Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να μου προτείνετε ένα adsl modem/router με υποστήριξη voip.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις απλά δίνω σημασία στο voip. Θα με ενδιέφερε επίσης αν είναι δυνατόν να έχει δυνατό σήμα.

Δημοσ.

Θέλω να μου προτείνετε ένα adsl modem/router με υποστήριξη voip.

Δεν έχω τρελές απαιτήσεις απλά δίνω σημασία στο voip. Θα με ενδιέφερε επίσης αν είναι δυνατόν να έχει δυνατό σήμα.

εγω θα σου προτείνω αυτό που έχω εγώ, TG788vn, γιατι αυτό ξέρω οτι δουλεύει έστω και με πείραγμα. τώρα το που θα το βρείς, είναι άλλη ιστορία :P

πιο συγκεκριμένα υποστηρίζει DLNA, FTP με συνδεδεμένο δίσκο USB, VOIP (2 γραμμές), 3G ιντερνετ απο USB stickaki, και πολλά άλλα (αλλα ρυθμίζεται κυρίως μέσω telnet)

Δημοσ.

voip = πολλα μοντελα απο Thomson/technicolor = 787vn,788vn,789vnm784vn

draytek 2710,2760 γενικα τα μισα draytek βγαινουν και σε εκδοση voip.εχουν στο τελος το γραμμα v Πχ 2710vn.κοινως 2710 το μοντελο v οτι ειναι voip και n οτι ειναι 802.11n στο wireless.Πολυ καλα αλλα ακριβα.αλλα θα παρεις κατι που ειναι πολυ καλο σε ολα του.

γ.δεν παιρνεις modem router αλλα παιρνεις spa adapter(voip adapter) να το πω αλλιως και το βαζεις σε οποιοδηποτε ρουτερ.

http://www.cisco.com/c/en/us/products/collateral/unified-communications/small-business-voice-gateways-ata/datasheet_C78-691106.html

τa thomson,technicolor καλη λυση και φτηνη αλλα ολα απο CLI οποτε δεν ξερω κατα ποσο το θες.

• Like 1
Δημοσ.
γ.δεν παιρνεις modem router αλλα παιρνεις spa adapter(voip adapter) να το πω αλλιως και το βαζεις σε οποιοδηποτε ρουτερ.

lol γαμάτο, ούτε ήξερα οτι υπήρχε (και έχει κ 50 ευρώ μόνο)

Δημοσ.

lol γαμάτο, ούτε ήξερα οτι υπήρχε (και έχει κ 50 ευρώ μόνο)

παλια εβγαζε και η linksys και ισως απο κανα ebay να βρεις και κανα φτηνο.απλα δεν εχει wireless δεν εχει τιποτα.απλα συνδεεται με το ρουτερ ειτε ειναι adsl ειτε δεν ξερω τι και δινει fxs θυρες.δεν εχω δοκιμασει τετοιο.συνηθως ειχα ρουτερ που εδινε fxs πανω.

thomson 780.784,787

technicolor 784/788

Δημοσ.

συνηθως ειχα ρουτερ που εδινε fxs πανω.

thomson 780.784,787

technicolor 784/788

απορία, το 788vn το χεις δουλέψει με voip? ήθελε κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις? γιατι το έχω καταφέρει να δουλέψει αλλα δεν έχω δεί άλλον να δείχνει ενδιαφέρον, οπότε δεν ξέρω αν οι ρυθμίσεις που του εκανα ήταν απαραίτητες.

Δημοσ.

απορία, το 788vn το χεις δουλέψει με voip? ήθελε κάποιες ιδιαίτερες ρυθμίσεις? γιατι το έχω καταφέρει να δουλέψει αλλα δεν έχω δεί άλλον να δείχνει ενδιαφέρον, οπότε δεν ξέρω αν οι ρυθμίσεις που του εκανα ήταν απαραίτητες.

τα 780 ,784,787,784 v3 τα εχω δουλεψει με manual setup του voip.Περα απο τις κλασσικες ρυθμισεις δεν εβαζα τιποτε αλλο.

βεβαια επρεπε απο cli να αλλαξω codec γιατι στην αρχη αφηνα μονο το 729 ανοιχτο αλλα ετσι δεν μπορουσα να στειλω fax.και νομιζω το γυρνουσα σε g711(δεν το εχω ευκαιρο μπροστα μου).απο default βεβαια το thomson/technicolor ειχε πολλους codec disable οποτε με αυτους πιστευω οτι δεν θα ειχα θεμα με τα fax..επισης με τα technicolor ειχα και κατι αλλο παραξενο αλλα δεν με πολυενοιαζε μια που το voip ειναι δευτερευων στην χρηση του.

οταν το σηκωνα ειχα  συνεχομενο τονο σαν bri γραμμη ή σαν τηλεφωνικο κεντρο.επισης αν ο συνδρομητης ηταν κατελλειμενος μου εβγαινε το μυνημα οτι ειναι κατελλειμενος αλλα συνεχιζα να ακουω το tone.γενικως μπορεις να τα φτιαξεις αυτα αλλα δεν ασχοληθηκα ποτε παραπανω.αν εξαιρεσουμε τα codecs που πειραξα ολα τα αλλα τα εβαλα μεσα απο το web interace(Username password proxy port registrat κτλ).

Δεν εφτιαξα κατι με qos για να βγαινει το voip με priority αλλα δεν ειχα θεμα ακομα και αν seedara τερμα στην γραμμη.annex m 1200kbit περιπου sync στο Up.

.σε ολα τα Thomson.technicolor ηταν ακριβως το ιδιο.σε ολα τα thomson ειχα generic firmware με εξαιρεση το 788 το οποιο τo εχω χρησιμοποιησει για voip αλλα ετοιμο σεταρισμενο με custom firmware.δεν μπορουσα να βρω generic gia to 788v2.για το V1 νομιζω υπαρχει στο modem help co uk.

Δημοσ.

επισης με τα technicolor ειχα και κατι αλλο παραξενο αλλα δεν με πολυενοιαζε μια που το voip ειναι δευτερευων στην χρηση του.

οταν το σηκωνα ειχα  συνεχομενο τονο σαν bri γραμμη ή σαν τηλεφωνικο κεντρο.

.σε ολα τα Thomson.technicolor ηταν ακριβως το ιδιο.σε ολα τα thomson ειχα generic firmware με εξαιρεση το 788 το οποιο τo εχω χρησιμοποιησει για voip αλλα ετοιμο σεταρισμενο με custom firmware.δεν μπορουσα να βρω generic gia to 788v2.για το V1 νομιζω υπαρχει στο modem help co uk.

στο modem-help το μόνο που εχει ειναι της forthnet που το χω ανεβάσει εγώ.

αυτο με τον συνεχόμενο τόνο το είχα και εγώ και απλά ρύθμισα τους τόνους μέσω cli.(βρήκα τις συχνότητες που εχει το dial tone και τις άλλαξα) απλά δεν ξέρω αν το έφτιαξα, η αν έκανα re-attach to voip interface θα έφτιαχνε απο μόνο του. το μόνο που ξέρω ειναι οτι δουλεύει :P περίεργο που εχουν τόσα άτομα αυτο το ρουτερ και μόνο εγώ ασχολήθηκα με το voip του :cry:

Δημοσ.

στο modem-help το μόνο που εχει ειναι της forthnet που το χω ανεβάσει εγώ.

αυτο με τον συνεχόμενο τόνο το είχα και εγώ και απλά ρύθμισα τους τόνους μέσω cli.(βρήκα τις συχνότητες που εχει το dial tone και τις άλλαξα) απλά δεν ξέρω αν το έφτιαξα, η αν έκανα re-attach to voip interface θα έφτιαχνε απο μόνο του. το μόνο που ξέρω ειναι οτι δουλεύει :P περίεργο που εχουν τόσα άτομα αυτο το ρουτερ και μόνο εγώ ασχολήθηκα με το voip του :cry:

ναι λογικα φτιαχνεται απο το cli απλα δεν εβρισκα χρονο και λογο για να το ψαξω παραπανω.δεν νομιζω οτι θα εφτιαχνε με re attach.κατι στo config ειναι.αν ο αλλος δεν εχει voip τηλεφωνια τι να το κανει?εγω ειχα ψαξει μονο αυτο με το fax και codecs.ολα τα αλλα τα αφησα οπως ηταν αφου δεν με ενοχλουσαν.η χρηση του voip number ειναι μικρη και οχι απο εμενα οποτε ειναι "προβληματα" που δεν υπαρχει λογος να τα λυσω.αν ηταν να τα λυσω τα ελυνα και με custom firmware και δεν εμπλεκα με ρυθμισεις καν/και πως φτιαχνω αλλο Pvc ηθελα για να κανω attach εκει το voip ηθελα αλλα ολοκληρη ιστορια το cli and no time for testing.αφου παιζει με αυτα που εγραψα πιο πανω σε ολα τα thomson,technicolor μια χαρα.επισης με τις ιδιες ρυθμισεις σχεδον επαιξε και στο κινητο το sip αν μπω πχ με wifi. sony xperia

Δημοσ.

είχα χαθεί για τεχνικους λόγους αλλά επέστρεψα.  :-)

ευχαριστώ για τις απαντήσεις  τελικά έβγαλα άκρη.

μου έστειλε ο πάροχος νεο ρουτερ με voip οπότε δε θα χρειαστεί να αγοράσω

Δημοσ.

είχα χαθεί για τεχνικους λόγους αλλά επέστρεψα.  :-)

ευχαριστώ για τις απαντήσεις  τελικά έβγαλα άκρη.

μου έστειλε ο πάροχος νεο ρουτερ με voip οπότε δε θα χρειαστεί να αγοράσω

το voip του παροχου θες να εχεις ή καποιο δικο σου?γιατι αμα θες να εχεις το voip του παροχου τοτε πρεπει να ξερεις τα στοιχεια για να το σεταρεις σε αλλο ρουτερ.και για να βρεις τα στοιχεια σημαινει οτι πρεπει να μπεις σαν admin στο ρουτερ που σου ειχαν δωσει για να δεις τα στοιχεια και να κανεις Reveal τα αστερακια.δηλαδη θελει καμποση δουλεια που δεν γινεται παντα.στην cyta Παλια ηθελε και mac spoofing ακομα για να παιξει.

αν θες να σεταρεις δικο σου voip τοτε οκ σου κανουν ολα αλλα παλι μονο αν εχεις προσβαση στις καρτελλες του voip διοτι αμα ειναι με custom firmware απο τον παροχο και δεν εχεις τα στοιχεια του admin τοτε δεν θα σε αφησει να πειραξεις τις καρτελλες του voip.πως τα καταφερες και σου δωσαν ρουτερ με voip??anyway περιεργεια  επειδη δεν εχεις γραψει πολλα πραγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...