wert Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Γειά σας. Αποφάσισα χτές και κάθησα και άνοιξα το PC μου για να του βάλω μερικά πράγματα που ήθελα όπως CD-writer , DVD-rom , καθώς και ένα δίσκο ακόμα. :wink: Το PC μου Όλα έδειξαν ότι πήγαν καλά και πράγματι όλα καλά πήγαν αλλα μου έμειναν κάνα δύο απορίες. Γιατί τώρα το κόκινο ledακι που δείχνει πότε δουλεύει ο δίσκος μένει συνεχώς αναμένο και δεν σβήνει καθόλου; Στο μηχάνημα υπάρχει ένας ανεμιστήρας πάνω στον επεξεργαστή και αυτός του τροφοδοτικού. Αυτό το βύσμα για ποιά χρήση προβλέπεται; Αυτό Όσο αφορά τους δίσκους έβαλα τον ένα που είναι στην άκρη του καλωδίου ώς master και αυτός που είναι στη μεσέα επαφή slave. Μήπως εδώ έχω κάνει το λάθος και μένει το led αναμένο; Να δουλεύουν συνέχεια δεν το νομίζω δεν υπάρχει λόγος. Αυτό έγινε με την εγκατάσταση του δεύτερου. Για τους ανεμιστήρες μέχρι τώρα και το καλοκαίρι που πέρασε δεν είχα κανένα πρόβλημα από θερμοκρασία. Σκέφτηκα όμως αν μπορώ να βάλω άλλον ένα ή και δύο εισαγωγή - εξαγωγή πιστεύωντας ότι θα βοηθήσω το μηχάνημα και θα χαλάσω τα αυτιά μου σίγουρα. Το να βάλω όμως κάνα δύο ανεμιστήρες ίσως να είναι εύκολο αλλά από που και πως θα τους τροφοδοτήσω; Δεν είδα να υπάρχει τίποτα επαφή περίσευμα για κάτι τέτοιο.Είδα όμως από το παλιό μου ότι τροφοδοτείται από το μαύρο και κίτρινο καλώδιο οπότε νομίζω θα γίνει και αυτό... Να το κάνω ναι ή όχι θα βοηθήσει αυτό σε κάτι βάζοντας επιπλέον κάνα δύο ανεμιστήρες ή μαύρη είναι νύχτα στα βουνά; :? Ευχαριστώ :wink:
DimitrisKTM Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Σωστα τους εβαλες τους δισκους, ελεγξε αν ειναι ενεργοποιημενα και τα DMA τους. Τους ανεμιστηρες θα τους τροφοδοτησεις με ρευμα απο το τροφοδοτικο. Υπαρχουν ειδικα καλωδια τυπου "Υ" για να προσθεσεις βυσματα τροφοδοσιας καθως και ανταπτορακια αν τα ανεμιστηρακια σου εχουν αλλο βυσμα απο το βυσμα του τροφοδοτικου. Αν εχουν το ιδιο (θηλυκο - αρσενικο) τα συνδεεις κατευθειαν στο τροφοδοτικο. Σιγουρα θα βοηθησουν τα ανεμιστηρακια.
SnOOp-DC- Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Oso anafora to ledaki ektos apo auto pou eipe o DimitrisKTM elegkse ean exeis valei to jumperaki swsta panw sth motherboard.Ta anemisthrakia tha voithisoun ean ta valeis se swsth thesh idealws tzampa tha uparxoun.
wert Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 DimitrisKTM, ελεγξε αν ειναι ενεργοποιημενα και τα DMA τους. Εδώ ίσως κάτι να παίζει. Για κοιτάχτε λιγάκι στα παρακάτω. Πως θα ενεργοποιηθεί αυτό ; Πρωτεύων δίαυλος IDE Δευτερέων δίαυλος IDE SnOOp[DC], elegkse ean exeis valei to jumperaki swsta panw sth motherboard Πάνω στο motherboard δεν πείραξα τίποτα το άφησα όπως ήταν. Επίσης δεν έχω πειράξει τίποτα ούτε στο bios
DimitrisKTM Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Σωστα ειναι τα DMA τους. Ειδα και το κουτι σου και σου λεω αν βαλεις τους ανεμιστηρες στις κενες θεσεις που βλεπω (μπρος και πισω) θα κανουν ΣΙΓΟΥΡΑ δουλεια. Για το ledaki το μονο που μπορω να σκεφτω ακομα ειναι να ελεγξεις και το καλωδιακι του. Εχεις και δευτερο ledaki για power μπροστα? Δηλαδη σου αναβουν μονιμα 2 led?
wert Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2003 DimitrisKTM, Για το ledaki το μονο που μπορω να σκεφτω ακομα ειναι να ελεγξεις και το καλωδιακι του. Ωχ αυτό θέλει πάλι άνοιγμα και πάει για το Σαββατοκύριακο. DimitrisKTM, Εχεις και δευτερο ledaki για power μπροστα? Δηλαδη σου αναβουν μονιμα 2 led? Ακριβώς όπως τα λές. Το πράσινο power ήταν και είναι πάντα αναμένο όταν είναι ανοιχτός ο υπολογιστής. Το κόκκινο μέχρι πρίν βάλω τον δεύτερο δίσκο αναβόσβηνε ανάλογα με το αν δούλευε ο δίσκος. Τώρα έχει κολήσει αναμένο. Δεν βλέπω όμως να έχει επηρεάσει τίποτα απλός απορώ γιατί; :roll: Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σου. Τώρα πάντως που έχω χώρο θα του ρίξω άλλη μια δόση από xp pro γιατί τώρα έχω τα home να δω μήπως δω καμιά διαφορά. :wink:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.