Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπολογίστε και ότι μικρή κοινωνία=περισσότερο κουτσομπολιό! Δύσκολα περνάς απαρατήρητος όπως σε μια πόλη. Διακριτικότητα υπό του μηδενός :P  Υπάρχει και κακία, είναι λίγοι άνθρωποι, δεν έχουν και πολλά να ασχοληθούν και ασχολούνται ο ένας με τον άλλο...είναι περίεργα τα πράγματα και ακόμα χειρότερα για κάποιον "ξένο" που θα εμφανιστεί ξαφνικά ή μετά από πολλά χρόνια

• Like 1
  • Απαντ. 157
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

τα καλοκαιρια καθομαι στο χωριο 2-3 μηνες περιπου το καλοκαιρι αυτο καθε χρονο σχεδον(εκτος απο φετος :-( ) και μιλαμε για χωριο που δεν εχει νερο(20 λεπτα δρομος μεχρι την πηγη +κουβαλημα μετα),φως ποτε εχει ποτε οχι ,τουαλετα διαλεγεις πλαγιες καθε φορα και σπιτι 350 ετων μια χαρα περναω οποτε φευγω απο την κωλο αθηνα φευγει και ενα μεγαλο βαρος απο πανω μου

Δημοσ.

Δεν είναι ανάγκη να φύγετε από Αθήνα και να πάτε σε κάνα κατσικοχώρι ρε παιδιά

Πηγαίντε σε μια οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη, αποκέντρωση είναι και αυτό

• Like 9
Δημοσ.

τα καλοκαιρια καθομαι στο χωριο 2-3 μηνες περιπου το καλοκαιρι αυτο καθε χρονο σχεδον(εκτος απο φετος :-( ) και μιλαμε για χωριο που δεν εχει νερο(20 λεπτα δρομος μεχρι την πηγη +κουβαλημα μετα),φως ποτε εχει ποτε οχι ,τουαλετα διαλεγεις πλαγιες καθε φορα και σπιτι 350 ετων μια χαρα περναω οποτε φευγω απο την κωλο αθηνα φευγει και ενα μεγαλο βαρος απο πανω μου

Σε χρονομηχανή μπαίνεις τα καλοκαίρια?? :P  :D

• Like 4
Δημοσ.

Κάτσε και τον χειμώνα και ύστερα ξαναγράψε... :)

• Like 3
Δημοσ.

Ναι, μόνο που εσύ πήγαινες εκεί για διακοπές. Για προσπάθησε να ζήσεις μια ολόκληρη ζωή εκεί, και θα σου πω για πότε θα πεθυμήσεις την Αθήνα.

Δημοσ.

Αποκέντρωση υπάρχει, το θέμα είναι ως τι νοείται η αποκέντρωση για τον καθένα μας. Αν θεωρούμε αποκέντρωση απλά την μεταφορά και την φυγή πληθυσμού απ' την Αθήνα προς άλλα μέρη της Ελλάδας και την επαρχία αυτό συμβαίνει διότι το βλέπω με μερικούς φίλους μου, θα έλεγα χοντρικά οι 2-3 στους 10 φεύγουν απ' την Αθήνα και προτιμούν κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας αντί τον χαμό της Αθήνας και αυτό είναι λογικό εξάλλου. Φυγή όμως προς τα χωριά δεν υπάρχει και κατά την γνώμη μου ούτε πρόκειται να υπάρξει για ευνόητους λόγους που αναφέρθηκαν και στα προηγούμενα post.

Δημοσ.

Πηγαίντε σε μια οποιαδήποτε επαρχιακή πόλη, αποκέντρωση είναι και αυτό

Οχι, σε χωριο θελω εγω. Σ' εκεινο που τα κοριτσια πλενουν τα ρουχα τους στο ποταμι και μετα κανουν μπανιο γυμνες. Χωστε με και στο δημαρχειο να ειμαι αραχτος με μια 1000αρου και αφηστε με εκει ξεχασμενο απο τον θεο.

• Like 2
Δημοσ.

Το χω σκεφτει ουκ ολίγες φορές και σκεφτομαι πως δε μπορω να ζησω σε χωριο ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. Μέσα σε όλα τα άλλα (χαλια δρομοι, σκατά ιντερνετ κλπ), βάλτε και το κουτσομπολιο της κυρα-Σούλας να δειτε τι ωραια που ειναι να ξερουν τα παντα για σενα στο χωριο.

Οκ, για 2 μηνες διακοπες καλα ειναι αλλά στον 3ο αρχιζει και με τη βαράει.

Το καλυτερο ειναι μια μικρη πόλη κοντά σε μια μεγαλύτερη και με αποσταση <20χλμ, για να χεις τα παντα διπλα σου.

Εχω ζησει και σε κέντρο-ΚΑΡΑΚΕΝΤΡΟ- και σε χωριο για διακοπες και σε μικρη πολη κοντα στη Θεσσαλονίκη και πραγματικα προτιμω τη 3η επιλογη.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, όλοι εσείς που λέτε "Πάμε πάλι όλοι στην επαρχία!" πρέπει να καταλάβετε πως, πολλές φορές, εδώ πέρα είναι πολύ χειρότερα από τις πόλεις.

συνηθως αυτοι που τα λενε δεν εχουν βγει παραεξω από την γειτονια τους...

αρκετοι δεν εχουν καταλαβει την διαφορα της(περιφερεια) αττικης και της αθηνας k κατι αντιστοιχο για τις μεγαλες πολεις...

κανα μισαωρο γυρω από την αθηνα επικρατουν συνθηκες χωριου(δηλ.λιγοι κατοικοι,συνηθως αγροτες και ελαχιστα ανοιχτα μαγαζια π.χ. μαραθωνας,σχοινιας,ν.μακρη,γραμματικο,καπανδριτη,αυλωνα,βαρναβας,βιλια μεγαρα,γυρω από παρνηθα κτλ

• Like 2
Δημοσ.

Ακριβως αυτο που ειπαν 1-2 ακομα. Οταν λεμε για επαρχια δεν εννοουμε να πας σε χωριο 500 κατοικων. Εννοουμε να πας σε Λαρισα, Τρικαλα, Λαμια, Γιαννενα κλπ. Ή σε χωριο τουλαχιστον που απεχει λιγο απο καποια πολη, αν εχεις σπιτι εκει...

Και εννοειται πως πρεπει να βρεις ή να εχεις σχεδια για καποια δουλεια... Αν εχεις καμια 10αρια στρεμματα χωραφακια και νομιζεις θα ζησεις κλαψτα χαραλαμπε...

Απο μια ηλικια και μετα η ποιοτητα ζωης σε πολεις που αναφερω ειναι καλυτερη απο Αθηνα... Τωρα καποιος που εχει ζησει βεβαια μονο Αθηνα σε ολη του τη ζωη ισως δυσκολευτει...

Δημοσ.

θα προτιμουσα να ζουσα με μια μηκροτερη πολη απο την κωλοαθηνα και το χωριο για διακοπες

Ε τράβα φύγε αν δεν γουστάρεις την Αθήνα ρε φιλαράκι, σε κρατάει κανείς με το ζόρι εδώ; Έλεος δηλαδή με την γκρίνια του έλληνα.

• Like 1
Δημοσ.

Ε τράβα φύγε αν δεν γουστάρεις την Αθήνα ρε φιλαράκι, σε κρατάει κανείς με το ζόρι εδώ; Έλεος δηλαδή με την γκρίνια του έλληνα.

ρε φιλαρακι να πεις την μανα σου

η αναγκη για δουλεια αν τα ειχα χοντρα θα ημουν σε παραλιακο εξοχικο αλλα που να καταλαβεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...