Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδιά έχω ένα πρόβλημα που προσπαθώ να λύσω και θα ήθελα να ακούσω γνώμες.

Έχω μια ασύρματη κεραία που δίνει USB.

Το θέμα είναι ότι θέλω να δώσω ιντερνετ και σε ένα ακόμη Η/Υ που προστέθηκε στο δωμάτιο.

Πώς το κάνω;

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα ειναι usb wifi. και θελεις να τον συνδεσεις στο Η/Υ για να εχει ασυρματο δικτυο.

θα το συνδεσεις στο Η/Υ και θα τρεξεις τους οδηγους της συσκευης (δισκακι) για να το αναγνωρισει το λογισμικο. και μετα θα βρεις το ρουτερ σου και θα βαλεις τον κοδικο και τελος. :-)

Υ.Γ αν ειναι αυτο που καταλαβα.

Δημοσ.

ναι είναι wifi usb και το έχω συνδέσει ήδη σε ένα λάπτοπ και όλα οκ.

το θέμα είναι πώς θα συνδεθεί και 2ο λαπτοπ στην ίδια κεραία.

Δημοσ.

ναι είναι wifi usb και το έχω συνδέσει ήδη σε ένα λάπτοπ και όλα οκ.

το θέμα είναι πώς θα συνδεθεί και 2ο λαπτοπ στην ίδια κεραία.

δεν πρεπει να συνδεεται στο ιδιο. γιατι το κανεις? τα λαπτοπ εχουν wifi ενσωματωμενα. συνδεσου απ'ευθειας στο ρουτερ.

Δημοσ.

το router δεν είναι δικό μου, αλλά του γειτονικού καταστήματος.

οπότε έχω μια εξωτερική κεραία που πιάνει το σήμα και έχει μόνο usb σύνδεση που έχω συνδέσει το 1ο λάπτοπ.

τώρα ήρθε και 2ο λαπτοπ και θέλω να το συνδέσω και αυτό στο ίντερνετ μέσω της ίδιας κεραίας.

αύριο θα δοκιμάσω με bridge (μέσω Windows) και είτε απευθείας σύνδεση των 2 λάπτοπ με καλώδιο ethernet, είτε μέσω switch.

Δημοσ.

άλλη κεραία με τίποτα. αρκετά καίω το κεφάλι μου με αυτή την κεραία ήδη.  :mad:   άσε που έχει και κόστος. ;)

επίσης είδα ότι γίνεται και με ICS και έτσι το μοιράζεις σε αρκετούς υπολογιστές μέσω switch.

δεν ξέρω ποια από τις 2 λύσεις (bridge, ics) είναι πιο καλή σε θέμα ταχύτητας σύνδεσης για το 2ο λάπτοπ και λιγότερο απαιτητικό σε πόρους (cpu, ram) του 1ου που κάνει την δουλειά του μοιράσματος.

Δημοσ.

θα μου μαθεις το κολπο πως γινετε. σε περιπτωσεις οταν θα μου κοβουν το νετ. γιατι εχω 3 υπολογιστες.

Δημοσ.

θα μου μαθεις το κολπο πως γινετε. σε περιπτωσεις οταν θα μου κοβουν το νετ. γιατι εχω 3 υπολογιστες.

Φίλε μου εγώ χρησιμοποιώ αυτόν τον οδηγό με άριστο αποτέλεσμα:

http://www.7tutorials.com/how-turn-your-windows-81-laptop-wifi-access-point

('Εχω windows 8.1),

Γιάννης

• Like 1
Δημοσ.

σε windows 7 πας στο "Network and Sharing center"

επιλέγεις "Change adapter settings"

και μετά κάνεις δεξί-κλικ στην κάρτα δικτύου που έχει το ίντερνετ (πρέπει να έχει 2 ο υπολογιστής που μοιράζει το ιντερνετ, μια το ίντερνετ, μια στο switch)

επιλέγεις "Properties"

"Sharing" tab

κλικ στο "Allow blah blah.." και

στο Settings επιλέγεις διάφορες υπηρεσίες που θες να περνάνε π.χ https

και οι 2 υπολογιστές συνδεδεμένοι στο switch

ίσως κάτι λείπει, αλλά η βασική διαδικασία είναι αυτή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...