Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα επιπλέον χαρακτηριστικά συνήθως είναι firewall, γονική προστασία και anti-theft. Εγω σου λέω ότι κανένα απο 3 δεν με ενδιαφέρει και δεν καθιστά τον υπολογιστή μου πιο ασφαλή.

Το firewall των windows απο τα vista και μετά είναι μια χαρά. Τα άλλα δυο είναι για συγκεκριμένο κοινό.

Μια χαρά μπορεί να καλύψει τα "κενά" όπως τα λες, η εγκατάσταση προγραμμάτων μόνο για scan. Αρκεί να είσαι σχολαστικός και να μην ξεχνάς να κάνεις scan.

Το κυριότερο όμως είναι η κοινή λογική του χρήστη. Άμα ανοίγεις συνημμένα απο email απο αγνώστους, αρχεία ή link απο το facebook απο άγνωστους ιστότοπους δεν θα είσαι ποτέ καλλυμένος. Ούτε και με paid antivirus.

Ε τότε πληρώνουμε ένα firewall, σωστά; 

Παράδειγμα 1:

Η kasperky προσφέρει εικονικό πληκτρολόγιο από την έκδοση Internet Security και μετά για να μην ανιχνεύεται τι πληκτρολογεί ο χρήστης. Πόσα δωρεάν Antivirus το κάνουν αυτό; Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο. Αν ξέρεις εσύ οκκκκκκκ, πάω πάσο.

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ε τότε πληρώνουμε ένα firewall, σωστά; 

Παράδειγμα 1:

Η kasperky προσφέρει εικονικό πληκτρολόγιο από την έκδοση Internet Security και μετά για να μην ανιχνεύεται τι πληκτρολογεί ο χρήστης. Πόσα δωρεάν Antivirus το κάνουν αυτό; Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω κάποιο. Αν ξέρεις εσύ οκκκκκκκ, πάω πάσο.

Διάβασες καλά το μήνυμα που έκανες παράθεση; Άμα είσαι προσεκτικός και κάνεις scan, δεν θα χρειαστεί καν το εικονικό πληκτρολόγιο γιατί είναι πολύ δύσκολο να περάσει keylogger στο σύστημα χωρίς να το πάρει χαμπάρι το antivirus ή τα antimalware εργαλεία.

Δημοσ.

Φυσικα και θα ειμαι προσεκτικος, οπως και να εχει, αλλα θα το παιξω κορωνα γραμματα σε καθε περιπτωση;

Για τα δωρεάν (σε μερικά μπορεί να υπάρχουν ένα δυο χαρακτηριστικά ):

Δεν έχει Firewall (το comodo έχει)

Δεν έχει Anti-Spam προστασία

Δεν έχει εικονικό πληκτρολόγιο για τα keylogger

Δεν έχει προστασία από διαφημίσεις

Δεν έχει κρυπτογράφηση  

Δεν έχει Backup

Δεν έχει διαχείριση κωδικών  

Δεν έχει γονικό έλεγχο

Αν θυμηθώ κάτι άλλο θα το προσθέσω 

Δημοσ.

Τοσα χρονια ειμαι με free antivirus μονο (χωρις εξτρα firewall) και δεν εχω δει τιποτα το περιεργο. Μια στο τοσο μονο μπαινω με malwarebytes και καποια αλλα προγραμματα σε safe mode και βρισκουν καποια που δεν μπορει να βρει το antivirus. Προσωπικα το θεωρω ανουσιο να αγορασεις σουιτα. Μην νομιζεις οτι παλι θα εισαι πληρως καλυμενος.

• Like 1
Δημοσ.

Τοσα χρονια ειμαι με free antivirus μονο (χωρις εξτρα firewall) και δεν εχω δει τιποτα το περιεργο. Μια στο τοσο μονο μπαινω με malwarebytes και καποια αλλα προγραμματα σε safe mode και βρισκουν καποια που δεν μπορει να βρει το antivirus. Προσωπικα το θεωρω ανουσιο να αγορασεις σουιτα. Μην νομιζεις οτι παλι θα εισαι πληρως καλυμενος.

Όχι πλήρως, περισσότερο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...