pithikos97 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα. Είμαι μαθητής της γ'λυκείου και φέτος δίνω πανελλήνιες. Μέχρι πέρισσι ενδιαφερόμουνα απλά να μπω σε μία σχολή υπολογιστών (γενικά και αόριστα). Φέτος άρχισα να ψάχνω περισσότερο το θέμα (τον τελευταίο μήνα) για να κατασταλάξω σε ποια από όλες θέλω να μπω. Να σημειώσω ότι ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ κυρίως με hardware Και ηλεκτρονική αλλά και με προγραμματισμό και software. Επίσης ως μαθητής είμαι του 20 (δεν είμαι ψόνιο, απλά περιγράφω την κατάσταση) και έχω πολλές πιθανότητες να μπω στο ΕΜΠ (ημμυ). Οικονομικό θέμα δεν τίθεται, μπορώ να πάω σε όποια πόλη θέλω. Στο θέμα μας. Οι σχολές που είναι πιο σχετικές με το αντικείμενο και με ενδιαφέρουν αρκετά (έχω μελετήσει οδηγούς σπουδών) είναι οι εξείς: Ημμυ εμπ, Μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής (ceid upatras) και το ΗΜΜΥ στο πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης είναι και το ΗΜΜΥ απθ που θα έμπαινα και εκεί, το οποίο όμως δεν λέει και τόσο για υπολογιστές, εκτός του ότι έχει πολλά άκυρα μαθήματα άσχετα εντελώς με τα pc σε σχέση με το εμπ, καθώς και το ΗΜΤΥ στην πάτρα (που αν πάω πάτρα θα πάω στην άλλη, όχι στο ΗΜΤΥ). Αναμφισβήτητα και οι 3 σχολές που ανέφερα κάνουν πολύ καλή δουλειά σε θέμα μάθησης. Το θέμα είναι ότι ενδιαφέρομαι να πάω Αμερική μετά τις σπουδές για μεταπτυχιακό (στο mit, usc ή ένα από τα φιμισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ). Έχω ακούσει ότι το ΕΜΠ είναι πρώτο στα κονέ και αν είσαι καλός έχεις σίγουρη θέση σε ένα από αυτά. Επειδή είμαι Χανιώτης όμως σκεφτόμουν το πολυτεχνείο κρήτης. Εϊναι όμως ορισμένα γεγονότα που με προβληματίζουν: α) Είναι στα 2000 καλύτερα του κόσμου (σύμφωνα με το ranking του 2014), ενώ το ΕΜΠ ή το upatras στα 500-600 καλύτερα. Προφανώς λοιπόν μετράει πιο πολύ για το εξωτερικό το ΕΜΠ. β) Πριν μερικά χρόνια είχαν γίνει διαμάχες και παραλίγο να διαλυθεί το πολυτεχνείο. Όπως και να το κάνουμε δεν πολυ-εμπνέει εμπιστοσύνη. γ) Όλες οι σχολές είναι πάρα μα πάρα πολύ χαμηλόβαθμες. Μόνο το ΗΜΜΥ είναι στα 15372 φέτος. Ακόμα και η αρχιτεκτονική, όπου σε άλλες πόλεις χρειάζονται πάνω από 20000 μόρια για να μπουν, εδώ μπαίνεις με βαθμολογία της τάξης του 15! Άρα ποιος μου λέει εμένα ότι το υπουργείο δεν θα βρει ευκαιρία να συγχονεύσει (ή και να κλείσει) σχολές του πολυτεχνείου (οι οποίες ακουμπούν σχεδόν στη βάση, όπως για παράδειγμα των ορυκτών πόρων); δ) Ακόμα και το πανεπιστήμιο Σάμου είναι πιο ψηλά στο ranking από το πολυτεχνείο!! ε) Ορισμένα μαθήματα που στο ΕΜΠ και στο upatras είναι υποχρεωτικά (π.χ. διακριτά μαθηματικά, αριθμητική ανάλυση, φυσική 1 (μηχανική), εδώ είναι επιλογής! Δεν λέω ίσως στο ΗΜΜΥ του Π.Κρήτης έχουν ίσως πιο πολλά εργαστήρια και γίνεται και καλή έρευνα. Όμως αν μου μειώσει τις πιθανότητες για μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ αξίζει τον κόπο; Για παράδειγμα αν εγώ κάνω την ίδια "καινοτομία", έχω ίδια βαθμολογία κλπ με έναν απόφοιτο ΕΜΠ που θέλει και αυτός το Mit, ποιον από τους 2 θα προτιμήσουν; Γνώμες μόνο από όσους ξέρουν, δεν θέλω να μου πείτε αν έχετε ακούσει κάτι κλπ, μόνο για ότι είστε σίγουροι 100% Υ.Γ. ξέρω ότι στα χανιά η φοιτητική ζωή είναι χάλια και δεν έχει κοπέλες, αλλά είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει. Στην τελική αν πάρω αυτοκίνητο πάω Ρέθυμνο
Gigamestin Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Καλησπέρα. Είμαι μαθητής της γ'λυκείου και φέτος δίνω πανελλήνιες. Μέχρι πέρισσι ενδιαφερόμουνα απλά να μπω σε μία σχολή υπολογιστών (γενικά και αόριστα). Φέτος άρχισα να ψάχνω περισσότερο το θέμα (τον τελευταίο μήνα) για να κατασταλάξω σε ποια από όλες θέλω να μπω. Να σημειώσω ότι ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ κυρίως με hardware Και ηλεκτρονική αλλά και με προγραμματισμό και software. Επίσης ως μαθητής είμαι του 20 (δεν είμαι ψόνιο, απλά περιγράφω την κατάσταση) και έχω πολλές πιθανότητες να μπω στο ΕΜΠ (ημμυ). Οικονομικό θέμα δεν τίθεται, μπορώ να πάω σε όποια πόλη θέλω. Στο θέμα μας. Οι σχολές που είναι πιο σχετικές με το αντικείμενο και με ενδιαφέρουν αρκετά (έχω μελετήσει οδηγούς σπουδών) είναι οι εξείς: Ημμυ εμπ, Μηχανικών υπολογιστών και πληροφορικής (ceid upatras) και το ΗΜΜΥ στο πολυτεχνείο Κρήτης. Επίσης είναι και το ΗΜΜΥ απθ που θα έμπαινα και εκεί, το οποίο όμως δεν λέει και τόσο για υπολογιστές, εκτός του ότι έχει πολλά άκυρα μαθήματα άσχετα εντελώς με τα pc σε σχέση με το εμπ, καθώς και το ΗΜΤΥ στην πάτρα (που αν πάω πάτρα θα πάω στην άλλη, όχι στο ΗΜΤΥ). Αναμφισβήτητα και οι 3 σχολές που ανέφερα κάνουν πολύ καλή δουλειά σε θέμα μάθησης. Το θέμα είναι ότι ενδιαφέρομαι να πάω Αμερική μετά τις σπουδές για μεταπτυχιακό (στο mit, usc ή ένα από τα φιμισμένα πανεπιστήμια των ΗΠΑ). Έχω ακούσει ότι το ΕΜΠ είναι πρώτο στα κονέ και αν είσαι καλός έχεις σίγουρη θέση σε ένα από αυτά. Επειδή είμαι Χανιώτης όμως σκεφτόμουν το πολυτεχνείο κρήτης. Εϊναι όμως ορισμένα γεγονότα που με προβληματίζουν: α) Είναι στα 2000 καλύτερα του κόσμου (σύμφωνα με το ranking του 2014), ενώ το ΕΜΠ ή το upatras στα 500-600 καλύτερα. Προφανώς λοιπόν μετράει πιο πολύ για το εξωτερικό το ΕΜΠ. β) Πριν μερικά χρόνια είχαν γίνει διαμάχες και παραλίγο να διαλυθεί το πολυτεχνείο. Όπως και να το κάνουμε δεν πολυ-εμπνέει εμπιστοσύνη. γ) Όλες οι σχολές είναι πάρα μα πάρα πολύ χαμηλόβαθμες. Μόνο το ΗΜΜΥ είναι στα 15372 φέτος. Ακόμα και η αρχιτεκτονική, όπου σε άλλες πόλεις χρειάζονται πάνω από 20000 μόρια για να μπουν, εδώ μπαίνεις με βαθμολογία της τάξης του 15! Άρα ποιος μου λέει εμένα ότι το υπουργείο δεν θα βρει ευκαιρία να συγχονεύσει (ή και να κλείσει) σχολές του πολυτεχνείου (οι οποίες ακουμπούν σχεδόν στη βάση, όπως για παράδειγμα των ορυκτών πόρων); δ) Ακόμα και το πανεπιστήμιο Σάμου είναι πιο ψηλά στο ranking από το πολυτεχνείο!! ε) Ορισμένα μαθήματα που στο ΕΜΠ και στο upatras είναι υποχρεωτικά (π.χ. διακριτά μαθηματικά, αριθμητική ανάλυση, φυσική 1 (μηχανική), εδώ είναι επιλογής! Δεν λέω ίσως στο ΗΜΜΥ του Π.Κρήτης έχουν ίσως πιο πολλά εργαστήρια και γίνεται και καλή έρευνα. Όμως αν μου μειώσει τις πιθανότητες για μεταπτυχιακό στις ΗΠΑ αξίζει τον κόπο; Για παράδειγμα αν εγώ κάνω την ίδια "καινοτομία", έχω ίδια βαθμολογία κλπ με έναν απόφοιτο ΕΜΠ που θέλει και αυτός το Mit, ποιον από τους 2 θα προτιμήσουν; Γνώμες μόνο από όσους ξέρουν, δεν θέλω να μου πείτε αν έχετε ακούσει κάτι κλπ, μόνο για ότι είστε σίγουροι 100% Υ.Γ. ξέρω ότι στα χανιά η φοιτητική ζωή είναι χάλια και δεν έχει κοπέλες, αλλά είναι το λιγότερο που με ενδιαφέρει. Στην τελική αν πάρω αυτοκίνητο πάω Ρέθυμνο προτρέχεις................. 3
pithikos97 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 προτρέχεις................. Γιατί προτρέχω; Θέλω να μπω σε μία σχολή και ψάχνω που είναι το περίεργο;
The_Colonel Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Την συγκεκριμένη σχολή στην πάτρα δεν την έχω σε μεγάλη εκτίμηση απο τότε πού είδα ότι δεν μπορούν να κάνουν ενα pdf με σωστή κωδικοποίηση... (και μάλιστα για το πρόγραμμα σπουδών)οι υπόλοιπες σχολές ειναι μια απο τα ίδια γιαυτό μπές Μετσόβιο για το όνομα. Το "γίνεται καλή έρευνα" και "εχουν καλές εγκαταστάσεις" ειναι μικροαστικές συμβάσεις των καθηγητάδων στα φροντιστήρια και κατα συνέπεια του κουτσομπολιού της γειτονίας welcome to greece δυστυχώς. όντως γεννήθηκες το 97; μου φαίνεται περίεργο που ενα μωρό του 97 εχει αναπτυχθεί και γράφει και ποστ στο internet για το ποια σχολή να επιλέξει .... γεράσαμε τελείως.. 1
Silverage Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2014 Τί σχέση έχει που έχει χαμηλότερη βάση; Δεν μπορούν πολλοί να πάνε Κρήτη να σπουδάσουν τη σήμερον ημέρα. ΕΠίσης όπως είπαν παραπάνω προτρέχεις και θες να επιλέξει τη σχολή που θα σε βάλει στο ΜΙΤ. Λίγο δύσκολο, και για να σε επιλέξουν και για οικονομικούς λόγους. Α, αυτό για το ΕΜΠ είναι μπούρδα.
Vaggos02 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Γενικώς, στο θέμα των κονέ κυρίως, πρέπει να κατανοήσεις κάτι και όλα μετα θα γίνουν πιο απλά. Ο κάθε καθηγητής που θα σου τύχει (τονίζω, καθηγητής, όχι λέκτορας/υποψήφιος διδάκτορας,μεταπτυχιακός που βοηθάει στα εργαστήρια κλπ) έχει τα κονέ του. Εχει περάσει απο αρκετά ιδρύματα, σε Ελλάδα και εξωτερικό, και έχει γνωριμίες,φιλίες και γενικώς κονέ. Δεν ειναι θέμα πανεπιστημίου να βυσματωθείς αλλά θέμα καθηγητή. Όταν με το καλο εσυ μπεις στη σχολη που θα διαλέξεις και αποφασίσεις με τι θελεις να ασχοληθείς, θα βρεις την άκρη σου με τον αντίστοιχο καθηγητή. Μην προτρέχεις, όπως σου γράφουν και παραπάνω. Γράψε καλά στις εξετάσεις σου, επέλεξε με βάση αυτό που θες και όλα τα άλλα θα έρθουν στην ώρα τους.
timonkaipumpa3 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Καλησπέρα. Είμαι μαθητής της γ'λυκείου και φέτος δίνω πανελλήνιες. Μέχρι πέρισσι ενδιαφερόμουνα απλά να μπω σε μία σχολή υπολογιστών Και να αλλάξεις. Καλύτερα λογιστής.
Ntinaras Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Γιατί προτρέχω; Θέλω να μπω σε μία σχολή και ψάχνω που είναι το περίεργο; κι εγω εχω ακουσει περιεργα για το πολυτεχνειο κρητης οσο ημουν εκει ,(εχω τελειωσει το τει στα χανια στο τμημα ηλεκτρονικης.) ως τμημα οι ηλεκτρολογοι ειναι καλυτεροι απο τους ηλεκτρονικους σε θεμα δικαιωματων. σιγουρα το εμπ και της πατρας ειναι ανωτερα,αλλα πρεπει να σκεφτεις αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να σπουδασεις εξω. οχι μονο φετος,αλλα και για τα επομενα 5-6 χρονια.ισως και παραπανω.
Razor_7 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Για μένα το δίλλημά σου πρέπει να 'ναι ΗΜΜΥ ΕΜΠ vs CEID ΠΑΤΡΑΣ vs ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ με τη σειρά να είναι: 1)Εξωτερικό 2)Ημμυ ΕΜΠ 3)Ceid Πάτρας Στάθμισε το τι μπορείς να κάνεις και δες.Αλλά αν όπως λες έχεις λεφτά για έξω σκέψου το ειδικότερα αν τα Αγγλικά σου είναι σε καλό επίπεδο. Από κει και πέρα οι βάσεις που θα αποκτήσεις αν δουλέψεις εδώ π.χ. ΕΜΠ δεν υστερούν καθόλου από τις αντίστοιχες που θα έπερνες σε κάποιο μεγάλο uni του εξωτερικού.Απλά η οργάνωση,ο προγραμματισμός, η συν-εργασία με άλλα άτομα σε πρότζεκτς είναι ίσως κάποια πράγματα που λέιπουν απ' το ελληνικό πανεπιστήμιο.Έχε υπόψιν σου βέβαια ότι η ΗΜΜΥ ΕΜΠ είναι η μοναδική ίσως σχολή στην Ελλάδα όπου φτιάχνεις κυριολεκτικά εσύ το πρόγραμμα σπουδών σου όπως θες και με βάση μετά τα μισά των σπουδών σου μέσα από ένα εύρος επιλογών.
The_Colonel Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Για μένα το δίλλημά σου πρέπει να 'ναι ΗΜΜΥ ΕΜΠ vs CEID ΠΑΤΡΑΣ vs ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ με τη σειρά να είναι: 1)Εξωτερικό 2)Ημμυ ΕΜΠ 3)Ceid Πάτρας Στάθμισε το τι μπορείς να κάνεις και δες.Αλλά αν όπως λες έχεις λεφτά για έξω σκέψου το ειδικότερα αν τα Αγγλικά σου είναι σε καλό επίπεδο. Από κει και πέρα οι βάσεις που θα αποκτήσεις αν δουλέψεις εδώ π.χ. ΕΜΠ δεν υστερούν καθόλου από τις αντίστοιχες που θα έπερνες σε κάποιο μεγάλο uni του εξωτερικού.Απλά η οργάνωση,ο προγραμματισμός, η συν-εργασία με άλλα άτομα σε πρότζεκτς είναι ίσως κάποια πράγματα που λέιπουν απ' το ελληνικό πανεπιστήμιο.Έχε υπόψιν σου βέβαια ότι η ΗΜΜΥ ΕΜΠ είναι η μοναδική ίσως σχολή στην Ελλάδα όπου φτιάχνεις κυριολεκτικά εσύ το πρόγραμμα σπουδών σου όπως θες και με βάση μετά τα μισά των σπουδών σου μέσα από ένα εύρος επιλογών. Really????????? xaxaxaxaxa https://www.ceid.upatras.gr/sites/default/files/undergraduate/odigos_spoudon_2013_2014_0.pdf και τέλος λολ υπάρχουν πολλές σχολές που σου επιτρέπουν να κάνεις εσυ το πρόγραμμα σπουδών σου όπως θες.. εκτος της Πάτρας γιατι εκει θα πρέπει να ξέρεις γκλιγκον για διαβάσεις το πρόγραμμα σπουδών τους.
zio10 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Και να αλλάξεις. Καλύτερα λογιστής. Σωστά, γιατί όπως λέει και το ανέκδοτο: - Γιαγιά, πέρασα στο πανεπιστήμιο! - Μπράβο! Σε τι σχολή? - Σε μια σχολή υπο-λογιστών! - Αμάν ρε άχρηστε, ούτε καν λογιστών? 3
pithikos97 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δηλαδή αν έχω τα μόρια εννοείται πρώτα ΕΜΠ. Μετά δεύτερη επιλογή να βάλω το ceid ή το ΗΜΜΥ στα χανιά; κι εγω εχω ακουσει περιεργα για το πολυτεχνειο κρητης οσο ημουν εκει ,(εχω τελειωσει το τει στα χανια στο τμημα ηλεκτρονικης.) ως τμημα οι ηλεκτρολογοι ειναι καλυτεροι απο τους ηλεκτρονικους σε θεμα δικαιωματων. σιγουρα το εμπ και της πατρας ειναι ανωτερα,αλλα πρεπει να σκεφτεις αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα να σπουδασεις εξω.οχι μονο φετος,αλλα και για τα επομενα 5-6 χρονια.ισως και παραπανω. Όταν λες περίεργα τί εννοείς;
epp Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Επετρεψε μου να κανω λιγο τον δικηγορο του διαβολου και να σε προσγειωσω (με την καλοπροαιρετη εννοια) γιατι καθε χρονο περιπου τετοια εποχη υπαρχει το κλασσικο νημα με καποιον που θελει να παει αμερικη ειτε οξφορδη για σπουδες. Ευχομαι να σκεφτεις την αποψη μου ακομα και αν ενδεχομενως δεν συμφωνησεις με αυτην. Θεμα 1 Ειναι πολυ νωρις . Ειναι απιστευτα θετικο το οτι στα 17 σου προσπαθεις να εχεις μια γενικη ιδεα για το μελλον σου αλλα ειναι επισης απιστευτα νωρις για συγκεκριμενα σχεδια. Οι λογοι πολλοι. Κατα πρωτον αυτο που τωρα στα 17/18 σου φανταζει ενδιαφερον ως τομεας σπουδων ,οταν μπεις στη σχολη και φτασεις 3ο ετος μπορει να σου προκαλει βαρεμαρα και αηδια . Τωρα μπορει να σου ακουγεται χαζο αυτο που σου λεω αλλα θα το δεις απο κοντα καπου στα μεσα της σχολης και μετα μιας και πανω απτους μισους φοιτητες αλλα νομιζουν οτι τους αρεσουν οταν μπαινουν στη σχολη και αλλα τους αρεσουν οταν φτανουν στα μεσα και μετα (και φυσικα δεν βγαζω τον εαυτο μου εξω απο αυτο). Αιτιες γιαυτο ειναι οτι στις ηλικιες αυτες αλλαζουν οι αποψεις , σχεδια , ενδιαφεροντα μας. Αλλη μεγαλη αιτια ειναι οτι δεν υπαρχει σωστος επαγγελματικος προσανατολισμος και οτι πληροφορια εχει καποιος οταν μπαινει στη σχολη ειναι απο ταινιες και απο γνωστους στην καλυτερη. Οποτε αυτο που θα σου προτεινα ειναι να προσπαθησεις να μπεις στο τμημα που θες , να το βγαλεις εγκαιρως και με πολυ καλο βαθμο και στην φοιτητικη σου πορεια να μην αφησεις ευκαιρια (soft skills , blue collar skills , ξενες γλωσσες , πρακτικες , διαγωνισμοι , extra projects )να παει ανεκμεταλλευτη . Θεμα 2 Αν νομιζεις οτι καποιο πανεπιστημιο θα σε στειλει ετσι απλα σε Ivy League University εισαι παρα μα ΠΑΡΑ πολυ γελασμενος. Το μοναδικο που μπορει να γινει ειναι ο καθηγητης σου να εχει καποια κοννε σε τουμπανο πανεπιστημιο εκει και να μπορεσει να βοηθησει στην διαδικασια (συστατικες, προβολη της διπλωματικης σου, να σου γνωρισει συνεργατες του απτο ταδε πανεπιστημιο κλπ). Σιγουρη θεση δεν εχεις εκτος αν εισαι γιος πολυ μεγαλης πολιτικης οικογενειας και συνηθως σε δεχονται για λογους γοητρου της σχολης. Τι ζητανε αυτες οι σχολες ? θελουν εγγυηση οτι ξεχωριζεις απτην μαζα , δηλαδη extracurricular activity , δημοσιευσεις , εμπειρια σε σοβαρη πρακτικη , αποφοιτητηση στο τοπ 2% της χρονιας σου (με απλα λογια να εισαι βαθμολογικα στους πρωτους 4/5 που αποφοιτησαν κλπ). Επισης ενα μεταπτυχιακο κοστιζει στην καλυτερη 50,000 δολλαρια . Χωρια εξοδα διαβιωσης χωρια αεροπορια , χωρια αλλα σημαντικα εξοδα (e.g. security deposits). θα επανελθω γιατι με καλει η δουλεια
Ntinaras Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δηλαδή αν έχω τα μόρια εννοείται πρώτα ΕΜΠ. Μετά δεύτερη επιλογή να βάλω το ceid ή το ΗΜΜΥ στα χανιά; Όταν λες περίεργα τί εννοείς; οτι ειναι λιγο μουφα σε σχεση με εμπ επισης οι ντοπιες ειναι απαλευτες
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2014 Και να συμπληρώσω στα όσα σωστά λέει ο epp: Πρέπει να περιμένεις μέχρι το 2ο-3ο έτος για να δείς αν σου αρέσει η σχολή διότι όταν περάσεις στο πρώτο έτος όπως και σε όλες τις σχολές, τα μαθήματα που διδάσκεσαι τότε είναι τα βασικά, δηλαδή διδάσκεσαι ένα βασικό θεωρητικό πλαίσιο από διάφορα επιστημονικά πεδιά όπου πολλά πράγματα που διδάσκεσαι σε αυτά τα μαθήματα δεν έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο και η δυσκολία τους μπορεί να είναι τέτοια που να σε απογοητεύσει και να θεωρείς οτι πέρασες σε λάθος σχολή, στα επόμενα εξάμηνα και έτη όμως βλέπεις οτι μερικά πράγματα από τα μαθήματα αυτά ήταν απαραίτητα για την κατανόηση των επόμενων μαθημάτων και των ποιο ειδικών με το αντικείμενο της σχολής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα