DragonDagger Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Τον τελευταίο καιρό με προβληματίζει το γεγονός της παρακολούθησης μέσα από το ίντερνετ, το facebook που πλέον δεν έχω, το viber μέσα από το τηλέφωνο που μπορεί να έχει πρόσβαση με τη συσκευή σου, η ο συγχρονισμός της συσκευής με τις επαφές σε κάποιο mail... και με αφορμή όλα αυτά διαπίστωσα σε πολλά laptop το κλείσιμο της κάμερα με κάποια κολλητική ταινία ή αυτοκόλλητο! Το έχω παρατηρήσει σε πολλά άτομα και αναρωτιέμαι αν παίζει κάτι... Υ,Γ δεν ξέρω άλλα μου έχει γίνει εμμονή ότι με παρακολουθεί ο ΟΤΕ ή πως παίρνουν αρχεία από τον υπολογιστή μου, και δεν έχω καμιά όρεξη να με δω κάπου στο ίντερνετ! Σε πολλούς θα φανεί τραγικό και γελοίο άλλα τεσπα!
neverme Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ από την άλλη και έτσι να είναι δε με απασχολεί...Ούτε τα μυστικά του κράτους εχω στον υπολογιστή, ούτε τίποτα περίεργα αρχεία Νομίζω λίγη κοινή λογική αν υπάρχει, δεν είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος να σηκώσουν ένα αρχείο από τον υπολογιστή από τον κίνδυνο να σου σπάσουν το αυτοκίνητο ας πούμε και να πάρουν κάτι... Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ...
DragonDagger Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ από την άλλη και έτσι να είναι δε με απασχολεί...Ούτε τα μυστικά του κράτους εχω στον υπολογιστή, ούτε τίποτα περίεργα αρχεία Νομίζω λίγη κοινή λογική αν υπάρχει, δεν είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος να σηκώσουν ένα αρχείο από τον υπολογιστή από τον κίνδυνο να σου σπάσουν το αυτοκίνητο ας πούμε και να πάρουν κάτι... Τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ... Ούτε εγώ έχω μυστικά του κράτους άλλα το γεγονός ότι θα σε παρακολουθεί κάποιος δεν έχει να κάνει με κυνερνητικά μέσα & μυστικά...
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 και με αφορμή όλα αυτά διαπίστωσα σε πολλά laptop το κλείσιμο της κάμερα με κάποια κολλητική ταινία ή αυτοκόλλητο! Το έχω παρατηρήσει σε πολλά άτομα και αναρωτιέμαι αν παίζει κάτι... Ναι, ειναι αρκετα απλο να αποκτησει καποιος προσβαση στην καμερα ενος laptop εαν εχει ηδη αποκτησει προσβαση στον υπολογιστη. Κοινως, ο στοχος δεν ειναι καμερα αυτη καθαυτη, αλλα αποτελει παραπροιον της οποιας επιθεσης θυμα της οποιας μπορει να πεσεις. Με λιγα λογια, ειναι μια καλη τακτικη να διατηρεις ενα αυτοκολλητο στην καμερα σου οταν δεν την χρησιμοποιεις οπως επισης ειναι πολυ καλυτερη τακτικη να κρατας up to date το λειτουργικο σου συστημα και το software που χρησιμοποιεις. Οσον αφορα την καμερα και την ενεργοποιηση της, το δυσκολο της υποθεσης για καποιον που θα σε βαλει στο ματι, ειναι να μην ανοιξει το φωτακι που την συνοδευει και προδιδει την λειτουργια της. Δυσκολο αλλα οχι ανεφικτο. Προφανως μπορεις να χρησιμοποιησεις οτι θελεις για αυτοκολλητο, αλλα εαν ενδιαφερεσαι το EFF διαθετει τετοια και τα ελαχιστα λεφτα που κοστιζουν πανε για καλο σκοπο. 1
neverme Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Εννοέιται...Τρόπος του λέγειν μυστικά του κράτους. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι άντε και μπήκανε και με παρακολουθούν...Θα δουν με ποιους μιλάω (και τι έγινε?), άντε να πάρουν και κανένα αρχείο (ας τα πάρουν....) και να δουν και ποιες σελίδες επισκέπτομαι...Ξέχασα τίποτα άλλο? Μπορεί....Το θέμα είναι ότι νομίζω ότι σε 5 λεπτά θα έχουν βαρεθέι και θα πάνε σε άλλον... Φαντάζομαι έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται μαζί μου
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Εννοέιται...Τρόπος του λέγειν μυστικά του κράτους. Αυτό που σκέφτομαι εγώ είναι άντε και μπήκανε και με παρακολουθούν...Θα δουν με ποιους μιλάω (και τι έγινε?), άντε να πάρουν και κανένα αρχείο (ας τα πάρουν....) και να δουν και ποιες σελίδες επισκέπτομαι...Ξέχασα τίποτα άλλο? Μπορεί....Το θέμα είναι ότι νομίζω ότι σε 5 λεπτά θα έχουν βαρεθέι και θα πάνε σε άλλον... Φαντάζομαι έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν από το να ασχολούνται μαζί μου Aρα λοιπον δεν εχεις προβλημα να μου δωσεις προσβαση στον υπολογιστη σου. 1
neverme Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Ανέφερα πριν αν υπάρχει κοινή λογική. Δε θα σου δώσω πρόσβαση στον υπολογιστή από μόνος μου, αλλά δε θα μου γίνει φοβία μην προσπαθήσεις εσύ να μπεις. Αν μπεις, μπήκες. Παίρνω κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης, δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω...Είναι σαν να θες να πας βόλτα, και να λες "δε βγαίνω γιατί μπορούν να δουν που πάω και τι κάνω, και μπορεί να με βγάλουν φωτογραφία όταν θα έιμαι με την γκόμενα και να την ανεβάσουν πουθενά". Μπορεί να γίνει? Φυσικά....Στερείσαι την έξοδό σου γιαυτό? Δεν νομίζω....Ίσως να τα βλέπω και λίγο υπεραπλουστευτικά...Δνε ξέρω...
Moderators Gi0 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Moderators Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Ανέφερα πριν αν υπάρχει κοινή λογική. Δε θα σου δώσω πρόσβαση στον υπολογιστή από μόνος μου, αλλά δε θα μου γίνει φοβία μην προσπαθήσεις εσύ να μπεις. Αν μπεις, μπήκες. Παίρνω κάποια βασικά μέτρα προφύλαξης, δε νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω...Είναι σαν να θες να πας βόλτα, και να λες "δε βγαίνω γιατί μπορούν να δουν που πάω και τι κάνω, και μπορεί να με βγάλουν φωτογραφία όταν θα έιμαι με την γκόμενα και να την ανεβάσουν πουθενά". Μπορεί να γίνει? Φυσικά....Στερείσαι την έξοδό σου γιαυτό? Δεν νομίζω....Ίσως να τα βλέπω και λίγο υπεραπλουστευτικά...Δνε ξέρω... Άλλο το "δεν θα μου γινει και φοβια" και αλλο το"ελα μωρε και να μπουνε τι θα δουνε". Καμια σχεση το ενα με το αλλο και αυτος ηταν ο στοχος της παρατηρησης μου. Την οποια ορθως απερριψες κατευθειαν, εν τη γενεσει της. Ακριβως την ιδια λογικη θα πρεπει να εχεις οταν αυτος που σου ζηταει προσβαση δεν ειμαι εγω αλλά ο κυριος x απο τον OTE και τον καθε ΟΤΕ.
neverme Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 21 Σεπτεμβρίου 2014 Την ίδια λογική έχω και σε αυτήν την περίπτωση. Και φυσικά δεν εννοούσα "έλα μωρέ"...Αυτό έιναι καθαρή βλακεία... Απλά νομίζω οτί φοβίες και πανικός είναι πολύ κακός οδηγός. Όπως και σε οτιδήποτε άλλο άλλωστε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα