Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλημερα

Εχω αρχεια πολλων ετων 1,8 tb τα οποια τα εχω σε δυο δισκους που τους συγχρνιζω χειροκινητα!

Ωστοσο επειδη ο ογκος αυξανεται και χρειαζομαι μεγαλυτερο αποθηκευτικο χωρο!

Ψαχνωντας σκεφτηκα αρχικα την αγορα ενος μεγαλου εσωτερικου δισκου 3 με 4 tb αλλα μετα ειδα και την επιλογη ενος nas με δυο σκληρους ετσι ωστε αν χαλασει καποιος να εχω τον αλλο!

Nas ή εσωτερικος και χειροκινητο backup;

Και στην περιπτωση του nas πιο μοντελο θα προτεινατα ως αξιοπιστο και γρηγορο

Δημοσ.

Ένας NAS είναι πολύ αργός για backup μεγάλου όγκου δεδομένων.

Αυτό που χρειάζεσαι είναι μια USB3 RAID1 συστοιχία δίσκων που συνδυάζει τόσο ταχύτητα, όσο και ασφάλεια.

Κάτι τέτοιο δηλαδή:

http://www.icydock.com/goods.php?id=160

Δημοσ.

Θέμα λεφτώνε είναι :

Έχεις λεφτά, παίρνεις ΝΑS και καλά να 'σ'.

Δεν έχεις, θα την βγάλεις με εσωτερικούς και...χερογλύκανο. 

(...μάιντ γιου, ότι αν πάρεις ΕΝΑΝ μεγάλο, για να σου έρθει πιο φθηνά -αναγκαστικά 3ΤΒ θα πάρεις- θα πρέπει να αδειάσεις τα αρχεία του ΕΝΟΣ στον νέο, και να συνεχίσεις τα νέα κατεβάσματα στα υπόλοιπα 2ΤΒ του νέου. Και για την ακρίβεια, με το που θα γεμίσεις 1ΤΒ, θα πρέπει να πάρεις εκ νέου άλλο μεγάλο δίσκο και ν' αντιγράψεις σε αυτόν 1ΤΒ αρχείων κτλ...Γενικά, εάν θες να διατηρείς μπακάπ, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να έχεις δύο δίσκους ταυτόχρονα. Που σημαίνει ότι, έστω κι αν δεν συμφέρει, πάρε 2 των 2ΤΒ each. ΑΝ μπορείς να πάρεις 2 των 3ων, δηλαδή γύρω στα 210€, case closed. Κι ούτε θα χρειαστείς NAS με ζεύγος εσωτερικών. Μπορείς μάλιστα και RAID-1 συστοιχία να φτιάξεις με αυτούς και να γλυτώσεις τα...χειρωνακτικά. Καθώς πολύ πιθανόν η μητρική σου να υποστηρίζει RAID. Αλλά και σοφτγουερικά έχεις λύσεις...).

Δημοσ.

απλώς εχε υπόψη αν πας σε raid1, ότι δεν είναι backup

θα σε προστατέψει μόνο απο την αστοχία ενός δίσκου, και όχι αν κάνεις κάποιο λάθος εσύ και σβησεις σημαντικα αρχεία ή partition, αν γίνει corrupted το filesystem απο κάποια διακοπή ρεύματος/ ιό ή αν κάνουν μ@λακία τα windows ή οποιοδήποτε αλλο λειτουργικό ή προγραμμα

Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Τελικά πήρα 2 x 2τβ σκληρούς και ένα κουτάκι nas dlink.

του έχω σε raid 1 και μια στο τόσο θα κανω backup σε εξωτερικο! Τι λετε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...