Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σαν μελλοντικος φοιτητης και εγω στο τμημα οργανωσης και διοικησης επιχοιρησεων στην ασσοε ψαχνω απο το καλοκαιρι για καμια δουλιτσα για να βγαζω το χαρτζιλικι μου διοτι δυστυχως δεν ανηκουμε στην κατηγορια των <<εχοντων>>.Εχω στειλει βιογραφικα οπουδηποτε μπορειτε να φανταστειτε plaisio,public,zara  και αλλα ρουχοειδη καταστηματα,supermarkets αλλα τιποτα τζιφος.Τωρα αν εχετε ακουσει τιποτα να ζητανε γ σερβιτορους ή οτιδηποτε let me know!Θα προτιμουσα να ειναι κεντρο...

Δημοσ.

Αγγελίες ψάχνε φίλε...χρυσή ευκαιρία και γύρα μόνος σου σε περιοχές με φοιτητοκαφετέριες...αν περιμένεις από άλλους κλάφτα..όλοι έχουμε από 100 γνωστούς/γνωστές που ψάχνουν...σε ξένο θα την δώσουμε την πληροφορία αν είναι? :)

Δημοσ.

Αγγελίες ψάχνε φίλε...χρυσή ευκαιρία και γύρα μόνος σου σε περιοχές με φοιτητοκαφετέριες...αν περιμένεις από άλλους κλάφτα..όλοι έχουμε από 100 γνωστούς/γνωστές που ψάχνουν...σε ξένο θα την δώσουμε την πληροφορία αν είναι? :)

ρε εσυ δικιο εχεις αλλα μπουχτησα,εχω απογοητευτει και δεν ειναι μονο αυτο το καλοκαιρι που ψαχνω απο σεπτεμβρη 2013 εχω αλλα τιποτα το αξιολογο...γι΄αυτο λεω μπας και εχει κανενας απο εδω καμια καφετερια και βολευτω κανα 4ωρακι :P (just kidding)

Δημοσ.

Κι άλλο τόπικ; Να δούμε πόσα θα ανοίξουν πια. :-(

Επίσης ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Είσαι σίγουρος ότι έχεις φτιάξει το βιογραφικό σωστά; Διότι ένα κακό βιογραφικό όπως το στέλνεις έτσι καταλήγει στον κάδο.Εδώ ακομη και τα mikel ζητάνε εκτός βιογραφικού και συνοδευτική επιστολή.Ψάξου πάνω σε αυτό πάντως(βιογραφικό) θα σου χρειαστεί σίγουρα για πιο μετά και καλό είναι να ξεκινήσεις να το γράφεις από τωρα και να προσθέτεις σιγά-σιγά στην πορεία.

Δημοσ.

Επίσης ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Είσαι σίγουρος ότι έχεις φτιάξει το βιογραφικό σωστά; Διότι ένα κακό βιογραφικό όπως το στέλνεις έτσι καταλήγει στον κάδο.Εδώ ακομη και τα mikel ζητάνε εκτός βιογραφικού και συνοδευτική επιστολή.Ψάξου πάνω σε αυτό πάντως(βιογραφικό) θα σου χρειαστεί σίγουρα για πιο μετά και καλό είναι να ξεκινήσεις να το γράφεις από τωρα και να προσθέτεις σιγά-σιγά στην πορεία.

Στο plaisio,public,zara και τα λοιπα πως λες να πηγα χωρις βιογραφικο?Μια χαρα το εχω φτιαξει...Μονο ρε παιδια μην απαντατε με αυτο το σπαστικο υφακι(του και καλα εχουν ανοιξει και αλλα τετοια θεματα εδω ξεστραβωσου ρε βλαμ**ο και μην μας σπας τις μπαλες)!Σε κανεναν δεν ειναι υποχρεωτικο να απαντησει!Απευθυνομαι στα ατομα που εχουν ορεξη να βοηθησουν...Ειδα και καποια topics αλλα ηταν αρκετα παλαια γι'αυτο και δημιουργησα νεο.

Δημοσ.

Σαν μελλοντικος φοιτητης και εγω στο τμημα οργανωσης και διοικησης επιχοιρησεων στην ασσοε ψαχνω απο το καλοκαιρι για καμια δουλιτσα για να βγαζω το χαρτζιλικι μου διοτι δυστυχως δεν ανηκουμε στην κατηγορια των <<εχοντων>>.Εχω στειλει βιογραφικα οπουδηποτε μπορειτε να φανταστειτε plaisio,public,zara  και αλλα ρουχοειδη καταστηματα,supermarkets αλλα τιποτα τζιφος.Τωρα αν εχετε ακουσει τιποτα να ζητανε γ σερβιτορους ή οτιδηποτε let me know!Θα προτιμουσα να ειναι κεντρο...

Και γιατί πέρασες στο συγκεκριμένο τμήμα; επειδή είχε μεγάλη βάση; ή επειδή νομίζεις θα μπεις CEO σε κάποια εταιρία μόλις αποφοιτήσεις ή έστω αν κάνεις και ενα μεταπτυχιακό έτσι απο το πουθενά χωρίς κονέ/πλάτες ή δικό σου κεφάλαιο;... :P

Και το ότι δεν μπορείς να βρεις μια απλή δουλειά (= να πείσεις  κάποιον να σε πάρει έστω και για σερβιτόρο  ) και ειδικά αν δεν σε πήρανε και στο πλαίσιο που παίρνουν και την κουτσή Μαρία και το ότι δεν πρόσεξες(=βαριόσουνα) πως πριν λίγες μέρες άνοιξε σχετικό θέμα.. + ότι έχεις και προτίμηση στην τοποθεσία της δουλειάς που νομίζεις ότι θα ψάξει κάποιος να σου βρεί μέσω insomnia μου λέει ότι μάλλον δεν το έχεις με τις business καλύτερα άλλαξε σχολή.

Εκτός και αν απλά θέλεις ενα χαρτί για να το έχεις και να το καμαρώνεις στον τοίχο σου και καμιά ύστερη φιλοδοξία...

Μην το πάρεις σαν flame απλά λέω την προσωπική μου άποψη προσπαθώντας να σου δώσω μια χρήσιμη συμβουλή γιατι τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο το πλαισιο εξυπνακια δεν εχω λαβει απαντηση ακομα(ο,τι μου ειπαν στο δοκιμαστικο ανταποκριθηκα και μαλιστα και με το παραπανω),ενω η απαντηση για το εαν θα προσληφθω ή οχι μου ειπαν θα δοθει εντος 2 εβδομαδων(εχει περασει μολις 1)!Απο εκει και περα το τι θα σπουδασω δε σε αφορα και αυτο το οτι "δεν μπορείς να βρεις μια απλή δουλειά (= να πείσεις  κάποιον να σε πάρει έστω και για σερβιτόρο )" ειναι αβασιμο.Σαν τι θελεις να κανω για να τους πεισω(σε κανα 2 ταβερνες που ζητουσαν προσωπικο πηγα αφησα βιογραφικο και μου ειπαν  θα το κοιταξουν και θα δωσουν μια απαντηση....ακομα την περιμενω!).Αμα δεν περασεις απο μια συνεντευξη ή απο ενα δοκιμαστικο πως μπορεις να πεισεις το αλλον να σε προσλαβει ή οχι?Πριν γραψετε σκεφτειτε λιγο και μην αραδιαζετε μπαρουφες.Φιλικα παντα!  :-) 

Επεξ/σία από SWtt
  • Like 2
Δημοσ.

Συνοδευτική επιστολή για εργασια που ουτε καν θα του κολλάνε ενσημα? ενταξει γελάει ο κοσμος. 

Και γιατί πέρασες στο συγκεκριμένο τμήμα; επειδή είχε μεγάλη βάση; ή επειδή νομίζεις θα μπεις CEO σε κάποια εταιρία μόλις αποφοιτήσεις ή έστω αν κάνεις και ενα μεταπτυχιακό έτσι απο το πουθενά χωρίς κονέ/πλάτες ή δικό σου κεφάλαιο;... :P

Και το ότι δεν μπορείς να βρεις μια απλή δουλειά (= να πείσεις  κάποιον να σε πάρει έστω και για σερβιτόρο  ) και ειδικά αν δεν σε πήρανε και στο πλαίσιο που παίρνουν και την κουτσή Μαρία και το ότι δεν πρόσεξες(=βαριόσουνα) πως πριν λίγες μέρες άνοιξε σχετικό θέμα.. + ότι έχεις και προτίμηση στην τοποθεσία της δουλειάς που νομίζεις ότι θα ψάξει κάποιος να σου βρεί μέσω insomnia μου λέει ότι μάλλον δεν το έχεις με τις business καλύτερα άλλαξε σχολή.

Εκτός και αν απλά θέλεις ενα χαρτί για να το έχεις και να το καμαρώνεις στον τοίχο σου και καμιά ύστερη φιλοδοξία...

Μην το πάρεις σαν flame απλά λέω την προσωπική μου άποψη προσπαθώντας να σου δώσω μια χρήσιμη συμβουλή γιατι τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω.  

"Μην το πάρεις σαν flame εγω για το καλό σου και φιλικά σε κράζω". Ενταξει γελάνε και τα τσιμέντα. Η χρησιμη συμβουλη που του έδωσες ποια ηταν ακριβως? να παρατησει τη σχολή του? οτι να ναι. 

• Like 5
Δημοσ.

τι να κανουμε υπαρχουν και τετοιου ειδους ατομα που  αν δεν εχουν κατι να προτεινουν ωστε να δωσουν μια βοηθεια,γραφουν ετσι απλα την χαζομαρα τους για να το παιξουν καποιοι(κατι σαν φωτεινοι παντογνωστες)!

Δημοσ.

Συνοδευτική επιστολή για εργασια που ουτε καν θα του κολλάνε ενσημα? ενταξει γελάει ο κοσμος. 

"Μην το πάρεις σαν flame εγω για το καλό σου και φιλικά σε κράζω". Ενταξει γελάνε και τα τσιμέντα. Η χρησιμη συμβουλη που του έδωσες ποια ηταν ακριβως? να παρατησει τη σχολή του? οτι να ναι. 

Στα Mikel κολλάνε ένσημα κανονικά, εκτός αν εννοείς γενικά δουλειές τύπου σερβιτόρος, εξτρατζής κλπ που ψάχνει ο φίλος

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απο το πλαισιο εξυπνακια δεν εχω λαβει απαντηση ακομα(ο,τι μου ειπαν στο δοκιμαστικο ανταποκριθηκα και μαλιστα και με το παραπανω),ενω η απαντηση για το εαν θα προσληφθω ή οχι μου ειπαν θα δοθει εντος 2 εβδομαδων(εχει περασει μολις 1)!Απο εκει και περα το τι θα σπουδασω δε σε αφορα και αυτο το οτι "δεν μπορείς να βρεις μια απλή δουλειά (= να πείσεις  κάποιον να σε πάρει έστω και για σερβιτόρο )" ειναι αβασιμο.Σαν τι θελεις να κανω για να τους πεισω(σε κανα 2 ταβερνες που ζητουσαν προσωπικο πηγα αφησα βιογραφικο και μου ειπαν  θα το κοιταξουν και θα δωσουν μια απαντηση....ακομα την περιμενω!).Αμα δεν περασεις απο μια συνεντευξη ή απο ενα δοκιμαστικο πως μπορεις να πεισεις το αλλον να σε προσλαβει ή οχι?Πριν γραψετε σκεφτειτε λιγο και μην αραδιαζετε μπαρουφες.Φιλικα παντα!  :-) 

1) Δεν ανέφερες πουθενά ότι περιμένεις απάντηση απο το πλαίσιο ή την όποια άλλη δουλειά έτσι όπως έγραψες το OP φαινόταν ότι απλά δεν βρίσκεις.... συγκεκριμένα γράφεις "αλλά τίποτα τζίφος" εγώ θες να μυρίσω τα δάχτυλα μου και να καταλάβω κάτι άλλο απο αυτό που γράφεις; 

2) εξυπνάκιας εισαι εσύ... εγώ δεν είπα καμιά εξυπνάδα ειναι γεγονός ότι η σχολή που γράφτηκες ειναι πρακτικά άχρηστη βάση της κοινωνικής σου θέσης και της πραγματικότητας στην αγορά εργασίας σε αυτή την χώρα και γενικώς την κατάστασή της.

(κοντινό μου πρόσωπο άριστη φοιτήτρια στην ΑΣΟΕ με μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο πριν τα 26 της -και τώρα ειναι 30- χωρίς κανένα κονέ και δική της περιουσία  το καλύτερο που κατάφερε ειναι να κάνει μαθήματα σε ενα ΤΕΙ στην καστοριά όπου την πληρώνουν "όποτε  θυμούνται"... δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό του μισθού αλλά μιλάμε για κάτω απο 1000 ή εκει κοντά ) 

3) Μπορείς να κάνεις πολλά πράματα για να βελτιώσεις το CV σου και το πως πλασάρεσαι στην αγορά το γεγονός ότι δεν σου περνάει κανένα απο το μυαλό απλά επαληθεύει την κρίση μου. δεν σημαίνει ότι είσαι βλάκας ή κάτι τέτοιο απλά δεν το έχεις στον συγκεκριμένο τομέα δεν συμβαίνει σε όλους να το έχουν έτσι και αλλιώς όπως κάποιος δεν το έχει με την ηθοποιία ας πούμε ή με την ιατρική κτλ. σίγουρα θα υπάρχει κάτι το οποίο σαρέσει και έχεις ταλέντο κυνήγησε αυτό και άσε την ΑΣΟΕ... δεν θα δείς προκοπή.  

Ναί και να πάει σε μια άλλη γιατι να μην ειναι αυτό valid ως συμβουλή ; (λαμβάνοντας υπόψιν τα πιο πάνω επιχειρήματα καθώς και το ότι ακόμη δεν ξεκίνησε κάν να σπουδάζει... δεν ειναι ότι ειναι τελειόφοιτος στο 4ο έτος και του λέω να την παρατήσει.. ) 

Επεξ/σία από The_Colonel
Δημοσ.

Δηλαδη οποιος ανηκει στα κατωτερα κοινωνικα στρωματα <<απαγορευεται>> να σπουδασει σε καποια οικονομικη σχολη επειδη δεν εχει το prestige και τα μεσα(ειτε ειναι πλουτος ειτε γνωριμιες)  ανωτερων κοινωνικων ταξεων για να βρει ως αποφοιτος καποια δουλεια?Ε δε παμε καλα.Και αυτο το παραδειγμα που εφερες δεν εχει βαση(και εγω εχω ξαδερφη που σπουδασε στο οικονομικο Πατρας και με ενα μεταπτυχιακο ΑΣΣΟΕ βρηκε αμεσα δουλεια).Οσον αφορα το CV μου τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν ειναι ολοκληρωμενο εφ'οσον καν δε το εχεις δει...

Δημοσ.

Δεν απαγορεύεται ό,τι μαθαίνει κανείς εξάλλου καλό ειναι εγώ μίλησα πως η σχολή για εσένα >πρακτικά< θα είναι άχρηστη. 

Εξάλλου οι οικονομικές επιστήμες αυτό έχουν στο μυαλό τους την πρακτικότητα, δεν ειναι τέχνες ή άλλου είδους επιστήμες για να έχεις κάποιο άλλο κίνητρο πέρα απο το προσωπικό κέρδος (πχ να γίνεις γιατρός  με στόχο να κάνεις τον κόσμο καλύτερα όσο μπορείς και ας μην είναι οι συνθήκες που ζεις ευνοϊκές για κάτι τέτοιο). Για να θες να ασχοληθείς με ενα αντικείμενο που έχει να κάνει με τις οικονομικές επιστήμες πάει να πεί ότι έχεις κατα νού την καριέρα και το εισόδημα όχι να ανακαλύψεις κάτι ή να αλλάξεις τον κόσμο ή οτιδήποτε άλλο.

Δεν έχει σχέση με ανώτερους και κατώτερους κτλ δεν είμαι μπουρζουάς που την λέει στο πόπολο μην μυγιάζεσαι χωρίς λόγο   :P ούτε οι δικοί μου γονείς έχουν περιουσία μεγάλη ή χρήσιμα κονέ...

Τα πράματα είναι απλά εχεις κάποιον γνωστό για να μπείς σε μια επιχείρηση (γιατι πολλοί συμφοιτητές σου έχουν); έχεις κεφάλαιο για δική σου επιχείρηση (γιατι επίσης πολλοί σσυμφοιτητέςσου στην συγκεκριμένη σχολή έχουν); αν η απάντηση ειναι και στα 2 όχι  ΚΑΙ αν ο στόχος σου ειναι να εξασφαλίσεις ενα άνετο μέλλον απο οικονομικής άποψης τότε μάλλον κακώς διάλεξες την ΑΣΟΕ.  

Τώρα αν ακόμη περισσότεροι  απο τους συμφοιτητές σου δεν έχουν  επίσης τιποτα απο τα δύο δεν έχει να λέει κάτι η συντριπτική πλειοψηφία απο αυτούς θα ειναι εκείνοι που θα παραπονιούνται πως έχουν πτυχία και  κάθονται... 

Τέλος πιστεύω ότι το παράδειγμα με την ξαδέρφη σου δεν έχει βάση γιατι ειναι ακριβώς ίδιο με το δικό μου παράδειγμα και οι 2 βρήκαν μια δουλειά... όχι καριέρα δουλειά (βασικά στο δικό μου παράδειγμα έστω υπάρχει προοπτική καριέρας ως καθηγητής σε πανεπιστήμιο με εναν κάπως καλό μισθό νομίζω ειναι κοντά στα 3000€ αλλά όλα αυτά με πολλά "ΑΝ" και πολλά χρόνια συνεχούς προσπάθειας -εφόσον δεν υπάρχουν τα κονέ που λέγαμε- κατα την διαρκεια της οποίας θα έχει εναν χαμηλό μισθό κάνοντας μαθήματα σε φάση υφηγήτρια σε διάφορες σχολές. )

Πιο απλά είχε κανένα κονέ η ξαδέρφη σου; στην δουλειά που ειναι έχει ρεαλιστικές πιθανότητες να κάνει καριέρα; ο μισθός της ειναι βασικός; και σκέψου έχει κάνει ΚΑΙ μεταπτυχιακό (και δεν χρειάστηκε να φάει ενα χρόνο στον στρατό) .... 

Τίποτα φυσικά δεν είναι αδύνατο το θέμα ειναι πως την βλέπεις εσύ ο ίδιος με την ζωή σου και οι προσωπικοί σου στόχοι... θες να ξεκινήσεις σε έναν χώρο που ο ανταγωνισμός έχει άτομα με ταλέντο και προβάδισμα πάνω σε θέσεις οι οποίες κατά την πλειοψηφία τους ειναι προαποφασισμένες ποιος θα τις πάρει (μετρημένα κουκιά)  ;

Να ξοδέψεις δηλαδή τουλάχιστον 6 απο τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου απλά με την ελπίδα πως ίσως γινει κάτι γαμάτο.. και με την στατιστική να σου λέει ότι μάλλον θα καταλήξεις στον βασικό μισθό;

Ή θές να κάνεις κάτι άλλο πιο safe που να έχεις και ταλέντο πάνω σε αυτό;

Δική σου απόφαση ειναι.. for what I care πήγαινε γίνε και αστροναύτης και μακάρι να πετύχεις απλά μια ρεαλιστική συμβουλή έδωσα.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε SWtt παράτα την σχολή σου...άλλαξε όλη σου την ζωή...αφού στο λέει ο Colonel που σε ξέρει και σένα και την ζωή σου σαν την παλάμη του...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...