Προς το περιεχόμενο

"Φορητό τεχνητό νεφρό" αναμένει έγκριση για ευρεία κυκλοφορία


mary

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μην αρχίσω και εγω για τα δημόσια νοσοκομεία... Καλύτερα με λιγότερα λεφτά στην τσέπη και ζωντανός παρά να μου κάνουν τη κηδεία . Αλλα όσο και να σε χρεώσουν στα ιδιωτικά αν εχεις ιδιωτική ασφάλεια τα πληρώνει η ασφάλεια σου και εσυ δεν δίνεις φράγκο παραπάνω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παρόλο που όπως ειπώθηκε πιο πάνω υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν νοσοκομειακης παρακολουθησης, εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου να εγκριθεί για μαζική παραγωγή και στα επόμενα χρόνια να τελειωποιηθει για να γίνει όσο πιο διακριτικό γίνεται. Υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν αφάνταστα γιατί δεν μπορούν να κάνουν πράγματα απλά. Υπάρχουν παιδιά που υποφέρουν γιατί δεν είναι "σαν όλα τα άλλα" αφού τρεις φορές την εβδομάδα και για 4:30-5:00 ώρες πρέπει να είναι πάνω στο μηχάνημα της αιμοκάθαρσης. Μακάρι όσο πιο γρήγορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενδιαφέρον. Μιλάμε για περιτοναικη καθαρση η οποία είναι διαφορετική από την αιμοκαθαρση και διαρκεί ώρες.

 

Είναι ένα βήμα όμως, μακάρι να υπάρξει τεχνητός νεφρος κάποια στιγμή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντε και εις ανωτερα, σε εσωτερικα τεχνικα οργανα, νεφροι,καρδιες, συκωτια κ.α.

σιγα σιγα γινομαστε cyborgs, η τεχνολογια στην υπηρεσια της ζωης!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αντε και εις ανωτερα, σε εσωτερικα τεχνικα οργανα, νεφροι,καρδιες, συκωτια κ.α.

σιγα σιγα γινομαστε cyborgs, η τεχνολογια στην υπηρεσια της ζωης!

Νομίζω ότι πέφτεις πολύ έξω από τους σκοπούς αυτής της εφεύρεσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Δουλεύω και έχω ΙΚΑ άλλα έτσι όπως το έχουν δομήσει δεν μου καλύπτει τις ανάγκες.
 
Έχω Ιδιωτική ασφάλιση για πρωτοβάθμια περίθαλψη, έχουν ωραίες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις άλλα σε υποβάλουν σε περιττές εξετάσεις μόνο και μόνο για να σε χρεώσουν.
 
Πήγα με ψύξη στην ωμοπλάτη. Έκανα καρδιογράφημα, ακτινογραφία στήθους, δυο εξετάσεις αίματος για τους δείκτες της καρδίας και υπέρηχο καρδίας. Μετά από 4 ώρες ψαξίματος ήθελαν να μου κάνουν εισαγωγή που φυσικά αρνήθηκα. Το κερασάκι ήταν ότι για τον πόνο στην ωμοπλάτη τι να πάρω για να περάσει … Απάντηση τίποτα κανένα Depon.
 
Δύστυχος ούτε ο ιδιωτικός τομέας λειτούργει σωστά στην χωρά αυτή.
 
Όποτε το πρόβλημα είναι κοινωνικό γιατί δεν έχουμε άξιες. Δεν τα μηδενίζω άλλα δύστυχος είναι μια κυρίαρχη τάση σήμερα.

 

Δεν μπορώ παρά να χρησιμοποιήσω την εξής φρασεολογία χωρίς να σημαίνει ότι έχω την πρόθεση να γίνομαι κιόλας επιθετικός.

Είμαι απλούστατα υποχρεωμένος να διατυπώσω έτσι ακολούθως την απορία μου, γιατί είναι ο μόνος τρόπος που αποδίδει επακριβώς το νόημα της απορίας μου:

 

Ποιός είσαι και με ποια εφόδια θα κρίνεις ποιες είναι οι 'περιττές εξετάσεις';

 

Έλεος πια με τον καθένα που έχει άποψη χωρίς να έχει γνώση.

Έλεος πια με την καχυποψία, που δεν έχω αυταπάτες, αυτή η καχυποψία τροφοδοτείται από την ίδια κατασυκοφάντηση που έχει δεχτεί τα τελευτάια ιδίως χρόνια το επιστημονικό προσωπικό, με στόχο να καλύψουν οι ιθύνοντες τις αδυναμίες χρηματοδότησης του συστήματος υγείας.

 

Και για να εξηγούμαι, ειδικά στην περίπτωσή σου φίλε μου,

οι εξετάσεις για την καρδιά που σου έγιναν, έχουν να κάνουν με το ότι ο εμφραγματικός-ισχαιμικός (στηθαγχικός) πόνος αντανακλά από την άκρα χείρα και την ωμοπλάτη, από το σαγόνι και το στήθος διάχυτα, μέχρι την κοιλιά.

Και αν ακόμα από το ιστορικό σου προέκυπτε ότι είχες εκτεθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες, πάλι το ψύχος (μαζί με πολλά άλλα, όπως η άσκηση, το σεξ, το φαγητό, η έντονη συγκινησιακή φόρτιση κλπ) είναι ένας από τους εκλυτικούς παράγοντες για την εμφάνιση καρδιακών συμβαμάτων.

 

Αν εσύ πέθαινες και σου είχαν προηγουμένως δώσει το ΟΚ οι κακοί γιατροί, οι συγγενείς σου θα κυνηγούσαν για αμέλεια τους εργαζομένους γιατρούς και το θεραπευτήριο, πάντα με βάση την επιστημονική αλήθεια και τη βιβλιογραφία.

Θα κυνηγούσαν τα ΜΜΕ τους κακούς της ιστορίας, όπως έκαναν με τους κακούς ψυχιάτρους στην πρόσφατη υπόθεση στο ΔρομοκαΊτειο που δεν έκαναν εισαγωγή τον φερόμενο καταθλιτπικό που αυτοκτόνησε.

Όπως έκαναν τα ΜΜΕ με την υποθεση του υποτιθέμενου νεκρανεστημένου για τον οποίο ασφαλώς οι ιατροδικαστές βεβαίωσαν τη φαιδρότητα των καταγγελιών των συγγενών.

Αυτά είναι, μονά ζυγά οι στοχοποιημένοι εργαζόμενοι την πληρώνουν.

 

ΥΓ: Με καθαρά συμβουλευτική διάθεση, θα σού πρότεινα να αντιμετωπίσεις με μεγαλύτερη σοβαρότητα τη σύσταση για εισαγωγή που σού έγινε, γιατί ακόμα κι αν ξεπέρασες εκείνη τη στιγμή το οποιο συμβάν, είναι πολύ πιθανό να είσαι αντιμέτωπος με καποιο πρόβλημα για το οποίο τυχαία ετέθη η υποψία (με βάση ευρήματα στην ακτινογραφία, στο ηλεκτροκαρδιογράφημα, στο υπερηχογράφημα κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν μπορώ παρά να χρησιμοποιήσω την εξής φρασεολογία χωρίς να σημαίνει ότι έχω την πρόθεση να γίνομαι κιόλας επιθετικός.......... 

 

 

Δεν σε ξέρω, δεν με ξέρεις όποτε καλοπροαίρετα λαμβάνω το σχόλιο σου.

 

Σε γενικές γραμμές σέβομαι της συστάσεις άλλα το θέμα είναι ότι δεν είναι το μέρος και ο τόπος να σου αναλύσω το περιστατικό.

 

Για να καταλάβεις έδωσα στης εξετάσεις σε καρδιολόγο με την σειρά που έγιναν και με βάση τα στοιχειά που του έδωσα (Καρδιολόγο που δεν με γνώριζε) με ενημέρωσε και συμφώνησε ότι ήταν υπερβολική η εισαγωγή μου με βάση τα στοιχειά.

 

Σε συνομιλία μου με την διεύθυνση του ιδιωτικού νοσοκομείου θεώρησε τα 120 euro που πλήρωσα για τις εξετάσεις : α) δεν θα γινόταν το νοσοκομείο πλουσιότερο και β) ότι εγώ δεν έγινα φτωχότερος.

 

Το πρόβλημα είναι με τους γιατρούς ότι η πρακτική που ακολούθου με τα φακελάκια δεν προστατεύουν την ειδικότητα τους και δίστιχος πολλές φορές οδηγούν τους ασθενείς σε λάθος αποφάσεις μετά από εμπειρίες σαν την δική μου.

 

Νομίζω ότι ένας υπέρηχος καρδιάς είναι μια πολύ αναλυτική εξέταση και αν πάθαινα έμφραγμα θα είχε γίνει διάγνωση.

 

Όπως και να έχει έχω πλήρη συναίσθηση το τι γίνεται και αν ένιωθα κάτι θα καλούσα ασθενοφόρο να με παραλάβει από το ιδιωτικό και να πάω σε κρατικό γιατί όταν έχεις πρόβλημα με την υγεία σου οι ξενοδοχειακή άνεση είναι το λιγότερο που κοιτάς.

 

Τέλος πληρώνω ΙΚΑ όπως προ είπα, πληρώνω μια από αυτές της κάρτες για πρωτοβάθμια περίθαλψη (από αυτή την εταιρία είχα την άτυχη εμπειρία) και τέλος έχω και ιδιωτική για βαρύ νοσοκομειακό που δεν προλαμβάνει την πρωτοβάθμια. Δύστυχος και από της τρις κάτι λείπει.

 

Πληρώνουμε Πολλά για την Υγεία μας και δύστυχος δεν έχουμε της παροχές και την εμπιστοσύνη που θα έπρεπε να έχουμε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου επαναλάβω ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι πληρώνουμε πολλά για την υγεία, γιατί ίσως έτσι βολεύει όλους τους δικαιούχους των υπηρεσιών.

Πληρώνουμε λίγοι και πληρώνουμε λιγότερα από όσα χρειάζεται για να παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας στα πραγματικά κοστολόγια.

 

Στο εξωτερικό αντίθετα πληρώνουν σχεδόν όλοι και πληρώνουν ακριβότερα, γιατί πολύ απλά εκεί δεν ισχύει η ελληνική κουτοπονηριά να φεσώνει το κράτος τις έτσι κι αλλιώς εδώ υποκοστολογημένες υπηρεσίες υγείας και να εκβιάζει εκεί το κράτος συκοφαντώντας τους παρόχους.

Εκεί για να νοσηλευθείς πρέπει να πληρώσεις πολλαπλάσια, ακριβώς στα επίπεδα όπου ανέρχονται τα πραγματικά κόστη παραγωγής υπηρεσιών υγείας,

Εκεί ακριβώς επειδή δεν πιάνει η λογική του Ελληνάρα, χρειάζεται να γίνουν ...τηλεμαραθώνιοι για να νοσηλευθείς.

 

Οι πολιτικοί μόνο λαϊκίζουν και δεν εξηγούν την αλήθεια στο λαό ότι κανονικά οι υπηρεσίες υγείας έχουν κοστολόγιο για να παραχθούν όπως συμβαίνει με κάθε άλλη περίπτωση παροχής υπηρεσιών.

Πολύ περισσότερο όμως λαϊκίζουν οι πολιτικοί, όταν μιλάμε για υπηρεσίες υγείας για τις οποίες το κοστολόγιο αυτό είναι υψηλό, είτε αυτές παρέχονται από τους γιατρούς είτε από τις κλινικές.

Ο κόσμος που έτσι κι αλλιώς έχει εθιστεί στο να του χαϊδεύουν τα αυτιά και να του γεμίζουν οι πολιτικοί την τσέπη, έχει μάθει να μην πληρώνει τις εισφορές στα επίπεδα που θα όφειλε ώστε να μπορεί να συντηρηθεί το δημόσιο σύστημα υγείας,

γιατί απλά έτσι του επιτρέπεται σε ένα σύστημα συγκάλυψης μαύρης αγοράς-μάυρης εργασίας,

σε συνενοχή με τους πολιτικούς ιθύνοντες που έχουν για ψηφοθηρικούς λόγους εξοβελίσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την ανασφάλιστη εργασία.

Αυτός λοιπόν ο ίδιος κόσμος πέφτει στην παγίδα του βολέματος ρίχνοντας το ανάθεμα στους κακούς γιατρούς αφού έτσι τον έχουν εκπαιδεύσει για να βρίσκει άλλοθι.

 

Οι πολιτικοί ξέρουν μόνον να δημαγωγούν για δήθεν φακελάκια και συνταγογραφήσεις, γιατί έτσι βάζουν τις βάσεις για την προπαγάνδα της διαπλοκής με τους ψηφοφόρους και τα συμφέροντα, χρυσώνουν το χάπι και διασφαλίζουν την πολιτική τους καριέρα,

τη στιγμή που γνωρίζουν καλά και εκ προοιμίου ότι το σύνολο των υπηρεσιών υγείας απέναντι στους παρόχους (γιατροί, κλινικές κά) είναι υποκοστολογημένες.

 

Και δυστυχώς με τη συνδρομή της δημαγωγίας έχει εμπεδωθεί μια περίεργη νοοτροπία στον Έλληνα ότι το κόστος για την κοινωνική πρόνοια που θα έπρεπε να είναι δουλειά του κράτους, θα πρέπει να το επωμιστεί και να το χρεωθεί ο ιδιωτικός τομέας, που είναι ο απλός εργαζόμενος στο χώρο της υγείας και οι πάροχοι.

Έτσι ο γιατρός στη νοοτροπία του Έλληνα καταλήγει να παύει να είναι ένας εργαζόμενος όπως όλοι που κι αυτός θα πρέπει να εξοφλείται για τις υπηρεσίες που παρέχει. Και αν τυχόν αυτός ζητήσει το κόστος των υπηρεσιών του και την αμοιβή του τότε διαστροφικά πρόκειται για φακελάκι.

 

(Προσωπικά δε γνωρίζω κανένα Έλληνα που να δέχεται να εργάζεται τζάμπα και να τον φεσώνουν και να μπαίνει μέσα με τα πάγια έξοδα που όλοι έχουν όταν εργάζονται, και δε γνωρίζω κανέναν Έλληνα που να δέχεται να εργάζεται υποαμειβόμενος πέρα από κάθε έννοια εργατικής νομοθεσίας.

Και ο εργαζόμενος αυτός που έχει γίνει στην πραγματικότητα σκλάβος, θα πρέπει να εισπράττει τη χλεύη κι από πάνω.)

 

Το πρόβλημα που δεν ομολογείται εύκολα και αφορά τα ταμεία, είναι τα έσοδα και η εισφοροδιαφυγή με τη μαύρη εργασία, την οποία επωμίζονται οι συνεπείς και από την οποία οφελούνται μικρά και μεγάλα συμφέροντα.

Είναι δύσκολο να τα βάλουν οι πολιτικοί με την πελατεία τους, και είναι προτιμότερο να χτίσουν ένα παραμύθι προπαγάνδας γαι αγρίους.

Έτσι όμως δε μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το σύστημα, τη στιγμή που στην πραγματικότητα στην Ελλάδα έχουμε ξαναλέω την καθολικότερη, ευκολότερη και φτηνότερη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, και αυτό τεκμαίρεται με στοιχεία.

 

Αναγκαστικά όμως και εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας στην αγορά της δημόσιας-ιδιωτικής υγείας, θα φτάσει η στιγμή που θα απομειωθεί πλήρως το όποιο επίπεδο των υπηρεσιών υγείας: στραγγαλίζονται οικονομικά οι πάροχοι, καταστρέφεται το (δημόσιο και ιδιωτικό) σύστημα υγείας και μαζί διασύρεται και απαξιώνεται επιστημονικά το μέχρι πρότινος υψηλά καταρτισμένο δυναμικό.

Αποτέλεσμα, εργαζόμενοι-επιστήμονες χάνονται προς το εξωτερικό.

Δε νομίζω κανένας από τους 'κακούς γιατρούς',

που έχουμε συνηθίσει να τους απαξιωνουμε στην Ελλάδα λέγοντας ότι 'συνταγογραφούν και παίρνουν φακελάκια' (λες και η ιατρική αμοιβή είναι φακελάκι και η συνταγογράφηση δεν είναι μέρος και εργαλείο της δουλειάς τους),

να μεταναστεύουν στη Γερμανία γιατί έχουν λόγους να πιστεύουν ότι με αυτό τον τρόπο θα βγάλουν εκεί το ψωμί τους.

Μάλλον αλλού θα είναι ο λόγος που μεταναστεύουν οι άνθρωποι αυτοί και μάλλον κακώς φέρονται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι μιας κατάστασης κατάρρευσης των αξιών με συμμετοχή του συνόλου της κοινωνίας (πολίτες-πολιτικοί, εργοδότες-εργαζόμενοι).

 

Αν μια φορά το υψηλό επίπεδο των εργαζομένων της υγείας και το υψηλό επίπεδο του ίδιου του συστήματος υγείας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα είναι κατάκτηση γενεών, σε μερικά χρόνια αυτή η κατάκτηση θα είναι παρελθόν.

Αλλά τότε στην Ελλάδα δε θα έχουν μείνει ούτε οι πολιτικοί που σήμερα λαϊκίζουν, ούτε οι πολίτες που ως εργαζόμενοι κι ως εργοδότες βολεύονται και εισφοροδιαφεύγουν.

Ας εξηγήσει λοιπόν κάποιος στις επόμενες γενιές το λόγο για τον οποίο δε θα έχουν να νοσηλευθούν.

 

ΥΓ: Τα 120 ευρώ που πλήρωσες για υπηρεσίες υγείας σε ιδιωτική κλινική (κόστη και αμοιβές υπηρεσιών πολλών ειδικοτήτων εργαζομένων, κόστη και αμοιβή κλινικής μαζί με τα ακριβά νοσοκομειακά αναλώσιμα/χρήση πανάκριβου εξοπλισμού, ηλεκτροκαρδιογράφημα, ακτινογραφία θώρακος, εξετάσεις αίματος, δείκτες της καρδίας, υπερηχογραφημα καρδίας κλπ)  είναι εύλογο να σου φαίνονται πολλά αν δε σου έχει εξηγηθεί ποτέ και από κανέναν πραγματικά τί και τί περιλαμβάνεται στο ποσό που πληρώνεις, κάθε φορά που απολαμβάνεις ιατρονοσοκομειακή περίθαλψη.

Για το αν έγιναν καλώς οι εξετάσεις, είπα παραπάνω τη γνώμη μου ότι δεν δικαιολογείται η καχυποψία σου.

Για την κρίση του τρίτου καρδιολόγου, θα είχα στη θέση σου μια επιφύλαξη γιατί πολύ απλά μιλάει για ανταγωνιστή του.

Για την ενδεχόμενη εισαγωγή σου, ο τρίτος καρδιολόγος σου μίλησε ανέφερες για υπερβολή, αφήνω στην κρίση σου να σκεφτείς το λόγο που δε σου είπε ότι θα απέκλειε εκείνος τελείως την εισαγωγή.

Μια φορά στην ιατρική υπάρχουν κατευθυντήριες οδηγόες, ώστε να μη μιλάει κανείς για υπερβολές και μη.

Άλλωστε ο ίδιος εσύ αν πάθαινες ποτέ κάτι (που στο απεύχομαι), θα κατηγορούσες αμέσως για αμέλεια εκείνους που δε φρόντισαν να σε ενημερώσουν για την εισαγωγή σου.

ΥΓ2: Μια προσωπική συμβουλή γιατί βλέπω ότι μπερδεύτηκες που πήρες δυο γνώμες που τις θεώρησες αντικρουόμενες, η υγεία δεν είναι μαθηματικά (1+1=2) .

Μη δέχεσαι ποτέ συμβουλές και γνωματεύσεις, από τη μια και την άλλη πλευρά, ως θέσφατο, αλλά ως αλληλοσυμπληρούμενες διαγνώσεις.

Όλοι προσπαθούν να κάνουν εκτιμήσεις, με βάση τον υποκειμενισμό της κρίσης-εμπειρίας του, την επιστημονική αλήθεια, τις κατευθυντήριες οδηγίες και τα δεδομένα που έχουν μπροστά τους.

Μην αδικείς κανέναν για τον υποκειμενισμό του, γιατί πολύ απλά η υγεία δεν είναι μαθηματικά αλλά τέχνη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου επαναλάβω ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι πληρώνουμε πολλά για την υγεία, γιατί ίσως έτσι βολεύει όλους τους δικαιούχους των υπηρεσιών.

Πληρώνουμε λίγοι και πληρώνουμε λιγότερα από όσα χρειάζεται για να παρέχονται οι υπηρεσίες υγείας στα πραγματικά κοστολόγια.

 

 

 

Ποια ειδικότητα στην Ελλάδα δεν υπαμείβεται ;;; Γιατί και εγώ έχω πτυχίο και πιστοποιήσεις περνώ από διαρκή εκπαίδευση και φυσικά είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον. Στο εξωτερικό για της γνώσεις και την δουλειά που κάνω παίρνουν περισσότερα χρήματα από έμενα. Άλλα ο μισθός που έχω εδώ είναι τώρα ποια υψηλός με τα 560euro που δίνουν ποια σαν νέους μισθούς. Επιτελών πληρώνουμε πολλά για την υγεία με βάση τα εισοδήματα που έχουμε.

 

Δεν είναι δικαιολογία ότι έχουν στον δημόσιο χαμηλό μισθό οι Γιατροί γιατί ήξεραν τα μισθολογικά πριν πάνε στο δημόσιο άρα απλός εκμεταλλευόταν την θέση τους για να πάρουν πελατεία και στο ιδιωτικό τους ιατρείο από τους ασθενείς που πήγαιναν στο ΙΚΑ αναγκαστικά.

 

Και στην τελική οι γιατροί συνέχεια λένε ότι κάνουν λειτούργημα ας σταθούν λοιπόν σε αυτό μια και είναι μια δουλειά που έχει πολύ μεγάλες συνέπειες το λάθος.

 

Τέλος εγώ δουλεύω με Servers ένα λάθος δικό μου μπορεί να μην έχει άμεσα την συνέπεια απώλειας μιας ζωής άλλα η οικονομική επίπτωση σε μια επιχείρηση αν χαθούν τα DATA ή αν μια επιχείρηση είναι μέρες χωρείς συστήματα τότε θα είναι καταστροφικές.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι τοσο σχετικο με το θεμα αλλα εχει να κανει με την ασφαλιση.

http://www.nooz.gr/economy/suntriptiko-oxi-elveton-sti-dimosia-asfalisi 

Ακομη και στην Ελβετια με το πολλαπλασιο κατα κεφαλην εισοδημα αδυνατουν να ανταπεξελθουν στο οικονομικο κοστος της υγειας. Αλλα η πλειοψηφια επιμενει στην ιδιωτικη ασφαλιση. Γιατι ξερει οτι αν γινει δημοσια μετα θα πληρωνουν ολοι ανεξαρτητα αν θα κανουν χρηση των υπηρεσιων, μεσω κρατικων φορων και υποχρεωτικων ασφαλισεων. Οποτε μετα θα έρχεται ακριβα για ολους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να συνεχίσω λίγο το off-topic...

 

Για να μη τρέφετε ψευδαισθήσεις για το κόστος της υγείας...

 

Μπείτε στο http://codesfordoctors.gr/ICD10-Catalogue.php#tabs-3και βάλτε στην τύχη διάφορες εξετάσεις ή ιατρικές πράξεις (πχ Αρθροπλαστική Ισχίου, Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή, Αρθροσκοπική Συνδεσμοπλαστική κλπ)...δείτε τα κόστη (στην πλέον ξεφτιλισμένη από πλευράς χρέωσης/αποζημίωσης χώρα), σκεφτείτε πόσα ζητάνε οι Ιδιωτικές Εταιρείες για ασφαλίσεις (100€/χρόνο :X :X :X ) κάντε τις πράξεις και σκεφτείτε, επιτέλους!

 

Λόγω ιδιότητας, ξέρω από πρώτο χέρι πόσο κοστίζουν τα Νοσήλεια και οι Ιατρικές πράξεις σε Ελλάδα και έξω (π.χ. Αμερική, έχουμε αρκετούς που πήγαν κι έξω, που ήρθαν κι εδώ), μπορώ και κάνω τις συγκρίσεις.

 

Επίσης, θερμή παράκληση:

 

Τη λέξη "λειτούργημα", μην την ξανααναφέρετε. Οι Ιατροί (Υγειονομικοί, Δάσκαλοι κλπ) ζούμε από αυτό, οι περισσότεροι χωρίς άλλα εισοδήματα.

 

Αν θέλουμε Δυτική Ιατρική, με αποτελέσματα και ποσοστά εφάμιλλα των υπόλοιπων πολιτισμένων κρατών κι όχι φραπελιές, οζονοθεραπείες, βιονικά βραχιόλια-γιλέκα-κολάν και βελονισμούς-πάρεμετώρα-αβάδιστα-090, πληρώνουμε.

