Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι στο σενάριο στο οποίο υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση...είσαι ένας διορισμένος δάσκαλος πχ 1000 φορές να ζεις σε επαρχιακή πόλη και να κάνεις εκεί οικογένεια παρά σε Αθήνα-Σαλονίκη. Άλλη ποιότητα ζωής...

• Like 3
  • Moderators
Δημοσ.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι στο σενάριο στο οποίο υπάρχει επαγγελματική αποκατάσταση...είσαι ένας διορισμένος δάσκαλος πχ 1000 φορές να ζεις σε επαρχιακή πόλη και να κάνεις εκεί οικογένεια παρά σε Αθήνα-Σαλονίκη. Άλλη ποιότητα ζωής...

Επειδή αυτή την καραμέλα σχετικά με την «ποιότητα ζωής» τη διαβάζω αρκετά συχνά και επειδή έχω ζήσει τις πρώτες δύο δεκαετίες της ζωής μου σε επαρχιακή πόλη, δεν θα σου απαντήσω με βεβαιότητα ότι δεν ισχύει αυτό που λες, αλλά θα σου δηλώσω -εξ' ιδίων κρίνοντας- ότι στην καλύτερη περίπτωση εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός μας και από το τι ορίζει ο καθένας μας ως «ποιότητα ζωής».

Ποιότητα ζωής είναι το πράσινο, ο καθαρός αέρας και οι χαλαροί ρυθμοί, αλλά καλώς ή κακώς δεν είναι μόνο αυτά. Ποιότητα ζωής είναι και να μπορείς να πας στα μπουζούκια να ακούσεις Παντελίδη, στο Μέγαρο να δεις μπαλέτο ή σε συναυλία των Blind Guardian (που έρχονται μόνο Αθήνα και Θεσσαλονική). Ποιότητα ζωής είναι να μπορείς να πας σε ένα σινεμά που δεν παίζει την ίδια ταινία επί μία εβδομάδα. Ποιότητα ζωής μπορεί να είναι το να έχεις τη δυνατότητα να έχεις VDSL, αντί για κομμένη ADSL. Και φυσικά ποιότητα ζωής είναι να μπορείς να έχεις τα λεφτά για να τα σπαταλάς σε αυτό που εννοείς ως «ποιότητα ζωής».

• Like 4
Δημοσ.

Επειδή αυτή την καραμέλα σχετικά με την «ποιότητα ζωής» τη διαβάζω αρκετά συχνά και επειδή έχω ζήσει τις πρώτες δύο δεκαετίες της ζωής μου σε επαρχιακή πόλη, δεν θα σου απαντήσω με βεβαιότητα ότι δεν ισχύει αυτό που λες, αλλά θα σου δηλώσω -εξ' ιδίων κρίνοντας- ότι στην καλύτερη περίπτωση εξαρτάται από τις ανάγκες του καθενός μας και από το τι ορίζει ο καθένας μας ως «ποιότητα ζωής».

Ποιότητα ζωής είναι το πράσινο, ο καθαρός αέρας και οι χαλαροί ρυθμοί, αλλά καλώς ή κακώς δεν είναι μόνο αυτά. Ποιότητα ζωής είναι και να μπορείς να πας στα μπουζούκια να ακούσεις Παντελίδη, στο Μέγαρο να δεις μπαλέτο ή σε συναυλία των Blind Guardian (που έρχονται μόνο Αθήνα και Θεσσαλονική). Ποιότητα ζωής είναι να μπορείς να πας σε ένα σινεμά που δεν παίζει την ίδια ταινία επί μία εβδομάδα. Ποιότητα ζωής μπορεί να είναι το να έχεις τη δυνατότητα να έχεις VDSL, αντί για κομμένη ADSL. Και φυσικά ποιότητα ζωής είναι να μπορείς να έχεις τα λεφτά για να τα σπαταλάς σε αυτό που εννοείς ως «ποιότητα ζωής».

Όλα αυτά που λες αφορούν κυρίως νέους ανθρώπους...εκτός αν μου λες ότι οι 35-40 ετών γονείς έχουν σαν προτεραιότητα τα μπουζούκια και της συναυλίες και όχι την ασφάλεια του παιδιού τους(που θα μπορεί να παίζει στα πάρκα και στις γειτονιές χωρίς φόβο) και τον χρόνο ο οποίος στην επαρχία λόγω μικρών αποστάσεων είναι πολύ περισσότερος.

Εγώ μίλησα για μεγάλωμα οικογένειας και φτιάξιμο ζωής...όχι για εργένικη ή φοιτητική ζωή.

• Like 2
Δημοσ.

Επισης οι προτεραιοτητες και τα ενδιαφεροντα αλλαζουν με την ηλικια .

και τον άνθρωπο

• Like 1
Δημοσ.

Όλα αυτά που λες αφορούν κυρίως νέους ανθρώπους...εκτός αν μου λες ότι οι 35-40 ετών γονείς έχουν σαν προτεραιότητα τα μπουζούκια και της συναυλίες και όχι την ασφάλεια του παιδιού τους(που θα μπορεί να παίζει στα πάρκα και στις γειτονιές χωρίς φόβο) και τον χρόνο ο οποίος στην επαρχία λόγω μικρών αποστάσεων είναι πολύ περισσότερος.

Εγώ μίλησα για μεγάλωμα οικογένειας και φτιάξιμο ζωής...όχι για εργένικη ή φοιτητική ζωή.

Ολα σχετικα ειναι.Καποτε κοιμοντουσαν και με ανοικτα παραθυρα.Ποιος τολμαει τωρα ? 

Δημοσ.

Ολα σχετικα ειναι.Καποτε κοιμοντουσαν και με ανοικτα παραθυρα.Ποιος τολμαει τωρα ? 

Εντάξει δεν ειπαμε και ότι ζούμε στο 1950...αλλά όπως και να το κάνουμε ακόμα και σήμερα στις επαρχιακές πόλεις μπορείς να αφήσεις το παιδί σου που θα είναι 10-12 χρονών να γυρνάει τις γειτονιές με τα ποδήλατα και την παρέα του όλη μερα. Στην Αθήνα αυτό δεν πιστεύω ότι γίνεται...

• Like 2
Δημοσ.

Αποκεντρωση δε σημαινει οπωσδηποτε να πας στο ερημοχωρι των 100 κατοικων. Αποκεντρωση σημαινει να φυγεις απο ενα μεγαλο αστικο κεντρο για κατι μικροτερο.

Η πολη που ζω, μια χαρα μου προσφερει τα παντα, και αν θες και πιο ερημικα ακομη, γυρω της σε αποσταση που για την Αθηνα ειναι "βγαινω στο περιπτερο για τσιγαρα" (αποσταση 10-15 λεπτων), υπαρχουν δεκαδες χωρια.

Ολα ειναι θεμα του τι εχεις ηδη και του τι περιμενεις να βρεις εκει που θα πας.

• Like 3
Δημοσ.

Όταν έχεις οικογένεια η επαρχία δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από Αθήνα και Θεσαλονίκη. Καλώς ή κακώς, ο καθαρός αέρας δεν φτάνει όταν χρειαστείς νοσοκομείο ή ικανοποιητική ποικιλία επιλογών στην εκπαίδευση των παιδιών σου. Εγώ προσωπικά θεωρώ τη ζωή σε μικρά μέρη χαμένο χρόνο, ειδικά για όσους θέλουν να δημιουργήσουν σε οποιοδήποτε άλλο τομέα εκτός του τουρισμού και των καλλιεργειών. Κι επίσης απεχθάνομαι να με ξέρουν όλοι και να κουτσομπολεύουν. Μικρό χωριό, κακό χωριό, λέει ο σοφός λαός. Αθήνα δεν είναι μόνο το κέντρο. Υπάρχει το "υπόλοιπο Αττικής" που είναι εξαιρετικό. <br><br>

ΥΓ: Αφήστε τις μάνες ήσυχες...

• Like 3
Δημοσ.

Όταν έχεις οικογένεια η επαρχία δεν είναι απαραίτητα καλύτερη από Αθήνα και Θεσαλονίκη. Καλώς ή κακώς, ο καθαρός αέρας δεν φτάνει όταν χρειαστείς νοσοκομείο ή ικανοποιητική ποικιλία επιλογών στην εκπαίδευση των παιδιών σου. Εγώ προσωπικά θεωρώ τη ζωή σε μικρά μέρη χαμένο χρόνο, ειδικά για όσους θέλουν να δημιουργήσουν σε οποιοδήποτε άλλο τομέα εκτός του τουρισμού και των καλλιεργειών. Κι επίσης απεχθάνομαι να με ξέρουν όλοι και να κουτσομπολεύουν. Μικρό χωριό, κακό χωριό, λέει ο σοφός λαός.

ΥΓ: Αφήστε τις μάνες ήσυχες...

Δηλαδη ενα χωριο 5 λεπτα εξω απο τα Γιαννενα (σχεδον πλεον κολλημενο με την πολη), εχοντας κοντα του το πανεπιστημιακο νοσοκομειο Ιωαννινων το πανεπιστημιο Ιωαννινων και δεκαδες ΤΕΙ, σε τι υστερει;

• Like 3
Δημοσ.

Σε τιποτα , ουσιαστικα ειναι ενα ησυχο προαστιο.Αλλα δεν μιλαμε προφανως για τετοια περιπτωση.

Μα αυτο ειναι αποκεντρωση, και οχι αυτο που σκεφτονται μερικοι ακουγοντας τη λεξη και σχηματιζοντας στο μυαλο τους εικονες απο χωρια με χωματοδρομο, 100 χιλιομετρα μακρυα απο την πρωτευουσα του νομου, αποκλεισμους απο χιονια, 10 πετρινα σπιτια και 50-100 κατοικους.

Για αποκεντρωση μιλαμε, και οχι για μοναχισμο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...