Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Yπάρχουν και χειρότερα, βλέπε βρετανική ύπαιθρος. 11.000 κάτοικοι, για να φτάσεις στο σταθμό των τρένων θέλεις μισή ώρα περπάτημα και τα λεωφορεία δεν περνάνε τις Κυριακές. Από την άλλη εδώ έχω μισθό που δε θα τον ονειρευόμουν στην Ελλάδα και το Λονδίνο είναι σε απόσταση 1 ώρας με το τρένο...

• Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχώς και γω δεν μένω εκεί.Πηγαίνω τα καλοκαίρια για χαλάρωση.

Το καλύτερο είναι ότι μπορώ να κινηθώ στις 3 καλύτερες παραλίες της κρήτης σε 40 λεπτά max(Ελαφονήσι,Φαλάσαρνα,Μπάλος).Και στην κοντινότερη παραλία σε 10 λεπτά.

Στον δήμο Κισσάμου(Χανιά)είναι Apoll

original_P1010011.JPG

Και το διπλανό χωριό που έχει θέα την θάλασσα και αρχίζουν να κτίζουν οι ξένοι.

36453935.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Εχετε πει πολλοί οτι ειναι ωραια αλλά πατε μονο διακοπες εκει περα. Αθηναια ξαδερφη μου, μου εχει ζαλισει τα ουμπαλα με ενα νησι απο το σοι της. Ε 3 μηνες το καλοκαιρι παει! Στον έβρο να πας για 2 ημερες καλα θα περασεις.

• Like 1
Δημοσ.

Yπάρχουν και χειρότερα, βλέπε βρετανική ύπαιθρος. 11.000 κάτοικοι, για να φτάσεις στο σταθμό των τρένων θέλεις μισή ώρα περπάτημα και τα λεωφορεία δεν περνάνε τις Κυριακές. Από την άλλη εδώ έχω μισθό που δε θα τον ονειρευόμουν στην Ελλάδα και το Λονδίνο είναι σε απόσταση 1 ώρας με το τρένο...

Μισή ώρα με το αμάξι πρέπει να πεις ακόμα, σε πόλη 22,000 κατοίκων όπως το Gainsborough. Χωρίς λεωφορεία πριν τις 9 το πρωί και μετά τις 5 το απόγευμα. Και αυτά 1 την ώρα, Δευτέρα - Σάββατο.

Με το κοντινότερο σινεμά μισή ώρα μακρυά (από την άλλη μεριά), προς Scunthorpe που είναι πόλη 75,000 κατοίκων.

Όμως, και οι δύο αυτές πόλεις έχουν A&E και η μία κανονικό νοσοκομείο. Τα οποία από τα χωριουδάκια της περιοχής είναι 5-20 λεπτά το μέγιστο. Επίσης δεν υπάρχει κίνηση, υπάρχει καθαρός αέρας, τρομερά σχολεία.

Leeds, πόλη 2.2 εκατομμυρίων κατοίκων, και το μόνο Α&Ε είναι στο LGI* που θες μία ώρα τουλάχιστον να πας.

Και δεν πιάνω τα περί κίνηση, σπίτια σε τριπλάσια τιμή από την περιοχή παραπάνω, σχολεία τελείως άθλια, μεγάλη εγκληματικότητα. Αλλά έτσι είναι παντού στην urban Βρετανία.

(*Το οποίο αν μπεις δεν ξέρεις αν θα βγεις ζωντανός, και να μην ξεχνάμε τα περί Jimmy Savile)

• Like 1
Δημοσ.

Καλα γιαννενα ειναι φανταστικα.Ημουν φανταρος εκει καποτε.Πολυ ωραια πολη συν οτι τοσες πολλες γυναικες σε πολη δεν εχω δει ποτε!Το μονο αρνητικο που του βαζω ειναι το κρυο.

Εμένα το μόνο που με χάλασε λιγάκι είναι ότι είναι κάπως όλα τα χρώματα ξεθωριασμενα, κάπως άχρωμο όλο το σκηνικό. Μάλλον φταίει επειδή πήγα Φλεβάρη.
Δημοσ.

Σχετικα με το θεμα,νομιζω πως οσοι θελουν να φυγουν απο μεγαλες πολεις πρεπει να δοκιμασουν να μεινουν σε επαρχιακο μερος για μεγαλο διαστημα και οχι μονο για διακοπες.προσωπικα μεγαλωσα σε εξοχικο μερος χωρις λεωφορειο περιπτερο κλπ και σε αποσταση 7 χλμ απο την κοντινοτερη επαρχιακη πολη.παρολα αυτα η αθηνα απεχει 1 ωρα με τ αμαξι.

ως φοιτητρια στην αθηνα ταλαιπωριομουν καθημερινα για τις μετακινησεις μου μεχρι που νοικιασα κοντα στη σχολη.

οσο εμενα στο πατρικο ειχα απιστευτη θεα με λιβαδια κ εξοχικα απο το παραθυρο μου,την οποια δεν απολαμβανα λογω ελλειψης χρονου.οσο εμενα αθηνα και πηγαινα για ενα απογευμα επισκεψη χαλαρωνα απιστευτα.η εξοχη και η φυση σου κανει αισθηση οταν σου λειπει και οχι οταν τη θεωρεις δεδομενη....

Επισης η μετακομιση απο την αθηνα στην επαρχια θα οδηγησει σε εξαρτηση απο το αυτοκινητο γιατι οι αποστασεις μεγαλωνουν.και στην αθηνα δεν ειναι ολα διπλα αλλα εχεις την επιλογη να πας σε διαφορες συνοικιες με τη συγκοινωνια μεχρι αργα και οχι να περιμενεις 1 κτελ ανα ωρα που σταματαει στις 7...κακα τα ψεματα.αν και στις συνοικιες της αθηνας υπαρχουν μαγαζια και υπηρεσιες που πας και με τα ποδια αν θελεις.στο πατρικο μου μεχρι να βγαλω διπλωμα χρειαζομουν καποιον να με πηγαινει και να με φερνει για το οτιδηποτε καθως 7 χλμ σε ποδαροδρομο γεματο στροφες δεν γινεται,οποτε σκεφτειτε το αν εχετε παιδια.

Τα περι κλειστης κοινωνιας δεν θα τ αναλυσω ειναι αυτονοητα...και μπορουν να συμβουν και στην αθηνα,καθως δημιουργγυνται γειτονιες και εκει...μονο που εχεις διεξοδους αν κατι δεν παει καλα πχ ενας τσακωμος η bullying.

Δεν αποθεωνω την αθηνα.εχει και πολλα αρνητικα,ακαταλληλες υποδομες και πεζοδρομια, εγκληματικοτητα μεχρι ενα σημειο και πολλες φορες οι ανθρωποι τρεχουν για να τρεχουν...ομως πιστευω στην επαρχια χαλαρωνουν οι ρυθμοι διοτι δεν συμβαινουν τοσα δρωμενα,εκδηλωσεις και δραστηριοτητες κοντα σου οποτε συνηθιζεις σε αυτο και κλεινεσαι και λιγο σπιτι...εμενα δεν μ αρεσει αυτο,θελω να βγαινω να περπαταω,να πηγαινω σε παρκα που η αθηνα εχει πολλα, να πηγαινω σε εκθεσεις,σεμιναρια, βιβλιοπωλεια...

Παραδειγμα:την επαρχιακη πολη που μεγαλωσα εχει 2 γυμναστηρια με 40 ευρω μ

Μηνιαια συνδρομη.φυσικα απο τοτε που επεστρεψα στο πατρικο δεν εχω γραφτει στο γυμναστηριο.στην αθηνα με 120 κανεις ολο το χρονο.πολλα χρονια πριν ασχοληθηκα με το τεννις.μετα απο 3 χρονια ενας και μοναδικος αθθητικος συλλογος μς σταματησε να φερνει προπονητη.οποτε το χομπυ μου εληξε αδοξα...αυτα ειναι απλα καποια παραδειγματα για να καταλαβει κανεις οτι η ζωη στην επαρχια θελει να βαλεις πολυ νερο στο κρασι σου,να κοψεις πολλα πραγματα απ την καθημερινοτητα σου και εμμεσως να ξοδευεις περισσοτερο.

και δεν μενω σε ακριτικο χωριο,ειμαι μια ωρα με τ αυτοκινητο απο την αθηνα....

συγνωμη για το σεντονι παιδια,αλλα το τοπικ μιλησε στην καρδια μου...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...