 

Αν θέλουμε να μειώσουμε το κόστος Υγείας-Περίθαλψης (και συνεπώς και Ασφάλισης) ας απαιτήσουμε σωστή Α'βάθμια Ιατρική (κι όχι να εμφανίζονται στα Τ.Ε.Π. Νοσοκομείων ταυτόγχρονα Τροχαία και Αρθρίτιδες σε 90χρονους)!

 

Επί του θέματος: Μακάρι! Όσο πιο γρήγορα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ποια ειδικότητα στην Ελλάδα δεν υπαμείβεται ;;; Γιατί και εγώ έχω πτυχίο και πιστοποιήσεις περνώ από διαρκή εκπαίδευση και φυσικά είναι ένα συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον. Στο εξωτερικό για της γνώσεις και την δουλειά που κάνω παίρνουν περισσότερα χρήματα από έμενα. Άλλα ο μισθός που έχω εδώ είναι τώρα ποια υψηλός με τα 560euro που δίνουν ποια σαν νέους μισθούς. Επιτελών πληρώνουμε πολλά για την υγεία με βάση τα εισοδήματα που έχουμε.

 

Δεν είναι δικαιολογία ότι έχουν στον δημόσιο χαμηλό μισθό οι Γιατροί γιατί ήξεραν τα μισθολογικά πριν πάνε στο δημόσιο άρα απλός εκμεταλλευόταν την θέση τους για να πάρουν πελατεία και στο ιδιωτικό τους ιατρείο από τους ασθενείς που πήγαιναν στο ΙΚΑ αναγκαστικά.

 

Και στην τελική οι γιατροί συνέχεια λένε ότι κάνουν λειτούργημα ας σταθούν λοιπόν σε αυτό μια και είναι μια δουλειά που έχει πολύ μεγάλες συνέπειες το λάθος.

 

Τέλος εγώ δουλεύω με Servers ένα λάθος δικό μου μπορεί να μην έχει άμεσα την συνέπεια απώλειας μιας ζωής άλλα η οικονομική επίπτωση σε μια επιχείρηση αν χαθούν τα DATA ή αν μια επιχείρηση είναι μέρες χωρείς συστήματα τότε θα είναι καταστροφικές.

thaymazo tin ypomoni pu su apdane.sygxaritiria ston obi.epeidi dueleyeis me server, tha su po kapoia stigmi pos na kaneis ti duleia su, kathoti mia fora xreiastike na asxolitho me kati pu isos se aforuse, zitisa ti voitheia ton adistoixon armodion(pithanos kai ti diki su..), ekana ti duleia mu kai otan xemeina apo asxolies eipa na bo kai se ena forum gia giatrus, asxetus me tus servers kai ta data na rixo kai ena kadili gia tzertzele..(epeidi akrivos anagastika na pliroso gia ayto pu epelexa...) koinos trava na peis kati tetoio se kana xeno iatriko forum kai tha se petrovolisun, stin kaliteri..

skepsou tin apolinosi spermatikon poron stin epomeni episkepsi se idiotiko i dimosio, tha ektimithei anexairetos. pithanos na su kanun kai kalyteri timi.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να συνεχίσω λίγο το off-topic...

 

Για να μη τρέφετε ψευδαισθήσεις για το κόστος της υγείας...

 

Μπείτε στο http://codesfordoctors.gr/ICD10-Catalogue.php#tabs-3και βάλτε στην τύχη διάφορες εξετάσεις ή ιατρικές πράξεις (πχ Αρθροπλαστική Ισχίου, Λαπαροσκοπική Χολοκυστεκτομή, Αρθροσκοπική Συνδεσμοπλαστική κλπ)...δείτε τα κόστη (στην πλέον ξεφτιλισμένη από πλευράς χρέωσης/αποζημίωσης χώρα), σκεφτείτε πόσα ζητάνε οι Ιδιωτικές Εταιρείες για ασφαλίσεις (100€/χρόνο :X :X :X ) κάντε τις πράξεις και σκεφτείτε, επιτέλους!

 

 

To κοστος της Χολοκυστεκτομής λαπαροσκοπικα την λεει πιο ακριβα απο ο,τι με χρεωσαν σε ιδιωτικη κλινικη(900€). Δεν λεει μεσα την αμοιβη του ιατρικου team και την χρεωση του δωματιου. Ενα πακετακι που μου βγηκε λογω επιπλοκων απο πριν 3.200€. Μετα εκανε ο πατερας μου 2000€ και η πεθερα μου 1600€( μεσα στην ιδια χρονια ο γιατρος δεν μπορουσε να μας χρεωσει ιδια τιμη για ολα). Μετα εκανα ιδιωτικη ασφαλεια . Αν την ειχα απο πριν, θα ειχα πληρωσει 600€ το χρονο για την ασφαλεια και 1000€ για ολο το κοστος της επεμβασης. Δεν ξερω που θα βλεπεις αυτα τα πακετα 100€/χρονο. Εγω με τη γυναικα μου πληρωνουμε τοσα το μηνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To κοστος της Χολοκυστεκτομής λαπαροσκοπικα την λεει πιο ακριβα απο ο,τι με χρεωσαν σε ιδιωτικη κλινικη(900€). Δεν λεει μεσα την αμοιβη του ιατρικου team και την χρεωση του δωματιου. Ενα πακετακι που μου βγηκε λογω επιπλοκων απο πριν 3.200€. Μετα εκανε ο πατερας μου 2000€ και η πεθερα μου 1600€( μεσα στην ιδια χρονια ο γιατρος δεν μπορουσε να μας χρεωσει ιδια τιμη για ολα). Μετα εκανα ιδιωτικη ασφαλεια . Αν την ειχα απο πριν, θα ειχα πληρωσει 600€ το χρονο για την ασφαλεια και 1000€ για ολο το κοστος της επεμβασης. Δεν ξερω που θα βλεπεις αυτα τα πακετα 100€/χρονο. Εγω με τη γυναικα μου πληρωνουμε τοσα το μηνα.

 

To κόστος στο ΚΕΝ, είναι τί θα χρεώσει το Ταμείο/Ασφάλειά σου ο Πάροχος υγείας που θα επιλέξεις (ΕΣΥ, Ιδ. Κλινική) ή πιο σωστά, πόσα θα δώσει το Ταμείο στον Πάροχο. Ότι και να χρεώσει αυτός.

 

Ναι, φυσικά και δεν περιλαμβάνεται αμοιβή (ιδιωτική) του Ιατρού. Φυσικά και δεν περιλαμβάνονται οι ξενοδοχειακές υπηρεσίες.

 

Το Σύστημα Υγείας σου λέει: Πήγαινε στο Δημόσιο Νοσοκομείο και κάντα όλα τσάμπα. Τώρα, την κατάντια με τα φακελάκια, τα 6κλινα, τις 2 Νοσηλεύτριες βραδυνή βάρδια για 30-40 ασθενείς κλπ, δε χρειάζεται να τη σχολιάσω νομίζω.

 

Εγώ αυτά τα πακέτα τα βλέπω στο χαζοκούτι. Και γελάω. Αρκετοί λένε πως θα κόψουν τη Δημόσια Ασφάλιση και θα πάνε στην Ιδιωτική να τους κάνουν κ αέρα με αυτά τα χρήματα.

 

Αντιλαμβάνεσαι πως μόλις με το καλό έρθουν και τα παιδιά, θα πληρώσεις extra. Καταλαβαίνεις, πιστεύω, πως αυτά τα (λίγα) χρήματα τα πληρώνεις γιατί οι Ασφαλιστικές χρεώνουν και το Δημόσιο ταυτόγχρονα για την επέμβασή σου.

 

Επειδή υπάρχει. Όταν η Δημ. Ασφάλιση (και περίθαλψη) θα είναι επιπέδου Social Security & County Hospital, θα δούμε τί θα κάνουν οι Ιδιώτες (ξέρουμε, το λέμε, αλλά δε μας πιστεύει και κανείς - Ημιαρθροπλαστική σε Υποκεφαλικό κάταγμα μηριαίου@US>100k, @Ψωροκώσταινα 3-4k).

 

Γνωρίζεις, επίσης, πως ότι στραβώνει εμφανίζεται ως δια μαγείας στα Δημόσια Νοσοκομεία (με ελάχιστες εξαιρέσεις σοβαρών, πανάκριβων ομίλων)?

 

Α, btw...ΑΣΠΙΣ? Ψωμιάδης? Interamerican@Germany?

 

Υγ: Την πεθερά, κοψοχρονιά? :devil: :devil: :devil:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...