Προς το περιεχόμενο

Λύση στα γενικά προβλήματα με την Κάρτα Γραφικών 101


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 657
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλή Μηνύματα

Πολλοί έχουν πρόβλημα με την κάρτα γραφικών τους και απεγνωσμένα προσπαθούν να λύσουν το θέμα ενώ η συνήθης συμβουλή είναι αλλαγή κάρτας. Οπότε πριν αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, αποφάσησ

Καλησπέρα, πέθανε η κάρτα. Συλλυπητηρια.

Δεν εχω βρε τέτοια κάρτα, μια vega 64 είχα που την πούλησα εκτός φόρουμ,.Βέβαια και να είχα πάλι το ίδιο θα ήταν, σάμπως θα αγοράσει ο συγκεκριμένος ? Τσάμπα ασχολείσαι.. Έχει βάλει στο τραπέζι ως υπο

Δημοσιευμένες Εικόνες

1 ώρα πριν, osotirassas είπε

Καλησπέρα σε όλους,

 

Επανέρχομαι απλά για να κλείσω το θέμα. Δοκίμασα την κάρτα σε άλλη pci της motherboard, στο post έκανε έναν "μακρυ" ήχο και 3 "σύντομους" (που σημαίνει θέμα gpu ή ram). Ε, αφού με άλλη gpu παίζει μια χαρά, θεωρώ ότι επιβεβαιώνεται το θέμα με την gpu. Οπότε ...ξέρετε που μπορώ να δώσω την παλιά gpu (εν μέσω covid);

τι εννοεις που?απο εκει που την αγορασες.απο ποιο καταστημα την πηρες,?

πρωτου κανεις οτιδηποτε δοκιμασε να δεις εαν σου κανει τα ιδια και σε αλλο pc

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου ήρθε προχτές η 3060 ti η οποία αντικατέστησε την ηρωική 1060. Την έβαλα στο πισι και πάω να το ανάψω και ξαφνικά άρχισε να κάνει μπιπ μπιπ η μητρική μου (aorus z370 gaming k3). Έκανε αρκετά μπιπ, 4+1 αν τα μέτρησα καλά και δεν μπούταρε. Πατάω reset, ξανάκανε 5 μπιπ και ευτυχώς μπούταρε. Από τότε, κάθε φορά που ανάβω το pc, κάνει 5 μπιπ. Όμως στη συνέχεια μπουτάρει κανονικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε το σύστημα, ούτε η κάρτα. Την έχω δοκιμάσει και σε βαριά παιχνίδια (control) χωρίς πρόβλημα κανένα. Μιας και δεν έβγαζα άκρη με τα μπιπ και σχετικά με το τι σφάλμα ενημερώνουν, άνοιξα το κουτί και είδα ότι μόνο κατά το μπουτάρισμα, άναβαν 2 κόκκινες λυχνίες σφάλματος της μητρικής, μια που αναφερόταν σε gpu και μια που αναφερόταν σε boot. Και οι 2 λυχνίες έσβηναν με το που περνούσε το boot. Ψάχνοντας και ψάχνοντας, βρήκα ότι είναι θέμα κάποιων μητρικών που δεν είναι uefi compatible (ένας θεός ξέρει τι σημαίνει αυτό) με τις rtx κάρτες (άρα και με τη σειρά 2000?) και ότι θα λυθεί με επόμενα bios updates των μητρικών. Το αναφέρω εδώ, σε περίπτωση που και κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο.

Επεξ/σία από kostasfil
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
2 ώρες πριν, kostasfil είπε

Μου ήρθε προχτές η 3060 ti η οποία αντικατέστησε την ηρωική 1060. Την έβαλα στο πισι και πάω να το ανάψω και ξαφνικά άρχισε να κάνει μπιπ μπιπ η μητρική μου (aorus z370 gaming k3). Έκανε αρκετά μπιπ, 4+1 αν τα μέτρησα καλά και δεν μπούταρε. Πατάω reset, ξανάκανε 5 μπιπ και ευτυχώς μπούταρε. Από τότε, κάθε φορά που ανάβω το pc, κάνει 5 μπιπ. Όμως στη συνέχεια μπουτάρει κανονικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε το σύστημα, ούτε η κάρτα. Την έχω δοκιμάσει και σε βαριά παιχνίδια (control) χωρίς πρόβλημα κανένα. Μιας και δεν έβγαζα άκρη με τα μπιπ και σχετικά με το τι σφάλμα ενημερώνουν, άνοιξα το κουτί και είδα ότι μόνο κατά το μπουτάρισμα, άναβαν 2 κόκκινες λυχνίες σφάλματος της μητρικής, μια που αναφερόταν σε gpu και μια που αναφερόταν σε boot. Και οι 2 λυχνίες έσβηναν με το που περνούσε το boot. Ψάχνοντας και ψάχνοντας, βρήκα ότι είναι θέμα κάποιων μητρικών που δεν είναι uefi compatible (ένας θεός ξέρει τι σημαίνει αυτό) με τις rtx κάρτες (άρα και με τη σειρά 2000?) και ότι θα λυθεί με επόμενα bios updates των μητρικών. Το αναφέρω εδώ, σε περίπτωση που και κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο.

για αυτο επεμενα προχθες στο φιλο πιο πανω να κανει bios update για παρομοιο θεμα που ειχε.

οχι τιποτε αλλο,αλλα θα την κανει επιστροφη χωρις προβλημα και θα τρεχει χωρις λογο...

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
4 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε

για αυτο επεμενα προχθες στο φιλο πιο πανω να κανει bios update για παρομοιο θεμα που ειχε.

οχι τιποτε αλλο,αλλα θα την κανει επιστροφη χωρις προβλημα και θα τρεχει χωρις λογο...

Ααα δεν το είδα. Αν του παίζει κανονικά δεν υπάρχει λόγος να την επιστρέψει. 

Προσωπικά έκανα bios update (του Νοεμβρίου του 2020), το f11 update bios της μητρικής μου, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα. Ίσως γιατί το bios update βγήκε πριν τη κυκλοφορία της κάρτας. Αναμένω κάποιο επόμενο. Αλλά αφού μου δούλευε κανονικά, δεν ανησύχησα και πολύ. Απλά μπήκα να το ψάξω γιατί είναι ενοχλητικός ήχος σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή. 

18 ώρες πριν, osotirassas είπε

Καλησπέρα σε όλους,

 

Επανέρχομαι απλά για να κλείσω το θέμα. Δοκίμασα την κάρτα σε άλλη pci της motherboard, στο post έκανε έναν "μακρυ" ήχο και 3 "σύντομους" (που σημαίνει θέμα gpu ή ram). Ε, αφού με άλλη gpu παίζει μια χαρά, θεωρώ ότι επιβεβαιώνεται το θέμα με την gpu. Οπότε ...ξέρετε που μπορώ να δώσω την παλιά gpu (εν μέσω covid);

Τώρα το είδα φίλε το ποστ σου. Στέλνω για να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από την 3060ti η οποία σε κάθε μπουτάρισμα (όπως γράφω και ανωτέρω) κάνει 4 κοντούς + 1 κοντό ήχους. Όμως παίζει κανονικότατα χωρίςκανένα πρόβλημα. Έψαξα και βρήκα στο ιντερνετ ότι είναι θέμα συμβατότητας κάποιων μητρικών, που θα λυθεί σε επόμενο update. 

Φιλικά στο λέω για να μη δώσεις πίσω χωρίς λόγο τη κάρτα σου. Είναι κάτι που λογικά θα φτιάξει. 

Προσωπικά όταν έβαλα πάλι την 1060 δεν έκανε κανέναν ήχο το bios, το ίδιο (κανένας ήχος) και όταν άφησα τη μητρική χωρίςκαμία κάρτα. 

Μόνο όταν έβαζα την 3060 μου κανε ήχους, άλλα κατά τα άλλα λειτουργούσε μια χαρα. 

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οποτε το θεμα δεν εχει να κανει μονο με amd motherboard chipset αλλα και με της Intel.

αρα οποιος εχει παρομοια θεματα,περιμενει bios update της μητρικης του.

τωρα το μελος @drouks που δεν του μπουταρει καθολου,ειναι αλλη περιπτωση και θα πρεπει να βολευτει με καποια αλλα καρτα προσωρινα.

Επεξ/σία από jimmy1973
  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 9/12/2020 στις 12:37 ΜΜ, kostasfil είπε

Ααα δεν το είδα. Αν του παίζει κανονικά δεν υπάρχει λόγος να την επιστρέψει. 

Προσωπικά έκανα bios update (του Νοεμβρίου του 2020), το f11 update bios της μητρικής μου, αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα. Ίσως γιατί το bios update βγήκε πριν τη κυκλοφορία της κάρτας. Αναμένω κάποιο επόμενο. Αλλά αφού μου δούλευε κανονικά, δεν ανησύχησα και πολύ. Απλά μπήκα να το ψάξω γιατί είναι ενοχλητικός ήχος σε κάθε εκκίνηση του υπολογιστή. 

Τώρα το είδα φίλε το ποστ σου. Στέλνω για να παραθέσω κι εγώ την εμπειρία μου από την 3060ti η οποία σε κάθε μπουτάρισμα (όπως γράφω και ανωτέρω) κάνει 4 κοντούς + 1 κοντό ήχους. Όμως παίζει κανονικότατα χωρίςκανένα πρόβλημα. Έψαξα και βρήκα στο ιντερνετ ότι είναι θέμα συμβατότητας κάποιων μητρικών, που θα λυθεί σε επόμενο update. 

Φιλικά στο λέω για να μη δώσεις πίσω χωρίς λόγο τη κάρτα σου. Είναι κάτι που λογικά θα φτιάξει. 

Προσωπικά όταν έβαλα πάλι την 1060 δεν έκανε κανέναν ήχο το bios, το ίδιο (κανένας ήχος) και όταν άφησα τη μητρική χωρίςκαμία κάρτα. 

Μόνο όταν έβαζα την 3060 μου κανε ήχους, άλλα κατά τα άλλα λειτουργούσε μια χαρα. 

Κάτσε κάπου χαθήκαμε. Δεν μιλάω για την 3060ti, αλλά για μια παλιά 7870.

Στις 8/12/2020 στις 7:37 ΜΜ, jimmy1973 είπε

τι εννοεις που?απο εκει που την αγορασες.απο ποιο καταστημα την πηρες,?

πρωτου κανεις οτιδηποτε δοκιμασε να δεις εαν σου κανει τα ιδια και σε αλλο pc

Σε αυτό δεν έχεις άδικο. Θα την βάλω στην άκρη μπας και κάποια στιγμή τη δοκιμάσω σε άλλο pc.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα, ήρθα και γω να γράψω το πρόβλημα που έχω και υποψιάζομαι ότι είναι της κάρτας.

Στο σύστημά μου έχω rx 570, ryzen 2700 και οθόνη AOC Q27G2U 2Κ 144ΗΖ.

Το πρόβλημα είναι ότι μου εμφανίζει corruption ή flickering όταν βλέπω βίντεο στο youtube αλλά και γενικότερα ακόμα και σε κάποια βίντεο mp4 που έχω στον υπολογιστή μου. Να αναφέρω ότι το έχω δοκιμάσει και με ανοιχτό άλλα και κλειστό freesync. Επίσης, όταν βάζω την οθόνη στα 60HZ δεν παρουσιάζεται κανένα θέμα αντιθέτως στα 100ΗΖ/120ΗΖ/144ΗΖ εκεί έχει θέμα. Ενω, και στο gaming δεν έχω κανένα θέμα. Δοκίμασα και σύνδεση με HDMI αντι για display port και πάλι τα ίδια.

Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το hardware acceleration στον browser και λύνεται το θέμα αλλά η εμπειρία είναι κάπως laggy.

Στο τελευταίο update της κάρτας στο realese notes έγραφε στα Fixed Issues

"Graphical glitching may occur on Radeon RX 500 series graphics products when at idle or at desktop with multiple high refresh rate Radeon FreeSync displays connected."

Κάτι παρόμοιο με το πρόβλημα μου δηλαδή.

Εκτός από μάπα drivers της AMD παίζει να είναι άλλη η αιτία???

 

 

 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
3 λεπτά πριν, kostas123pao είπε

Δοκίμασα να απενεργοποιήσω το hardware acceleration στον browser και λύνεται το θέμα αλλά η εμπειρία είναι κάπως laggy.

Μήπως αυτό βοηθά;

Για Chrome https://chrome.google.com/webstore/detail/h264ify/aleakchihdccplidncghkekgioiakgal

για Firefox https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/h264ify/

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι 2 τελευταιοι drivers που εδωσε ως recommended η ati,

για την 5700xt τουλαχιστον ειναι αψογοι χωρις το παραμικρο προβλημα.

μηπως να εκανες ενα καλο clean και να περναγες τον τελευταιο recommended Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 για την καρτα σου?

  • Like 1
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
29 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Θα το δοκιμάσω ευχαριστώ.

17 λεπτά πριν, jimmy1973 είπε

οι 2 τελευταιοι drivers που εδωσε ως recommended η ati,

για την 5700xt τουλαχιστον ειναι αψογοι χωρις το παραμικρο προβλημα.

μηπως να εκανες ενα καλο clean και να περναγες τον τελευταιο recommended Adrenalin 2020 Edition 20.11.2 για την καρτα σου?

Πως γίνεται το καλό clean??

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες
Στις 9/12/2020 στις 10:23 ΠΜ, kostasfil είπε

Μου ήρθε προχτές η 3060 ti η οποία αντικατέστησε την ηρωική 1060. Την έβαλα στο πισι και πάω να το ανάψω και ξαφνικά άρχισε να κάνει μπιπ μπιπ η μητρική μου (aorus z370 gaming k3). Έκανε αρκετά μπιπ, 4+1 αν τα μέτρησα καλά και δεν μπούταρε. Πατάω reset, ξανάκανε 5 μπιπ και ευτυχώς μπούταρε. Από τότε, κάθε φορά που ανάβω το pc, κάνει 5 μπιπ. Όμως στη συνέχεια μπουτάρει κανονικά και δεν έχει κανένα πρόβλημα, ούτε το σύστημα, ούτε η κάρτα. Την έχω δοκιμάσει και σε βαριά παιχνίδια (control) χωρίς πρόβλημα κανένα. Μιας και δεν έβγαζα άκρη με τα μπιπ και σχετικά με το τι σφάλμα ενημερώνουν, άνοιξα το κουτί και είδα ότι μόνο κατά το μπουτάρισμα, άναβαν 2 κόκκινες λυχνίες σφάλματος της μητρικής, μια που αναφερόταν σε gpu και μια που αναφερόταν σε boot. Και οι 2 λυχνίες έσβηναν με το που περνούσε το boot. Ψάχνοντας και ψάχνοντας, βρήκα ότι είναι θέμα κάποιων μητρικών που δεν είναι uefi compatible (ένας θεός ξέρει τι σημαίνει αυτό) με τις rtx κάρτες (άρα και με τη σειρά 2000?) και ότι θα λυθεί με επόμενα bios updates των μητρικών. Το αναφέρω εδώ, σε περίπτωση που και κάποιος άλλος αντιμετωπίσει το ίδιο.

δυστυχώς το uefi κακος το λένε bios μονο basic δεν ειναι πλεον εχει πολυ πραγμα πλησιάζει τον driver αρα αν δεν εχει ενημερωθεί δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστα μέχρι να φορτωθούν οι drivers από το λειτουργικό 

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 Δυστυχώς και μετά το clean συνεχίζει το ίδιο πρόβλημα....😒 

Να έχει θέμα η οθόνη στα υψηλά HZ??? Αλλά στα games δεν μου εμφανίζει κάτι....

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.