Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε καταλαβαινουν τα αλλα σκυλια αμα σε εχουν δαγκωσει στο παρελθον αλλοι σκυλοι; Δεν ξερω αν ειναι αστικος μυθος αλλα τον ακουσα δυο φορες απο χτες..

Παιδια, εμενα μου αρεσει να κανω εξορμησεις στα βουνα και τα λαγκαδια (+της Αθηνας) μονος μου περιπατο ορειβασια η ποδηλατο. Ποτε δεν περιμενα οτι θα την παθω απο σκυλο. Παντα πιστευα οτι μου ελεγαν να προσεχω μη πεσω και χτυπησω απο κανα βραχο, η απο καμια αρκουδα (που και παλι δεν πιστευα οτι υπαρχουν στο χωριο μου). Αλλα τελικα οι κινδυνοι ειναι πολλοι, και το δαγκωμα απο ζωο (ποσο μαλλον απο φιδια η τρωκτικα) ειναι και ταλαιπωρια μετα το συμβαν.

Αυτη τη ποδηλαταδα που εκανε ο Police man στο βιντεο πιο πανω την εχω κανει απειρες φορες, αλλα μου τυχε να μην περναω μεσα απο σκυλοπαρεες. Και αυτουνου πιστευω του ετυχε, μαλλον δεν θα ηξερε για τα σκυλια. Τωρα αλλη φορα θα ειμαι προαιτημασμενος, τερμα τα κοντα σορτσακια/βερμουδες μεσα στη φυση, τερμα η μη κατοχη ενος παλουκιου την ωρα που περπαταω, τερμα οι βολτες χωρις παρεα, τερμα οι βολτες χωρις καρτα στο κινητο.. :P

Δημοσ.

Σε καταλαβαινουν τα αλλα σκυλια αμα σε εχουν δαγκωσει στο παρελθον αλλοι σκυλοι; Δεν ξερω αν ειναι αστικος μυθος αλλα τον ακουσα δυο φορες απο χτες..

Nαι αλλά τι φάση? Σε καταλαβαίνουν και σε λυπούνται ή λένε αυτός το θέλει το δάγκωμά του  κάτσε να του πατήσω μία..?

Δημοσ.

Δε νομίζω να παίζει αυτό. Γενικά αυτό που μου έχουν πεί είναι οτι πολλές φορές όταν φοβάσαι ή έχεις άγχος στεναχώρια και γενικά αναλόγως το συναίσθημα, παράγονται κάποιες ουσίες στο δέρμα τις οποίες μπορεί και μυρίζει ο σκύλος και αντιλαμβάνεται οτι θέλεις να του επιτεθείς ή να τον βλάψεις, έτσι κάνει αυτός επίθεση. Τώρα μπορεί να είναι πίπες αυτά που λέω.

Δημοσ.

Ξερετε τι σκεφτομουν μετα το συμβαν; Αν σε ενα παραλληλο συμπαν ημουν πολυ ψυχραιμος μολις εβλεπα το σκυλι, ξεροντας δηλαδη οτι θα το δω μπροστα μου, και κρατουσα ενα ξυλο/παλουκι, θα το ειχα;..

Αν μου ξανακανε επιθεση θα μπορουσαν το "νικησω" χωρις να παθω κατι σοβαρο οπως δαγκωμα;

Αν οχι εγω, εστω και χωρις παλουκι, μονο με χερια και μπουνιες, μπορει ενας γυμνασμενος φουσκωτος ανθρωπος (το μεγιστο της δυναμης του ανθρωπου δηλαδη) να τα βαλει με σκυλο (τυπου πιτ μπουλ, οχι αστυνομος ρεξ) απο την φυση του;..

Κάποτε σε μία άλλη διάσταση γινόνταν μονομαχίες ανθρώπου-σκύλου. Από ότι αποδείχθηκε τα σκυλιά ήταν ευάλωτα σε μία λαβή 'rear naked choke', κοινώς πνιγμό με κεφαλοκλείδωμα από τα όπισθεν.

• Moderators
Δημοσ.

Προφανως και δεν ισχυει κατι τετοιο man, μαλλον το μπερδευεις με τους βρυκολακες. 

Οταν ημουν αρχες γυμνασιου μου ειχε δαγκωσει το χερι ενα λυκοσκυλο αλλα ειχα μονο τον εαυτο μου να κατηγορω. Αυτο το σκυλι λοιπον το χαιδευα παντα οταν το εβγαζαν βολτα οι γειτονες και καποια στιγμη αποφασισα πως ηθελα να το χαιδεψω και οταν ηταν δεμενο σε μια αλυσιδα και προστατευε το χωρο του. Εβαλα το χερι αναμεσα στα καγκελα της αυλης, ο σκυλος γρυλιζε, εγω νομιζα πως το εκανε για να με ψαρωσει (μου εδωσε δηλ. και την ευκαιρια να την γλιτωσω), ε με τα πολλα μου αρπαξε το χερι. Αλλα δεν μου εχει μεινει κανενα τραυμα, παλι χαιδευω ανεξελεγκτα σκυλια (χωρις κομμα :P

To χειροτερο εχει συμβει στην ανιψια μου οταν ηταν κοντα στα 10. Long story short η νονα της ειχε υιοθετησει ενα φοβικο κακοποιημενο κολλει, θεωρησε καλη ιδεα να αφησει δυο δεκαχρονα χωρις επιτηρηση στο ιδιο δωματιο με το σκυλο. Καποια μαλακια εκαναν αυτα ή απλα του γυρισε το ματι του σκυλου και το ρεζουμε ηταν δαγκωμα στο προσωπο της μικρης, παραλιγο να κοπει τενωντας ή κατι τετοιο σημαντικο για το ανοιξε κλεισε της γναθου, ραμματα και πλαστικη. Αλλα κι αυτη δε μασαει τωρα ειναι 23 και ολο με σκυλους τη βρισκεις αγκαλια :lol:

Δημοσ.

Κάποτε σε μία άλλη διάσταση γινόνταν μονομαχίες ανθρώπου-σκύλου. Από ότι αποδείχθηκε τα σκυλιά ήταν ευάλωτα σε μία λαβή 'rear naked choke', κοινώς πνιγμό με κεφαλοκλείδωμα από τα όπισθεν.

Να σου πω τι σκεφτομαι.. Καποια σκυλια οπως ο γερμ. Ποιμενας εχουν μακρυα μουσουδα. Αν καταφερεις με τα δυο σου χερια να κλεισεις την μουσουδα (τα σαγονια του δηλαδη)  ερμητικα ωστε να μην μπορει να τα ανοιξει, μετα δεν μπορει να σου κανει τιποτα το σκυλι. Τωρα αν σε γρατσουνισει με τα ποδια του δεν ξερω, αλλα για το απο πανω ειναι λιγο σιγουρακι, αν οντως πετυχεις και πιασεις την μουσουδα του πριν σε "πιασει" αυτη.

Το συγκεκριμενο τεχνασμα, το ειχα κανει παλια μικρος σε ενα αδεσποτο της περιοχης που μεγαλωσα και μας ηξερε. Του επιασα το στομα του με τα δυο χερια και το κρατησα κλειστο να δω αν θα μπορουσε να το ανοιξει. Δυσανασχετουσε λιγο αλλα δεν το κρατησα ετσι πολυ ωρα γιατι το λυπομουν. Οχι οτι του χρειαζοταν κιολας να εχει το στομα του ανοιχτο εκεινη τη στιγμη, αλλα λεμε τωρα. Οταν τα σκυλια τα πανε καλα μαζι σου, δοκιμαζεις πραγματα πανω τους με μετρο να δεις πως θα αντιδρασουν. Πιστευω και οσοι εχουν κατοικιδιο, ολο και καποια μ@λ@κια θα τους εχουν κανει, ειτε αθελα τους ειτε για δοκιμη, τοσο καιρο που τα εχουν.

Εμενα ενα αλλο περιστατικο, ηταν ενα μικρο ασπρο πολυ τριχωτο σκυλακι, δεν θυμαμαι ρατσα, το ειχε η θεια μου και επαιζα μαζι του στο καναπε. Το χαιδευα κυριως και μερικες φορες προσπαθουσα να το γαργαλισω, το ψιλοπιεζα δηλαδη στην κοιλια. Αυτο ειχε και μικρα δοντια, που σημαινει οσο πιο μικρα τοσο πιο κοφτερα (σαν των γατιων). Εκεινη την μερα ειχα φαει γρατσουνια στα δαχτυλα απο τα δοντια του. Αλλα εφταιξα που το πιεζα, επειδη πιστευα οτι επειδη ειναι καλο μαζι μου θα αντεξει την επιμονη μου. Την ιδια μερα παντως, μετα τη γρατσουνια, και ενω το ειχα στην αγκαλια μου πανω στο καναπε, με κατουρισε το βλαμενο. Μου ειπαν οτι αυτο το εκανε επειδη ισως ενιωθε ανετα μαζι μου, δεν ξερω.

Δημοσ.

Η βλακεία ήταν στο ότι σταμάτησες και γύρισες πλάγια κατάλαβε ότι φοβήθηκε και πας να την κάνεις και όρμησε αν συνέχιζες να περνάς κανονικά θα την γλίτωνες εκτός και αν ήταν αρκετά άγριο σκυλί ή λυσσασμένο... αλλα αν ήταν δεν θα σε δάγκωνε μια φορά... τα ζώα σε "διαβάζουν" απο τις κινήσεις αν δείχνεις Α male θα φοβόταν να σου ορμίσει. 

Αρχισες τις τρολιές παλι? 

Με έχει δαγκώσει αρκετά πιτσιρικά ένα, το οποίο ζήλευε το σκυλί μου και είχα κάνει το λάθος να τον πάρω αγκαλιά για να περάσω. Ε πηδάει στην πλάτη μου με ρίχνει και μου τραβάει 2 δαγωσιές στο μπράτσο. Έκανα 5 ράματα και αντιτετανικούς. Δεν μου προκάλεσε κάποια φοβία με τα σκυλιά πάντως.

Πάντως απο τότε όσες φορές έχω αντιμετωπίσει άγριο σκυλί δεν μου έχει επιτεθεί. Το θέμα είναι να του δείξεις οτι εσύ κάνεις κουμάντο, να φανείς ο αρχηγός. Μου έχει τύχει να γαβγίζει άγρια ένα δεμένο. Πήγα προς τα πάνω του με ύφος δεν έχει μάγκα μου τελείωσες, στο τέλος γύρισε ανάποδα και παραδόθηκε, όχι για χάδια. Έτσι κάνουν τα σκυλιά γυρίζουν ανάποδα και παραδίδονται στον "αρχηγό" 

Σε δεμένο σκυλί έκανες μαγκιές ρε ακατάλληλε? ηθελα να λυθει να έβλεπες ή να εβγαινε εξω ο ιδιοκτήτης και να σε έπαιρνε με τις φάπες που πειράζεις το σκύλο του. 

Τα περισσότερα -βασικά όλα!- τα αδέσποτα σκυλιά είναι φοβικά. 

Εάν έχεις ένα ξύλο μαζί σου, απλά το προτάσεις προς το μέρος τους και θα απομακρυνθούν. 

Δεν χρειάζεται να χτυπήσεις κανένα προφανώς! 

Αλλά, ναι, ένα κομμάτι ξύλο βοηθάει σε περίπτωση που θες να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου επιτεθεί. Απλά "του το δείχνεις" σα να θες να το μυρίσει, όχι απότομα σα να πας να το χτυπήσεις και αυτό απομακρύνεται. 

Εκτός κι αν πέσεις σε κανένα πρώην σκύλο αστυνομίας που αν του δείξεις το ξύλο, θα σου φάει το χέρι.  :ph34r:

O πατέρας μου στο περπάτημα έπαιρνε ξύλο για να κανει αυτο που λες και οντως κανενα δεν τον πλησιαζε. Τους το έδειχνε και έφευγαν. Οταν βλέπουμε άγριο σκυλο στο δρομο φεύγουμε απο αλλού χωρις να τρέξουμε γιατι το τρέξιμο τα εκνευριζει και τα ωθει να σε κυνηγήσουν. Αν ο σκύλος ερθει παρολαυτα προς το μέρος σου στεκεσαι ακινητος και του φωνάζεις να φυγει εγω οταν μου ειχε τυχει ειχα λάβει και θέση που του εδειχνα οτι θα τρεξω καταπάνω του και κτυπουσα και το ποδι δυνατά κάτω. Αν παρολαυτα δεν κάμπτεται(δεν μου έχει τυχει) τοτε δεν έχεις αλλη επιλογη θα πρέπει να προετοιμαστεις για κλοτσιές ή να φωνάξεις και κάποιον τριγυρω για βοηθεια αμα σας δει 2-3 ισως φοβηθει τελικά και φυγει. 

• Like 2
Δημοσ.

τσπ το λέω στον πατέρα μου με αποτέλεσμα για κανα 2 μέρες σαπίζαμε οτι αδέσποτο περνούσε απο το σπίτι μας και μάλιστα 3 μέχρι θανάτου. απο τότε δεν έχει, αν μου επιτεθεί σκύλος και τον έχω, είτε αδέσποτο είτε οικόσιτο τρώει σούτια.

Σπισιστής ο μπαμπάς!

Δημοσ.

στα 12-13 μου περίπου, γυρνούσα σπίτι για μεσημέρι και έξω απο ξενοδοχείο μάλιστα με περικυκλώνουν αδέσποτα και άρχισαν να γρυλίζουν.. έμεινα όρθιος και ακίνητος και μέσα στον πανικό μου, μου ερχόταν να πέσω πρώτος επάνω τους και κινούμουν πολύ σιγά μπροστά και δεξιά προς το σπίτι μου. γενικά μαζεύτηκε και κόσμος στα μπαλκόνια και κοιτούσαν σαστισμένοι. τραγική ειρωνεία ήταν οτι κανα 2 απο αυτά τα ήξερα και τα τάιζα. τσπ το λέω στον πατέρα μου με αποτέλεσμα για κανα 2 μέρες σαπίζαμε οτι αδέσποτο περνούσε απο το σπίτι μας και μάλιστα 3 μέχρι θανάτου. απο τότε δεν έχει, αν μου επιτεθεί σκύλος και τον έχω, είτε αδέσποτο είτε οικόσιτο τρώει σούτια.

αν εκφραστω ελευθερα θα μπαναριστω και δεν το αξιζεις !

καλα που ποσταρες για να σε σταμπαρω και να μην ανταλλαξω ποτε μαζι σου ουτε ενα μηνυμα !

κλεινοντας θα πω μονο να προσεχεις γιατι υπαρχουν πολλοι μαλακες εκει εξω σαν και μενα ,που εχουν θεμα με τα αδεσποτα και αν δουνε κανεναν να τα χτυπαει μπορει να τον σαπισουν και αυτον και τον μπαμπα του  μαζι..

τα σαπιζαν και 3 μεχρι θανατου λεει ... τι αλλο θα ακουσουμε εδω ρε φιλε

• Like 3
Δημοσ.

αν εκφραστω ελευθερα θα μπαναριστω και δεν το αξιζεις !

καλα που ποσταρες για να σε σταμπαρω και να μην ανταλλαξω ποτε μαζι σου ουτε ενα μηνυμα !

κλεινοντας θα πω μονο να προσεχεις γιατι υπαρχουν πολλοι μαλακες εκει εξω σαν και μενα ,που εχουν θεμα με τα αδεσποτα και αν δουνε κανεναν να τα χτυπαει μπορει να τον σαπισουν και αυτον και τον μπαμπα του  μαζι..

τα σαπιζαν και 3 μεχρι θανατου λεει ... τι αλλο θα ακουσουμε εδω ρε φιλε

fail troll ειναι , τζάμπα ασχολείσαι  ;)  

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό που ειπώθηκε και παραπάνω. Έχω βρεθεί κάμποσες φορές περικυκλωμένος από αγέλες, συνήθως βενζινο/μαντρόσκυλων.

Αν σταματήσεις είσαι απειλή, αν τρέξεις είσαι θήραμα. Οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις, ανάλογα το πόσο μακρυά είσαι, είναι είτε να μην παρεκκλίνεις από την πορεία σου, είτε να γυρίσεις καρφί πίσω με νορμάλ βήμα. Πάντα κάνω το πρώτο και πέρα από κάτι εκφοβιστικά ρουθουνίσματα στα πόδια, δεν μου 'χει τύχει τίποτα. Κάποιες φορές μάλιστα, αφού έχω περάσει την αγέλη, μερικά από αυτά με ακολουθούνε για λίγο σε φάση χαδάκια/παρέα.

δεν γαβγίζουν εσένα αλλά τα πνεύματα που έχεις σε ακολουθούν τα βράδια.. 

Δημοσ.

Τα αδεσποτα ειναι σχετικα ευκολο να τα αντιμετωπισεις αν εχεις μια βεργα στο χερι σου.Δεν χρειαζεται να τα χτυπησεις απλα κουνοντας την βεργα και φωναζοντας τους θα φυγουν ακομα και αν ειναι αγελη.

Ειναι εξαιρετικα επικινδυνα ομως αν ειμαστε σε ποδηλατο η μηχανη.Σε αυτην την περιπτωση καλυτερα να ξεκαβαλησουμε και να περασουμε περπατωντας τσουλωντας το δικυκλο.

Τα δυσκολα ειναι αν μας εμφανιστει κανενα επιθετικο μεγαλοσωμο σκυλι που εχει φυγει απο κανεναν ηλιθιο ιδιοκτητη.Σε αυτη την περιπτωση το καλυτερο ειναι να παραμεινουμε ψυχραιμοι και παντελως ακινητοι.Ειναι πολυ δυσκολο να τα βγαλει περα ενας ανθρωπος σε μια μαχη σωμα με σωμα με ενα μεγαλοσωμο σκυλι για αυτο και πρεπει να αποφυγουμε παση θυσια την μαχη.Αν παρολα αυτα πρεπει να εμπλακουμε πρεπει να του αποσπασουμε την προσοχη με ενα αντικειμενο(μια τσαντα η ενα μπουφαν) ωστε ο σκυλος να δαγκωσει το αντικειμενο και τοτε να του καταφερουμε ενα χτυπημα στο πανω μερος του κεφαλιου η να του κανουμε μια λαβη πνιγμου.

Εμενα με ειχε δαγκωσει ανας σκυλος οταν ημουν 10 χρονων.Ο σκυλος ηταν δεμενος και εγω ξεχαστηκα και περασα κοντα του.Με αρπαξε απο το ποδι αλλα δεν μου εκανε ζημια.Τωρα εχω 2 σκυλια

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω την απορία...

Γιατί είναι μεμπτό να αντεπιτεθεί κανείς σε ένα σκυλί που του επιτίθεται; Πάει να σε δαγκώσει; Το κλοτσάς. Έχεις κάτι στιβαρό στο χέρι σου; Το κοπανάς. 

Εφόσον αυτό πάει να σου επιτεθεί, γιατί να μην αμυνθείς; 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Εγώ έχω την απορία...

Γιατί είναι μεμπτό να αντεπιτεθεί κανείς σε ένα σκυλί που του επιτίθεται; Πάει να σε δαγκώσει; Το κλοτσάς. Έχεις κάτι στιβαρό στο χέρι σου; Το κοπανάς. 

Εφόσον αυτό πάει να σου επιτεθεί, γιατί να μην αμυνθείς; 

Η απορια σου δημιουργηθηκε διαβαζοντας το νημα? 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...