Charis.a Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Πήρα μια φτηνή μικρή πίπα για να καπνίζω στο σπίτι με στόχο να αποφεύγω την πίσσα από το χαρτάκι των τσιγάρων. 1) Ότι κι αν έκανα, ο καπνός δε μένει αναμμένος έστω για λίγο. Όποτε τραβάω πρέπει να βάζω φωτιά από πάνω. Γιατί? 2) Ο τρόπος που τραβάς τον καπνό στην πίπα, είναι σαν του τσιγάρου ή σαν του ναργιλέ? Παρατήρησα ότι αμα τραβάω σαν τσιγάρο δεν παίρνω πολύ καπνό. Έτσι τραβάω σαν ναργιλέ, με αναπνοή. 3) Δεν ξέρω από καπνούς πίπας. Πήρα τον SKANDINAVIK WHITE Δανίας που στοιχίζει 6.60 ευρώ. Έχετε να μου προτείνετε κάποιους άλλους? Κατά προτίμηση μέτριους καπνούς. Ούτε βαρετούς, ούτε πολυ ελαφρυούς. 4) Όταν μαυρίζει στην αρχή ο από πάνω καπνός, πρέπει να τον βγάζω ή να περιμένω να τελειώσει όλος και μετά να τον αδειάσω όλο?
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 1) Με τον καιρό θα μάθεις να κρατάς την φωτιά αναμένη με την αναπνοή σου. Μην βγάζεις την πίπα από το στόμα και άναβέ την πάρα πολύ καλά. Υπάρχουν ειδικοί αναπτήρες για να μην καις τα δάχτυλά σου. 2) Δεν είναι για να κατεβαίνει ο καπνός. Είναι για την γεύση 4) Καίγεται όλος και μετά αδειάζεις. Μην τον πατάς πολύ όταν γεμίζεις την πίπα. Κανονικά αν δίνεις λεφτά να αγοράσεις μία πίπα από ξύλο της προκοπής, πρέπει να έχεις 2 πίπες. Αφήνεις το ξύλο να ξεκουραστεί για λίγο καιρό.
nikoskon Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 1.Μήπως βάζεις λίγο καπνό; Μήπως βάζεις πολύ καπνό και δε μπορεί να αναπνεύσει η πίπα; 2.Σαν στριφτού τσιγάρου.Για να μην παίρνεις πολύ καπνό μάλλον είχες παραγεμισμένη την πίπα. 3.Δεν έχεις πολλές επιλογές εν Ελλάδι.Οι καπνοί που μπορείς να βρεις είναι κυρίως της εταιρείας που πήρες.Οι οποίο δεν είναι άσχημοι βέβαια.Βρες κάποιο tobbaco shop (ξέρω ένα στη Φρύνης στο Παγκράτι και ένα στην Ακαδημίας στο κέντρο) για να έχεις παραπάνω επιλογές. 4.Όπως σου είπε και ο Aigeas πρώτα τελειώνει/καίγεται και μετά το αδειάζεις.Η στάχτη που δημιουργείται δημιουργεί ένα κάλυμμα ζέστης που βοηθά τον καπνό από μέσα να σιγοκαίγεται. Το κάπνισμα πίπας κυρίως λόγω αρωμάτων είναι πολύ ωραίο.
nikoskon Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 2) Δεν είναι για να κατεβαίνει ο καπνός. Είναι για την γεύση. Κατεβάζεις κανονικά. Κάποιοι το προτιμούν όπως λες,να μην το κατεβάζουν και εκπνέοντας να οσφρίζονται τον καπνό. Ο μύθος που ισχύει με τα πούρα,ισχύει το ίδιο λανθασμένα και με την πίπα. Όλοι λένε πως το πούρο δεν το κατεβάζουμε ποτέ. Μέγα λάθος. Ειδικά οι Κουβανέζοι το καπνίζουν σε τρία στάδια. 1η τζούρα χωρίς να κατέβει και εκπνοή από το στόμα.Αυτό γίνεται για να πάρει το στόμα την γέυση του πούρου. 2η τζούρα κανονικά κατέβασμα. 3η τζούρα(και προαιρετική) με εκπνοή από τη μύτη. Και ένα δεύτερος μύθος για τα πούρα είναι πως είναι βαριά. Ειδικά κάποια πούρα Quorum χειροποίητα Νικαράγουας είναι πιο ελαφριά και από τα ασημί Marlboro. 1
morpheas2 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2007 Καταρχήν όταν βλέπεις και δεν πέρνει αέρα, κάνε τρύπες μέσα στον καπνό για πέρνει αέρα και να μην σου σβήνει! Υπάρχει ένα ιδικό εργαλειάκι το οποίο έχει,, 1.Ένα πράγμα με το οποίο πατάς τον καπνό 2.Ένα άλλο το οποί είναι για να βάζεις καπνό μέσα στην πίπα(άχριστο), και να καθαρίζεις το τοίχομά της. 3.Τέλος(και αυτό που μας ενδιαφέρει), έχει αυτό το σουραβλάκι το οποίο είναι για την δουλειά που σου ανέφερα. Ο καπνός που πείρες είναι αρκετά καλός. Και όπως είπε και ο Αιγέας, καλό είναι να έχεις 2 πίπες και να τις εναλλάσεις!
naftis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Επιλογή: Μιά καλή πίπα κοστίζει παραπάνω αλλά αξίζει τον κόπο. Θα το καταλάβεις και στην γεύση. Οι καλές πίπες δεν έχουν στοκαρίσματα, και έχουν ανοικτό λούστρο για να μην κρύβονται οι ατέλεις. Οι πολύ καλές είναι αυτές που έχουν τα νερά του ξύλου από την βάση του μπώλ προ τα επάνω. Για τις ώρες δουλειάς θα πάρεις πίπα με κουρβα, ώστε να κρέμεται εύκολα απο το στόμα. Η καλύτερη μάρκα είναι η Savinelli. Ελληνική καλή είναι η Alexander. Ιδανικός αριθμός για πίπες είναι 7 (επτά) μια την ημέρα.
naftis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Πως αλλιώς λέγεται η πίπα? (στην καθαρεύουσα, ή η επίσημη ονομασία)
naftis Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2007 Χρήση. Μεγάλη ιστορία. Στην αρχή βάζουμε λίγο καπνό, μετά αναβάζουμε την ποσότητα την επόμενη φορά, 3-4 στάδια δηλαδή, μέχρι να φτάσουμε το πλήρες γέμισμα. Προσοχή δεν καπνίζουμε σε ρεύματα αέρα, γιατί ανεβαίνει η θερμοκρασία και μπορεί να κάνει ζημιά, Δηλ. δεν καπνίζουμε σε αυτοκίνητο με ανοιχτό παράθυρο π.χ. Όταν γεμίζουμε το μπωλ με καπνό, βαζουμε τζούρα-τζούρα 4-5, με τις τελευταίες να τις πιέζουμε λίγο παραπάνω. Δεν πιέζουμε πολύ δεν χρειάζετε...θα βρουμε την άριστη πίεση με τον καιρό, ανάλογα με τα γούστα μας. Ανάβουμε με ειδικό αναπτήρα ΑΕΡΙΟΥ όχι υγρού ή σπίρτου, γιατι χαλάει η γεύση. Μετακοινούμε τον αναπτήρα, φροντίζουμε να ανάψει ΟΛΗ η επιφάνεια του καπνού καλά, επιμένουμε 10-20 sec. Παίρνουμε το πλατύ μέρος από το εργαλείο και πιέζουμε ελαφρά για να σπάσει η στάκτη. Τινάζουμε ελαφρά, την στάχτη αυτή Επαναλαμβάνουμε 5-10 sec την χρήση του αναπτήρα. Με αυτή την διαδιακσία η πίπα δεν θα σβήνει... Αν η φωτιά έχει χαμηλώσει πολύ την δυναμώνουμε ρουφώντας δυνατά, δεν καταπίνουμε, και συγχρόνως εχουμε σχεδόν κλειστό το μπωλ με την παλάμη μας ή το μεγάλο δάκτυλο, ώστε να πετύχουμε μεγάλη ταχύτητα στην ροή του αέρα. to be continued...
JohnKaL- Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Θέλω και εγώ να πάρω πίπα και έχω να μερικές ερωτήσεις.. 1. Μόνο ειδικός καπνός μπαίνει στην πίπα? Δεν μπορείς να βάλεις άλλους? 2. Πρέπει να πάρω μόνο πίπα και καπνό? Μήπως χρειάζεται και τίποτε άλλο? Θα πάρω απο ebay γι'αυτό και ρωτάω, δεν θα μου πεί δηλαδή ο πωλητής "πρέπει να πάρεις επιπλέον και αυτό" !
naftis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Ο καπνός της πίπας είναι χοντροκομμένος, κυρίως για να μην καίγεται αμέσως. Μπορεί να είναι από Αγρινίου μέχρι Αμερικάνικος. Γιά αρχή χρειάζεται πίπα, καπνός, και το εργαλείο με τις διαφορετικές άκρες, η χρήση της μίας εξηγήθηκε πιό πάνω. Στην συνέχεια πάρε ειδικό αναπτήρα αερίου, πιποστάτη, και σταχτοδοχείο. Εγώ δεν θα έπαιρνα πίπα από το ebay.
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 ρε παιδια δεν χρειαζονται και κατι μεγαλα φιλτρακια που μπαινουν στο μαυρο μερος της πιπας(στο πλαστικο)?
nikoskon Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 ρε παιδια δεν χρειαζονται και κατι μεγαλα φιλτρακια που μπαινουν στο μαυρο μερος της πιπας(στο πλαστικο)? Δεν είναι απαραίτητο.
dealer Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 αν καποιος ξερει πανω κατω τιμες για πιπες,ας μας πει γιατι ενδιαφερομαι κ γω! επισης ποσο κανει κ το εργαλειο για την πιπα!
nikoskon Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2007 Το "εργαλείο" κάνει περίπου 3?. Τα φίλτρα περίπου 2?. Τα σχοινάκια καθαρισμού περίπου 2?. Καπνοί από 6.50? μέχρι 13?(για συσκευασίες των 50gr). Πίπες από 15? μέχρι 1380?(η ακριβότερη που έχει δεί από κοντά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα