cuspid Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Αν κάποιος γνωρίζει, θα εκτιμούσα την βοήθειά του: Έχω οικιακό ψυγείο PITSOOS No Frost δεκαετίας (ίσως και παραπάνω...). Είναι από τα κλασσικά, με την κατάψυξη στο πάνω μέρος. Έχει το σύστημα ψύξης με αέρα - (ανεμιστήρα στο πίσω μέρος της κατάψυξης) που στέλνει ψυχρό αέρα μέσω αγωγού στην συντήρηση. Στον αεραγωγό αυτόν έχει σύστημα θερμοστάτη με κλαπέτο. Λοιπόν, εδώ και μερικές μέρες δεν ψύχει καθόλου στην συντήρηση. Αντίθετα η κατάψυξη λειτουργεί κανονικά. Όταν λειτουργεί το ψυγείο, παρατήρησα ότι δεν νιώθω παγωμένο αέρα να περνά από τους αγωγούς (από την κατάψυξη προς την συντήρηση). Έλυσα το πίσω πάνελ της κατάψυξης και έλεγξα τον ανεμιστήρα (λειτουργεί κανονικά). Οι αντιστάσεις της απόψυξης φαίνονται οπτικά εντάξει, όμως παρατήρησα αρκετό πάγο πάνω στο ψυκτικό στοιχείο. Οι δίοδοι ψυχρού αέρα από την άλλη δεν ήταν φραγμένοι από πάγο (αυτή ήταν η αρχική μου υποψία και ξεκίνησα το.... λύσιμο). Το κλαπέτο οπτικά φαίνεται μία χαρά (βρίσκεται στο ταβάνι του θαλάμου συντήρησης – το έλυσα όλο το πάνελ). Οι ερωτήσεις μου τώρα: Πως μπορώ να δοκιμάσω αν δουλεύει κανονικά ο θερμοστάτης με το κλαπέτο? Φοβάμαι ότι εκεί είναι το πρόβλημα – το κλαπέτο μένει μόνιμα κλειστό. Είναι ακριβό ανταλλακτικό (63 Ευρώ) και δεν θέλω να το αλλάξω αν δεν είμαι σίγουρος. Από που μπορώ να βρώ πως ρυθμίζεται το πρόγραμμα απόψυξης σε αυτά τα ψυγεία (έχει σχέση – όπως υποψιάζομαι το περιστροφικό διακοπτάκι στο πίσω μέρος του ψυγείου, που γυρίζει με κατσαβίδι)? Σόρρυ για τις εντελώς εξειδικευμένες ερωτήσεις, όμως ελπίζω όλο και κάποιος ψυκτικός θα υπάρχει εδώ μέσα....
NikosKallithea Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Το κλαπετο μένει κλειστό γιατι πάγωσε, το πρόβλημα σου ειναι οι αισθητήρες πάγου ή η θερμική αντίσταση, εκει πίσω δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος πάγου. Κανε μια απόψυξη περίμενε καμιά 20 μέρες και αν ξαναπιάσει πάγο φώναξε τεχνικό
cuspid Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2014 Ευχαριστώ Νίκο, μάλλον έχεις δίκιο, αφού πέρασαν 30+ ώρες (δεν υπάρχει ίχνος πάγου πουθενά), μόλις το συναρμολόγησα και το έβαλα εμπρός - άδειο στην αρχή, να δω πως θα τα πάει...
cuspid Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Όχι δεν άλλαξα κάτι, σιγουρεύτηκα ότι έφυγε από παντού ο πάγος και το συναρμολόγησα. Προς το παρών δουλεύει κανόνι... Το πρόβλημα είναι ότι θα ξαναπιάσει πάγο αργά ή γρήγορα. Ψάχτηκα λίγο στο youtube και βρήκα ότι έχει στο πίσω μέρος (σε ένα άσπρο κουτί) ένα περιστροφικό διακοπτάκι που μάλλον κάνει reset στο πρόγραμμα της απόψυξης. Είναι το επόμενο που θα δοκιμάσω... Πάντως μου έκανε εντύπωση ότι όταν άνοιξα το πίσω πάνελ της κατάψυξης, δεν είδα πουθενά (όπως περίμενα) κάποιον κλασσικό θερμοστάτη "κλιπαρισμένο" σε σωληνάκι, όπως αυτός: Το μόνο που υπάρχει είναι ένα θερμικό, να κρέμεται χύμα στον χώρο (το βρήκα καλυμμένο εντελώς από πάγο), σαν αυτό: Δεν είμαι ψυκτικός αλλά χωρίς θερμοστάτη πως καταλαβαίνει πότε να ανάψει τις αντιστάσεις της απόψυξης? Υπόψιν, η έξοδος του νερού της απόψυξης προς το σωληνάκι που το κατεβάζει στον συλλέκτη πάνω στον κομπρέσσορα, ήταν εντελώς καλυμμένη και φραγμένη από πάγο... Ίδωμεν..............
status Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Με πάνελ είναι; Εάν ναι, τότε άλλαξε το, περί τα 60€ και άλλα τόσα η εργασία.
cuspid Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Με πάνελ είναι; Εάν ναι, τότε άλλαξε το, περί τα 60€ και άλλα τόσα η εργασία. Μπά, κάτι άλλο εννοείς φίλε μου, πάνελ εγώ λέω το πλαστικό κάλυμμα στο πίσω μέρος (την πλάτη) της κατάψυξης. Μπορεί να μην το γράφω και σωστά - δεν είμαι της δουλειάς
status Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2014 control panel, ηλεκτρονικά, πως το λένε, 9/10 εκεί την πατάει και δεν παίρνει τις μετρήσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα