takiss!! Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ένα από τα πανεπιστήμια που με ενδιαφέρει για να κάνω μεταπτυχιακό του χρόνου τον Σεπτέμβρη (2015/16) μου έστειλε ενημερωτικό mail ότι ξεκινάει η περίοδος αιτήσεων τώρα αυτόν τον Οκτώβρη..Αυτοί λένε ότι όσο πιο νωρίς κάνεις αίτηση τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να γίνεις δεκτός. Από την άλλη εγώ τώρα θα κάνω ielts και gmat αφού τώρα ξεμπερδεύω με το προπτυχιακό και δεν έχω αποτελέσματα να τους στείλω πράγμα που φαντάζομαι θα κάνει την αίτηση μου ελλιπή.. Ερώτηση : Δηλαδή είναι προτιμότερο να κάνω την αίτηση τώρα και να τους πω κοιτάχτε τώρα κάνω ielts/gmat και δεν έχω ακόμα scores ή να περιμένω να τα πάρω και να κάνω αίτηση μετά από κάνα 3μηνο (από τότε που ξεκίνησε η προθεσμία)..Δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτή την λογική που λένε δηλαδή θα πάρoυν κάποιον πιο μέτριο αν κάνει την αίτηση νωρίς από έναν πιο καλό αν κάνει την αίτηση προς το τέλος? Είναι μεγαλύτερο + το ότι έκανε κάποιος την αίτηση νωρίς; Διαφωτίστε με τι παίζει με την φάση γιατί δεν έχω ιδέα
alan2 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Προφανώς αν δεν βγούν τα αποτελέσματα πρώτα,δεν εχει νόημα να κάνεις την αίτηση.
johnny.tifosi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει προσθεσμία για να υποβάλεις αίτηση; Πρώτη φορά ακούω για first come first serve σύστημα σε master.
DrLo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δεν υπάρχει προσθεσμία για να υποβάλεις αίτηση; Πρώτη φορά ακούω για first come first serve σύστημα σε master. Ισχύει κατά κανόνα για τα ΜΒΑ. όχι first come first serve .... αλλά "it is strongly recommended" η αίτηση να γίνεται νωρίς , για διάφορους λόγους.. Προφανώς αν δεν βγούν τα αποτελέσματα πρώτα,δεν εχει νόημα να κάνεις την αίτηση. Όχι απαραίτητα, μπορεί ίσως να κάνει την αίτηση εξήγωντας και να γίνει "conditionally accepted" ... εξαρτάται το ίδρυμα και το πόσο γερή κατά τα άλλα είναι η αίτησή του. Ερώτηση : Δηλαδή είναι προτιμότερο να κάνω την αίτηση τώρα και να τους πω κοιτάχτε τώρα κάνω ielts/gmat και δεν έχω ακόμα scores ή να περιμένω να τα πάρω και να κάνω αίτηση μετά από κάνα 3μηνο (από τότε που ξεκίνησε η προθεσμία).. Αν είχες μόνο τα αγγλικά να λείπανε αλλά ένα γερό GMAT θα σου έλεγα κάνε την τώρα (αφού μιλήσεις με το ίδρυμα πρώτα). Το ότι λείπει το GMAT είναι πιο σημαντικό. Σε κάθε περίπτωση ρώτα κανονικά το admission office. ΥΓ ¨: 3 μηνες είναι μεγάλο διάστημα. Αν κάνεις την εξέταση σε 3 μήνες , βα΄λε αλλες μερικές βδομάδες για αποτελέσματα ... Το πανεπιστήμιο έχει "rolling admissions" ή rounds ?
takiss!! Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Ισχύει κατά κανόνα για τα ΜΒΑ. Όχι απαραίτητα, μπορεί ίσως να κάνει την αίτηση εξήγωντας και να γίνει "conditionally accepted" ... εξαρτάται το ίδρυμα και το πόσο γερή κατά τα άλλα είναι η αίτησή του. Αν είχες μόνο τα αγγλικά να λείπανε αλλά ένα γερό GMAT θα σου έλεγα κάνε την τώρα (αφού μιλήσεις με το ίδρυμα πρώτα). Το ότι λείπει το GMAT είναι πιο σημαντικό. Σε κάθε περίπτωση ρώτα κανονικά το admission office. κοίτα κάτι ενδιαφέρον..Το πανεπιστήμιο μου είναι partner university με αυτό που κοιτάω και λέει ότι εξαιρούμαι από την υποχρέωση του gmat/gre στην αίτηση.. και στο faq για τα applications πέτυχα το εξής: "I’m from one of your partner universities and therefore I’m exempted from the GMAT/GRE requirement. Does this influence my application?" Αnswer: This will not have any influence on how your application will be reviewed. Δεν υπάρχει προσθεσμία για να υποβάλεις αίτηση; Πρώτη φορά ακούω για first come first serve σύστημα σε master. έχει προθεσμία και παρ' ολα αυτά σου λέει ότι όσο πιο νωρίς την κάνεις τόσο πιο πιθανό να σε δεχτούν (doing)
DrLo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 έχει προθεσμία και παρ' ολα αυτά σου λέει ότι όσο πιο νωρίς την κάνεις τόσο πιο πιθανό να σε δεχτούν (doing) Γιατί σου φαίνεται περίεργο ?
takiss!! Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Γιατί σου φαίνεται περίεργο ? μου φαίνεται πολύ περίεργο..πχ σε μια περίοδο αιτήσεων χ μηνών είναι διατεθειμένοι να πάρουν κάποιον "μέτριο" επειδή έκανε νωρίς νωρίς σε σχέση με κάποιον "καλύτερο" επειδή έκανε λίγο πριν κλείσουν οι αιτήσεις; γιατι αυτοί έτσι λένε ξερω γω οτι οσο νωριτερα τοσο καλυτερα για αυτον που κανει την αιτηση.. σαν να σου λενε ότι όσο πιο νωρις κάνεις τόσο μεγαλυτερες πιθανοτητες να γινεις δεκτος
johnny.tifosi Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 έχει προθεσμία και παρ' ολα αυτά σου λέει ότι όσο πιο νωρίς την κάνεις τόσο πιο πιθανό να σε δεχτούν (doing) Τι να πω δεν έχω και σχέση με τα οικονομικά για ήξερα... πάντως στο δικό μου τελευταία μέρα είχα κάνει την αίτηση και με δέχτηκαν.
doctor_667 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Εννοείται ότι όσο πιο νωρίς καλύτερα, σε πολλά περιζήτητα μάστερ οι αιτήσεις μπορεί να κλείσουν και πριν το καθορισμένο ντεντλάιν αν έχουν βρει τα άτομα που θέλουν. Αφού δεν χρειάζεται GMAT, στείλε σίγουρα τώρα αν μπορείς την αίτηση, τα Αγγλικά είναι το λιγότερο σημαντικό κριτήριο και απλά το offer σου θα είναι conditional. Και το GMAT να δώσεις, πες τους το και αν θέλουν θα σου βάλουν condition στο βαθμό του.
DrLo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 μου φαίνεται πολύ περίεργο..πχ σε μια περίοδο αιτήσεων χ μηνών είναι διατεθειμένοι να πάρουν κάποιον "μέτριο" επειδή έκανε νωρίς νωρίς σε σχέση με κάποιον "καλύτερο" επειδή έκανε λίγο πριν κλείσουν οι αιτήσεις; γιατι αυτοί έτσι λένε ξερω γω οτι οσο νωριτερα τοσο καλυτερα για αυτον που κανει την αιτηση.. σαν να σου λενε ότι όσο πιο νωρις κάνεις τόσο μεγαλυτερες πιθανοτητες να γινεις δεκτος 1α. Είναι Οκτωβρης και έχεις μία αίτηση από εναν "αποδεκτό" υποψήφιο και 100 θέσεις ανοικτές ... γιατί να τον κοψεις? 1β. Είναι Μαϊος και έχεις 10 αιτήσεις από καλούς υποηφίους και 9 θέσεις ... κάποιον καλό ΠΡΕΠΕΙ να κόψεις. για αυτό ρωτάω αν έχει rolling ή rounds Επίσης αν είσουν ΑΕΙ θα ρποτιμούσες κάποιον που θα είσουν η πρώτη επιλογή του (και θα έκανε αίτηση νωρίς) ή η 4η αφού έχει φάει 3 απορρίψεις και έχει φτάσει Μαϊος ? Αν είχες μια εταιρεία ας πούμε δεν θα ήθελες να κλείσεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα το shedule σου για την επόμενη χρονιά?
