Vasilis1818 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπερα παιδια! Με λενε βασιλη και τον τελευταιο καιρο (2 μηνες πανωκατω) εχω προβλημα με τον υπολογιστη. Ολα ξεκινησαν οταν ειχα widnows xp (sp2) και εψαχνα για μια καρτα γραφικων (Plaisio). Ηρθε την εβαλα πανω βρηκα drivers (bulk εκδοση η καρτα) ολα καλα... Το πηγα για φορματ μετα απο λιγες μερες εβαλα windows 7 64 bit. Ξεκινησε μετα απο 2-3 μερες να μου βγαζει προβληματα: το προγραμμα οθονης σταματησε να λειτουργει και επανακτηθηκε με επιτυχια. Aυτο ομως μου το εκανε 2-3 φορες συνεχομενα και μετα μου πεταγε μπλε οθονη που το μονο που προλαβαινα να διαβασω ηταν οτι το συστημα κανει αυτοματο τερματισμο ετσι ωστε να μην υπαρξει βλαβη. Επειτα το ανοιγα παλι και μου εβγαζε pixles στην οθονη (μικρες μαυρες τελιτσες) και παλι το ιδιο μπλε οθονη... Το πηγα σε τεχνικο δεν του εβγαζε κατι... Ειχε ενα θεματακι η μητρικη την αλλαξα (καθαριστηκε απο σκονες κλπ) μολις τον πηρα σπιτι την επομενη μερα παλι τα ιδια... Παιρνω τηλφωνο στο πλαισιο στελνω πανω την καρτα γραφικων με παιρνουν μετα απο 2 μερες και μου λενε η καρτα παιζει σωστα... Πηγαινω στον τεχνικο του λεω βαλε μου τα 32 bit windows 7. Ολα καλα για 2 μερες μετα παλι τα ιδια... Ανοιγω τον υπολογιστη μαυρες τελιτσες και γραμμες παντου... Βγαζω τα drivers (απεγκατασταση) το προβλημα ξαφνικα παυει να υπαρχει... Ξαναβαζω τα drivers (απο nvidia) ολα καλα... την αλλη μερα παλι τα ιδια.... Αλλαζω οθονη παλι τα ιδια... Ξαναβγαζω τα drivers τα ξαναβαζω ολα καλα... την αλλη μερα παλι τα ιδια... Πριν λιγο εβγαλα την μπαταρια απο την μητρικη την ξανα εβαλα αλλα παλι τα ιδια (δεν ξερω αν επρεπε κιολας). Ρωταω τον τεχνικο αν φταιει το τροφοδοτικο οχι μου λεει... Η ram? αν εφταιγε η ραμ μου λεει θα σου εβγαζε ενα σωρο προβληματα... Στο τεχνικο το pc δουλευει μια χαρα (2-3 ωρες την ημερα που το εχει ανοικτο) σε μενα τα βγαζει ολα στο σπιτι. Συστημα: Intel® Core2 Quad CPU 2,40GHZ Ram: 3GB Καρτα γραφικων: gt620 windows 7 32bit Οθονη καινουρια μαρκα FELIX (μου εκανε το προβλημα με και με την παλια) Ο υπολογιστης ειναι του 2007.. Ολα τα συστημα δηλαδη ειναι 7 ετων (εκτος απο μητρικη και καρτα). Αν μπορει καποιος ή εχει ιδεα απο υπολογιστες μηπως μπορει να μου πει τι φταιει ή εστω να με βοηθησει να βρω το προβλημα? Να σημειωσω οτι ο υπολογιστης το προβλημα το κανει οταν τον ανοιγω κι οχι μετα αποκαποιες ωρες (απο αυτο καταλαβαινω οτι μαλλον δεν ειναι απο υπερβολικη θερμοκρασια σε καρτα γραφικων κλπ) Επισης σημερα τραβηξα και 4 φωτογραφιες απο το προβλημα που μου βγαζει το pc οποιος θελει Μπορω να τους τις στειλω.
vrykolakas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αφού όλα ξεκίνησαν μετά την αλλαγή της κάρτας γραφικών, δε μπορείς να κοτσάρεις κάποια άλλη πάνω; Το ότι το Πλαίσιο σου απήντησε ότι δεν έχει πρόβλημα η κάρτα, δε σημαίνει απαραίτητα ότι έτσι είναι... Στην τελική μπορεί να παίζει και κάποιο σπάνιο θέμα ασυμβατότητας.
