Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια σας , 

έχω εναν usb 3.0 wd my passport 500Gb και συμβαινει το εξής.

τα αρχεία συνήθως εμπαινάν σε 3 φακέλους 

αρχεία , ταινίες , προγραμματα. 

τα αρχεια και τα προγραμματα ειναι περιπου 70 GB .

στο υπόλοιπο δισκου λέει πως έχχει χώρο κοντά στα 190.

μπορώ να ανακτήσω τον φάκελο με τις ταινίες. δεν τον έχω σβήσει απλά έκανα ένα repair που μου προτειναν τα windows 8 και τωρα είναι έτσι 

post-165348-0-75540100-1411152533_thumb.jpg

Δημοσ.

Στέλιο είμαι σίγουρος πως αν ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψες θα το βρεις τουλάχιστον φλου.

Παρ' ολ' αυτά, ΜΑΛΛΟΝ προσπαθείς να μας πεις ότι "μετά από ένα repair που έγινε από τα 8άρια, έχουν εξαφανιστεί οι ταινίες του φακέλου Movies" (...και θα τις ήθελες πίσω, φαντάζομαι). Σωστά;

Αν ναι, πρέπει να τρέξεις κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων (το οποίο ΑΝ τις βρει, θα τις ΑΝΤΙΓΡΑΨΕΙ σε ΑΛΛΟΝ δίσκο που θα έχεις ορίσει μέσα από το πρόγραμμα).

Τα 8άρια δεν ξέρω ούτε τί χρώμα έχουν, πόσο μάλλον ποιά προγράμματα συμβατά με δαύτα υπάρχουν.

Μέχρι και τα 7άρια πάντως, κλασσικά προγράμματα ανάκτησης είναι πχ το  Active File Recory, το Get Data Back, το Recover My Files, το File Scavenger, το Easy Recovery.........

Kανένα τους μη δωρεάν όμως. Αν βρεις έκδοση κανενός για 8άρια, "σπασμένη", δοκίμασέ την.

Δημοσ.

Ναι η διατύπωση δεν ήταν σωστή ,

Εν τελη και πριν τρέξω το recovery δεν ειχα πρόσβαση στον φάκελο των ταινιών. Θα δοκιμάσω αυτα τα προγράμματα και ενημερώνω. Πως μπορω να δω αν η σκληρός δίσκος ειναι υγιής η οχι ;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

...βασικά είχα κι εγώ σκοπό να σου πω από χθες για πρόγραμμα ελέγχου "υγείας" του δίσκου. Ήμουν λίγο πριν ξεραθώ όμως, και το ξέχασα (...όπως και έγραψα την απιθανιά "κανένα τους μη-δωρεάν...".).

Βάλε το HDS που πρότεινε ο Μητσοτττ....

...δηλαδή ο αποπάνω. Είναι ό,τι κλασσικότερο.

Και μετά πάρε ένα screenshot της αρχικής του οθόνης (tab "overview" δηλαδή, στο οποίο ανοίγει από defailt, το πρόγραμμα), και πόσταρέ το μας να σου πούμε σε τί κατάσταση δείχνει να είναι.

Ενημέρωσε αν βρήκες πρόγραμμα ανάκτησης που λέγαμε (...σπασμένο, ξαναλέω, γιατί αν κατεβάσεις τις shareware εκδόσεις τους από τα site τους, μισή δουλειά θα γίνει...Δηλαδή, ΚΑΘΟΛΟΥ δουλειά).

Τέλος φρόντισε μη γράψεις κάτι άλλο στον εν λόγω δίσκο (...κι ΑΥΤΟ το ξέχασα να το τονίσω χτε...), μέχρι τουλάχιστον να δεις τί θα παίξει με προγράμματα ανάκτησης, γιατί διακινδυνεύεις να χάσεις από τις "εξαφανισμένες" ταινίες που θες να βρεις...

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

άργησα...

ορίστε το screenshot απο το hd sentinel 

κατέβασα και το active file recovery

το έτρεξα και ψάχνοντας τους φακέλους είδα αυτό.

έιναι όλες οι ταινίες. :)

απορώ όμως πώς πήγαν εκει....

τώρα προσπαθώ να τα στείλω σε έναν άλλον σκληρό δίσκο.

το κάνω και ενημερώνω

post-165348-0-33171400-1413668727_thumb.jpg

post-165348-0-09352700-1413669233_thumb.jpg

Δημοσ.

ΑΝ εννοείς κάτι "ριζικό" (που παίζει να αποκαλύψει και το από εδώ και πέρα...ριζικό του δίσκου), δες την επιλογή "test disk surface" και υπο-επιλογή "reinitialization" στο μενού. Αρκεί να είναι αγορασμένο ή έστω σπασμένο και να μπορείς να χρησιμοποιήσεις την δυνατότητα.

Εναλλακτικά υπάρχει και το φρη LLF Tool με δυνατότητα "γραψίματος μηδενικών" (όπως και embedded και σε άλλα προγράμματα), δηλαδή πλήρες "ξύρισμα" του δίσκου. Γουλί λέμε. Μετά πρέπει και intialization μέσα από τη Διαχείριση Δίσκων να του κάνεις (αρκεί να μπεις εκεί και αυτόματα θα καταλάβουν την κατάσταση τα Win και θα στο προτείνουν), και τέλος δημιουργία συστήματος αρχείων (=φορμάρισμα, δηλαδή).

Υπάρχει η περίπτωση, ΑΝ ο δίσκος έχει κα΄να σφάλμα "κρυφό" ας πούμε (αδόκιμος όρος αλλά τεσπα, είμαι με 39 πυρετό, οπότε...), να βγει σα φασόλι και να μην μπορείς καν να πια να τον φορμάρεις. ΣΠΑΝΙΟ, και με βάση τα όσα λες/βλέπω για τον δίσκο, δεν το κόβω, αλλά το αναφέρω για να είσαι (και να παραμείνεις) ενήμερος (και να μην εξαγριωθείς μετά). Διότι ούτε το πρόγραμμα θα φταίει (απλά θα φανερώσει κάτι υπάρχον), κι ούτε εγώ θα φταίω (που τόνισα τις επιπτώσεις επιπλοκών και εσύ διάλεξες).

Γενικά καλό είναι να κάνεις το reinitialization του HDS πάντως. Καλύτερο από τα άλλα προαναφερθέντα. Είναι σα χλωρίνη Κλινέξ σε σχέση με τις άλλες μαλακίες....: ισχυρή, και με δυνατότητα να κάνει "ζημιά".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...