Προς το περιεχόμενο
  • Εγγραφή

PC not powering up


snapshot-

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, 

έχω ένα δεύτερο desktop με τα εξής specs:

ASUS Crosshair Formula IV 

AMD Phenom II x6 1090T Black Edition

KINGSTON Fury Red 4GB x2 (1866)

THERMALTAKE Toughpower 700W

nVidia GTX 480 

Ο υπολογιστής ξαφνικά χθες δεν άναβε. Καθώς πατούσα το Power Button δε γινόταν και δε γίνεται τίποτα.

Τι έχω δοκιμάσει:

-CMOS Reset (με 2 τρόπους)

-Jump Started το τροφοδοτικό με paper clip και λειτουργεί κανονικά

-Δοκίμασα άλλες RAM και σε άλλες θέσεις

-Δοκίμασα χωρίς GPU

-Δοκίμασα με minimal hardware connected στη mobo (psu/cpu/ram)

Τι συμβαίνει:

-Κανένα λαμπάκι/ένδειξη δεν ανάβει σταθερά

-Ένα πορτοκαλί λαμπάκι πάνω από το Go Button τρεμοπαίζει

-Το on-board reset λαμπάκι τρεμοπαίζει στον ίδιο ρυθμό με το παραπάνω

-Τα on-board λαμπάκια των κουμπιών O.C. και κλειδώματος πυρήνων επεξεργαστή φλασαρουν μια φορά με τη σύνδεση του τροφοδοτικού (άσπρο χρώμα έχουν κανονικά) και μετά σβήνουν και αποκτούν ένα πολύ ασθενές πορτοκαλί glow που ίσα ίσα φαίνεται. 

Έχω καταλήξει σε 3 συμπεράσματα:
1)Το τροφοδοτικό είναι εκτός. Άσχετα που λειτουργεί με συνδετήρα και δίνει ρεύμα σε ανεμιστήρα ίσως δε δίνει τις απαραίτητες τάσεις για να λειτουργήσει το pc. 

2)Motherboard out. Αν και δεν υπάρχει ίχνος καμμένου πυκνωτή ή κάτι ορατό στο μάτι τέλος πάντων. 

3)CPU out. Αν και δεν εξηγεί το γεγονός ότι δεν ανοίγει καθόλου το PC, ακόμη και χωρίς επεξεργαστή. 

Τί νομίζετε? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια. 

Να προσθέσω ότι τα ξεφτέρια του e-shop μου είχαν φέρει το pc με 10 κιλά thermal paste στον επεξεργαστή, και την πρώτη φορά που τον είχα βγάλει πέρσι είχε γίνει τσιμέντο. Ξυλώθηκε μαζί με την ψύκτρα και ένας θεός ξέρει πως δεν έπαθε τίποτα και λειτουργούσε άψογα αφού κατάφερα να τον βάλω πάνω στο socket στα τυφλά. Σε παρένθεση αυτό, διότι έχω μια υποψία πως μπορεί να τα'χει παίξει ο επεξεργαστής μετά από ό,τι τράβηξε.

 

post-287050-0-47805100-1411313624_thumb.png





post-287050-0-76661300-1411313666_thumb.png




Εικόνα 1: Go Button και το led που τρεμοπαίζει (όχι συνεχόμενα και μη ρυθμικά)

Εικόνα 2: On-board buttons. Το reset τρεμοπαίζει με το Go Button, αλλά αν το Go Button σταματήσει αυτό συνεχίζει.

Κανένα κουμπί δεν ανταποκρίνεται.

Επεξ/σία από snapshot-
Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τώρα θα δοκιμάσω άλλο. Αν και κάτι μου λέει ότι δε φταίει αυτό. Μακάρι να φταίει δηλαδή, φθηνότερα θα τη γλυτώσω με καινούργιο τροφοδοτικό.

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το τροφοδοτικό ήταν η αιτία τελικά. Όλα λειτουργούν άψογα με καινούργιο.

 

Πράγμα παράξενο γιατί με την εξυπνάδα των τεχνικών του e-shop και τα 10 κιλά θερμικής πάστας χρειάστηκε να χτυπήσω τον επεξεργαστή με σφυρί καμιά 20αριά φορές (έξοδος απελπισίας όταν νόμιζα ότι κάηκε) για να ξεκολλήσει από την ψύκτρα και λειτουργεί μια χαρά. Δε καταλαβαίνει τίποτα αυτό το setup. Βιτσιόζικο!

Σύνδεσμος στην ανάρτηση
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Με την περιήγησή σας στο insomnia.gr, αποδέχεστε τη χρήση cookies που ενισχύουν σημαντικά την εμπειρία χρήσης.