Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Θελω να συνδεσω το πισι με την τηλεοραση μεσω HDMI.

Χρειαζομαι περιπου 5 μετρα καλωδιο ( το πισι ειναι σε ενα δωματιο και απο πισω ακριβως απο τον τοιχο που το χωριζει με το αλλο ειναι η τηλεοραση.)

Το προβλημα? Ειμαι απο επαρχια , εχω καταστημα public μονο κ με μια αναζητηση που εκανα βλεπω πως ενα 5 μετρο OEM καλωδιο εχει 15 € , ενω σε αναζητηση στο σκρουτζ το ειδα με 2.85 .

Ελεος δηλαδη. 5+ φορες πιο ακριβο!

Και ρωταω τι να κανω? Στο καταστημα που το εχει με 2.85 εχει κ 3 € εξοδα αντικαταβολης , 3 € εξοδα αποστολης και φτανουν τα εξοδα να ειναι πιο πολλα ,απο το ιδιο το προιον. Ποσο κοροιδια μπορει να παιζει δηλαδη?

Δημοσ.

Λυσεις εχω αλλα ειναι τραγικο να πληρωσω 6 € μεταφορικα για κατι που θα παρω με 2.85€.

Οπως τραγικο ειναι για καποιον που δε μπορει ας πουμε να παραγγειλει μεσω ιντερνετ , να παει να το παρει 15 € απο το εν λογω μαγαζι.

Δημοσ.

Εδω δεν εχει , τα μεταφορικα παντου σχεδον τα ιδια .

Δεν ειναι τα 2 -3 € , ειναι η κοροιδια τους. Το παιρνω και απο e - shop που εχει εδω χωρις μεταφορικα ,στα 8 € περιπου απο οτι ειδα τωρα.

Απλα μιλαμε για ενα πανομοιοτυπο προιον που ο καθενας το κοστολογει 500% παραπανω απο ενα τιμιο μαγαζακι της γειτονιας.

Απλα ειμαι ατυχος που δεν ειναι της δικης μου γειτονιας και θα πρεπει να το πληρωσω χρυσο!

Δημοσ.

οριστε λυση..
http://www.ebay.com/itm/5M-16ft-Gold-Plated-Connection-HDMI-Cable-V1-4-HD-1080P-for-LCD-HDTV-Samsung-PS3-/271520385672?pt=US_Video_Cables_Adapters&hash=item3f37e04a88

αγωρασα προσφατα απο τον συγκεκρημενο πωλητη.σε 18 μερες ηταν σπιτι μου σε φακελο.χωρις μεταφορικα

Δημοσ.

στον ελληνα δεν υπαρχει,οχι στο εμποριο.

Ούτε στο εμπόριο (στο σύνολό του, δε λέμε αν εδώ ένα μαγαζί πουλήσει με μικρότερο κέρδος ένα καλώδιο), συμφωνώ με το Νίκο

Δημοσ.

...αναφορικά με το "υπερκέρδος εκ της τιμής του προϊόντος", ας ΠΟΥΜΕ ότι συμφωνώ.

(...ΣΗΚΩΝΕΙ βέβαια κουβέντα, γιατί αν θεωρείς ότι κάποιοι μπορεί να είναι "αναίσθητοι", τομάρια, λιγδιάρηδες κτλ - αλλά δεν μου κάθεται ότι α) αυτοί θησαυρίζουν β) τη στιγμή που άλλοι είναι "τα ηθικά κορόιδα που πουλάνε νορμάλ" και...βγαίνουν και πέρα κι όλας... ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, ότι καμμια φορά "οι αριθμοί", ΜΠΟΡΕΙ και να μη σημαίνουν ΠΑΝΤΑ ακριβώς αυτό που νομίζουμε. Για παράδειγμα, δεν μου κάνει ότι οι Παμπλικάδες είναι "απλώς ζώα", σε μέρες δύσκολες = που ο κόσμος μετράει τα λεφτά του καλά πριν τα δώσει, και ενώ "κάποιοι αθώοι" πουλάνε φτηνά, αυτοί...τινάζουν τα πέταλα του κοσμάκη. Μόνο το εκεί σε εσένα παμπλικομάγαζο λες να τα έχει ακριβά; Αλυσίδα είναι-τις ίδιες τιμές παντού έχει. Εν τω μεταξύ, ο μόνος λες να είσαι που την ψάχνει μέσω μηχανών όπως το Σκρουτζ; Η πλειονότητα των νέων το κάνει. Και ποιός ψάχνεται για "HDMI"; Oι παπουδογιαγιάδες; Οι νέοι και πάλι. Οπότε ΜΑΛΛΟΝ μαλάκες είναι, κι όχι "κερδοσκόποι". Τώρα αν φταίνε οι μανατζαραίοι τους, αν φταίνε οι διευθυντές αγοραπωλησιών και οι τιμές στις οποίες ΑΓΟΡΑΖΟΥΝΕ -άρα και ΠΟΥΛΑΝΕ- δεν ξέρω, πάντως δεν πάνε να κάνουν περουσία με τα HDMI καλώδια. Σίγουρα πάντως δεν θα πουλάνε και πολλά...Τεσπα όμως, είπαμε ότι "ας πούμε συμφωνώ". Έστω κι αν το "φαινόμενο υπερκέρδος" μπορεί να μην είναι και τόσο....υπέρ τελικά.)

...το ουσιαστικό όμως φάουλ, είναι στα παρακάτω :

Στο καταστημα που το εχει με 2.85 εχει κ 3 € εξοδα αντικαταβολης , 3 € εξοδα αποστολης και φτανουν τα εξοδα να ειναι πιο πολλα ,απο το ιδιο το προιον. Ποσο κοροιδια μπορει να παιζει δηλαδη?

Λυσεις εχω αλλα ειναι τραγικο να πληρωσω 6 € μεταφορικα για κατι που θα παρω με 2.85€.
Οπως τραγικο ειναι για καποιον που δε μπορει ας πουμε να παραγγειλει μεσω ιντερνετ , να παει να το παρει 15 € απο το εν λογω μαγαζι.

...τραγικό είναι να μιλάς για "κοροϊδία", με έναν τρόπο λες και είναι το κατάστημα που..."καρπώνεται" τα 3+3 Ε.

Κούριερ πληρώνεις, και η συμφωνία που έχει με το συγκεκριμένο, αντιστοιχεί στη διαχείριση των αποστολών του με το αντίτιμο των 3ων για μεταφορικά και 3ων για τα έξοδα της "διαδικασίας αντικαταβολής" (η οποία, αν δεν το γνωρίζεις, έχει τραπεζικό κόστος).

ΑΝ τεσπα υπάρχει κάποιος με τον οποίο "έχει νόημα να τα βάλεις", είναι η κούριερ. Το κατάστημα πάντως, όχι.

...η οποία κούριερ -για να ξέρουμε για τί μιλάμε- έχει την εξής πολιτική εν Ελλάδι : αν ως "ιδιώτης" είτε τους πας ένα δίκιλο σακκούλι γεμάτο φυστίκια ακαθάριστα - είτε τους πας έναν φάκελο βάρους 20 γραμμαρίων γεμάτο με αέρα (ακοπάνιστο), και τους πεις θες να το στείλεις στην δίπλα σου πόλη, το ίδιο ποσό θα σου ζητήσουν : γύρω στο 13άρι...(τα ίδια θα ζητήσουν επίσης αν στο φάκελο βάλεις ένα ζβαρόφσκι σκουλαρίκιον ή ένα χρησιμοποιημένο προφυλακτικό).

Οι χρεώσεις τους αλλάζουν ανάλογα κυρίως με το αν είσαι "τακτικός πελάτης" ή όχι. Πχ αν είσαι κατάστημα και κάνεις μπόλικες αποστολές, τότε μπορούν να πέσουν μέχρι και το 2άρι που λέγαμε.

..."κοροϊδία" πάντως, δεν το λες. "Μαλακία" (και πάλι), ίσως. Οι κανονισμοί τους πάντως (και τα τιμολόγιά τους) δεν διαμορφώνονται με βάση την αξία αυτού που θα στείλεις. Οπότε είναι μεγάλο φάουλ να λες (και να πιστεύεις) ότι "τα μεταφορικά βγαίνουν πιο πάνω από την αξία του περιεχομένου". Αν έβαζες δηλαδή μετοχές χιλιάδων σ' έναν φάκελο, θα έπρεπε να σου...ζητήσουν κάτι κατοστάρικα για μεταφορικά; Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις...

Κι ένα τελευταίο : όταν βλέπεις "2.85" σ' ένα προϊόν που δεν αντιστοιχεί σε "φυσικό κατάστημα", αλλά σε ιντερνετικό, τα μεταφορικά πρέπει να τα θεωρείς δεδομένα. Κοντολογίς, αν δεν πληρώσεις γύρω στο 10άρι, 5μετρο HDMI μην περιμένεις.

Εκτός δηλαδή κι αν έχεις κάνει τα κουμάντα σου κι έχεις βγάλει χρεωστικές, έχεις κάνει λογαριασμούς σε Πεηπάλια, θες να μπεις στο τριπάκι να ψάχνεσαι με τα Η-μπέγια και να "κόβεις" τους πωλητές, και τέλος να προσεύχεσαι για βδομάδες να φτάσει τελικά στην πόρτα σου το καλώδιο απ' τα Χονγκ-κόνγκια, στη μισή τιμή...

*...όχι, "δεν είμαι με τα μαγαζιά", ούτε με τους "κερδοσκόπους", ούτε τίποτα. Με 'σενα είμαι (κι αν θες το πιστεύεις). Απλά λέω ότι καλό να παραπονιόμαστε, αλλά να ξέρουμε πού, γιατί, και πότε πρέπει. Κι ότι δεν είναι όλα όπως ακριβώς τα φανταζόμαστε.

** ...πάρε το καλώδιο από τους Ησοπατζήδες (και γράψε τους Παμπλικάδες κανονικά) και τέλος. Αρκετά φθηνό είναι για 5 μέτρα άλλωστε...

• Like 1
Δημοσ.

Τα μεταφορικα σου είναι 2€, συνολο <5€

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...