Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Λοιπόν, έχω ένα παλιό pc με Intel Core 2 Duo, σε M/B Asus P5L-MX και μια κάρτα γραφικών EVGA GeForce 7600GS.

Ιδού το πρόβλημα. Κατά την έναρξη των Windows XP, αμέσως μετά το Loading Screen (τη μαύρη οθόνη με την μπάρα) η οθόνη μπαίνει σε Power Saving mode. Να επισημάνω οτι και η οθόνη της M/B καθώς και αυτή η οθόνη των XP παρουσιάζονται παραμορφωμένες με κατακόρυφες γραμμές που δεν εκτείνονται σε όλο το πλάτος της οθόνης. 

Σε safe mode, όλα λειτουργούν κανονικά (βέβαια αυτές οι κατακόρυφες γραμμές κατά την έναρξη, συνεχίζουν). Όπως πρέπει να λειτουργούν. Εδώ έρχεται και το τρομερό παράδοξο της υπόθεσης. Μπαίνω και απεγκαθιστώ drivers κλπ. Και για ένα περίεργο λόγο, δεν μπαίνει μετά η οθόνη σε power saving. Τα Windows φορτώνουν κανονικά και η επιφάνεια εργασίας καθώς και όλες οι λειτουργίες είναι όπως πρέπει (οι κατακόρυφες γραμμές επιμένουν αλλά το αμελώ). Κατέβασα τον πιο σύγχρονο driver μέσω της ιστοσελίδας της Nvidia, εγκαταστάθηκε και το πρόβλημα επανήλθε στο επόμενο restart.

Καμιά ιδέα;

Δημοσ.
Τα Windows φορτώνουν κανονικά και η επιφάνεια εργασίας καθώς και όλες οι λειτουργίες είναι όπως πρέπει (οι κατακόρυφες γραμμές επιμένουν αλλά το αμελώ). Κατέβασα τον πιο σύγχρονο driver μέσω της ιστοσελίδας της Nvidia, εγκαταστάθηκε και το πρόβλημα επανήλθε στο επόμενο restart.

Καμιά ιδέα;

Όταν εννοείς τελευταίους ποιά έκδοση; Γιατί οι τελευταίοι που υποστηρίζουν 7000 σειρά βγήκαν Φεβρουάριο 2013 (307,83)

Ούτε η Nvidia δεν υποστηρίζει την κάρτα αυτή ( 8 ετών), και φυσικά μην περιμένεις λύση για λειτουργικό που είναι EOL εδώ και 5 χρόνια. Μάλλον χρειάζεσαι νέα κάρτα..

Δημοσ.

Η GPU τα κακάρωσε, οι κάθετες ροζ-πράσινες γραμμές είναι το κλασσικό δήγμα. Θα σου πρότεινα αλλαγή αλλά δεν ξέρω πιο είναι το budget σου αλλά αν κρίνω από τον υπολογιστή σου μια Nvidia 260 θα κάνει την δουλειά της.

Δημοσ.

Η κάρτα γραφικών τα έχει φτύσει. Πας για καινούργια μόνο και μόνο για τις γραμμές που εμφανίζει.

Όταν εννοείς τελευταίους ποιά έκδοση; Γιατί οι τελευταίοι που υποστηρίζουν 7000 σειρά βγήκαν Φεβρουάριο 2013 (307,83)

Ούτε η Nvidia δεν υποστηρίζει την κάρτα αυτή ( 8 ετών), και φυσικά μην περιμένεις λύση για λειτουργικό που είναι EOL εδώ και 5 χρόνια. Μάλλον χρειάζεσαι νέα κάρτα..

Αυτούς εννοώ. Λέγοντας τελευταίους, εννοούσα τους τελευταίους που βρήκα

Η GPU τα κακάρωσε, οι κάθετες ροζ-πράσινες γραμμές είναι το κλασσικό δήγμα. Θα σου πρότεινα αλλαγή αλλά δεν ξέρω πιο είναι το budget σου αλλά αν κρίνω από τον υπολογιστή σου μια Nvidia 260 θα κάνει την δουλειά της.

Βασικά θέλω να πάρω μια κάρτα παρόμοιων δυνατοτήτων που να μου βγει ένα 30άρι-40άρι. Για 100 ευρώ ας πούμε, νομίζω δεν αξίζει. Προτάσεις;

1) Nvidia 260

2)....

Δημοσ.

Τότε δες αυτή από Nvidia http://www.e-shop.gr/asus-gt610-sl-2gd3-l-2gb-ddr3-pci-e-retail-p-PER.513634ή από AMD αυτή http://www.e-shop.gr/asus-radeon-r5-230-r5230-sl-2gd3-l-2gb-ddr3-pci-e-retail-p-PER.513677

Φυσικά περίμενε και για άλλες γνώμες πριν προχωρήσεις.

Πολύ ωραίες επιλογές. Σ'ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Θα τα έχω στα υπ'όψιν. Ο εν λόγω υπολογιστής απλώς μπαίνει λίγο ιντερνετ κλπ. Τίποτα το απαιτητικό. Μπορεί να πάρω και μια RAM μαζί για τον φρεσκάρω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...