Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αρχικό μήνυμα απο naftis

Διάβασε το υπαριθμό 8 post, εκει γράφω πως να ανάψεις την πίπα τις πρώτες 3-4 φορές, και μετά...

Αν ο καπνός είναι ξερός μπορείς να τον "συνεφέρεις" αν βάλεις για μερικές ώρες μέσα, μια φλούδα μήλο ή ροδάκινο. Θα γίνει πολύ καλός.

Η πίπα που αγόρασες είναι καλή μάρκα, αλλά πρέπει...διάβασε το υπαριθμόν 6 post...

"Περιφερειακά" αγόρασες ????

Πολύ χρήσιμα αυτά που λες ιδικά το κόλπο με το δάκτυλο για την ροή του αέρα (παρ' όλο που μερικές φορές καίγομαι:cry:).

Πήρα κάποια βασικά περιφερικά όπως αναπτήρα πίπας, φίλτρα και καθαριστικά πίπας και ψάχνω να βρω και καμία βάση της προκοπής.

Αν κατάλαβα καλά μου λες οτι είναι πολύ ξερός για αυτό και σβήνει...

Με την λύση όμως που μου προτείνεις δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει το άρωμα και την γεύση του ο καπνός μου? Επειδή μου αρέσει πάρα πολύ ο συγκεκριμένος καπνός δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό... Κάτι άλλο ίσως....:-??

Δημοσ.
Πολύ χρήσιμα αυτά που λες ιδικά το κόλπο με το δάκτυλο για την ροή του αέρα (παρ' όλο που μερικές φορές καίγομαι:cry:).

Πήρα κάποια βασικά περιφερικά όπως αναπτήρα πίπας, φίλτρα και καθαριστικά πίπας και ψάχνω να βρω και καμία βάση της προκοπής.

Αν κατάλαβα καλά μου λες οτι είναι πολύ ξερός για αυτό και σβήνει...

Με την λύση όμως που μου προτείνεις δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει το άρωμα και την γεύση του ο καπνός μου? Επειδή μου αρέσει πάρα πολύ ο συγκεκριμένος καπνός δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό... Κάτι άλλο ίσως....:-??

 

Ισως δεν το έγραψα την σωστή στιγμή, αν είναι ξερός ο καπνος δεν σβήνει...καίγεται γρήγορα.

Το κόλπο με την φλούδα το κάνεις όταν ο καπνος είναι ξερός, από το να τον πετάξεις, καλύτερα νε έχει λίγο άρωμα μήλου πχ, μάλλον δεν είναι αντιληπτό όμως.

 

Τώρα αν σου σβήνει, φρόντισε να τον ανάψεις σύμφωνα με τις οδηγίες ! όλη η επιφάνεια να ανάψει καλά μετά "σπας" την στάχτη με το εργαλείο την τινάζεις στο τασάκι και τέλος με την φωτιά πάλι την ανάβεις για τα καλά.

Ο κάπταιν black δεν έχει πρόβλημα.

Δημοσ.

Τάγραψε ο φίλος naftis, τα γράφει στο site του κι ένας άνθρωπος με διεθνή αναγνώριση:

...

Όταν γεμίζουμε το μπωλ με καπνό, βαζουμε τζούρα-τζούρα 4-5, με τις τελευταίες να τις πιέζουμε λίγο παραπάνω. Δεν πιέζουμε πολύ δεν χρειάζετε...θα βρουμε την άριστη πίεση με τον καιρό, ανάλογα με τα γούστα μας...

Μετακοινούμε τον αναπτήρα, φροντίζουμε να ανάψει ΟΛΗ η επιφάνεια του καπνού καλά, επιμένουμε 10-20 sec.

Παίρνουμε το πλατύ μέρος από το εργαλείο και πιέζουμε ελαφρά για να σπάσει η στάκτη.

Τινάζουμε ελαφρά, την στάχτη αυτή Επαναλαμβάνουμε 5-10 sec την χρήση του αναπτήρα...

Να προσθέσω: Μετά το γέμισμα, πριν ανάψεις, δοκίμασε τη ροή: Αν είναι τελείως ελεύθερη, σαν να μην έχει καπνό ή άν (αντίθετα) ο αέρας περνάει με δυσκολία, άδειασε και ξαναπροσπάθησε. (Στη δεύτερη περίπτωση, κάποιοι ανοίγουν μια κατακόρυφη τρύπα στη μέση με το "καρφί" του εργαλείου. Το κόλπο πιάνει, αλλά δεν θα μάθεις ποτέ).

