spirit)earth)aflame Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα ινσόμνιακς. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με το παρακάτω pc και θα ήθελα την βοήθειά σας για να βρω τι μου διαφεύγει: Μητρική GA-MA78GM-US2H CPU AMD Athlon x2 245 RAM 4GB Geil B-Dragon 800 5-5-5 DDR2 (2 x 2GB) PSU Corsair 400W HDD WD 500GB Sata II Caviar Blue OS Windows 7 x64 bit [GPU: ati 3650, την έχω βγάλει και είναι με την onboard] Η χρήση του ουσιαστικά είναι μόνο internet, και στα 3 χρόνια από την αγορά έχει δουλέψει λίγες ώρες. Ελαφριά χρήση λοιπόν. Το πρόβλημα Ξαφνικά, το pc δεν μπορεί να κάνει καν post. Πατώντας το κουμπί για να ανοίξει, εμφανίζει τις ακόλουθες συμπεριφορές: a) Ανάβει για 2-3 sec και στη συνέχεια σβήνει. Η οθόνη δεν ανάβει ποτέ, παραμένει στην αναμονή, μαύρη.Το ανεμιστηράκι της ψύκτρας cpu και του κουτιού δουλεύουν και μετά σταματάνε. Δεν ακούγεται το 1 beep από τη μητρική, όπως γίνεται όταν κάνει κανονικά post. b ) Ανάβει, πάλι χωρίς beep από τη μητρική, οθόνη μαύρη. Παραμένει για αρκετή ώρα σε λειτουργία με τα fans να δουλεύουν, και μετά σβήνει μόνος του. c) Κάνει post κανονικά μια στο τόσο και μπαίνει στα windows κανονικά, σαν να μην τρέχει τίποτα. Τι έχω κάνει: 1) Αρχικά άλλαξα τη θερμοαγώγιμη πάστα στον επεξεργαστή, γιατί υποψιάστηκα πρόβλημα θερμοκρασίας. Το πρόβλημα παρέμεινε, χωρίς καμμία αλλαγή στη συμπεριφορά. Όταν κατάφερα να μπω στα windows, οι θερμοκρασίες της cpu μετά την αλλαγή ήταν χαμηλές, όχι πάνω από 35'C. Η ψύκτρα είναι η stock, κουμπωμένη σωστά. 2) Έπειτα δοκίμασα τις μνήμες. Άφησα ένα από τα δυο modules στο 1ο slot. Καμμία αλλαγή. Τα ίδια και με το 2ο module. Δοκίμασα και όλες τις θέσεις, πάλι τίποτα. 3) Έπειτα σκέφτηκα τροφοδοτικό. Αγόρασα ένα φτηνό κινέζικο, ίσα για δοκιμή μιας και δεν είχα άλλο διαθέσιμο. Καμμία αλλαγή στη συμπεριφορά. Εναλλαγή των συμπεριφορών a,b, και μία στις είκοσι κάνει post, με 1 module RAM στο 1ο slot και μπαίνει στα windows όπου δουλεύει άψογα μέχρι να κάνεις shutdown. Οπότε ούτε τροφοδοτικό. 4) Για τη μητρική: έβγαλα τη μπαταρία για 15 λεπτά, δεν άλλαξε κάτι. Αποσύνδεσα τα πάντα (ram+hdd) και η μητρική μου δίνει 4 συνεχόμενα beep, δείγμα του ότι δεν έχει πάνω ram, και ότι δουλεύει το speaker της. 5) HDD: Αποσύνδεσα μόνο τον σκληρό δίσκο. Με αποσυνδεδεμένο τον δίσκο, το pc κάνει πάντα post, και λέει disk boot failure φυσικά. Σκέφτηκα πως βρήκα το πρόβλημα, και σύνδεσα έναν άλλο δίσκο που έχω. Το pc πάλι κάνει post και λέει disk boot failure. (δεν θυμάμαι αν τον είχα κάνει format τον 2ο δίσκο, είχε win8x64 όσο τον δούλευα) Ποια είναι η γνώμη σας; Μπορώ να τσεκάρω κάτι άλλο; Δυστυχώς δεν έχω άλλα spare parts, ούτε μπορώ να δανειστώ από γνωστό/φίλό κάτι άλλο. Σαν πιο πιθανό πλέον μου φαίνεται το 5), μιας και το pc ανοίγει πάντα κανονικά. Θα ετοιμάσω τώρα ένα bootable usb να δω τι παίζει με τον 2ο δίσκο. Ευχαριστώ όσους το διάβασαν.
orion1986 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 δοκιμασες ενα cmos reset? (να βγαλεις την μπαταρια της μητρικης για 10-15 λεπτα και να την ξαναβαλεις)
spirit)earth)aflame Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι, το γράφω κιόλας στο 4).Υπάρχει περίπτωση να κάνει τέτοια κόλπα λόγω μπαταρίας μητρικής;
orion1986 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2014 ειδες αν εχεις μια ηλικια? δεν βλεπεις καλα.....βασικα για αρχη προτεινα κατι ευκολο γι'αυτο στο ειπα . πιο πολυ προς μητρικη μου κανει....εχεις κανει προσφατα φορματ?καποιο σκαναρισμα για ιους κλπ? απο υγεια σκληρων πως εισαι? (με το hdsentinel) εχεις δοκιμασει να αποσυνδεσεις τα παντα? και να τα ξαναστησεις απο την αρχη?
spirit)earth)aflame Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν έχει μείνει και τίποτα, μόνο τη μητρική δεν έχω ξεβιδώσει... όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα-καλώδια έχουν βγει και ξαναμπει.Το format έγινε στον 2ο δίσκο, αλλά ξεκίνησε να το κάνει και με τον 2ο δίσκο. Η υγεία των σκληρών είναι οκ, ειδικά ο 1ος δίσκος είναι άδειος και έχει δουλέψει ελάχιστα.. (δεν τον εχω τσεκάρει με hdsentinel, αλλά το pc κάνει τα ίδια και με τον δεύτερο τώρα).... Μητρική;
spirit)earth)aflame Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Θα περιμένω μήπως και απαντήσει και κανένας άλλος τίποτα, θα τρέξω και ένα memtest αργότερα πριν αγοράσω νέα μητρική.
benign Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Αν εγκατεστησες τα Windows και στον δευτερο δισκο που ποσταρε το συστημα σου και παλι ειχες προβλημα,τοτε με βαση αυτα που εγραψες ειναι μητρικη. 1
trek Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2014 Για κοίτα χωρίς δίσκο στο bios τι ρυθμίσεις έχει για τους σκληρούς γιατί αυτά τα boot failure μπορεί να είναι και απο κει. Οι δίσκοι είναι sata ή ide? Mετά άλλαξε καλού-κακού μια μπαταρία και ετοίμασε και ένα στικάκι με το τελευταιό bios για την μητρική σου. Δώσε συνεχόμενα restart μέχρι να bootάρει (απ'ότι κατάλαβα το έχεις ξανακάταφέρει) και μπές κατευθείαν qflash. Kάνε ένα flash με το νεο bios και δες πως συμπεριφέρεται μετά ο υπολογιστής. Για λεπτομέρειες, τσέκαρε Site: εδώ 1
spirit)earth)aflame Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις παιδιά, δεν είχα πολύ χρόνο να ασχοληθώ και δεν έχω κάνει κάτι από προχθές. Ναι, οι δίσκοι είναι sata και οι 2. Καλή ιδέα να flashάρω bios, θα το κάνω. Δεν πιστεύω να είναι κάτι από τις ρυθμίσεις, τα boot failure τα έβγαζε όταν αποσύνδεσα τον 1ο δίσκο, και στον 2ο δίσκο δεν υπήρχε λειτουργικό προφανώς όταν τον έβαλα. Δεν εμφανίζονται σε άλλη περίπτωση. Ελπίζω να στρώσει γιατί απ'ότι βλέπω δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρω τώρα μητρική am2+/am3 με DDR2.. Θα ενημερώσω για εξελίξεις, και πάλι ευχαριστώ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα