Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχεις πρώτα απ' όλα την λανθασμένη εντύπωση πως ο κάθε ευρωπαϊκός φορέας λειτουργεί σε συνεννόηση με όλους τους άλλους. Μετά πρόκειται για εξόφθαλμη περίπτωση, πιάσανε επτάχρονο, είπανε πως νόμιζαν πωως γεννήθηκε το 1990 (το 2010 αυτο, δηλαδή μπέρδεψαν 20χρονο και καλά με επτάχρονο) και έδωσαν στο επτάχρονο 30 ημέρες προθεσμία να πάει στον αδερφό του στη Γερμανία. 8500 χιλιάδες ευρώ είναι ψίχουλα. Δεν φταίει η χρεωκοπία που δεν μπορεί να φερθεί η ελληνική αρχή σε επτάχρονα όπως τους αξίζει, η μαλακία φταίει.

Κατά τ' άλλα υπάρχει μετανάστευση προς όλες τις χώρες, ο πληθυσμός μοιράζεται ήδη, απλά μπαίνουν από Ελλάδα και Ιταλία οι μισοί. Οι άλλοι μισοί μπαίνουν από Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία. Κι οι ΗΠΑ τα ίδια προβλήματα έχουν. First world problems.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πως μοιράζεται ο πληθυσμός, εφόσον ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ αναφέρει τα εξής:

"ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει, σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα"

Προφανώς η συντριπτική πλεοψηφία των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή θα βρεθούν είτε οδικώς είτε από θαλάσσης σε Ελλάδα και Ιταλία (όπως γίνεται ήδη άλλωστε). Πως λοιπόν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους τα υπόλοιπα κράτη σε αυτό το ζήτημα; Ακόμα και αν υπάρχουν ευρωπαικές χρηματοδοτήσεις, για ποιό λόγο τα πάντα θα πρέπει να τακτοποιηθούν σε αυτές τις 2 χώρες που είναι ήδη γεμάτες προβλήματα; Δεν ξέρω αν χάνω κάτι εδώ, please elaborate.

Επεξ/σία από totem_lost
Δημοσ.

Κατά τ' άλλα υπάρχει μετανάστευση προς όλες τις χώρες, ο πληθυσμός μοιράζεται ήδη, απλά μπαίνουν από Ελλάδα και Ιταλία οι μισοί. Οι άλλοι μισοί μπαίνουν από Ισπανία, Πορτογαλία και Γαλλία. Κι οι ΗΠΑ τα ίδια προβλήματα έχουν. First world problems.

Και μετά τι; Οι κοινωνικές παροχές της Γερμανίας μπορούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να ενσωματωθούν στην κοινωνία της Γερμανίας. Εσύ δεν μπορείς καλά καλά τους δικούς μας να ενσωματώσεις. Πώς θα γίνει; Κανένας απο αυτούς τους ανθρώπους νομίζω δεν έχει σκοπο να μείνει στην Ελλάδα. Επομένως τι πολιτική προτείνεις;

Δημοσ.

Πως μοιράζεται ο πλυθησμός, εφόσον ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ αναφέρει τα εξής:

"ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο στην ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα εισέλθει την πρώτη φορά. Μετανάστες οι οποίοι εισέρχονται στην Ελλάδα και κατόπιν μεταβαίνουν σε άλλη χώρα για να αιτηθούν άσυλο θα πρέπει, σύμφωνα με τον κανονισμό Δουβλίνο ΙΙ, να επιστρέφονται πίσω στην Ελλάδα"

Προφανώς η συντριπτική πλεοψηφία των μεταναστών από τη Μέση Ανατολή θα βρεθούν είτε οδικώς είτε από θαλάσσης σε Ελλάδα και Ιταλία (όπως γίνεται ήδη άλλωστε). Πως λοιπόν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους τα υπόλοιπα κράτη σε αυτό το ζήτημα; Ακόμα και αν υπάρχουν ευρωπαικές χρηματοδοτήσεις, για ποιό λόγο τα πάντα θα πρέπει να τακτοποιηθούν σε αυτές τις 2 χώρες που είναι ήδη γεμάτες προβλήματα; Δεν ξέρω αν χάνω κάτι εδώ, please elaborate.

Ενώ άλλες χώρες δεν έχουν προβλήματα, και πολλές δεκαετίες τώρα.

Παράδειγμα το Βέλγιο με 1.000.000 ξένους (στα 11 εκατομμύρια πληθυσμού του) και μετά από μισό αιώνα μετανάστευσης να έχει στατιστικά τουλάχιστον ένα στους 3 βέλγους να έχει τουλάχιστον τον ένα γονέα προερχόμενο από άλλη χώρα.

http://www.diversite.be/la-migration-en-belgique-arr%C3%AAt-sur-image

http://www.iteco.be/antipodes/Migrations-OP-13/Migrants-d-hier-migrants-d-aujourd

Δημοσ.

Πως μοιράζεται ο πληθυσμός, εφόσον ο κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ αναφέρει τα εξής:

Το Δουβλίνο ΙΙ έχει κατακριθεί από πολλούς ανθρωπιστικούς φορείς κι η πλάκα είναι πως ουσιαστικά αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα αφού αρκετές χώρες αρνούνται να το εφαρμόσουν όσον αφορά την Ελλάδα, ειδικά για παιδιά (Νορβηγία, Φινλανδία, Σουηδία, Γερμανία) επειδή ακριβώς υπάρχει κακομεταχείριση. Κατά τ' άλλα συμφωνώ μαζί σου πως καλούμαστε να κάνουμε πολλά, αλλά όπως είπα και πιο πάνω αυτός είναι ο γεωγραφικός μας ρόλος. Δεν μπορούμε να τους πούμε "κάντε τον γύρο να μπείτε από Βουλγαρία" και δεν μπορούμε να αρνούμαστε πως έχουν ανάγκη. Το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό, κι η Γαλλία έχει τεράστιο πρόβλημα με τους μετανάστες, η Σουηδία με τις καλύτερες παροχές για άνεργους πιθανότατα στον κόσμο είναι μάλλον Νο 1 προορισμός,το Η.Β., η Γερμανία και το Βέλγιο χρόνια τώρα και σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο "οικονομικός τουρισμός" από Έλληνες, Πορτογάλους, Ισπανούς κι Ιταλούς που πλέον ανταγωνίζονται τους ντόπιους σε θέσεις εργασίας που δεν κινδύνευαν από τους μετανάστες αυτούς.

Αν συνεχιστεί αυτός ο μονόχνωτος τρόπος σκέψης -που είναι ίδιος πανευρωπαϊκά- δεν πρόκειται να αντέξει καμιά οικονομία από μόνη της. Η μόνη ελπίδα είναι να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για τους μετανάστες πανευρωπαϊκά. Αλλά η κακομεταχείριση δεν έχει δικαιολογία όπου και να συμβαίνει.

Και μετά τι; Οι κοινωνικές παροχές της Γερμανίας μπορούν να βοηθήσουν αυτούς τους ανθρώπους να ενσωματωθούν στην κοινωνία της Γερμανίας. Εσύ δεν μπορείς καλά καλά τους δικούς μας να ενσωματώσεις. Πώς θα γίνει; Κανένας απο αυτούς τους ανθρώπους νομίζω δεν έχει σκοπο να μείνει στην Ελλάδα. Επομένως τι πολιτική προτείνεις;

JohnDoe με πιάνεις απροετοίμαστο καθώς δεν έχω πρόχειρη εξωτερική πολιτική για το μεταναστευτικό ζήτημα μπροστά μου. Κάποια βήματα ανέφερα σε προηγούμενα ποστ. Δεν είμαι πολιτικός και δεν έχω γνώσεις για να λύσω τόσο μεγάλο θέμα. Αλλά η μόνη λογική λύση για ολόκληρη την Ευρώπη είναι να αναπτυχθεί η Μέση Ανατολή.  Και δεν είναι δουλειά της Ελλάδας να το κάνει αυτό, ο πλούσιος βορράς πρέπει να δράσει εκεί, αλλά η Ελλάδα πρέπει να θέσει το ζήτημα και να μεσολαβήσει. Ο Ανδρέας Παπανδρέου την δεκαετία του '80 προσέγγισε τον Αραφάτ κι έβαλε την Ελλάδα στο μεσανατολικό με το έτσι θέλω. Hardly made a dent θα μου πεις αλλά είναι παράδειγμα του πως πρέπει να κινηθεί η Ελλάδα για να ανοίξει αυτού του είδους ο διάλογος.

Ρεαλιστικά, στην Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει τίποτε αυτή την στιγμή. Δεν υπάρχει δυνατή κυβέρνηση (και δεν θα υπάρχει), δεν υπάρχει συντονισμένος ψηφοφόρος, δεν υπάρχει σχέδιο και δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να το εφαρμόσει.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα λεπτό.Όσοι παίρνουν άδεια διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους ή τους αναγνωρίζεται επίσημα το προσφυγικό στάτους στην Ελλάδα εφόσον δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα προμηθεύονται Ελληνικά (το μπλέ διαβατήριο νομίζω).Με αυτά τα ταξιδιωτικά έγγραφα γιατί δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ε.Ε?

Εκτός εαν η πολιτική της Ελλάδας είναι να αρνήται να χορηγήσει επίσημα προσφυγικό στάτους στους Σύριους  

Δημοσ.

45000 αιτήσεις για άσυλο, επεξεργάζονται 20 κάθε Σάββατο. Αυτή είναι η πολιτική, in a literal nutshell.

Δημοσ.

45000 αιτήσεις για άσυλο, επεξεργάζονται 20 κάθε Σάββατο. Αυτή είναι η πολιτική, in a literal nutshell.

Όπα.Καταλαβαίνω η Ελλάδα να μην ψήνεται να δώσει άσυλο σε οικονομικό μετανάστη τύπου Πακιστάν (που δεν το καταλαβαίνω διοτί γαμώ τα σύνορα τους αλλά έτσι λέμε για την οικονομία διαλόγου) με ποιό σκεπτικό η Ελλάδα αρνήται να δώσει προσφυγικό στάτους σε άπαντες τους Σύριους οι οποίοι φτάνουν στο έδαφος της?Δε μπορεί αυτό να είναι επίσημη θέση ούτε της νέας υπηρεσίας ασύλου ούτε της πολιτικής ηγεσίας.Δεν παίζει μια.

Δεν μπορεί δλδ προτεραιοποιήσει τις αιτήσεις Σύριων,Παλαιστινίων,Σουδανών,Αφγανών?Γιατί έκαναν την υπηρεσία ασύλου? Εαν κάποιοι δικαιούνται προσφυγικό είναι αυτοί κ η Ελλάδα θα είναι within its rights and obligations να παραχωρήσει άσυλο σε αυτούς με διαδικασίες εξπρες μάλιστα για ταξιδιωτικά έγγραφα.

Δημοσ.

Right, κάπου διάβαζα χθές (βαριέμαι να ψάχνω λινκ) πως η Κυβέρνηση αποφάσισε εξπρες χορήγηση πολιτικού ασύλου.Όπως είχα προτείνει,σιγά το δύσκολο να πούμε τόσες μέρες που κόλαγαν.Μια τέτοια κίνηση θα δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους τα χρειάζονται κ όσοι όντως ψήνονται θα την πουλέψουν νόμιμα από μπανανιστάν.Η Ελλάδα έτσι είναι απόλυτα καλυμμένη κ με τη στάμπα.

Φυσικά να δούμε πόσο γρήγορα θα γίνει η διαδικασία.

Δημοσ.

Ποιο άσυλο ρε σεις εδώ τους μάζεψαν απο το Σύνταγμα με το ζόρι τα ματ και τους έκλεισαν σε κελιά γιατί χαλάνε τη μόστρα

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι μια υποδοχή μεταναστών στα αεροδρόμια μας έτσι ώστε όποιος έρχεται χωρίς χαρτιά να του δίνουν ελληνικό διαβατήριο και 2000ευρώ για τα πρώτα έξοδα

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...