 

...το κόλπο με το δάκτυλο για την ροή του αέρα (παρ' όλο που μερικές φορές καίγομαι:cry:)...
Δοκίμασε μ' ένα κουτί σπίρτων, έστω κι άν δεν το χρησιμοποιείς για άναμμα. ;)

 

...

Πήρα κάποια βασικά περιφερικά ...

Το πιό απαραίτητο είναι αυτό:
kccweb_1963_26066025

 

...

Με την λύση όμως που μου προτείνεις δεν υπάρχει κίνδυνος να χάσει το άρωμα και την γεύση του ο καπνός μου? Επειδή μου αρέσει πάρα πολύ ο συγκεκριμένος καπνός δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό... Κάτι άλλο ίσως....:-??

Θα συμφωνήσω και πάλι με τον προηγούμενο φίλο: Αν είναι ξερός ο καπνος δεν σβήνει...καίγεται γρήγορα. (και καταστρέφει την πίπα και ...τη γλώσσα σου :P)

 

O Captain Black έχει τόσο δυνατό άρωμα, που δεν πρόκειται να τον επηρεάσει κανένα μήλο (και πολύ περισσότερο η τελείως ουδέτερη πατάτα). Καθώς δεν καπνίζω ποτέ Aromatics, μια μέθοδος που προτιμώ είναι να κλείνω τον καπνό σε μια δεμένη και καλά σφιγμένη (όχι αεροστεγώς) πλαστική σακούλα και να την βάζω στην κατάψυξη. Σε δυό-τρεις μέρες έχει τραβήξει την απαραίτητη υγρασία και έχει ανακτήσει τη φρεσκάδα του.

Δημοσ.

Πήρα κάποια βασικά περιφερικά όπως αναπτήρα πίπας, φίλτρα και καθαριστικά πίπας και ψάχνω να βρω και καμία βάση της προκοπής.

 

Φρόντισε να πάρεις αυτό που έβαλε φωτογραφία ο φίλος Gerontas, χωρίς αυτό δεν θα ανάβεις καλά την πίπα... όμως μέχρι να το πάρεις θα σε βοηθησει εν μέρει το πίσω μέρος (επίπεδο, χωρίς χρώμα) ενός μολυβιού.

 

Μπορείς να βάζεις και δύο δάκτυλα, μέσο-παράμεσο, αφήνοντας μια μικρή σχισμή μεταξύ τους η το μέσα μέρος της παλάμης, σε όποιο σημείο της παλάμης σε βολεύει, το κόλπο με το σπιτρόκουτο είναι ωραίο πάντως μέχρι να μάθεις...

 

Θα σε συμβούλευα να πάρεις για δοκιμή και τα πετραδάκια ή το πλεγμα, για το εσωτερικό της πίπας, δίνουν πιο δροσερό καπνό.

Δημοσ.

Με βοηθήσατε παρα πολύ με αυτά που μου είπατε...

Σας ευχαριστώ πολύ. Εξακολουθώ να εχω κάποιες δυσκολίες αλλά με τον καιρό θα τα καταφέρω! (ελπίζω τουλάχιστον) ;-)

Δημοσ.
...

Θα σε συμβούλευα να πάρεις για δοκιμή και τα πετραδάκια ή το πλεγμα, για το εσωτερικό της πίπας, δίνουν πιο δροσερό καπνό.

Χμ, εδώ θα διαφωνήσω.

 

Μούχει λείψει ξέρεις. Από τότε που η εισβολή των flamers διασκόρπισε την παρέα του alt.smokers.pipes και του pipes.org, πάνε κι εκείνες οι ατέλειωτες διαφωνίες: Πετραδάκια και πλέγματα ή όχι, ξύλινα ή πλαστικά φίλτρα (ή μήπως καθόλου), αρωματικοί καπνοί ή όχι (Ο Χαμός), ρείκι ή Meerschaum (ή μήπως clay), ξύνουμε το κάρβουνο ή όχι, αναπτήρας ή σπίρτα... Ορεξη νάχει κανείς...

 

Για τα πετραδάκια ή αυτή τη συρμάτινη βάση: Πιστεύω ότι απαραίτητη προϋπόθεση για σωστό κάπνισμα είναι η κωνική διατομή του καυστήρα. Η χρήση τους, εξαφανίζει όντως (πολλές από) τις συνέπειες ενός λανθασμένου γεμίσματος, καθώς δημιουργεί ένα απαραίτητο στρώμα αέρα στο κάτω μέρος του μπωλ, αλλά επιτρέπει τη δημιουργία κάρβουνου μόνο από ένα ύψος και πάνω, καταστρέφοντας όλη τη γεωμετρία.

 

Just my two cents.

 

@ ManGour:Ξέρεις, η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ν' αντέξεις τους "παλιούς", που σου σπάνε τα νεύρα, λέγοντας το μακρύ και το κοντό τους. :P

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή με ενδιαφέρει και εμένα να αρχίσω το χόμπυ, αλλά είδα το ποστ έχει κανα χρόνο τες πα. Θα ήθελα να μου πείτε πόσο θα πάει το σύνολο ( πίπα, εργαλεία, καπνός ) και που μπορώ να βρώ στην Θεσ/νίκη.

Δημοσ.

μιας και το ξεθαψαμε,

τι ακριβως χρηση εχουν αυτα τα "πετραδακια" και το πλεγμα?..

 

edit

το βρηκα

ενδιαφερον..

  • 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Βλέπω έχετε πει επιγραμματικά αρκετά πραγματάκια...

Αν όμως θέλετε κάτι πιο συγκεκριμένο για να εμβαθύνετε στο θέμα,

μπορείτε να γίνεται μέλη στο παρακάτω ελληνικό club-forum:

http://forum.pipeclub.gr/index.php

 

Εκεί... πέρα από τις όποιες συζητήσεις, διοργανώνονται κατά καιρούς

συναντήσεις, (σε όλα τα μέρη της Ελλάδας), μεταξύ των μελών για κατ' ιδίαν

ανταλλαγή απόψεων, δοκιμών, φαγοπότι και ότι άλλο κανονιστεί τέλος πάντων...

 

Από ότι βλέπω, κοντεύει τα 500 μέλη!!!

Αξίζει... ;)

  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν, είναι εδώ παραδίπλα ένας λόρδος με ένα ωραιότατο τομπακομάγαζο και ψήθηκα να το γυρίσω (ΧΟΥΧΟΥ) δοκιμαστικά σε πίπα. Το έναυσμα ήταν ότι ζήλεψα τον πούστη τον χολμς και η δικαιολογία είναι ότι θα βγαίνει φθηνότερα από τα πανάκριβα δανέζικα τσιγάρα, μιας και είμαι γενικά σπιτόγατος και καπνίζω 95% του χρόνου μέσα. Θα ρωτήσω βέβαια και τον λόρδο, αλλά πείτε όσοι ξέρετε (ειδικά κάτι ναύτες και κάτι γέροντες βλέπω το έχουν το θέμα) κάποια βασικά:

 

1) Υπάρχει διαφορά στο κάπνισμα αναλόγως του design; Δηλαδή η κλασσική κοντή πίπα με αυτή με το μακρύ στόμιο έχει διαφορά; (Μην ακούσω φαλλικούς συμβολισμούς μήκους)

2) Πρέπει να δώσω κάποια έμφαση στον τρόπο φιλτραρίσματος;

3) Μιας και μιλάμε για δοκιμαστική φάση και δεν παίζει (ακόμα) να αγοράσω και 2η για να ξεκουράζονται εναλλάξ, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στην κατασκευή μιας και μιλάμε για χρήση μίας μόνο πίπας;

Δημοσ.
Λοιπόν, είναι εδώ παραδίπλα ένας λόρδος με ένα ωραιότατο τομπακομάγαζο και ψήθηκα να το γυρίσω (ΧΟΥΧΟΥ) δοκιμαστικά σε πίπα. Το έναυσμα ήταν ότι ζήλεψα τον πούστη τον χολμς και η δικαιολογία είναι ότι θα βγαίνει φθηνότερα από τα πανάκριβα δανέζικα τσιγάρα, μιας και είμαι γενικά σπιτόγατος και καπνίζω 95% του χρόνου μέσα. Θα ρωτήσω βέβαια και τον λόρδο, αλλά πείτε όσοι ξέρετε (ειδικά κάτι ναύτες και κάτι γέροντες βλέπω το έχουν το θέμα) κάποια βασικά:

 

1) Υπάρχει διαφορά στο κάπνισμα αναλόγως του design; Δηλαδή η κλασσική κοντή πίπα με αυτή με το μακρύ στόμιο έχει διαφορά; (Μην ακούσω φαλλικούς συμβολισμούς μήκους)

2) Πρέπει να δώσω κάποια έμφαση στον τρόπο φιλτραρίσματος;

3) Μιας και μιλάμε για δοκιμαστική φάση και δεν παίζει (ακόμα) να αγοράσω και 2η για να ξεκουράζονται εναλλάξ, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω στην κατασκευή μιας και μιλάμε για χρήση μίας μόνο πίπας;

 

1) Υπάρχει διαφορά στο κάπνισμα....

Υπάρχει διαφορά στην χρήση. Οι πίπες γενικά, είναι με σχέδιο κούρμπα ή ίσιο.

Όταν η πίπα έχει σχήμα κούρμπας, τότε το κέντρο βάρους είναι χαμηλά και το κάπνισμα είναι πιο εύκολο χωρίς να χρειάζεται να την υποστηρίζεις με το χέρι. Αυτή η πίπα είναι καλή για την δουλειά ή όταν γράφεις στον υπολογιστή κλπ.

Όταν το σχήμα είναι ίσιο, αυτή η πίπα είναι καλή για την ώρα της ξεκούρασης, τηλεόρασης και γενικά άραγμα.

2) ... τρόπο φιλτραρίσματος;

Εννοείς τι φίλτρο θα χρησιμοποιείσεις?

Έχω γράψει σε προηγούμενο post για τα φίλτρα. Νομίζω ότι τα καλύτερα είναι τα AKTIV KOHLE 6 mm με ενεργό άνθρακα, εαν ταιριάζουν με την πίπα σου.

http://www.tobaccostore.gr/eshop/index.php?cPath=28_79_154&%3CosCsid%3E

3) ... υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω ...

Στο post 6 έχω γράψει τι πρέπει να προσέξουμε για την επιλογή μιας καλής πίπας.

Για αρχή θα πάρεις μια απλή πίπα όχι πολύ λούστρο, από καθαρό ξύλο, να μην έχει υψηλή τιμή λόγω σπανιότητας του ξύλου, εννοώ ας μην είναι τα νερά από κάτω προς τα πάνω στο μπολ, να μην έχει στοκαρίσματα, (κανένα μικρό μόνο...).

Καλές πίπες. :-)

 

---------- Προσθήκη στις 00:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:22 ----------

 

τώρα δηλαδή υπάρχει κάποιος που δεν γέλασε διαβάζοντάς το;

 

 

χχχχχχιι χχχιι χχχχιιιιι

 

λολ

+1 :-D

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ ναύτη, αυτό ας πούμε με τα νερά του ξύλου δεν το ήξερα καθόλου. Θα μιλήσω σήμερα και με τον τύπο να μου πει 2 πράγματα και βλέπουμε.

Δημοσ.

Λοιπόν, αγόρασα. Μου πήγε ο κούκος αηδόνι, αλλά βάσει όσων είχα μελετήσει, πρέπει να είναι καλή.

Το άναμα το έχω σιγά-σιγά όλο και καλύτερα, το θέμα είναι να το τελειοποιήσω να μένει αναμμένη γιατί με την πατέντα φυσηματάκι/ρούφηγμα με αντίχειρα ή χούφτα, σε 2 μπωλ έχω κάνει κεφάλι.

Δημοσ.
Λοιπόν, αγόρασα. Μου πήγε ο κούκος αηδόνι, αλλά βάσει όσων είχα μελετήσει, πρέπει να είναι καλή.

Το άναμα το έχω σιγά-σιγά όλο και καλύτερα, το θέμα είναι να το τελειοποιήσω να μένει αναμμένη γιατί με την πατέντα φυσηματάκι/ρούφηγμα με αντίχειρα ή χούφτα, σε 2 μπωλ έχω κάνει κεφάλι.

 

Ενημέρωσε μας για μάρκα τιμή κλπ.

Τελικά τι πείρες με κούρβα ή ευθεία?

Για να μένει αναμμένη έχω περιγράψει στο post 8: "Μετακοινούμε τον αναπτήρα, φροντίζουμε να ανάψει ΟΛΗ η επιφάνεια του καπνού καλά, επιμένουμε 10-20 sec.

Παίρνουμε το πλατύ μέρος από το εργαλείο και πιέζουμε ελαφρά για να σπάσει η στάχτη.

Τινάζουμε ελαφρά, την στάχτη αυτή Επαναλαμβάνουμε 5-10 sec την χρήση του αναπτήρα. Με αυτή την διαδιακσία η πίπα δεν θα σβήνει..."

 

Καλό κάπνισμα.:-)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...