12mats Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Έστω ότι λαμβάνω ταμείο ανεργίας και φύγω στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό και κάνω κανονικά την ανανέωσή κάθε τρίμηνο από το internet θα μου κόψουν το επίδομα;η αν αναφέρω εγώ ότι πάω στο εξωτερικό θα κοπεί;
shine Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 αν το αναφέρεις την έκατσες. γίνονται ανανεώσεις μέσω νετ?
eidikos33 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 μπορεις να κανεις ανανεωση στην καρτα μεσω ιντερνετ;
12mats Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 το έψαξα λίγο στο ίντερνετ και έτσι λέει πως πλέον γίνεται μεσώ internet! απλά δεν ξερω αν θα μπορώ να το λαμβάνω στη χωρά που θα πάω φαντάζομαι πως ναι
GreyHorse Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 το έψαξα λίγο στο ίντερνετ και έτσι λέει πως πλέον γίνεται μεσώ internet! απλά δεν ξερω αν θα μπορώ να το λαμβάνω στη χωρά που θα πάω φαντάζομαι πως ναι Αν σε καταλάβουν θα στο κόψουν να ξέρεις. Δεν θα τους πεις τίποτα.
12mats Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 άπλα δεν ξέρω αν μπορεί να το βρουν από κάπου...με αυτά τα λεφτά θα μπορούσα να καλύψω το 80% του ενοικίου.γενικά τι ισχύει όταν καποιος παίρνει επίδομα εμφανίζεται στον οαεδ κάθε 3 μήνες
GreyHorse Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Παλιά εγώ αυτό έκανα. Εμφανιζόμουν πχ 27 Φλεβάρη, σφράγιζα για Γενάρη και Φλεβάρη και στις 1 του Μάρτη σφράγιζα και τον Μάρτη και γύριζα Σαντορίνη που δούλευα. Ξανά πίσω Θεσσαλονίκη μετά τέλος Μάη να σφραγίσω Απρίλη-Μάη και μετά από 2 μέρες και τον Ιούνη. Δεν μου είπαν τότε κάτι, δεν ξέρω αν το ψάχνουν καλύτερα τώρα.
eidikos33 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 δεν γινεται να ανανεωσεις μεσω ιντερνετ ακομα την καρτα ανεργιας νομιζω
12mats Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 http://www.oaed.gr/index.php?option=com_kunena&func=view&catid=2&id=652&limit=6&limitstart=36&Itemid=803&lang=el
eidikos33 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 στις e-υπηρεσιες παντως δεν υπαρχει τετοια επιλογη
HamerZ Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2014 Πρόσφατα, που ήμουν στο ΟΑΕΔ άκουσα μια κυρία (αλλοδαπή - μικρή σημασία) που παραπονέθηκε στον ΟΑΕΔ που αναδρομικά της παίρνει πίσω επίδομα ανεργίας. Η ίδια είπε ότι "και εγώ τι θα έκανα που ήμουν στην πατρίδα μου (εκτός Ελλάδας και μη αναζητώντας εργασία)" Τι είπαν ότι το σύστημα τα παίρνει πίσω, αλλά σε δόσεις, ώστε να μην έρθει άδειασμα με την μια σε κατάθεση σε τράπεζα.
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αν βγεις έξω, ακόμα και για τριημεράκι, το χάνεις το επίδομα. Καλώς ή κακώς για τους Έλληνες δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ταυτοποίηση όταν πας στον ΟΑΕΔ γίνεται με ταυτότητα και άρα δεν ξέρουν ότι έφυγες (εννοείται πως δεν το αναφέρεις ούτε γι' αστείο). Αυτοί που την έχουν άσχημα (και είναι και άνιση μεταχείρηση) είναι οι αλλοδαποί αφού το μόνο παραστατικό που έχουν και προσκομίζουν για ταυτοποίηση είναι το διαβατήριο και άρα είναι αμέσως εμφανές ότι έφυγαν (για εκτός ΕΕ μιλάμε βέβαια). Που σημαίνει ότι αν αλλοδαπός παίρνει επίδομα δεν μπορεί να πάει ούτε να δει τη μάνα του.
zio10 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Αν βγεις έξω, ακόμα και για τριημεράκι, το χάνεις το επίδομα. Καλώς ή κακώς για τους Έλληνες δεν υπάρχει πρόβλημα αφού ταυτοποίηση όταν πας στον ΟΑΕΔ γίνεται με ταυτότητα και άρα δεν ξέρουν ότι έφυγες (εννοείται πως δεν το αναφέρεις ούτε γι' αστείο). Αυτοί που την έχουν άσχημα (και είναι και άνιση μεταχείρηση) είναι οι αλλοδαποί αφού το μόνο παραστατικό που έχουν και προσκομίζουν για ταυτοποίηση είναι το διαβατήριο και άρα είναι αμέσως εμφανές ότι έφυγαν (για εκτός ΕΕ μιλάμε βέβαια). Που σημαίνει ότι αν αλλοδαπός παίρνει επίδομα δεν μπορεί να πάει ούτε να δει τη μάνα του. Δεν το ήξερα αυτό! Ούτε ταξίδι δεν μπορείς να πας δηλαδή ή μιλάμε για μετακόμιση - μετανάστευση μόνο?
haris_216 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν πρέπει να φανεί ότι βγήκες εκτός Ελλάδος έστω και για ώρες. Δηλαδή ακόμα και στα Σκόπια (που λέει ο λόγος) να πας για ψώνια ή καζίνο, την πάτησες (βέβαια εκεί πας και με ταυτότητα και άρα δεν φαίνεται) 1
zio10 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2014 Άρα ταξίδι εντός ΕΕ πας χωρίς πρόβλημα ε? Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα