Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας! Μετά από περίπου 5 χρόνια ήρθε ο καιρός να ψαχτώ για αναβάθμιση... Θα κρατήσω αρκετά πράγματα του PC μου (ολόκληρο το pc στην υπογραφή μου), όπως:

1) HAF 922 case.

2) SSD 256GB (Samsung 840 Pro)

3) 1TB HDD

4) RAM (12GB 1600Mhz Ballistix sport+Stilleto black,8gb+4gb αντιστοιχα τις δουλεύω καιρό μαζί)

5) DVD-R [άχρηστο αλλά υπάρχει]

6) Keyboard/Mouse/Headset/Speakers

7) PSU 550w υπογραφής αν είναι αρκετό.

a) Το ποσό που διαθέτουμε: 700-800 euro 

B) Hard-Core Gaming + Streaming, Programming, BlueRay3d mkv.

c) Έχω 3 οθόνες 42,27,24. Χρησιμοποιώ σταθερά τις 2 μικρές συγχρόνως και την 42αρα για ταινίες. Στο μέλλον θα ήθελα να δοκιμάσω μια 120hz αλλά προς το παρόν δεν βγαίνει το budget.

d) Μένω Θεσσαλονίκη και δεν έχω πρόβλημα να είναι από κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί, προτιμώ καταστήματα με δυνατότητα δόσεων. 

e) Συναρμολόγηση κάνω και μόνος μου. 

f) Λειτουργικό υπάρχει ήδη, τα καλά του να είσαι φοιτητής πληροφορικής, thanks microsoft :P

g) Είναι πιθανές οι αναβαθμίσεις στο μέλλον, αλλά όχι crossfire/sli.

h) OC CPU: ναι

i)  OC GPU: όχι

Για οτιδήποτε άλλο το συζητάμε εδώ. Δεν έχω κόμπλεξ intel-amd αλλά δεν θα με χάλαγε να χρησιμοποιήσω την Dark Knight Cpu Cooler μου στο νέο σύστημα και ίσως κάποια στιγμή να αγοραστεί μια hydro (αν βρω πως να την χωρέσω στο κουτί :P)

(btw το pc που έχω τώρα είναι made in insomnia ^_^)

Δημοσ.

AMD FX-8350 4.0GHZ 8-CORE BOX

GIGABYTE GA-990FXA-UD3 RETAIL

XFX TS SERIES 750W PSU

RAIJINTEK EREBOSS

Gigabyte Radeon R9 290 4GB OC

418.08 € + ~360€

αν βγαλεις την ψυκτρα και μεινεις με την dark knight μπορεις να πας και σε 290X

+1 με αυτή την ψύκτρα: Themis Evo αρκεί οι μνήμες σου να είναι Low Profile. intel με oc δεν χωράει έτσι ώστε να μπει μια γομαρένια κάρτα που είναι μεγαλύτερης σημασίας για το hardcore gaming που θες να κάνεις. Οπότε αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για τα χρήματα που διαθέτεις. Δες και τις gtx 970.

Δημοσ.

ναι why not, δεν βιάζομαι ιδιαίτερα. την έχω σταμπάρει εδώ και 2 βδομάδες την 970 πιστεύω δεν αξίζει η διαφορά τιμής με την 980, εντός του μήνα δεν υποτίθεται ότι κυκλοφορεί? Για ψύχτρα θα το σκεφτώ αν αξίζει αλλιώς αναμονή για hydro.

• Like 1
Δημοσ.

Άνετα χωράει i5 4690K+Z97+gtx 970 με 550άρι golden τροφοδοτικό σε αυτό το budget (δεν χρειάζεται και παραπάνω η 970). Η Dark Knight καλή είναι για αρχή. Μη λέμε ότι δεν χωράει Intel rowain...

• Like 1
Δημοσ.

Άνετα χωράει i5 4690K+Z97+gtx 970 με 550άρι golden τροφοδοτικό σε αυτό το budget (δεν χρειάζεται και παραπάνω η 970). Η Dark Knight καλή είναι για αρχή. Μη λέμε ότι δεν χωράει Intel rowain...

Δεν χωράει άνετα ο 4690k+gtx 970+Z97+golden πολύ καλό psu (δεν πάει για απλό σύστημα ο TS), με την προϋπόθεση ότι όλα τα parts είναι αναλογικά και ποιοτικότατα μεταξύ τους. Εσύ λες έτσι στην τύχη να το είπα? Το έχω ξαναπεί ότι για gaming pc κατα βάση ο i5 είναι μανούλα και προσπαθώ να τον χωράω σε συστήματα ούτως η άλλως. Η πρώτη μου σκέψη αυτός ήταν και καλά είναι να μπαίνει όπου γίνεται intel, αλλά όχι και να βάλουμε ντε και καλά intel σε ένα σύστημα και ας είναι κατώτερο ποιοτικά από ένα σύστημα με FX. Oύτως ή άλλως oc θα γίνει.

i5 4690k (225€) + Asrock Z97 extreme4 (135€) (από τις πιο ''φθηνές'' και πολύ καλές μητρικές παρακαλώ) + ένα καλό psu αναγκαστικά σε bronze κατηγορία (όπως ένα XFX core 650 στα 83€) γιατί σε gold οι τιμές πάνε στα 100€+ είτε είναι 550W (τα οποία δεν συμφέρουν σε τέτοιες τιμές) είτε 650W, = 443€ και του μένουν άλλα 357€ για κάρτα τα οποία δεν φτάνουν για μια καλή υλοποίηση GTX 970 (γιατί φτάνουν για μια evga acx αλλά από τις κατώτερες). Και η πλάκα είναι ότι ακόμη και να έφταναν για μία Asus strix gtx 970 που είναι πάρα πολύ καλή κάρτα και η τιμή της είναι στα 378€+, πρέπει να πάρει καινούργιο cooler αργά η γρήγορα και κατα προτίμηση ή γοματόψυκτρα ή watercooling loop πόσο μάλλον σε Haswell. Ακόμη και την Xigmatek Aegir να είχε που είναι καλύτερη από την dark night, δεν έκανε τη δουλειά του με το oc. Εδώ άλλοι έχουν την be quiet dark rock 3 και δεν έχουν ικανοποιητικές θερμοκρασίες σε haswell chip. Οπότε αν δεν μαζέψει επιπλέον χρήματα, παίρνει την Themis Evo για να είναι οκ με τον προϋπολογισμό του ακόμη και αν υπάρχουν σαφώς καλύτερες λύσεις.

Οπότε αν εσύ θες να του βάλεις ένα super flower HX 550 επειδή είναι gold και μια κατώτερη μητρική με Z97 για ένα τέτοιο σύστημα ώστε να χωρέσει intel αυτό είναι δική σου γνώμη και πρόταση. Εγώ δεν μπορώ να του προτείνω κάτι τέτοιο για να δει παραπάνω frames. Δυνατό σύστημα θα φτιάξει ο φίλος. Τα έχουμε πει αυτά όλοι μεταξύ μας στο forum και σε άλλα threads. Αν και με το oc και με μία τέτοια κάρτα δεν θα καταλάβει τίποτε το μηχάνημα.

• Like 4
Δημοσ.

Αναλύσεις τραβηγμένες από τα μαλλιά, απλά για να δικαιολογηθούν οι γνωστές πλέον επιλογές... Θα δώσει ο άνθρωπος 800€ και όλα αυτά που προτάθηκαν είναι "ποιοτικότατα"; Τέλος πάντων, χαμένη υπόθεση θα ήταν η κάθε απάντηση. Τα ίδια και τα ίδια...

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν γνωστές επιλογές και δεν τραβιέται τίποτα από τα μαλλιά. Υπάρχουν απλά τα γνωστά budget για τα οποία ο καθένας έχει διαφορετικές γνώμες για σύστημα.Τα ίδια και τα ίδια για εσένα απο μένα, τα ίδια και τα ίδια για εμένα από εσένα. :) Το ίδιο πράγμα είναι.

Και δυστυχώς δεν με πληρώνει ούτε η ΑΜD ούτε και η ΙΝΤΕL. Τόσο χρόνο τρώμε εδώ μέσα και υπάρχουν και καλύτερα πράγματα να κάνουμε. Την φτωχή μου γνώμη λέω οικειοθελώς και αυτό που θεωρώ καλύτερο. 

• Like 1
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επαναφέρω το θέμα μου για να μην φτιάχνω καινούριο, μιας και δεν είχα προχωρήσει σε αγορά τον Οκτώβριο λόγο κακών οικονομικών, τώρα ήρθε η ώρα! Θα προτιμήσω INTEL σύνθεση αυτή την φορά λόγο καλύτερης συμβατότητας με android emulators. Budget 700-800 euro, τα parts θα αγοραστούν και θα συναρμολογηθούν από εμένα. 

Καλημέρα σας! Μετά από περίπου 5 χρόνια ήρθε ο καιρός να ψαχτώ για αναβάθμιση... Θα κρατήσω αρκετά πράγματα του PC μου (ολόκληρο το pc στην υπογραφή μου), όπως:

1) HAF 922 case.

2) SSD 256GB (Samsung 840 Pro)

3) 1TB HDD

4) RAM (12GB 1600Mhz Ballistix sport+Stilleto black,8gb+4gb αντίστοιχα τις δουλεύω καιρό μαζί)

5) DVD-R [άχρηστο αλλά υπάρχει]

6) Keyboard/Mouse/Headset/Speakers

7) PSU 550w υπογραφής αν είναι αρκετό.

a) Το ποσό που διαθέτουμε: 700-800 euro 

B) Hard-Core Gaming + Streaming, Programming, BlueRay3d mkv.

c) Έχω 3 οθόνες 42,27,24. Χρησιμοποιώ σταθερά τις 2 μικρές συγχρόνως και την 42αρα για ταινίες. Στο μέλλον θα ήθελα να δοκιμάσω μια 120hz αλλά προς το παρόν δεν βγαίνει το budget.

d) Μένω Θεσσαλονίκη και δεν έχω πρόβλημα να είναι από κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί, προτιμώ καταστήματα με δυνατότητα δόσεων. 

e) Συναρμολόγηση κάνω και μόνος μου. 

f) Λειτουργικό υπάρχει ήδη, τα καλά του να είσαι φοιτητής πληροφορικής, thanks microsoft :P

g) Είναι πιθανές οι αναβαθμίσεις στο μέλλον, αλλά όχι crossfire/sli.

h) OC CPU: ναι

i)  OC GPU: όχι

Για οτιδήποτε άλλο το συζητάμε εδώ. Δεν έχω κόμπλεξ intel-amd αλλά δεν θα με χάλαγε να χρησιμοποιήσω την Dark Knight Cpu Cooler μου στο νέο σύστημα και ίσως κάποια στιγμή να αγοραστεί μια hydro (αν βρω πως να την χωρέσω στο κουτί :P)

(btw το pc που έχω τώρα είναι made in insomnia ^_^)

Δημοσ.

700-800 για επεξεργαστη μητρικη και καρτα γραφικων? Χρειαζεσαι τιποτα αλλο?

αν το τροφοδοτικό είναι αρκετό, οχι δεν νομίζω να χρειάζομαι κάτι άλλο.

*δέκτες προτάσεις πάντως μέσα σε αυτό το budget ακόμα και για αλλαγή κάποιων parts.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικο δεν θα το αλλαζα, δινει 41amp στην 12. Πολυ καλο. Αν δεις οτι καποια στιγμη κανει κουφα, τοτε το αλλαζεις, για τωρα αφου δουλευει δεν χρειαζεται.

Δημοσ.

Μεγάλο λάθος που δεν προχώρησες τότε στην αναβάθμιση. Μέχρι και το πρώτο 3μηνο του 15 οι τιμές ήταν εντάξει.Τώρα ότι και να πάρεις θα σου βγεί τουλ. 100-200 παραπάνω.Με τα 700/800 που δίνεις δεν βλέπω να χωράνε GTX-970, και κάποιο σετ είτε 1150 είτε 1151.

• Like 1
Δημοσ.

Μεγάλο λάθος που δεν προχώρησες τότε στην αναβάθμιση. Μέχρι και το πρώτο 3μηνο του 15 οι τιμές ήταν εντάξει.Τώρα ότι και να πάρεις θα σου βγεί τουλ. 100-200 παραπάνω.Με τα 700/800 που δίνεις δεν βλέπω να χωράνε GTX-970, και κάποιο σετ είτε 1150 είτε 1151.

Και εγω ακριβως αυτο κοιτουσα. Θελει 1100 ευρω για 6700κ, 16γβ με μια σωστη μητρικη και την 970. Ελεος πια με αυτες τις τιμες. Με λιγοτερα μπορει να παει σε 4790κ με μια νορμαλ ζ97, ραμ δε χρειαζεται, και την 970. Αλλα πλεον παλιο σοκετ οποτε ας αποφασισει ο ιδιος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...