Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γινεται μεσω καποιας ρυθμισης η καποιας εφαρμογης οτι κατεβαζω απο το Play store να γινεται εγκατασταση απευθειας στην καρτα sd?

H μηπως υπαρχει ρυθμιση στο Play store αντι να γραφει εγκατασταση να εχει επιλογη download στην μνημη του tablet και μετα να το κανω εγκατασταση στην καρτα?

Οταν γινεται εγκατασταση στην μνημη της συσκευης και υπαρχει save,αν μετακινησουμε το game στην καρτα sd τοτε μετακινειται και το save?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν κατεβάζεις μία εφαρμογή πηγαίνει στην rom της συσκευής συγκεκριμένα στο /data/app (η οποία είναι χωρισμένη σε partitions: system, data, cache κλπ). Τα saves πάνε σε άλλο φάκελο στο data. (/data/data)

Στις ρυθμίσεις> διαχείριση εφαρμογών μπορείς να επιλέξεις να μεταφέρεις εφαρμογές στην SD. Το πρόβλημα όμως είναι το εξής:

1) Αν το τάμπλετ διαθέτει χώρο για να αποθηκεύεις αρχεία, θα φαίνεται αυτός σαν κάρτα SD και όχι η εξωτερική που βάζεις εσύ, άρα θα περαστούν στην εσωτερική.

2) Τα saves δεν αλλάζουν θέση καθώς ούτως η άλλως πιάνουν πολύ λίγο χώρο στην μνήμη ρομ του συστήματος.

Το πρώτο πρόβλημα διορθώνεται αν έχεις κανει root την συσκευή σου και εγκαταστήσεις κάποιο πρόγραμμα που κάνει μεταφορά των εφαρμογών στην πραγματική σου εξωτερική SD κάρτα.  Επίσης αν είσαι root βάζεις το titanium backup και δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τα saves αφού μπορείς να τα κρατήσεις backup.

Επεξ/σία από .::NikoS::.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν εχω κανει root,δεν εχω ασχοληθει.

Ναι,οντως πριν βαλω καρτα μνημης στην εσωτερικη μνημη εγραφε sd.

Μπορω ομως κανονικα να μεταφερω σχεδον ολες τις εφαρμογες και τα games στην εξωτερικη καρτα sd.Αφου ομως πρωτα τις κανω εγκατασταση στην μνημη του ταμπλετ.Επισης με αφηνει να μεταφερω την εφαρμογη παλι στην μνημη του ταμπλετ.

Ισως γιατι το ταμπλετ εχει την εκδοση 4.2.2 νομιζω την Jelly Bean,Στις πληροφοριες γραφει απλα 4.2.2.Πριν ειχε την 4.1 η την 4,2,δεν θυμαμαι.Το αναβαθμισα 1 φορα,δεν παιρνει αλλη αναβαθμιση και δεν ξερω αν παρει αλλη,ειναι της Archos.Απ'οτι εχω διαβασει  απο την Kit Kat και μετα δεν αφηνει να μετακινεις στην καρτα sd.Υπαρχει μεγαλυτερος περιορισμος.

Πως μπορω να ξερω ποια εκδοση android ειναι η 4.2.2 που εχει τωρα?Ειναι καποια καινουρια εκδοση της Jelly Bean η καποια αλλη εκδοση?

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από 4.1 έως και 4.3.1 ονομάζεται jelly bean. Δε ξέρω τι γίνεται στην kit kat (4.4) σε αυτό το θέμα που θες, αλλά μου φαίνεται περίεργο να βάλανε περιορισμό. Υπήρχε σε παλιές εκδόσεις και από την 2.3 το φτιάξανε, γιατί να το ξαναχαλάσουν;

Είσαι σίγουρος ότι μεταφέρονται στην εξωτερική σου; Αυτό θα το καταλάβεις αν μεταφέρεις κάποια εφαρμογή και ύστερα βγάλεις την SD. Αν συνεχίζει να εμφανίζεται και να παίζει τότε είναι στην εσωτερική SD. Αν εξαφανιστεί από το μενού ή δεν παίζει τότε είχε πάει όντως στην εξωτερική.

Πάντως δε ξέρω κάποιο τρόπο να μπαίνουν αυτόματα στην SD. Μπορεί να υπάρχει τρόπος ή κάποιο πρόγραμμα που δε το γνωρίζω.

Επεξ/σία από .::NikoS::.
Δημοσ.

Καταλαβα οτι μεταφερονται στην sd απο τον υπολειπομενο χωρο.Πχ η καρτα που εβαλα ειναι 32 GB.Μεταφερω 1 εφαρμογη 500 Mb και βλεπω οτι ο χωρος στην  sd ειναι μειον 500 Mb.Αλλα θα κανω και αυτο που λες,θα βγαλω την καρτα και θα "τρεξω" καποια εφαρμογη να δω.

Απο τι εξαρταται αν το ταμπλετ που εχω θα αναβαθμιστει και σε επομενη εκδοση,απο την εταιρια που το εβγαλε?Ειναι οπως και στα κινητα?

Μηπως ξερεις μετα την 4.2.2 ποιες ειναι οι επομενες μεχρι την 4.3.1?

Χθες μπηκα στο Play store να κατεβασω την εφαρμογη What's up και μου εγραψε οτι η συσκευη μου δεν ειναι συμβατη.Αυτο γινεται λογω εκδοσης android?

Σε αυτο το link γραφει ολες τις android versions αλλα απο-εως,οχι ολες:

http://en.wikipedia.org/wiki/Android_version_history

Δημοσ.

Από 4.1 έως και 4.3.1 ονομάζεται jelly bean. Δε ξέρω τι γίνεται στην kit kat (4.4) σε αυτό το θέμα που θες, αλλά μου φαίνεται περίεργο να βάλανε περιορισμό. Υπήρχε σε παλιές εκδόσεις και από την 2.3 το φτιάξανε, γιατί να το ξαναχαλάσουν;

Είσαι σίγουρος ότι μεταφέρονται στην εξωτερική σου; Αυτό θα το καταλάβεις αν μεταφέρεις κάποια εφαρμογή και ύστερα βγάλεις την SD. Αν συνεχίζει να εμφανίζεται και να παίζει τότε είναι στην εσωτερική SD. Αν εξαφανιστεί από το μενού ή δεν παίζει τότε είχε πάει όντως στην εξωτερική.

Πάντως δε ξέρω κάποιο τρόπο να μπαίνουν αυτόματα στην SD. Μπορεί να υπάρχει τρόπος ή κάποιο πρόγραμμα που δε το γνωρίζω.

Εβγαλα την sd και οσα games ειχα μεταφερει σε αυτην δεν εμφανιζονταν στην μνημη της συσκευης.Οταν ξαναεβαλα την sd τα εμφανισε κανονικα.Μετεφερα και τις υπολοιπες εφαρμογες,σχεδον ολες εκτος απο αυτες που ειναι της εταιριας του ταμπλετ και καποιες συγκεκριμενες οπως Play store,Facebok,Messenger κλπ που δεν εμφανιζει την επιλογη μετακινησης,δεν αφηνει.Οποτε οντως μεταφερονται στην sd.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...