Anastazio Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν είπα το αντίθετο φίλε μου...το ανέφερα και γω στην προηγούμενη σελίδα...και είπα ότι εγώ το θέμα το κοιτάω από την πλευρά του εργαζόμενου..ο εργοδότης ας κάνει ότι θέλει...όπως είπα δόξα το θεό το παιδί δεν έχει ανάγκη...πιο πολύ για τα ένσημα και για αποταμίευση το σκέφτεται και έτσι έχει την πολυτέλεια (ειδικά για τα σημερινά δεδομέν) να μην δέχεται μεροκάματα εκμετάλευσης...μακάρι να μπορούσαν όλα τα παιδιά να λένε όχι στα μεροκάματα των 20-25 ευρώ και έτσι δεν θα υπήρχαν καν μετά τέτοια μεροκάματα. Αλλά δυστυχώς εκεί πατάνε και υπάρχουν...στην ανάγκη κάποιων παιδιών. Αλλά το επαναλαμβάνω εδώ μιλάω καθαρά από την πλευρά ενός "άνετου" υποψήφιου εργαζόμενου. Παιζει το ενδεχομενο να δινουν 20-25 γιατι απλα δεν βγαζουν πια η μπα?Αναγκες δεν εχει μονο ο εργαζομενος,εχει το μαγαζι,ο εργοδοτης,οι προμηθευτες κοκ...ιδιως οταν δεν μιλαμε για πολυεθνικες διοτι πιστωση στο μικρομαγαζο θα δεις με το κιαλι κ μονο... 2
Mau-Maus Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 ακριβως αυτο ! βγαινουν πολυ δυσκολα πλεον ολοι , και τα περισσοτερα μικρομαγαζα για μεροκαματο παλευουν ..
Backpacker Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Mα δεν είπα εγώ ότι βγάζουν οι εργοδότες...αλλά από την άλλη αυτό δεν είναι θέμα του υπαλλήλου που επίσης θέλει να ζήσει μια αξιοπρεπής ζωή και να παίρνει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο για τις εργατοώρες που προσφέρει. Ο υπάλληλος όπως άμα ο εργοδότης βγάζει πάρα πολλά έτσι δεν έχει παραπάνω μεροκάματο...έτσι και αν ο άλλος δεν πηγαίνει καλά δεν μπορεί να μειώνει την αξία του. Αν ο εργοδότης δεν βγαίνει να κάτσει να δουλέψει 12ωρο ή και 14ωρο ή να κόψει ώρες από τον υπάλληλο...αλλά όχι το ωρομίσθιο. Άμα δεν μπορείς να υποστηρίξει ένας εργοδότης υπάλληλο full time ας πάρει έναν part time..το να παίρνεις κάποιον full time και να τον πληρώνεις ουσιαστικά σαν part time είναι εκμετάλευση και όση άδικη φορολογία και αν σου έχει βάλει το κράτος (που τους γαμάνε κανονικά το κράτος δεν αντιλέγω) αυτό δεν είναι δικαιολογία και δεν παύει να είναι εκμετάλλευση του υπαλλήλου. 4
Anastazio Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Mα δεν είπα εγώ ότι βγάζουν οι εργοδότες...αλλά από την άλλη αυτό δεν είναι θέμα του υπαλλήλου που επίσης θέλει να ζήσει μια αξιοπρεπής ζωή και να παίρνει ένα αξιοπρεπές μεροκάματο για τις εργατοώρες που προσφέρει. Ο υπάλληλος όπως άμα ο εργοδότης βγάζει πάρα πολλά έτσι δεν έχει παραπάνω μεροκάματο...έτσι και αν ο άλλος δεν πηγαίνει καλά δεν μπορεί να μειώνει την αξία του. Αν ο εργοδότης δεν βγαίνει να κάτσει να δουλέψει 12ωρο ή και 14ωρο ή να κόψει ώρες από τον υπάλληλο...αλλά όχι το ωρομίσθιο. Το θεμα ρε φιλος δεν ειναι τι ζωη θελει να ζησει ο υπαλληλος αλλα τι μπορει να του προσφερει η αγορα,οταν για να εισαι ανταγωνιστικος πουλας ενα κλικ πανω απο το κοστος και εχεις μια χωρα που κανει μονο παροχη υπηρεσειων.Τεσπα,μακαρι να παει καλα το μαγαζι και να παρει 50,τι να λεμε τωρα. 1
tony81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν πάει έτσι ακριβώς. Όταν υπάρχει πολύς κόσμος άνεργος είτε λόγω εκμετάλλευσης είτε λόγω αναγκαιότητας οι μισθοί θα πάρουν κατήφορο. Εγώ το πιστεύω ότι η καντίνα θα ζοριζεται, οποτε θεωρώ λογικό το μειωμένο μισθό εκεί.(δεν πάει κοψε το λαιμό σου, γιατί μικρομεσαίες επιχειρησεις έχουμε οποτε -1 δεν νομιζω είναι λογική) Πριν μερικές 10ετιες όμως ηταν αλλιώς οι μισθοί. Όπως και να έχει αφού έχουμε και θελουμε καπιταλισμό-παγκοσμιοποιηση ο εργάτης πάει περιπατο....τα υπολοιπα ανεμολόγιο. Σκιζομαστε για 3.5 € τι να λέει
black_rabBiT Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Εγώ το πιστεύω ότι η καντίνα θα ζοριζεται, οποτε θεωρώ λογικό το μειωμένο μισθό εκεί Αν ο εργοδότης δεν βγαίνει να κάτσει να δουλέψει 12ωρο ή και 14ωρο ή να κόψει ώρες από τον υπάλληλο...αλλά όχι το ωρομίσθιο. Μου γίνανε όλοι οι γραφικοί αφεντικά με τις σουβλακερύ τους. Αϊτε να χαθείτε τεμπελόσκυλα.
black_rabBiT Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι, λέω οτι οι τύποι έχουν μπει μέσα με τα τσαρούχια και σου δίνουν ελεημοσύνη 20 και 30 ευρώ και άμα σου τα δώσουν. Αφού βαράνε μύγες, να κάτσουν να τις βαράνε μόνοι τους.
tony81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Καλά ναι άσε τι γίνεται...Ξερολίαση και μεγαλομανία
Anastazio Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Ναι, λέω οτι οι τύποι έχουν μπει μέσα με τα τσαρούχια και σου δίνουν ελεημοσύνη 20 και 30 ευρώ και άμα σου τα δώσουν. Αφού βαράνε μύγες, να κάτσουν να τις βαράνε μόνοι τους. Δεν σε υποχρεώνει κανεις να πας να δουλέψεις για 20-30 ευρώ...αν κάποια στιγμή όμως δεν έχεις να φας παιζει να το εκτιμήσεις πριν γίνεις CEO ξέρω γω κ σε καμία πολυεθνική και σε πληρώνουν καλύτερα... 1
tony81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Κουλάρουμε. Στο ίδιο καζάνι βράζουμε..Πλάκα πλάκα ρε μάγκες θυμάμαι πριν κάποια χρόνια που λέγαμε 3€? Ουτε Πακιστανούς δεν πάει...Μμμμμ
black_rabBiT Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν σε υποχρεώνει κανεις να πας να δουλέψεις για 20-30 ευρώ...αν κάποια στιγμή όμως δεν έχεις να φας παιζει να το εκτιμήσεις πριν γίνεις CEO ξέρω γω κ σε καμία πολυεθνική και σε πληρώνουν καλύτερα... Δεν με ενδιαφερει να γινω ουτε ceo ούτε meo. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου αλλά βλέπεις που το λες κι εσύ; "Αν δεν εχεις να φας". Και άντε και πας, με το 30αρι τι θα κανεις; Και για ποσα χρονια θα στηριζεσαι σε μια τετοια δουλεια;
tony81 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Το εργοστάσιο με τα λουκάνικα είναι καμια επένδυση που έχασα?
crupo Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2014 Αν του πει 30 ευρώ του ξαδέρφου μου προβλέπω να μην κρατηθεί και να γελάει μπροστά του... Να δεις ο εργοδοτης τι γελιο εχει να ριξει αν οι απαιτησεις του φιλου σου ειναι μεγαλυτερες... Υπαρχει βεβαια πιθανοτητα να τον παρει και με παραπανω αλλα μονο επειδη λες πως ειναι φιλοι και ισως θελει ατομο εμπιστοσυνης κλπ. Με ασφαλεια και 30 ευρω μεροκαματο για τυλιχτης ειναι μια χαρα. Και λεφτα μπορει να μην χρειαζεται ο φιλος σου αλλα ασφαλεια απο οτι ειδα δεν εχει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα