Προς το περιεχόμενο

Προγραμματισμος για αρχαριους


as223

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σημειωση: το κειμενο γραφεται εν βρασμω ψυχης οποτε δικαιολογειστε σας παρακαλω τα μπινελικια...

 

Ειπα κι εγω ο δυσμοιρος απο το να καθομαι ολη μερα να ξινω τα @@ μου πινοντας καφεδες και παιζοντας ταβλι μεχρι να ληξει η απεργια των καθηγητων, να ασχοληθω με τον προγραμματισμο καθως ειμαι απολυτα αδαης... Ανοιξα μαλιστα και ενα topic για να ζητησω οδηγιες...

 

Τελοσπαντων κατεληξα στον Παπασωτηριου της Τσιμισκη και αγορασα εναν οδηγο της C "για αρχαριους" απο τις εκδοσεις Κλειδαριθμος που τον εγραψε ενας Ελληνας εν ονοματι "Βασιλης Σεφεριδης (τρομαρα του)...

Το βιβλιο το εχει υποψιν του κι ενας φιλος μου και μου ειπε πως ειναι καλο.

 

Παιρνω λοιπον το βιβλιο (που συνοδευεται και απο μια δισκετουλα) και αποφασιζω να ασχοληθω...

 

ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ Γ******Ο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΧΡΙΣΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΓΑΜΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΤΟ ΑΔΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟ 2-3 ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΞΕΙΣ!!!

 

ΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ??? ΕΙΜΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (καλα, οχι απο εναν, κατα καιρους αλλαζα) ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙΠΟΤΑ!!! Η ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΠΙΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ ΜΑΛΑΚΑΣ Η Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!

 

Κανει ο,τι να'ναι αναφορες σε διαφορα πραγματα τελειως επιφανειακες, ενω σε καθε "επεξηγηση" αφηνει και αλλα 100 ερωτηματικα...

 

Σαν να πιανεις απο το χερι ενα παιδακι του δημοτικου (Λολα, να ενα μηλο) και πας να το ξεναγησεις σε εναν πυρηνικο αντιδραστηρα, εξηγωντας του παραλληλα πως γινεται ο βομβαρδισμος των πυρηνων με νετρονια και πώς υπολογιζεις το ελλειμμα μαζας... ΓΑΜΗΣΕ ΤΑ!!!

 

Ξεπερναω το προβλημα κατα καποιον τροπο και προχωραω παρακατω... Οχι πως καταλαβα και πολλα αλλα ειπα "θεωρια ειναι, ας δουμε και την πραξη"

 

Στο επομενο κεφαλαιο εκανε εισαγωγη στα προγραμματα που δημιουργουνται με C... Με τρομο συνειδητοποιω πως η δισκετουλα δεν εχει μεσα τον compiler (τι πιο φυσιολογικο???) αλλα μερικα προγραμματα-παραδειγματα και ενα readme.txt που ακομα δεν καταφερα να αποκρυπτογραφησω (ιερογλυφικα τα λεει ολα εκει μεσα)

 

Συν τοις αλλοις, προσπαθω εδω και 35 λεπτα να βρω εναν compiler στο ιντερνετ αλλα ΠΟΥΘΕΝΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΜΟΥ!!! 2-3 που βρηκα δεν συνδεονται για να κατεβουν, ενα αλλο ειναι απο εναν ftp server του πουτσου και κατεβαινει με 0,0000000000001 Kbps και καποιο που κατεβασα, ΤΡΟΜΑΞΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΤΡΕΞΑ!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Τα νευρα μου δεν ειναι καθολου καλα.....................................

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Τι του λέτε ρε του παιδιού ! Τι μαθηματικά ; Αρχάριος είναι , δεν θα προγραμματίσει την νέα μηχανή γραφικών του quake ! ;) (No offense !! )

 

Λοιπόν , πέρνα μια από http://www.insomniaprogs.tk και πήγαινε στα links και θα βρεις κάποιον compiler (αν θυμάμαι καλά) . Έχω και σημειώσεις στην σελίδα για C , ρίξε μια ματιά .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο αγγλικα μα το Δια μια χαρα τα παω... Απλως σκεφτηκα για αρχη να μην ξεκινησω με αγγλικο tutorial... Αλλα τελικα αυτο θα γινει... Ο φιλος Jheremias μου εστειλε ενα e-book και ελπιζω ολα να πανε καλα...

 

Οσον αφορα στους compilers απο το insomniaprogs δοκιμασα να κατεβασω ολους οσους εχει αλλα οι ταχυτητες ηταν κατι παραπανω απο απογοητευτικες... Πανω απο 0,2 kbps δεν επιασα, και ας εχω ISDN...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σημειωση: Το βιβλιο που αγορασα δεν θα το πεταξω, ουτε θα το καψω... Ειναι πολυ ομορφο εξωτερικα και μπορει να διακοσμησει τη βιβλιοθηκη μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παντος θεωριτικα δεν θα ηταν καλυτερο καποιος αρχαριος που θελει απλος να δοκιμασει κατι, να παει σε visual basic κατευθειαν και να μην παιδευεται με c?

Η εστω να κανει καποια πρωτα βηματα σε pascal, που ειναι πιο ευκολη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 einai ta vivlia gia arxi stin C kat' eme (den exo petixei kati kalitero mexri twra toulaxisto)

"H glwssa programatismou :C",twn dimiourgwn tis glwssas

"C: Vima pros Vima",apo tin omada Waite (to opio diavasa metefrasmeno kai eimai apolita ikanopiimenos)

 

Vara ke ena Stoustrup meta na desei ligo to prama :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Giourdas gia metafrasmeno biblio kai oxi apo ellina sigrafea. Oxi oti den aksizoyn oi ellines alla oi ksenoi einai perissoteroi kai ara oi pio aksiologoi epilegontai gia metafrasi. Prosopika apo giourda exo biblio gia java kai javascript kai eimai ikanopoiimenos. Kai tora poy thimamai sti sxoli moy mas eixan dosei to "C gia mixanikoys" 'H kapos etsi kai ayto poy thimamai einai oti itan ontos gia arxarioys, sxedon gia mikra paidia. Toso poli poy epeidi iksera pente pragmata me ekneyrise.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχουμε γράψει λίγα κείμενα στα Ελληνικά για τη Java. Αν θέλεις ρίξε μία ματιά: http://javahellug.org/tutorials/

 

Τα κείμενα τα οποία δεν είναι ενεργοποιημένα μπορείς να τα βρεις εδώ:

http://groups.yahoo.com/group/javainsomniacs/ ή στο δικτυακό τόπο του φίλου apoc (μου διαφεύγει αυτή τη στιγμή).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχει άλλος compiler C++ για Windows εκτός από αυτόν που δίνει η Microsoft με το Visual Studio;

 

Φίλε είναι απολύτως λογικό να μη σου προσφέρει το βιβλίο κάποιον C++ compiler γιατί αυτοί κοστίζουν αρκετά και πρέπει να τους προμηθευτείς ξεχωριστά(τουλάχιστον αυτοί των Windows). Αν θες λειτουργικό που να έχει compilers για όποια γλώσσα μπορείς να σκεφτείς, βάλε Linux :D .

 

Για βιβλίο σου προτείνω την "Βίβλο της C++ Primer Plus" του Stephen Prata. Είναι πολύ αναλυτικό και κατανοητό και θα σε βοηθήσει στα πρώτα σου βήματα στον προγραμματισμό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφού τα πας καλά με τα Αγγλικά θα σου πρότεινα να αποφύγεις «Γκιούρδες» και «Κλειδάριθμους». Ειδικά για C έχω διαβάσει και αρκετά ξένα και αρκετά ελληνικά. Συγκρίνοντάς τα καταλήγω ότι τα αγγλικά είναι μονόδρομος είτε είσαι αρχάριος είτε όχι. Γενικά είναι καλύτερα πρώτα να μάθεις καλά τους ξένους όρους αφου αυτοί είναι που χρησιμοποιούνται και στα GUΙ και μετά αν θες να ψάξεις ποιοι είναι οι αντίστοιχοι Ελληνικοί. Οι ελληνικοί όροι σε μεγάλο βαθμό είναι εντελώς ερασιτεχνικοί με αποτέλεσμα μην χρειάζεσαι την C για να μπερδευτείς. Απλά το βιβλίο σε μπερδεύει από μόνο του.

 

Bέβαια έμμεσα το θέμα έχει ειπωθεί αρκετές φορές. Και η απάντηση έχει υποθεί άπειρες φορές αποσπασματικά... Ίσως θα έπρεπε να γραφτεί κάτι συνοπτικό και να γίνει sticky...

 

Τέσπα, το πρώτο και πιο βασικό λοιπόν είναι το *τι* θες να μάθεις και *τι* θες να κάνεις...

 

α) Αν θες να φτιάχνεις εύκολα και γρήγορα προγράμματα σε windows, μην πας καν σε C. Ακολούθησε την συμβουλή του Blizzardbil. Βάλε VB 6, κατέβασε ένα βιβλίο της wrox που θα βρεις πολύ εύκολα στα γνωστά π2π (γάιδαροι κλπ) και θα φτιάχνεις w32 appz σε χρόνο μηδέν. Ο τρόπος σκέψης στα VB apps είναι πάρα πολύ απλός οπότε δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου. Έπειτα κάποια στιγμή αν σου αρέσει προχωράς την m$ σταδιοδρομία σου με την γνωστή vb.net και τελικά και σε ότι άλλο μας βγάλει ο billy. Γενικά μην πας σε C αν θες γρήγορα πρακτικά αποτελέσματα. Διάλεξε vb. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι μαθαίνεις ελάχιστα για τον low level τρόπο που λειτουργούν τα windows, αλλά όπως πάντα η ευκολία έχει το τίμημά της. Οι γνώσεις που θα πάρεις φυσικά θα είναι 100% m$-dependable. Δεν μαθαίνεις προγραμματισμό, μαθαίνεις να κατασκευάζεις w32 apps in the m$ way.

 

β) αν θες να μπεις στον κόσμο της C/C++ πρέπει να έχεις υπόψη σου ότι η C και η C++ χρησιμεύουν κυρίως σε DOS/unix/linux και είναι λίγο ξεπερασμένες. Μπορείς να φτιάξεις και w32 apps βέβαια αλλά πρέπει να είσαι μαζόχας και να έχεις πολύ διαθέσιμο χρόνο. Απο βιβλία εγώ θα σου πρότεινα το Jamsa's programmers bible ως βάση και για τις δύο περιπτώσεις. Τεράστιο αλλά πραγματικά μοναδικό. Επειδή έχει πολλές επαναλήψεις σε βοηθά πολύ να μαθαίνεις και να θυμάσαι πολλά πράγματα. Μαθαίνεις πάρα πολύ καλή C, καλή C++ καθώς και τα βασικά του πώς λειτουργούν τα windows. Με βάση αυτό αργότερα πας είτε σε Java με πραγματικά *ελάχιστο κόπο* είτε σε MFC (που είναι πραγματικό χάσιμο χρόνου όμως...), είτε πας σε C on winAPI. Για συνέχεια προς java παίρνεις "Thinking in Java", για συνέχεια προς MFC παίρνεις Ivor Horton's VC++ 6 (και το κρίμα στο λαιμό σου), για συνέχεια προς C on winAPI παίρνεις Charles Petzold's Programming Windows (καταπληκτικό αν σε ενδιαφέρει να μάθεις πώς πραγματικά λειτουργούν τα windows και να εκμεταλλεύεσαι το winAPI στο μέγιστο).

 

γ) Αν θες να μάθεις «προγραμματισμό» , δηλαδή τον πραγματικό τρόπο σκέψης και δομής κώδικα, τότε μόνοδρομος είναι τα thinking in C/C++/Java. Με C, C++ μαθαίνεις ωραία πράγματα αλλά λίγο άχρηστα. Με Java όμως ανήγεις πανιά για όπου θες μιας και αυτή έχει απλώσει τα πλοκάμια της σχεδόν παντού. Φυσικά η java έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο μιας και χρησιμοποιείται πολύ σε 1000+1 (είπα λίγα; ) πράγματα. Γενικά το thinking in java είναι καταπληκτικό βιβλίο αν θες να μάθεις object oriented programming. Είπαμε ένα και μοναδικό. Μέχρι να το διαβάσω δεν ήξερα πόσο καλό είναι. Πραγματικά επιστημονικό σύγγραμμα:)

 

γ) Αν θες να μάθεις «αλγόριθμους», τότε βιάζεσαι πάρα πολύ... Πρώτα μάθε τον τρόπο σκέψης (από β) ή τουλάχιστο την δομή της γλώσσας από (α) και έπειτα πήγαινε στα βιβλία των δημιουργών. Δεν σου λέω συγκεκριμένα τίτλους γιατί αν δεν μπορείς απλά να βρεις τέτοια βιβλιογραφία τότε είναι περιττό και να την διαβάσεις. Εξειδικευμένα βιβλία είναι ακόμα καλύτερα. Φυσικά έχουν ελάχιστη εφαρμογή στο w32 app programming.

 

δ) Υπάρχει πάντα τέλος και η m$ λογική: να πας κατευθείαν σε vb.net. Είναι εύκολη και σύγχρονη. Απλά είναι όσο m$-dependent μπορεί να είναι κάτι.

 

Τέλος, compilers για C/C++ σου προτείνω:

 

a) djgpp

B) digital mars

 

Γενικά τονίζω (γιατί την πάτησα και εγώ όταν ξεκίνησα με Γκιούρδα) ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΧΡΟΝΟ για να μάθεις να προγραμματίζεις κατευθείαν windows console apps με C/C++. Είτε πας (vb)+windows (high level, κάπου στα βουνά) είτε πας (c,cpp)+dos (low level κάπου στους πρόποδες) είτε πας java+jvm που είναι φαντάσου κάτι το ενδιάμεσο και πολύ πιο ουδέτερο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γυρηονης καλιο αργα παρα ποτε αγαπητε! Tα κειμενα ειναι ολα στο πρωτο λινκ! ζητω συγνωμη!

 

 

Λοιπον...προσωπικα αγαπητε stathispap πιστευω οτι μαλλον αρχιζεις με λαθος εργαλειο και λαθος γλωσσα! Για καποιον που θελει να μαθει προγραμματισμο..και μαλιστα χωρις την βοηθεια καθηγητη χωρις την βοηθεια σημειωσεων κτλ κτλ τοτε η C δεν ειναι η σωστη γλώσσα! Καταλαβαίνω οτι βρισκεσαι στα ορια σχιζοφρενειας και ειναι λογικο! απο την μικρη μου εμπειρια τα περισοοτερα ελληνικα βοηθηματα για C συγνωμη που το λεω ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ! και παλια!

 

λοιπον...θες να μαθεις προγραμματισμο? ωραια ξεχνα την C και την VB κτλ κτλ.

 

Αρχησε 1-2 εβδομαδες να παιζεις με παιδικα παιχνιδια QuickBasic την θυμασαι..πρεπει να την εχεις δει καποια στιγμη στην ζωη σοτ! to Qbasic.exe ηταν νομιζω στα 95 μεσα !

 

Πληροφοριες παντα στο google!!!!!! Και παρακατω

 

http://www.qbasic.com/frames.shtml

 

 

Την qbasic θα την βρεις εδω

http://www.winsite.com/bin/Info?14000000036569

 

(προσωπικα και εγω ετσι αρχησα να μαθαινω ... δεν εινια ντροπη! ειναι ενα εξαιρετικο εργαλειο για να μαθει καποιος τις βασικες αρχες του προγραμματισμου)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

πράγματι έχεις δίκιο javanidi.

 

Απλά συνήθως ο κόσμος θέλει windows και γρήγορα αποτελέσματα οπότε για αυτό -κακά τα ψέματα- τις περισσότερες φορές η καλύτερη επιλογή είναι η vb.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...