώς, στον οποίο βάζω για λόγους ασφαλείας λίγα χρήματα...κι άδειασε.

Οπότε απο δευτέρα στο ταμείο.

βρες κανένα ΑΤΜ που να δέχεται κατάθεση χωρίς φάκελο ώστε να μπούνε αμέσως.

εγώ αυτό κάνω και έχω σωθεί.

δεν έχει νόημα να περιμένεις σαν τα παπούδια στην ουρά του ταμείου

Δημοσ.

βρες κανένα ΑΤΜ που να δέχεται κατάθεση χωρίς φάκελο ώστε να μπούνε αμέσως.

εγώ αυτό κάνω και έχω σωθεί.

δεν έχει νόημα να περιμένεις σαν τα παπούδια στην ουρά του ταμείου

Ειναι δυνατον να πιστωσουν λεφτα χωρις πρωτα να τα μετρησουν?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...