Προς το περιεχόμενο

Κτεο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδες περασα κτεο κ.πρεπει.να αλλαξω τα μπροστα λαστιχα.εχω παρει ηδη την πρωτη αναβολη των 20 ημερων κ 25 θα παρω την δευτερη κμαζι αλλες 20 μερες.Δυστυχως τα ελαστικα μου κοστιζουν περιπου 300 το ζευγαρι κ θελω να ρωτησω αν αδυνατω μεχρι τοτε να τα αλλαξω τι θα μου κανουν μετα?Εμαθα για προστιμο καθε μερα π περναει,ισχυει?Αν ναι για τι ποσο μιλαμε?

Δημοσ.

εχεις 20μερες για να αλλαξεις μεσα σε αυτον τον χρονο δεν εχει προστιμο και αν δεν μπορεις να τα αλλαξεις βαλε τα πισω μπροστα αν ειναι καλητερα η παρε ενα σετ μεταχειρισμενα

Δημοσ.

Τα λάστιχά σου πρέπει να είναι  πολυκαιρισμένα και καμμένα, για να στα βγάλει άχρηστα.

Το βασικότερο, όμως, είναι ότι κινδυνεύουν όχι μόνο εσύ και όσοι επιβαίνουν στο αυτ/τό σου αλλά και όλοι όσοι οδηγούν παράλληλα ή αντίθετα με εσένα, χωρίς, βέβαια, να το γνωρίζουν. Πολύ περισσότερο, αυτήν την εποχή, που αρχίζουν τα πρωτοβρόχια και τα λάστιχά σου είναι κίνδυνος-θάνατος για ΟΛΟΥΣ.

300 ευρώ κοστίζουν όλα τα λάστιχα (4) που φοράνε τα περισσότερα αυτ/τα και, επομένως, για να λες ότι τόσο κοστίζουν τα 2, σημαίνει ότι έχεις βάλει μεγαλύτερα από τα κανονικά.

Προσωπικά, είτε θα άλλαζα τα 2 με απλά, ακόμη και με μεταχειρισμένα, είτε θα το ακινητοποιούσα μέχρι να βρω χρήματα.

Δημοσ.

Εχω peugeot 207 rallie και απο το 2009 φοραει τα μαμησια του τα Pirelli..Το χρησιμοποιω ελαχιστα οσον αφορα την ασφαλεια που αναφερει ο φιλος κ το ξερω οτι.πρεπει.να τα αλλαξω απο πριν το.κτεο απλα δεν μπορεσα επειδη μου ετυχαν καποια εξτρα εξοδα..Τα μπροστα λοιπον ειναι αχρηστα κ το ξερω απλα αλλο ρωτησα...Τι γινεται σχετικα με το προστιμο..Αν καθυστερησω πχ αλλες 20 εκτος προθεσμιας τι θα πληρωσω?Αυτο..τπτ αλλο ουτε μπρος πισω ουτε μαρκες ελαστικων διοτι τα ιδια θα ξαναβαλω και 300 ειναι το ζευγαρι οχι τα 4..

Δημοσ.

1. Το πρόστιμο είναι 400 ευρώ, δηλαδή το ίδιο σαν να μην έχεις περάσει από ΚΤΕΟ (άρθρο 86 ΚΟΚ).

2. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: το ΚΤΕΟ σου δίνει προθεσμία 1 μηνός για να αλλάξεις τα λάστιχα και αν δεν τα καταφέρεις ξαναπηγαίνες και σου δίνουν άλλες 20 μέρες. Εάν δεν περάσεις σ' αυτό το διάστημα, και σε σταματήσει έλεγχος, θα επιβληθεί το πρόστιμο.

3. Άλλαξα 4 λάστιχα Dunlop 205/55/16 πριν από 1 μήνα και με παζάρι τα πήρα από 320 στα 300, με 1 χρόνο εγγύηση και ζυγοστάθμιση στα 1500 χλμ. Ίδια τιμή έχουν και τα Pirelli. 

Δημοσ.

To πρόστιμο όμως θα το φάς λογικα μονο αμα σε σταματήσει η τροχαία και δεν εχεις χαρτί κτέο. Επίσης νομιζω πως χρεωνεσαι το extra οταν περασεις επιτελους κτεο γιατι ειναι σαν να καθηστέρησες. Δες εδω http://www.kteohellas.gr/category/30/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CF%83-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CF%87%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CF%84%CE%B5%CE%BF.html

3. Άλλαξα 4 λάστιχα Dunlop 205/55/16 πριν από 1 μήνα και με παζάρι τα πήρα από 320 στα 300, με 1 χρόνο εγγύηση και ζυγοστάθμιση στα 1500 χλμ. Ίδια τιμή έχουν και τα Pirelli.

Tα blue response sport εβαλες; Τα εβαλα και εγω, ωραιο λαστιχακι για τα λεφτα του

Δημοσ.

Tα blue response sport εβαλες; Τα εβαλα και εγω, ωραιο λαστιχακι για τα λεφτα του

Ακριβώς.

Έχω κάνει 1300 χλμ και ετοιμάζομαι να πάω για ζυγοστάθμιση.

Δημοσ.

1. Το πρόστιμο είναι 400 ευρώ, δηλαδή το ίδιο σαν να μην έχεις περάσει από ΚΤΕΟ (άρθρο 86 ΚΟΚ).

2. Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: το ΚΤΕΟ σου δίνει προθεσμία 1 μηνός για να αλλάξεις τα λάστιχα και αν δεν τα καταφέρεις ξαναπηγαίνες και σου δίνουν άλλες 20 μέρες. Εάν δεν περάσεις σ' αυτό το διάστημα, και σε σταματήσει έλεγχος, θα επιβληθεί το πρόστιμο.

Ακριβά τα πήρες για Dunlop . Η διάσταση σου είναι συνηθισμένη γιαυτο και φτηνή σε αυτή την διάσταση τα Michelin κάνουν 300 ευρώ που είναι από τα ακριβά.

Ο φίλος εδώ μάλλον φοράει 17ρες με 245/45; 600ευρω κάνει αυτή η διάσταση πάντως

Δημοσ.

Παιδες περασα κτεο κ.πρεπει.να αλλαξω τα μπροστα λαστιχα.εχω παρει ηδη την πρωτη αναβολη των 20 ημερων κ 25 θα παρω την δευτερη κμαζι αλλες 20 μερες.Δυστυχως τα ελαστικα μου κοστιζουν περιπου 300 το ζευγαρι κ θελω να ρωτησω αν αδυνατω μεχρι τοτε να τα αλλαξω τι θα μου κανουν μετα?Εμαθα για προστιμο καθε μερα π περναει,ισχυει?Αν ναι για τι ποσο μιλαμε?

Αν δεν περάσεις τον επανέλεγχο μέχρι να τελειώσει η αναβολή, τότε πρέπει να περάσεις από την αρχή έλεγχο πάλι. Και όταν θα πας να το περάσεις θα πληρώσεις εκτός από το αρχικό παράβολο κτεο ΚΑΙ προσαύξηση υπέρ δημοσίου περίπου 35€ αν είσαι εκπρόθεσμος από 1-6 μήνες ή περίπου 70€ για πάνω από 6 μήνες.

Στο μεταξύ μπορεί να τσιμπήσεις το πρόστιμο της τροχαίας που είναι 400€, αλλά μπορεί να γίνει 50 αν το πληρώσεις μέσα σε 10 ημέρες. Συν πρόστιμο για κάρτα καυσαερίων αν δεν έχεις.

Προσωπικά όμως πιστεύω πως περισσότερο θα έπρεπε να σε ενδιέφερε η ασφάλεια σου... για να φτάσουν στο κτεο σε σημείο να σε κόψουν για λάστιχα θα έχουν βγει έξω τα λινά, δεν εξηγείται αλλιώς. Στη χειρότερη βάλε 2 μεταχειρισμένα με 50€.

Δημοσ.

300 ευρώ κοστίζουν όλα τα λάστιχα (4) που φοράνε τα περισσότερα αυτ/τα και, επομένως, για να λες ότι τόσο κοστίζουν τα 2, σημαίνει ότι έχεις βάλει μεγαλύτερα από τα κανονικά.

Αυτό το συμπέρασμα από που ακριβώς βγαίνει?

Δημοσ.

Μεταχειρισμένα πάντως παίζουν πολλά σε καλή κατάσταση και τιμή.

Με 80€ τα άλλαξα και τα 4 πριν κάνα χρόνο αν θυμάμαι καλά.

Btw, κτέο έχω να περάσω καμιά 5ετία. Αυξάνεται το πρόστιμο όσο περνάει ο καιρός ή είναι στάνταρ 70€ ;

Δημοσ.

Δηλαδή η κλήση μου βγαίνει πιο φθηνά. :P

Η κλήση είναι 400Ε και στις 10 μέρες μισή τιμή. 200Ε δηλαδή. Το 50Ε παραπάνω δεν ξέρω πως βγαίνει.

Επίσης κλήση μπορείς να τρως μία κάθε μέρα. Δεν υπάρχει όριο. :P 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...