Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια!

Εφοσον κατεληξα στο οτι ο Δισκος τα φτυνει σιγα σιγα...  Αποφασισα να αγορασω εναν κανουριο.

Εχω μητρικη: http://www.msi.com/product/mb/G41MP33_Combo.html#hero-specification

Επισης το τροφοδοτικο μου ειναι 300αρι (απο την μανα του) παρολα αυτα πιστευω θα τον σηκωνει ετσι?

Γαι τροφοδοτικο το κοιταω μελλοντικα (σε 1-2 μηνες)

Και θελω να αγορασω αυτα:

Link: http://www.public.gr/product/computers-and-software/anabathmisi/esoterikoi-skliroi-diskoi/esoterikos-diskos-wd-caviar-blue-500gb-35-sata3-wd5000aakx/prod1130071pp/

Καλωδιο: http://www.e-shop.gr/equip-111802-kalodio-s-ata-050m-angled-connector-p-PER.750773

Πως τα βλεπεται παιδια? Κομπλε ολα ή καπου κανω λαθος?

Υ.Γ. γνωριζω οτι ο σκληρος ειναι σατα3 κι εγω εχω σατα2 αλλα πιστευω αν τον βαλω πανω δεν θα εχει προβλημα απλα θα λειτουργει σε σατα2 αντι για 3. Αν κανω καπου λαθος παρακαλω πολυ πειτε μου.

Δημοσ.

Μια χαρά θα είσαι, δε θα έχεις θέμα ούτε με το τροφοδοτικό ούτε με την σύνδεση sata 2 γιατί κανένας μηχανικός δίσκος δε μπορεί να αξιοποιήσει τις ταχύτητες που προσφέρουν τα sata 3 ports. Από περιέργεια ποιο τροφοδοτικό έχεις;

Δημοσ.

Μια χαρά θα είσαι, δε θα έχεις θέμα ούτε με το τροφοδοτικό ούτε με την σύνδεση sata 2 γιατί κανένας μηχανικός δίσκος δε μπορεί να αξιοποιήσει τις ταχύτητες που προσφέρουν τα sata 3 ports. Από περιέργεια ποιο τροφοδοτικό έχεις;

Θα σε γελασω φιλε μου και δεν το θελω. Φοβαμαι να καθισω να ναοιξω το κουτι καινακοιταξω γιατι ισως χρειαστει να τον κλεισω πρωτα και αν τον κλεισω υπαρχει κινδυνος οταν θα ανοιξει να μου βγαζει παλια ενα σωρο πραγματα... ετσι τον κραταω ανοικτο συνεχεια μεχρι να μου ερθει ο δισκος και να τον βαλω ;)

Ευχαριστω για την απαντηση σου!

Καλή επιλογή ο blue της western μπορείς ομως να δείς και τον black με 5 χρόνια εγγύηση

Σε ευχαριστω για την απαντηση!

Δυστυχως απο λεφτα δυσκολευομαι και με το ζορι θα διαθεσω κι αυτα τα 45... Αλλα αφου ειναι καλος και αξιοπιστος δεν θα εχω προβλημα ελπιζω ;)

Δημοσ.

Καλοί και αξιόπιστοι είναι όλοι, τη στιγμή που ταυτόχρονα δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ τους, Βασίλη...

Το πώς θα σου κάτσει είναι, πάνω απ' όλα. Γι' αυτό και αυτό που πρέπει να σε νοιάζει είναι η μάξιμουμ εγγύηση που μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά που μπορείς να διαθέσεις, σε συνδυασμό με την χωρητικότητά του και την τιμή του σε σχέση με άλλους κτλκτλ.

Να είσαι δηλαδή εξασφαλισμένος για το hardware και τα λεφτά που έδωσες, πρωτ' απ' όλα.

Όσο για τα αρχεία, ό,τι δίσκο και αν πάρεις, έχεις "υποχρέωση" να κρατάς από την πρώτη στιγμή αντίγραφα αλλού, διότι ένας δίσκος παίζει και να τα φτύσει με τη μία και να μείνεις με το...ποντίκι στο χέρι. ΟΠΟΙΟΣ δίσκος κι αν είναι...

Πιο λιανά, μια προσιτή για 'σένα εγγύηση είναι στα 3 χρόνια. Ο δίσκος που είδες στη σελίδα του Πάμπλικ, αναφέρει μάλιστα ακριβώς τέτοια. Προσωπικά όμως έχω μία αμφιβολία για το αν ισχύει ή όχι. Γι' αυτό θα έλεγα είτε να πας από εκεί (το καλύτερο), είτε έστω μέσω επικοινωνίας από απόσταση (μέιλ/τηλ.) να ζητήσεις να σου το ξεκαθαρίσουν, τονίζοντας ότι ΑΜΦΙΒΑΛΛΕΙΣ ότι είναι τόση (=οι Μπλου έχουν κατά βάση 2χρονη εγγύηση από τη μάνα τους, και δεν το κόβω να δίνουν οι παμπλικατζήδες 1αν επιπλέον χρόνο. Καθώς τα λοιπά γνωστά καταστήματα, αν το στεκάρεις, τον έχουν με 2χρονη) και ότι θες επιβεβαίωση από φάση προϊσταμένου κι έτσι, κι όχι από τον κάθ πιτσιρικά υπάλληλο που...απλά θα κοιτάξει τη σελίδα τους, όπως κι εσύ, και θα δει "3 χρόνια".

Επίσης ρώτα και για την τιμή, γιατί δεν μας τα λένε και τόσο καλά : 45-τόσα ξερωγώ, με παραγγελία Web και τιμή καταστήματος 50-τόσα και "κέρδος 5". ΣΙΓΟΥΡΑ δεν εννοούν για την περίπτωση που θα τον στείλουν με κούριερ, οπότε έχει επιβάρυνση άλλα 3 τουλάχιστον......; Γιατί δεν καταλαβαίνω τη διαφορά να τον αγοράσεις με πιστωτική/χρεωστική ξερωγώ μέσω Ίντερνετ και να πας να τον παραλάβεις από το κατάστημα, από το να πας και να τον παραλάβεις πληρώνοντας πχ μετρητά....(ίσα-ίσα θα έλεγα......)

Τεσπα ρώτα (προϊστάμενο ε), "κάνω την αγορά ονλάιν, κι έρχομαι να τον παραλάβω ο ΙΔΙΟΣ, χωρίς να μου τον στείλετε με κούριερ. ΣΙΓΟΥΡΑ θα μου βγει 45; Κι όχι 48 και 50;".

Τέλος, εγώ στη θέση σου θα κοίταγα και αυτόν http://www.e-shop.gr/hgst-travelstar-z5k500-hts545050a7e380-500gb-7mm-mobile-drive-p-PER.305824

ειδικά αν ο Μπλου από Πάμπλικ αποδειχτεί 2χρονης, όπως φοβάμαι.

2.5άρης είναι ("λαπτοπίσιος" σε διαστάσεις δηλαδή), αλλά δεν σε νοιάζει καθόλου (μην πω και ίσα-ίσα). Τα στάνταρ 3 χρόνια του σε νοιάζουν.

Και

"Χιτάτσι" θεωρητικά, αλλά η Χιτάτσι έχει πολύ καιρό που είναι αγορασμένη (το τμήμα δίσκων της τεσπα) από WD ούτως ή άλλως. Οπότε αν "βασίζεσαι WD",,,WD είναι που παίρνεις και σ' αυτήν την περίπτωση, στην ουσία.

Μάλιστα θα σου βγει στάνταρ 40 Ευρώ. Πιο κάτω κι απ' τα 45 (...; ) δηλαδή (το λέω επειδή λες "ζορίζεσαι"). Εγώ αυτόν θ' αγόραζα αν ήμουν στη θέση σου πάντως....(φαντάζομαι ότι ΕΧΕΙΣ e-SHop point στην περιοχή σου, έτσι; )

Το μόνο του "πραγματικό μείον", είναι ότι είναι στις 5400 στροφές το μοτέρ του, σε σχέση με έναν 7200άρη. Αλλά αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις (που κάτι μου λέει δεν έχεις) δεν θα δεις διαφορά.

ΑΝ πάλι α) διαπιστωθεί ότι ΟΝΤΩΣ έχει 3 χρόνια ο Μπλου του Πάμπλικ β) ΟΝΤΩΣ θα τον πληρώσεις 45, στο χέρι σου είναι να ζυγίζεις αν σε νοιάζει πιο πολύ το 5ευρο της διαφοράς στην τιμή, ή η διαφορά των 1800 στροφών...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...