Vasilis1818 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αυτο για την ασυμβατοτητα μου το ειπε ενας φιλος και μου προτινε απο 64 bit να το αλλαξω σε 32 bit που εχουν πολυ λιγοτερες πιθανοτητες να υπαρξει προβλημα ασυμβατοτητας. Ο τεχνικος εχει βαλει αλλη καρτα πανω και επαιζε και με την αλλη και με την δικη μου.... Στο σπιτι δυστυχως δεν εχω αλλη καρτα γραφικων, αυτη που ειχα δεν λειτουργει πλεον σωστα. Επισης μια ερωτηση... Θα μπορουσε να ειναι ο σκληρος? Σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
vrykolakas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Χίλια δυο θα μπορούσαν να είναι. Σύνθημα μου είναι να ξεκινάμε τους ελέγχους απ' τον πιο εύκολο/ γρήγορο και δευτερευόντως απ' τον πιο ενδεδειγμένο με βάση τη λογική. Στην περίπτωσή σου, μέχρι να βρεις καμιά κάρτα από κανα φίλο, τσέκαρε το δίσκο με το HDS, παίξε λίγο με τις μνήμες, παίξε λίγο με κανα live cd... ΥΓ. Βασικά, αναφερόμουν σε ασυμβατότητα με το υπόλοιπο υλικό και όχι με το λειτουργικό.
Vasilis1818 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν γνωριζω το HDS.. Υπαρχει καποιο free προγραμμα ωστε να μπορω να το ελενξω? Εχω κοιταξει στο google μεχρι στιγμης ψαχνω ακομα. Επισης ειναι κομπλε να το κανω αυτο με τις μνημες? (βαλε βγαλε εννοω) δεν θα υπαρξει καποιο προβλημα? Ευχαριστω για την βοηθεια σου!
vrykolakas Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Αν δεν είσαι ατσούμπαλος, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Απλά μη χρησιμοποιείς υπαρβολική δύναμη. To HDS είναι το Hard Disk Sentinel.
Vasilis1818 Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 25 Σεπτεμβρίου 2014 Ας δοκιμασω πρωτα για τον σκληρο και μολις σιγουρευτω παμε για ram λοιπον! Βρηκα ηδη και κατεβασα το SeaTools, εκανα SMART Check και το Short drive self check και στα 2 εγραψε pass. Προσπαθησα να κανω και το advanced (πατησα f8) παρολο που μου ανοιξε το εικονιδιο το παταω και δεν μου βγαζει την λιστα (οπως με τα basic test). Επισης θα ηθελα να σημειωσω πως αυτην την στιγμη που γραφω με ενα φιλο στο skype κι ενω γραφαμε εκανα επανεκινηση (χρειαστηκε γιατι εκανα κατι με προγραμματα κλπ) και μολις ξαναμπηκα αντι οταν γραφω να παει κανονικα αυτο που στελνω εμφανιζεται απο πανω... π.χ. εστειλα κατι 13:30 εκανα επανεκινηση ξαναμπηκα και ξαναεγραψα και ενω η ωρα ειναι 13:35 αντι να εμφανιστει απο κατω εμφανιζεται πριν απο το 13:30 Καπως ετσι: 13:31 τι κανεις? 13:30 καλησπερα αντι δηλαδη να ειναι απο κατω το βγαζει αναποδα (μετα την επανεκινηση) και μολις ξαναεκανα εγινε ξανα το ιδιο... Το αναφερω μηπως βοηθησει στο προβλημα Κατεβασα και το HDS και μου εγραψε το εξης:υγεια κακη 23% εκτιμηση διαρκεια ζωης 37 μερες με λιγα λογια παιδια....? αυτο ηταν? παπαλα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα