Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή κατά καιρούς, διάφοροι παραθέτουν ό,τι έχουν καταλάβει από τα γραπτά του S. Hawking και με αυτά ισχυρίζονται πως αφενός ο επιστήμονας αυτός είναι θρήσκος και αφετέρου πως έχουν μαζί τους την άποψη ενός μεγάλου επιστήμονα ότι υπάρχει θεός, παραθέτω εδώ ένα video....

Δεν είναι ακριβός θέμα προς συζήτηση... αλλά μάλλον μία είδηση για ενημέρωση και μελλοντικά θέματα. 

Δημοσ.

Για την σκοτεινή ενέργεια τι ξέρουμε; Πού έχουμε φτάσει; Είχα δει τις προάλλες λέει, το σύμπαν διαστέλλεται και επιταχύνει. Η βαρύτητα το κοντρολάρει, η σκοτεινή ενέργεια το διαστέλλει. Αν συνεχιστεί λέει αυτό το πανηγυράκι, θα κάνει μπαμ ακόμα και σε ατομικό επιπεδο. Θα σκιστεί το σύμπαν, που λέμε. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να προτείνετε να δουμε/διαβάσουμε πάνω σε αυτό;

• Like 1
Δημοσ.

Τι σαλτσες ειναι αυτες ρε ts, πες ενα ''ειμαι αθεος'' να τελειωνουμε !   Νομιζεις οτι νοιαζει και κανεναν ?

Δημοσ.

Για την σκοτεινή ενέργεια τι ξέρουμε; Πού έχουμε φτάσει; Είχα δει τις προάλλες λέει, το σύμπαν διαστέλλεται και επιταχύνει. Η βαρύτητα το κοντρολάρει, η σκοτεινή ενέργεια το διαστέλλει. Αν συνεχιστεί λέει αυτό το πανηγυράκι, θα κάνει μπαμ ακόμα και σε ατομικό επιπεδο. Θα σκιστεί το σύμπαν, που λέμε. Υπάρχει κάτι που θα μπορούσατε να προτείνετε να δουμε/διαβάσουμε πάνω σε αυτό;

http://www.biblionet.gr/book/100981/Krauss,_Lawrence_M./%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%AE_%CF%8D%CE%BB%CE%B7

Δημοσ.

Τι σαλτσες ειναι αυτες , πες ενα ''ειμαι αθεος'' να τελειωνουμε !   Νομιζεις οτι νοιαζει και κανεναν ?

τις σάλτσες που τις είδες; μια απλή απάντηση έδωσε και για να του πήρε συνέντευξη το CNN μάλλον νοιάζει αρκετούς λολ...

Δημοσ.

Δε το διευκρινησα εχεις δικιο , δεν εννοουσα τον  Hawking αλλα αυτον που ανεβασε την ειδηση και αυτα που γραφει !

Δημοσ.

Θεωρώ οτι μας εχει παραμυθιασει σε ορισμένα θέματα, όπως στους εξωγήινους πχ. που ειπε οτι "ειναι καλύτερο να μην τους βρούμε γιατι ειναι εχθρικοί κ θα κινδυνέψει κόσμος κτλ"

Σιγά μην ειναι εχθρικοί κ τόσο προηγμένοι όπως λες κ δε μας εχουν εντοπίσει...μη τρελαθούμε, ή μηπως μας εντόπισαν και μας λυπούνται ή φοβούνται.

Και δεύτερον τη μια λέει ναι υπαρχει θεός την άλλη δεν υπαρχει. Ας αποφασίσει τι πιστεύει γιατι αν θεωρεί οτι δεν υπαρχει ας το αποδείξει αν μπορει...

Sent from my iPhone using Insomnia

Μπράβο μεγάλος επιστήμονας κτλ διαβασμένος ωραίος δυνατό μυαλό αλλα κι η μπουρδολογία επιστήμη ειναι...δες τους Έλληνες πολιτικούς.

Δημοσ.

Θεωρώ οτι μας εχει παραμυθιασει σε ορισμένα θέματα, όπως στους εξωγήινους πχ. που ειπε οτι "ειναι καλύτερο να μην τους βρούμε γιατι ειναι εχθρικοί κ θα κινδυνέψει κόσμος κτλ"

Σιγά μην ειναι εχθρικοί κ τόσο προηγμένοι όπως λες κ δε μας εχουν εντοπίσει...μη τρελαθούμε, ή μηπως μας εντόπισαν και μας λυπούνται ή φοβούνται.

Και δεύτερον τη μια λέει ναι υπαρχει θεός την άλλη δεν υπαρχει. Ας αποφασίσει τι πιστεύει γιατι αν θεωρεί οτι δεν υπαρχει ας το αποδείξει αν μπορει...

Τα επιτευγματα κάποιων επιστημονων στο επιστημονικο πεδιο τους έχουν κάνει απολυτους και υπεροπτικους και ειναι λογικο αυτο ο καθενας θα το πάθαινε. Οποτε δεν λογαριάζουν τιποτε άλλο πέρα απο την επιστημονική αληθεια και τη χειροπιαστή γνωση. Απο την άλλη ο θεος ανηκει σε υπερφυσικές θεωριες οι θρησκειες μιλούν για θαυματα που δεν μπορουν να εξηγησουν οι φυσικοι νομοι οποτε οι μεν μάχονται τους δε και το αντιστροφο. 

Δημοσ.

Εγώ, όπως έχω ξαναπεί νομίζω, ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω πως δηλώνει κάποιος κατηγορηματικά άθεος! Αλήθεια μου κάνει μεγάλη εντύπωση και δεν το λέω ειρωνικά ή οτιδήποτε τέτοιο. (δεν μιλάω για τον hawking, δεν είδα ακόμα τη συνέντευξη εξάλλου, το λέω σαν γενική παρατήρηση)

Δημοσ.

Δεν πιστεύει πουθενά.

Ούτε ότι υπάρχει Θεός ούτε τίποτα.

Πιστεύει στην λογική.Γιατί σου φαίνεται παράξενο?

Δημοσ.

Βασικά ισως πιστευει οτι ο ιδιος ειναι θεος. Η λογικη ομως δεν εξηγει την αρχη των πάντων πχ πριν γινει το Big Bang αυτο το μοριο που βρέθηκε?

• Like 1
Δημοσ.

Τα επιτευγματα κάποιων επιστημονων στο επιστημονικο πεδιο τους έχουν κάνει απολυτους και υπεροπτικους και ειναι λογικο αυτο ο καθενας θα το πάθαινε. Οποτε δεν λογαριάζουν τιποτε άλλο πέρα απο την επιστημονική αληθεια και τη χειροπιαστή γνωση. Απο την άλλη ο θεος ανηκει σε υπερφυσικές θεωριες οι θρησκειες μιλούν για θαυματα που δεν μπορουν να εξηγησουν οι φυσικοι νομοι οποτε οι μεν μάχονται τους δε και το αντιστροφο. 

Tζιχαντιστές των θρησκειών από τη μία,τζιχαντιστές της Νέας Θρησκείας(''επιστήμη'') από την άλλη.Let them fight!

Eδώ που τα λέμε δεν τον αδικώ τον Hawkingπου είναι άθεος στην κατάσταση του,.Τέτοιο πράγμα ούτε στον εχθρό σου.

Νομίζω έχει πει ότι επειδή πριν από τι big bang δεν υπήρχε Χρόνος,άρα είναι αδύνατο να υπήρχε και θεός τότε αφού δεν υπήρχε Χρόνος,κάτι τέτοιο κατάλαβα στο περίπου περί απόδειξης ότι δεν υπάρχει θεός.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...