Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μεγαλη κοτσανα αυτο που ειπες.

Το γεγονος οτι εβαλε σκληρο δισκο στο iPod της εδωσε τεραστιο ανταγωνιστικο πλεονεκτημα.

Πριν 10-12 χρονια η μεγαλυτερη χωριτηκοτητα σε flash ηταν τα 512MB ή 1GB πιο μετα.

Ηταν μεγαλη καινοτομια τοτε τα 30GB, ενα ευχρηστο μενου κι η ροδελα για να κανεις scroll.

Γενικα η Apple εχει προσφερει παρα πολλα στην καινοτομια, κι οπου ανοιχτηκε επι εποχης Steve Jobs (mp3, αγορα μουσικης, κινητα, ultrabooks) οι εξελλιξεις ετρεξαν ραγδαια προς οφελος του καταναλωτη.

Αυτη ειναι η αληθεια, σε οσους δεν θελουν να το κατανοησουν συνιστω ξυδακι.

extreme excuse me αλλά το ipod πρώτης γενιάς βγήκε το 2006...... δηλαδή 8,5 χρόνια πριν και όχι 10-12.

το 2006 ο ανταγωνισμός που λες έπαιζε με memory stick duo pro HG που φτάνανε 16gb για να καταλάβεις το επίπεδο της flash μνήμης της τότε εποχής...... απλά ήταν ακριβές τότε.

και όσο για τις κοτσάνες μάλλον εσύ τις πετάς και μιλάς για πράγματα ανυπόστατα.

και όχι οι σκληροί δεν αντέχουν τα γκαπ γκουπ και τις ματσακωνιές και δεν νομίζω να χρειάζεσαι 160gb που φτάνανε τα mp3s της apple για μουσική.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το λάθος της apple ήταν ότι έβαλε σκληρό σε συσκευή που είναι για έντονη κινητικότητα

εδω γελαμε.οτα εγω ειχα 20 gb στην τσεπη μου και κουβαλαγα παντου οτι μουσικη ηθελα(και δεν ηθελα)

εσυ προσπαθοσες να στριμοξεις μερικα τραγουδακια σε χαλια ποιοτητα στην φλας μνημη του δικου σου μπ3 που αμφιβαλω αν ηταν πανω απο 1γβ.

παντως ο τιτλος ειναι εντελως ακυρος.ακου πεθανε..

τι πεθανε?το δικο μου μαζι με ολα τα κλασικ σχεδον που εχω στη συλογη μου μια χαρα ειναι.οτι σταματησανε να το πουλανε δεν σημαινει οτι πεθανε.

• Like 2
Δημοσ.

extreme excuse me αλλά το ipod πρώτης γενιάς βγήκε το 2006...... δηλαδή 8,5 χρόνια πριν και όχι 10-12.

το 2006 ο ανταγωνισμός που λες έπαιζε με memory stick duo pro HG που φτάνανε 16gb για να καταλάβεις το επίπεδο της flash μνήμης της τότε εποχής...... απλά ήταν ακριβές τότε.

και όσο για τις κοτσάνες μάλλον εσύ τις πετάς και μιλάς για πράγματα ανυπόστατα.

και όχι οι σκληροί δεν αντέχουν τα γκαπ γκουπ και τις ματσακωνιές και δεν νομίζω να χρειάζεσαι 160gb που φτάνανε τα mp3s της apple για μουσική.

Γελαει ολος ο πλανητης.

Το πρωτο iPod βγηκε το 2001 και ειχε σκληρο δισκο.

http://www.everymac.com/systems/apple/ipod/specs/ipod.html

Το 2003 (11 χρονια πριν) βγηκε το μοντελο με τα 30GB. Οριστε

http://www.everymac.com/systems/apple/ipod/specs/ipod_3rdgen.html

Μην αναφερεσαι σε πραγματα που δεν γνωριζεις. Η ημιμαθεια ειναι χειροτερη απο την αμαθεια. Με λαθος δεδομενα (π.χ. οτι το 2006 βγηκε το iPod με σκληρο δισκο, και διαφορα αλλα μαργαριταρια) ειναι ευλογο να απαντας λανθασμενα στο ερωτημα "γιατι πετυχε τοσο το iPod".

Για 3 λογους πετυχε το iPod.

• Μαρκετινγκ
  • Scroll wheel (τι ειναι αυτο θα αναρωτιεσαι)
  • Σκληρος δισκος --> μεγαλη χωριτικοτητα --> ολη σου η μουσικη βιβλιοθηκη διαθεσιμη στο χερι σου

Μονο η Creative ειχε καποιες λυσεις με σκληρο δισκο (NoMad Jukebox αν θυμαμαι καλα) αλλα ηταν κακοσχεδιασμενες και δυσχρηστες. Μονο το Zen Vision M ηταν σοβαρη αντιπροταση που βγηκε αρχες του 2006. Ακομα το εχω.

ΥΓ: Δεν ειχα ποτε μου iPod.

• Like 1
Δημοσ.

δηλαδη τι το καινοτομο εχει σε σχεση με τα υπολοιπα της εποχης?

για οσους θυμουνται, τοτε κυκλοφορουσαν τα iriver που ηταν κλασεις ανωτερα...βεβαια δυστυχως η εταιρια χαθηκε απ οτι ξερω...

Όσοι το έψαχναν λίγο τότε θα είχαν ανακαλύψει την Iriver. Με διαφορά η καλλίτερη ποιότητα ήχου σε φορητές συσκευές και με απίστευτες μπαταρίες λιθίου απο τότε. Κρίμα που δεν είχε τα λεφτά να χτυπήσει την apple στα ίσια ..

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα mp3 players υπήρχαν και πριν 10 χρόνια. Ενδεικτικά θα αναφέρω το Rio Karma με θύρα Ethernet και υποστήριξη για FLAC. Απλά στην συνείδηση του κόσμου τα ipod ταυτίστηκαν με τον όρο mp3 players, κακώς κατ' εμέ με τόσες καλύτερες, και φθηνότερες, συσκευές να κυκλοφορούν στο εμπόριο.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά ένα gadget που άφησε εποχή!!!

Για άτομα που κάνουν χρήση το iTunes πραγματικά μονόδρομος τα ipod.

Με ένα custom firmware (rockbox) πετάει!!!

Έχω το τελευταίο ipod classic (7ης γενιάς)

Απίστευτη ευκολία με το click wheel...στο αυτοκίνητο στο σπίτι στην βόλτα πάντα μαζί...το μόνο αρνητικό..έχει σκληρό δίσκο...άρα θέλει προσοχή μην πέσει κ γενικά στην χρήση...

Πάντως αν θέλει κάποιος τέλειο ήχο κ δυνατότητες παει σε ένα fiio x3 ή fiio x5 και απολαμβάνει!!!

Δημοσ.

Κριμα...

καιρος ηταν ipod touch 5 gen = super!!!!

Sent from my iPad using Insomnia

<p>30 pin connector really? ούτε το vga δεν έχει τόσα pins τι να το κάνεις.</p> <p>πάντως και που έφυγε δεν θα λείψει γιατί υπάρχουν προιόντα που θα το αντικαταστήσουν υπερπληρέστατα.</p>

ipod touch 5 gen

Sent from my iPad using Insomnia

Δημοσ.

Εγώ πάλι ακόμα και σήμερα εξακολουθώ να έχω και να χρησιμοποιώ την έκδοση με τα 160GB έχοντας μαζί μου ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη μουσική μου συλλογή.

Ακόμα και σήμερα δεν έχω μετανιώσει καθόλου τα (αρκετά) χρήματα που έδωσα τότε και κυρίως την επιλογή μου έναντι του iPOD Touch που μόλίς είχε πρωτοβγεί.

Η ποιότητα του ήχου είναι απίστευτη, ενώ ο συνδυασμός με ένα ζευγάτι sennheiser ψείρες σκοτώνει... Τέλος σε σχέση με τον δίσκο, εμένα μετά από πολλά χρόνια δύσκολης συμβίωσης σε τσάντες, αεροδρόμια, ξενοδοχεία ακόμα και η μπαταρία είναι ζωντανή. Μόνη απώλεια μία φορά που βγήκε καλώδιο χωρίς αποσύνδεση και έγιναν τα data καπνός!

ΥΓ: Δεν είμαι σε καμία περίπτωση Apple Fan... απλά το ipod classic ήταν και θα είναι για πάντα ένα gadget που άλλαξε τον τρόπο που ακούμε μουσική...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...