takiss!! Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 1α. Είναι Οκτωβρης και έχεις μία αίτηση από εναν "αποδεκτό" υποψήφιο και 100 θέσεις ανοικτές ... γιατί να τον κοψεις? 1β. Είναι Μαϊος και έχεις 10 αιτήσεις από καλούς υποηφίους και 9 θέσεις ... κάποιον καλό ΠΡΕΠΕΙ να κόψεις. για αυτό ρωτάω αν έχει rolling ή rounds Επίσης αν είσουν ΑΕΙ θα ρποτιμούσες κάποιον που θα είσουν η πρώτη επιλογή του (και θα έκανε αίτηση νωρίς) ή η 4η αφού έχει φάει 3 απορρίψεις και έχει φτάσει Μαϊος ? Αν είχες μια εταιρεία ας πούμε δεν θα ήθελες να κλείσεις όσο το δυνατό πιο γρήγορα το shedule σου για την επόμενη χρονιά? ok κατάλαβα την λογική απλά θα μου φαινόταν πιο λογικό να έλεγαν κάντε όλοι αιτήσεις απο 1η οκτ. μεχρι 1 φεβ. πχ και μετα να διάλεγαν από αυτό το pool υποψηφίων παρά αυτό.. Τώρα για το άλλο ερωτημά σου δεν ξέρω τι είναι το καθένα πρώτη φορά ασχολούμαι με το θέμα για αυτό και αυτές οι περίεργες απορίες μου.. απλά αυτοι λένε ότι ξέρω γω για πολλά μεταπτυχιακά τυχαίνει να είναι συμπληρωμένες όλες οι θέσεις ακόμα και αρκετές εβδομάδες πριν τη λήξη του deadline..
DrLo Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 ok κατάλαβα την λογική απλά θα μου φαινόταν πιο λογικό να έλεγαν κάντε όλοι αιτήσεις απο 1η οκτ. μεχρι 1 φεβ. πχ και μετα να διάλεγαν από αυτό το pool υποψηφίων παρά αυτό.. Τώρα για το άλλο ερωτημά σου δεν ξέρω τι είναι το καθένα πρώτη φορά ασχολούμαι με το θέμα για αυτό και αυτές οι περίεργες απορίες μου.. απλά αυτοι λένε ότι ξέρω γω για πολλά μεταπτυχιακά τυχαίνει να είναι συμπληρωμένες όλες οι θέσεις ακόμα και αρκετές εβδομάδες πριν τη λήξη του deadline.. Αυτό το σύστημα που πριγράφεις είναι με rounds Ένα ΑΕΙ έχει πχ 3 rounds (μπορεί και 1) όπου όλες οι αιτήσεις κάθε round κρίνονται μαζί άλλα έχουν rolling admissions δηλ. κάθε αίτηση εξετάζεται ξεχωριστά στον χρόνο που γίνεται.
paylidis Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 και απο εμενα πρώτα μαζεψε τα χαρτια να εχεις ενα πληρες/γεματο cv και μετα στείλε την αίτηση.. παραπάνω ινφο δε ξερω να σου δώσω δυστυχώς για πανεπιστήμια εξωτερικού μιας και εγω και αυτά εχουμε σχέση μισους/απέχθειας απο οσο θυμαμαι τον εαυτό μου (που κοροιδευαν οι δικοι μου τους γιατρούς απο την ρουμανια)...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα