Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο ξαδερφος μου πηρε εναν χαμαιλεοντα και το εχει βαλει σε ενα "κουτι" σαν ενυδρειο. Απο το pet shop του ειπαν οτι πρεπει να εχει μόνιμα ανοιχτη (οταν λεμε μονιμα, εννοουμε μονιμα) την λαμπα που εχουν και τα ενυδρεια. Χρειαζεται απαραιτητα τετοια λαμπα να καιει ολημερίς;

Δημοσ.

Ο ξαδερφος μου πηρε εναν χαμαιλεοντα και το εχει βαλει σε ενα "κουτι" σαν ενυδρειο. Απο το pet shop του ειπαν οτι πρεπει να εχει μόνιμα ανοιχτη (οταν λεμε μονιμα, εννοουμε μονιμα) την λαμπα που εχουν και τα ενυδρεια. Χρειαζεται απαραιτητα τετοια λαμπα να καιει ολημερίς;

Αν δε χρειάζεται για ποιο λόγο να του πει κάτι τέτοιο το pet shop? Δεν έχω ιδέα, απλή απορία είναι! :-)

Δημοσ.

Αν δε χρειάζεται για ποιο λόγο να του πει κάτι τέτοιο το pet shop? Δεν έχω ιδέα, απλή απορία είναι! :-)

μπορει να συνεργαζεται με την ΔΕΗ

• Like 6
Δημοσ.

Πριν αγοράζατε ένα ζώο(έστω και σαύρα) δεν διαβάζατε λίγο παραπάνω να ξέρετε τι χρειάζεται και πως το φροντίζουν; Κρίμα είναι να το δείτε ανάποδα αύριο

• Like 4
Δημοσ.

Παιδια εμενα μου ζητηθηκε απο την θεια μου να το ψαξω και ειπα να ρωτησω. Δεν ξερω τι τους ειπαν, τι ερευνα εκαναν πριν το αγορασουν το ζωντανο και τετοια. Ξερω απλα οτι μου ζητησαν να ψαξω στο internet αν ειναι απαραιτητο να ειναι ολη την μερα το φως ανοιχτο στο "σπιτι" (τελος παντων οπως λεγεται αυτο) του χαμαιλεοντα :P . Ας απαντησει καποιος γνωστης λοιπον και δεν χρειαζεται απο κει και περα να μου γινει ανακριση :P (φιλικα παντα :) )

Δημοσ.

Παιδια εμενα μου ζητηθηκε απο την θεια μου να το ψαξω και ειπα να ρωτησω. Δεν ξερω τι τους ειπαν, τι ερευνα εκαναν πριν το αγορασουν το ζωντανο και τετοια. Ξερω απλα οτι μου ζητησαν να ψαξω στο internet αν ειναι απαραιτητο να ειναι ολη την μερα το φως ανοιχτο στο "σπιτι" (τελος παντων οπως λεγεται αυτο) του χαμαιλεοντα :P . Ας απαντησει καποιος γνωστης λοιπον και δεν χρειαζεται απο κει και περα να μου γινει ανακριση :P (φιλικα παντα :) )

Και αντί για μια απλή αναζήτηση στο google ενός λεπτού περιμένεις μπας και απαντήσει κάποιος που γνωρίζει σε ένα τεχνολογικό φόρουμ :P

http://bit.ly/Zb5ewF

• Like 1
Δημοσ.

Θέλει δύο λάμπες....μία που εκπέμπει ακτινοβολία σαν του ήλιου και μια θερμανσης!!!! Του ήλιου την κλείνεις κανονικά το βράδυ...την άλλη αναλογα την θερμοκρασια!!!

• Like 1
Δημοσ.

Θέλει δύο λάμπες....μία που εκπέμπει ακτινοβολία σαν του ήλιου και μια θερμανσης!!!! Του ήλιου την κλείνεις κανονικά το βράδυ...την άλλη αναλογα την θερμοκρασια!!!

Αρα το βραδυ δεν θέλει τίποτα φωταγωγιες, με σβηστα τα φωτα θα είναι οκ.. Σωστά;
Δημοσ.

Κάτω μπαίνει μια πλάκα για να κρατάει θερμοκρασία. Θέλει και έναν θερμοστάτη κανονικά για να μην καίει συνέχεια άδικα. 

• Like 1
Δημοσ.

Ειχα βρει χαμαιλεοντα στη Σαμο 7 εκατοστα, οταν ημουν στρατο. Ειναι προστατευομενο ειδος, νομιζω ειναι παρανομο να τον εχεις σαν κατοικιδιο. Τελικα εχουν δικιο για τα χρωματα που αλλαζουν στο δερμα του αναλογα με την επιφανεια που θα βρεθει, μεσα σε λιγοτερο απο ενα λεπτο μπορει να παρει αλλο χρωμα!!. Βεβαια κοκκινο πληρως δεν γινοταν αλλα κατι κοκκινες βουλες τις εβγαζε. Στα χρωματα του μπλε-μωβ και του πρασινου μεχρι καφε και ελαφρυ μαυροι, μπορουσε και αλλαζε ο μικρος μπομπιρας..!

Σαμος - Μαραθοκαμπος - 2012 (φυλακιο στρατου).

• Like 1
Δημοσ.

Αρα το βραδυ δεν θέλει τίποτα φωταγωγιες, με σβηστα τα φωτα θα είναι οκ.. Σωστά;

Αν το πρόβλημα της θείας σου ειναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ, πες τους να επιστρέψουν άμεσα το ζωντανό.

Ο χαμ/ντας δεδομένου οτι δεν εχει δυνατότητες «αυτοθέρμανσης» (όπως ο άνθρωπος κλπ θηλαστικα) χρειάζεται συγκεκριμένο ευρος θερμοκρασίας (22-32 C). Αυτό το επιτυγχάνεις είτε με θερμαινόμενη πλάκα ή με λάμπα (ειδική). Άρα είτε έχεις μόνιμη αναμμένη λάμπα ή βάζεις πλάκα με θερμοστάτη και αναβεις τη λάμπα για 14 ώρες (προσομοίωση μέρας). 

Πέρα απο το προηγούμενο ειναι απαραίτητο να υπάρχει και ειδική λάμπα για συνθέτει την ουσία D3. Αυτή είναι αναγκη να μένει αναμμένη μισή μέρα.

Εν ολίγης το βέλτιστο που πρέπει να κάνει η θεία/ξαδερος σου ειναι. Θερμαινόμενη πλάκα με θερμοστάτη στους 22-32 C και λάμπες με χρονοδιακόπτη που να αναβουν και να σβήνουν συγκεκριμένες ώρες ΚΑΘΕ μέρα. 

Αν δεν κάνουν τα βασικά, πρώτον θα βασανίζουν το ζωο και δευτερον ειναι σίγουρο οτι θα αρρωστήσει και μια μέρα θα το βρουν «τουμπα»

Πέρα από τα παραπάνω, το ερώτημα της θείας σου είναι σαν χαμαιλέοντες, να υιοθετούν «ανθρωπάκι» και να αναρωτιούνται αν πρέπει να τα ταίζουν 3 φορές τη μέρα και να τα έχουν ντυμένα με ρουχα, διότι ετσι τους ειπε το pet shop. 

Δημοσ.

Να ξες ομως οτι ο χαμαιλεοντας ειναι πολυ ευαίσθητο ζώο!!! Αν είναι θηλυκό τα πραγματα γίνονται πιο δύσκολα αφού κάθε χρόνο θα "γενναει" αυγά και θα χρειάζεται συμπληρώματα ασβεστίου και πολύ χώμα για να κάνει φωλιά και να τα αφήσει μέσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...