Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

ταυτόχρονα εμφανίστηκε πρόβλημα στο Outlook 2003 του γραφείου και στο Outlook 2002 του σπιτιού. Και τα δύο μηχανήματα προστατεύονται : Norton (δουλειά) και Eset (λάπτοπ σπιτιού). Και τα δύο μηχανήματα χρησιμοποιούν Windows XP. Συγκεκριμένα και τα δύο Outlook ανοίγουν για δευτερόλεπτα και κλείνουν αμέσως μετά. Και στα δύο χρησιμοποιώ τον ίδιο λογαριασμό yahoo.

Ενέργειες που έκανα :

1) Δουλειά : i) σκάναρα το pst αρχείο (2 GB) με το Norton και δεν βρέθηκε κάτι σε ιό.

ii) χρησιμοποίησα το Scanpst εργαλείο, μου βρήκε κάποια προβλήματα, η διαδικασία

ολοκληρώθηκε επιτυχώς αλλά το Outlook 2003 δεν δούλεψε.

iii) επιχείρησα να ξανακατεβάσω τα email μου, το Outlook 2003 έδειξε να δουλεύει κανονικά,

αλλά το σταμάτησα, δεδομένου ότι έτσι θα χάσω τη δομή των folder μέσα στο Outlook.

Επιπλέον, τα email ανέρχονται σε 22.500 και θα χρειασθούν μέρες για να κατεβούν.

2) Σπίτι : i) σκάναρα όλο το laptop με το Eset και δεν βρέθηκε κάτι σε ιό.

ii) χρησιμοποίησα το Scanpst εργαλείο για το το pst αρχείο (1.3 GB), μου βρήκε κάποια

προβλήματα, η διαδικασία ολοκληρώθηκε επιτυχώς αλλά το Outlook 2002 δεν δούλεψε.

iii) έκανα επαναφορά συστήματος, το Outlook 2002 δεν δούλεψε (άνοιξε για λίγο και έκλεισε

αμέσως) αλλά εμφανίστηκε πρόβλημα και στο Eset. Συγκεκριμένα ενώ κάνω κανονικά

ενημέρωση, στην αρχική καρτέλα του Eset εμφανίζεται μήνυμα μου συνιστά να κάνω  

ενημέρωση της βάσης.

Όπως καταλαβαίνετε η ταραχή μου είναι τεράστια. Για την μεν δουλειά κινδυνεύω και εγώ δεν ξέρω με τι. Για το λάπτοπ του σπιτιού αισθάνομαι τελείως ανασφαλής λόγω XP και τραπεζικών συναλλαγών που εκτελώ (όχι τώρα εννοείται). Η λογική λέει ότι κάποιο email μου έκανε τη ζημιά. Υποψιάζομαι ένα email από χρήστη λογαριασμού Gmail. Να είναι άραγε ιός ή κάτι άλλο που μου χάλασε τα pst αρχεία? Το Eset χρειάζεται επανεγκατάσταση? Ειλικρινά θα επιθυμούσα κάθε βοήθεια από τους φίλους του forum.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Υ.Γ. Εάν έχεις στο Outlook το preview ενεργοποιημένο και πας σε κάποιο email, μπορεί να περάσει ο ιός (χωρίς να το ανοίξεις κανονικά)? 

Κώστας 

Δημοσ.

Για να κλείσω το θέμα, σε τέτοιες περιπτώσεις πανικού το καλύτερο που έχεις κάποιος να κάνει, είναι να μην κάνει τίποτα...εννοώ πρώτα καλό ψάξιμο στο internet για ανάλογες περιπτώσεις και όχι ενέργειες επί των μηχανημάτων. Ακόμα και άν δεν βρεις κάτι πολύ σχετικό (όπως έγινε με εμένα) ο χρόνος που θα μεσολαβήσει θα σε ηρεμήσει και θα καθαρίσει το μυαλό σου.

Στο θέμα μας τώρα. Ακόμη δεν έχω καταλάβει τι το προκάλεσε. Δεν πρέπει να ήταν ιός και υποψιάζομαι την Yahoo, δεδομένου ότι είχα πολύ καιρό να μπω στο email μου μέσω ιστοσελίδας Yahoo. Όμως δεν έχω βρει κάπου τέτοια απαίτηση.

1) Δουλειά : όλα επανήλθαν στην κανονικότητα έπειτα από ένα windows update.

2) Σπίτι : έτρεξα τις εντολές : outlook.exe /resetfolders και outlook.exe /safe, αφού πρώτα επανεγκατέστησα το Eset.

Ο πανικός ήταν μεγάλος λόγω της υποψίας περάσματος ιού από email και της υποψίας για corrupted pst file. Το τελευταίο με τρόμαζε ιδιαίτερα. Τώρα, απόλαυση της κανονικότητας και back-up κάθε μήνα!!!

Δημοσ.

Βρε παιδιά SOS.

Το πρόβλημα στο λάπτοπ του σπιτιού επιμένει (ενώ είχε φτιάξει για μερικές μέρες)!!!!

Ανοίγει το OUTLOOK 2002 για δευτερόλεπτα και κλείνει...ενώ κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ένα παράθυρο windows installer και με ρώταγε κάτι για το FrontPage.

Παρακαλώ πολύ για βοήθεια γιατί φοβάμαι ότι το format έρχεται...

Συνάδελφος ανέφερε ότι λείπουν Updates του MSOffice...πως μπορώ να κάνω update το MSOffice 2002?

Please Help !!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...