Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ειπα να κανω μονη μου αναβαθμηση στον υπολογιστη, και αγορασα μια καινουρια motherboard την msi
για επεξεργαστη Intel CPU Celeron G1850 (1150/2.9GHz/2Mb) τροφοδοτικο ενα turbox 600w εχω και μια καρταγραφικων msi nvidia gt 630. Τα εγκατεστησα ολα, ολα καλα αλλα παω να ανοιξω τον υπολογιστη και ενω ανοιγει κανονικα δεν bootaρει, οταν παει να μπει στον σκληρο δειχνει μια μπλε οθονη για μερικα δευτερολεπτα και μετα κανει επανεκκινηση μονο του, ουτε σε ασφαλη λειτουργια μπαινει δοκιμασα να βαλω το CD  του συστηματος αλλα παλι τιποτα. Ο σκληρος ειχε windows xp. Τι μπορει να φταιει? Πρεπει να κανω καποια ρυθμιση?

Δημοσ.

Σύνδεσε τον σε άλλο σύστημα για να πάρεις τα αρχεία σου και μετά φόρμαρε τον. Προφανώς έχει παλιούς driver μέσα που δεν αφήνουν το σύστημα να εκκινήσει.

Turbo x τροφοδοτικό; Μα γιατί; Μη μου πεις για την τιμή γιατί μια χαρά μπορεί να βρει κάποιος φτηνά και αξιόπιστα τροφοδοτικά.

• Like 2
Δημοσ.

γιατι δεν τον πηρα εγω! ουτε εγω ειμαι φαν του turbox αλλα τι να κανω. δεν με νοιαζουν τα αρχει που εχει μεσα τα εχω ολα αποθηκευμενα ετσι κι αλλιως. οταν λες να τον φορμαρω?? να κανω φορματ ετσι? θα το δοκιμασω σε ευχαριστωω! :)

Δημοσ.

γιατι δεν τον πηρα εγω! ουτε εγω ειμαι φαν του turbox αλλα τι να κανω. δεν με νοιαζουν τα αρχει που εχει μεσα τα εχω ολα αποθηκευμενα ετσι κι αλλιως. οταν λες να τον φορμαρω??

Να του κάνεις φορμάτ με το cd εγκατάστασης των windows (αν έχεις) και μετά να κάνεις καινούρια εγκατάσταση του λειτουργικού περνώντας τους νέους driver εννοείται. Αν και δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο θα συνεργαστούν οι driver με τα xp λόγω του ότι είναι παλιό λειτουργικό

• Like 1
Δημοσ.

Ειπα να κανω μονη μου αναβαθμηση στον υπολογιστη, και αγορασα μια καινουρια motherboard την msi

[.....]

γιατι δεν τον πηρα εγω! ουτε εγω ειμαι φαν του turbox αλλα τι να κανω. δεν με νοιαζουν τα αρχει που εχει μεσα τα εχω ολα αποθηκευμενα ετσι κι αλλιως. οταν λες να τον φορμαρω?? να κανω φορματ ετσι? θα το δοκιμασω σε ευχαριστωω! :)

θελω να βαλω τα 8.1 τωρα ετσι κι αλλιως οποτε δεν νομιζω να εχω θεμα. σε ευχαριστω πολυ!

Μόνη σου αλλάζεις μητρική, δεν είσαι fan των τουβλων, ξέρεις τι σημαίνει backup, ξέρεις να κάνεις φορμάτ!

Θα με παντρευτείς;  :X

• Like 1
Δημοσ.

ηθελα να κανω αναβαθμηση στον υπολογιστη για αυτο αλλαξα μονη μου μητρικη και σχετικα, και δεν ηθελα κατι ετοιμο :)  (να μαγειρευω ΦΥΣΙΚΑ +1) :)

Δημοσ.

...Νίκο όπως καταλαβαίνεις έχω προτεραιότητα. Σόρι μαν, νεξτ τάιμ (...άμα θες περίμενε 5-6 χρονάκια, μήπως χωρίσουμε. Θα σου στείλω πμ αν είναι. Σ' αφήνω τώρα, γιατί καταλαβαίνεις - γάμοι, τρεξίματα κτλ).

...Έλενα, τί λέει;

Να σου πω, κάνεις κάτι αυτήν την Κυριακή το απόγευμα;

• Like 1
Δημοσ.

Ρε παιδια εχω παλι θεμα έβαλα τα Linux (προσωρινά γιατι τα windows δεν τα είχα ακομα) και τωρα δεν ανοίγει καθόλου δηλ ανοίγει και μενει στην μαύρη οθόνη δεν με αφήνει να μπω στα Bios δηλ, δοκίμασα μηπως φταίνε οι σκληροί τους αποσύνδεσα τιποτα. Μηπως εχει θεμα η πλακέτα;

Δημοσ.

...Λίνουξ;! Τελειώσαμε!!! (...Νίκο, δικιά σου)

(...κάτσε να γράψουμε και τπτ σοβαρό καμμιά φορά όμως σ' αυτό το θρεντ...)

...τί εννοείς όταν λες "δεν σε αφήνει να μπεις στο BIOS"; Πατάς ας πούμε το Delete (ή όποιο άλλο σχετικό πλήκτρο) για να μπεις στο setup του BIOS, και συμβαίνει τί;

Οι σκληροί σου πάντως δεν έχει σχέση με αυτό. Ούτε και την μητρική την κόβω να έχει θέμα, αφού μπόρεσες αρχικά και έκανες εγκατάσταση (Λίνουξ).

(...εκτός κι αν εννοείς ότι από κάποιο σημείο και μετά -ενώ ξεκινάει το BIOS P.O.S.T.- κολλάει το σύστημα και δεν πάει παρακάτω...)

Βασικά, αν μπορείς, βγάλε μια φωτό και ανέβασέ την να δούμε απ' ευθείας τί παίζει

(Με μαγιό κατά προτίμηση, να θυμηθούμε λίγο καλοκαιράκι...  :P)

Δημοσ.

Εννοω μια μαύρη οθόνη, μου ανοίγει κανονικά την οθόνη και υπόλοιπα μεσα όπως mouse κτλ αλλα παραμένει μαύρη δεν συνεχίζει δηλ στο σημείο που μπορείς να μπεις στo set up γενικοτερα. Linux έβαλα προσωρινά γιατι δεν είχα τπτ ευκαιρο εκείνη την στιγμή και βιαζομουνα..

Δημοσ.

Δοκίμασε να συνδέσεις το καλώδιο vga της οθόνης στο βύσμα της μητρικής,ένα από τα χαζά που κάνουν τα bios είναι να αλλάζουν ρυθμίσεις καμιά φορά χωρίς να το καταλάβεις.

(Και γενικά άνοιξε το κουτί και έλεγξε αν πατάνε όλα σωστά και αν γυρίζει ο ανεμιστήρας του επεξεργαστή) 

Δημοσ.

Το έκανα ήδη αλλα τιποτα τα ίδια.. Ολα λειτουργούν σωστά. Έβγαλα και την μπαταρία απο την μητρική Μπας και ηταν τιποτα τετοιο αλλα παλι τα ίδια μου κανει.. Καμία ιδέα;

Δημοσ.

Linux έβαλα προσωρινά γιατι δεν είχα τπτ ευκαιρο εκείνη την στιγμή και βιαζομουνα..

...αν το λες αυτό μπας και δώσω διατροφή, δεν τσιμπάω :ρ

...άκου Λίνουξ!!!

(...βασικά, έτσι όπως τα είπες και τα έκανες όλα χειμαρρώδη, υποπτεύομαι μήπως δεν κούμπωσες κάτι κάπου καλά. Θα έλεγα να ξεστήσεις-ξαναστήσεις όλο το μηχάνημα, με πιο προσοχή αυτή τη φορά...Μπορεί να φαίνεται - και να είναι κι όλας- κομμάτι μαζοχιστικό, αλλά παίζει να έχεις πιο γρήγορα λύση...

Πριν πάντως από κάτι τέτοιο, δοκίμασε να βγάλεις για λίγο και την μπαταρία-"χάπι" λιθίου της μητρικής, ώστε να ξαναγυρίσει σε εργοστασιακές ρυθμίσεις. Μπας και.

Μπιπς δεν αναφέρεις καθόλου -αλλά είναι ένα θέμα αν έχει συνδεθεί το σχετικό ηχειάκι, ΑΝ δεν έχει ενσωματωμένο η μητρική- βέβαια, αλλά παρ' ολ' αυτά υποπτεύομαι ότι δεν έχει κάτσει καλά η κάρτα γραφικών ίσως......; )

edit : μέχρι να ποστάρω, πρόλαβε και ο Έλφης και εσύ να γράψετε παρόμοια (με όσα έγραφα κι εγώ) πράγματα...

Τεσπα, ξαναρχόμαστε τότε στο μαζοχιστικό : ξέστησε και ξαναστήσε τα πάντα...

edit 2 : ...όταν έβγαλες την μπαταριούλα που κρατάει τις ρυθμίσεις της CMOS μνήμης του BIOS,

ΕΙΧΕΣ βγάλει ΚΑΙ το καλώδιο που από το τροφοδοτικό πάει στην μπρίζα/πολύμπριζο...;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...