Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, πριν φτιαξω το τοπικ βρηκα το συγκεκριμενο θεμα http://www.insomnia.gr/topic/471924-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83/

και θελω να κανω την εξης ερωτηση. Για την ακριβεια ετοιμαζομαι να κανω μια παραγγελια απο Αμερικη, η τελικη τιμη βγαινει στα 139$. Μεσω e-mail που εποικινωνησα με τον κατοχο μου εστειλε invoice μεσω e-mail για paypal στην τελικη τιμη των 265$. Τωρα η ερωτηση μου, ειναι η τελικη τιμη αυτη μαζι με το τελωνειο κτλ? Θα ειμαι αναγκασμενος να πληρωσω και εγω εδω κατι? Επισης και κατι αλλο, μου ειπε ο κατοχος οτι η παραγγελια θα γινει με "Priority mail USPS". Επειδη εχω κανει πολλες παραγγελειες απο Ε.Ε, εστειλα στην ACS Courier αν συνεργαζονται με αυτους και ελαβα το εξης μηνυμα:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ACS δεν έχει συνεργασία με την εταιρεία που αναφέρετε. Ωστόσο ενδεχομένως οι αποστολές να προωθούνται με άλλες διεθνείς εταιρείες όπως DPD ή GLS με τις οποίες υπάρχει συνεργασία.

Λιγο πολυ φοβαμαι να κανω την παραγγελια απ την μερια την δικια μας! Η σελιδα τους ειναι αξιοπιστη. Μια φορα ειχα παραγγελει κατι γυαλια για χρηση υπολογιστη και ο κουριερ πατησε το κουδουνι του διαμερισματος δεν απαντουσε κανεις και αφησε το δεμα κατω στη πηλωτη και ετσι οταν ηρθα σπιτι το δεμα δεν υπηρχε, καποιος το εκλεψε... Εχει κανει καποιος παραγγελια απο Αμερικη? με ποια εταιρια κουριερ να επικοινωνησω? Πως μπορω να τους ειδοποησω να μου παρουν πρωτα τηλεφωνω πριν φερουν την παραγγελια? Να ειδοποιησω τον κατοχο να το κανει αυτος απο εκει? Τα λεφτα δεν ειναι λιγα και η παραγγελια ειναι μεγαλη. Ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Θα σου έλεγα να μην πας σε καποια courier διότι τοτε ειναι σχεδόν σίγουρο οτι θα πληρώσεις τελωνείο εμενα τα περισσότερα πράγματα που έρχονται η με τα απλα ελτά η με τις ταχυμεταφορές των ελτά και δεν ειχα ποτε πρόβλημα , συγκεκριμένα αν θα σου αφήσουν το δέμα κατω έχει να κανει μαλλον με τον ταχυδρόμο , εμενα οποτε δεν με βρίσκουν η δεν μπορούν αν αφήσουν το θέμα μεσα στην πολυκατοικία αφήνουν χαρτάκι και παραλαμβάνω ο ίδιος.

Όσο αφορά τα 265$ πρέπει να τους ρωτήσεις αν εχουν βάλει μεσα και τα έξοδα του τελωνείο ειναι ειναι απλα τα μεταφορικά , το αν θα πληρώσεις τελωνείο απο αμερική ή οχι δεν ειναι standar εξαρτάται απο το πόσο βαρύ ειναι το δέμα τι ποσό ειναι και γενικά ειναι πως θα σου κάτσει , οποτε εχε στο μυαλό σου την πιθανότητα να πληρώσεις και τελωνείο.

Σου ξανα λέω πάντως να μην μπλέξεις με μεταφορικές γιατι εκει το πιθανότερο ειναι να πληρώσει πολύ περισσότερα και δεν νομίζω οτι αξίζει και στα χέρια να σου έρθει το δέμα

• Like 1
Δημοσ.

courrier???? :cry: OYTE ΚΑΝ ΣΑΝ ΙΔΕΑ!!!

Μιλησε με τον πωλητη εαν μπορει να το στειλει με USPS με ΔΙΕΘΝΗΣ TRACKING NUMBER (εχουν και ενα συστημενο δικο τους, που το παρακολουθει μονο μεσα στην Αμερικη και εως βγει απο εκει) και εαν μπορει να το σημειωσει με τιμη κατω των 40USD και σαν gift...

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας, πριν φτιαξω το τοπικ βρηκα το συγκεκριμενο θεμα http://www.insomnia.gr/topic/471924-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83/

και θελω να κανω την εξης ερωτηση. Για την ακριβεια ετοιμαζομαι να κανω μια παραγγελια απο Αμερικη, η τελικη τιμη βγαινει στα 139$. Μεσω e-mail που εποικινωνησα με τον κατοχο μου εστειλε invoice μεσω e-mail για paypal στην τελικη τιμη των 265$. Τωρα η ερωτηση μου, ειναι η τελικη τιμη αυτη μαζι με το τελωνειο κτλ? Θα ειμαι αναγκασμενος να πληρωσω και εγω εδω κατι? Επισης και κατι αλλο, μου ειπε ο κατοχος οτι η παραγγελια θα γινει με "Priority mail USPS". Επειδη εχω κανει πολλες παραγγελειες απο Ε.Ε, εστειλα στην ACS Courier αν συνεργαζονται με αυτους και ελαβα το εξης μηνυμα:

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ACS δεν έχει συνεργασία με την εταιρεία που αναφέρετε. Ωστόσο ενδεχομένως οι αποστολές να προωθούνται με άλλες διεθνείς εταιρείες όπως DPD ή GLS με τις οποίες υπάρχει συνεργασία.

Λιγο πολυ φοβαμαι να κανω την παραγγελια απ την μερια την δικια μας! Η σελιδα τους ειναι αξιοπιστη. Μια φορα ειχα παραγγελει κατι γυαλια για χρηση υπολογιστη και ο κουριερ πατησε το κουδουνι του διαμερισματος δεν απαντουσε κανεις και αφησε το δεμα κατω στη πηλωτη και ετσι οταν ηρθα σπιτι το δεμα δεν υπηρχε, καποιος το εκλεψε... Εχει κανει καποιος παραγγελια απο Αμερικη? με ποια εταιρια κουριερ να επικοινωνησω? Πως μπορω να τους ειδοποησω να μου παρουν πρωτα τηλεφωνω πριν φερουν την παραγγελια? Να ειδοποιησω τον κατοχο να το κανει αυτος απο εκει? Τα λεφτα δεν ειναι λιγα και η παραγγελια ειναι μεγαλη. Ευχαριστω πολυ

1. Ο πωλητής σου είπε ότι θα στείλει το δέμα με USPS, δηλαδή με το αμερικάνικο ταχυδρομείο και θα το παραλάβεις από τα ΕΛΤΑ. Εάν το δέμα σου είναι μεγαλύτερο από φάκελο Α4 θα σου αφήσει ειδοποιητήριο ο ταχυδρόμος για να το παραλάβεις από το γραφείο. Η ACS δεν έχει σχέση με το ταχυδρομείο και γενικά αποφεύγουμε τις εταιρείες courier  για δέματα από τρίες χώρες.

2. Για τα έξοδα εκτελωνισμού πρέπει να ρωτήσεις τον πωλητή εάν τα έχει συμπεριλάβει ή όχι. Πάντως το συνολικό ποσό του κόστους με τα μεταφορικά φαίνεται να είναι μεγαλύτερο των 150 ευρώ οπότε είναι ενδεχόμενο να πληρώσεις εκτός από ΦΠΑ και δασμό, αν και δεν είναι σημαντικός.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες :-) Σημερα επικοινωνησα με τον πωλητη τον ρωτησα αν η τιμη που μου εστειλε συμπεριλαμβανει και το τελωνειο κτλ. Του ζητησα να μου το στειλει με system tracking. Με αυτο το συστημα αν καταλαβαινω σωστα μπορω να βλεπω σε ποια διαδικασια βρισκεται η παραγγελια μου εισαγωντας καποιον κωδικο στην σελιδα usps.com?

Δημοσ.

Είναι το συστημένο που γνωρίζουμε στην Ελλάδα.

Από την ώρα που θα φτάσει στην Ελλάδα, μπορείς να το παρακολουθείς και από τα ΕΛΤΑ.

Δημοσ.

Είναι το συστημένο που γνωρίζουμε στην Ελλάδα.

Από την ώρα που θα φτάσει στην Ελλάδα, μπορείς να το παρακολουθείς και από τα ΕΛΤΑ.

Μαλιστα αρα πρεπει να μου στειλει ο πωλητης τον αριθμο του barcode απ το δελτιο αποστολης voucher.

Δημοσ.

Ελαβα απαντηση απ τον πωλητη. ( για το αν θα πληρωσω κατι μολις φτασει το δεμα μου)

Expect to have customs fees due on your end. USPS does provide tracking #'s

ships in two separate boxes. One is 15 lbs (6.8kg) and the other is 7 lbs (3.1kg)

Απ' οτι καταλαβα με την λεξη costum fees θα εννοει την επιπλεον χρεωση απ τα ΕΛΤΑ?

Δοκιμασα αυτο το σαϊτ http://www.elta.gr/el-gr/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CF%83%CF%89%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82.aspxγια να υπολογισω το κοστος αλλα δεν μου βγαζει αποτελεσμα αντιθετως δεν διαβαζει σωστα το νουμερο που εχω εισαγει στα kg μαλλον η σελιδα εχει προβλημα. Περιπου ποσο θα πληρωσω εξτρα?

EDIT: 56.04 ευρω για περιπου 7 κιλα και 36.68 ευρω για τα 3 κιλα επιπλεον. Δηλαδη θα δωσω γυρω στα 95 ευρω εξτρα... ωχ θεε μου... :ph34r:

EDIT2: Μηπως υπαρχει κανα προβλημα στην σελιδα? γιατι βαζω π.χ 5 κιλα χωρα Ηνωμενειο Βασιλειο (Ε.Ε) και βγαινει τιμη εξτρα 30.60 ευρω...

Δημοσ.

custom fees= έξοδα εκτελωνισμού

Τα έξοδα αυτά υπολογίζονται σε ΦΠΑ για αξία CIF (κόστος+μεταφορικά) από 22 έως 150 ευρώ + δασμός εάν η αξία υπερβαίνει τα 150 ευρώ. Τα δικά σου δέματα έρχονται με το ταχυδρομείο και εκεί η διαδικασία είναι διαφορετική αλλά επειδή είναι βαριά είναι ενδεχόμενο να τραβήξουν την προσοχή του τελωνειακού.

Δημοσ.

customs fees λογικά ενοείς τις χρεώσεις απο το τελωνείο δεν εχουν σχέση τα ελτά και ναι δυστηχώς αν περάσεις τελωνείο μπορει να πληρώσεις αλλα τόσα οσο το πήρες

Δημοσ.

Οχι δεν τα εχω κανει παραγγελια ακομα. Δεν υπαρχει πουθενα, εχω ψαξει παντου σε ολα τα sites, ρωτησα αν υπαρχουν resellers εδω μου εστειλαν μερικα λινκς απο χρηστες εμπιστους στο eBay που πουλανε το προϊον που αναζητω αλλα και παλι ειναι απ' την Αμερικη ολοι. Ετσι προσπαθω τωρα να το παραγγειλω κατευθειαν απ' τον κατασκευαστη του προϊοντος. Απ' το eBay αμα το κανω παραγγελια? Βασικα παλι τις ιδιες διαδικασιες θα περασει το δεμα

Τα έχεις παραγγείλει ή όχι;

Μπορείς να βρεις αυτά που θέλεις στην ΕΕ;

Λιγο η παραθεση μου ξεφυγε :P

Δημοσ.

Κοιτά αν το πάρεις απο eBay και με international tracking number θα πληρώσεις στην αρχή ότι ειναι να πληρώσει και τέλος.

Πριν ενα μήνα αγόρασα ενα λαπτοπ απο Αμερική έτσι και δεν πλήρωσα τπτ άλλο ( αλλά μένω Σλοβακία )

Το λαπτοπ έκανε κάπου 400 $ και πλήρωσα και έξτρα 100 περίπου και η εταιρία μεταφοράς ανέλαβε τα πάντα.

Είχα ενημερώσεις μέσω e bay μέχρι το στΔιο που έφυγε απο Αμερική και μετα με GLS

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...