apd453 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Για να διευκολύνω λοιπόν την κατάσταση. Με την πίπα σε τραβάει για καφέ όπως με το τσιγάρο? Το ρωτάω γιατί η μυρωδιά είναι λίγο κάπως και ο συνδυασμός ίσως ξενερώνει.
Lucifer Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Ενημέρωσε μας για μάρκα τιμή κλπ.Τελικά τι πείρες με κούρβα ή ευθεία? Για να μένει αναμμένη έχω περιγράψει στο post 8: "Μετακοινούμε τον αναπτήρα, φροντίζουμε να ανάψει ΟΛΗ η επιφάνεια του καπνού καλά, επιμένουμε 10-20 sec. Παίρνουμε το πλατύ μέρος από το εργαλείο και πιέζουμε ελαφρά για να σπάσει η στάχτη. Τινάζουμε ελαφρά, την στάχτη αυτή Επαναλαμβάνουμε 5-10 sec την χρήση του αναπτήρα. Με αυτή την διαδιακσία η πίπα δεν θα σβήνει..." Καλό κάπνισμα. Stanwell (να μου μείνει και τίποτα καλό από αυτή τη χώρα), σειρά Hans Christian Andersen, Smooth 2. 795 κορώνες, οι 750 είναι 100 ευρώ. Πακέτο με 2ο στέλεχος, όπως φαίνεται στην πικ. Επίσης, όταν λες "τινάζουμε τη στάχτη" εννοείς τα θρύψαλα που έμειναν από τον καμμένο καπνό, ή ΟΛΟ τον καμμένο καπνό; Προφανώς το πρώτο, έτσι;
naftis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Επίσης, όταν λες "τινάζουμε τη στάχτη" εννοείς τα θρύψαλα που έμειναν από τον καμμένο καπνό, ή ΟΛΟ τον καμμένο καπνό; Προφανώς το πρώτο, έτσι; Ακριβώς, τα θρύψαλα μόνο. Ωραία πίπα. Με το μακρύ στέλεχος συνηθίζεται από τις κυρίες. δεν έχω δει βέβαια κυρία να παίρνει τέτοια πίπα, με μακρύ στόμιο εννοώ ... Έχεις ΠΜ. ---------- Προσθήκη στις 15:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:32 ---------- Για να διευκολύνω λοιπόν την κατάσταση. Με την πίπα σε τραβάει για καφέ όπως με το τσιγάρο? Το ρωτάω γιατί η μυρωδιά είναι λίγο κάπως και ο συνδυασμός ίσως ξενερώνει. Απαγορεύονται αυστηρά αυτά τα καρβουνάκια για ναργιλέ... Είναι όλο δηλητήριο...
apd453 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Κολλάς σε κάτι λεπτομέρειες και εσύ..... Το καμινετάκι πάντως το έχω και είναι σούπερ. Έτσι και δυσκολευτείς και με αυτό, τι να πω?. Το ναργιλεδάκι πάντως λέω να τσιμπήσω 15ευρά κάνει. Ποια τσιγάρα και πίπες? Αν δεν βολέψει στη τελική, το κάνω δοχείο για λαδάκι, να ρίχνω στη σαλάτα. Με την πίπα σε τραβάει για καφέ όπως με το τσιγάρο? Το ρωτάω γιατί η μυρωδιά είναι λίγο κάπως και ο συνδυασμός ίσως ξενερώνει. Εκτός αν έχει καπνό με γεύση τσιγάρου
naftis Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2010 Κολλάς σε κάτι λεπτομέρειες και εσύ.....Το καμινετάκι πάντως το έχω και είναι σούπερ. Έτσι και δυσκολευτείς και με αυτό, τι να πω?. Το ναργιλεδάκι πάντως λέω να τσιμπήσω 15ευρά κάνει. Ποια τσιγάρα και πίπες? Αν δεν βολέψει στη τελική, το κάνω δοχείο για λαδάκι, να ρίχνω στη σαλάτα. Με την πίπα σε τραβάει για καφέ όπως με το τσιγάρο? Το ρωτάω γιατί η μυρωδιά είναι λίγο κάπως και ο συνδυασμός ίσως ξενερώνει. Εκτός αν έχει καπνό με γεύση τσιγάρου Δεν είναι λεπτομέρειες. Για κάποιον που δεν ξέρει μπορεί να κάνει καμιά μαμακία... Νομίζω θα πρέπει να σκέφτεσαι για λαδάκι, με αυτο το πράμα... Με την πίπα τραβάει για κονιακάκι Υπάρχουν διάφορες μυρωδιές. Διαλέγεις όποια θέλεις.
gerontas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 @ Luci: Μόλις πήρα είδηση ότι το ξέθαψες, Welcome! Οπως συνήθως, ο naftis απόλυτα σωστός, λίγα έχω να προσθέσω σ' αυτά που είπε. (Τις διαφωνίες μου για τα φίλτρα και τα λοιπά, τις κρατάω, αλλά δεν αποκλείεται καθόλου να είμαι λάθος). Λοιπόν, αγόρασα. Μου πήγε ο κούκος αηδόνι, αλλά βάσει όσων είχα μελετήσει, πρέπει να είναι καλή. Είναι καλή. Η Stanwell, παρότι ξανοίχτηκε στην αγορά, εξακολουθεί να σέβεται τ' όνομά της. Το άναμα το έχω σιγά-σιγά όλο και καλύτερα, το θέμα είναι να το τελειοποιήσω να μένει αναμμένη γιατί με την πατέντα φυσηματάκι/ρούφηγμα με αντίχειρα ή χούφτα, σε 2 μπωλ έχω κάνει κεφάλι.Ρε σύ δεν ρουφάμε τον καπνό, πώς έκανες κεφάλι; ...Πακέτο με 2ο στέλεχος, όπως φαίνεται στην πικ.Αυτό το 2ο στέλεχος, Αστο για την ώρα. Ο καπνός κρυώνει καλά, όλα τα βαριά κατάλοιπα δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στην ταλαίπωρη τη γλώσσα σου, αλλά θα βλαστημήσεις να την κρατήσεις αναμμένη. ...όχι πολύ λούστρο...Και καθόλου άν γίνεται! Το λούστρο κάτι προσπαθεί να κρύψει, ή στοκαρίσματα, ή ρόζους ή και τα δυό. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα ελαττωματα, θα την άφηναν "Natural" και θα την πούλαγαν στη διπλή τιμή. ...Μιας και μιλάμε για δοκιμαστική φάση και δεν παίζει (ακόμα) να αγοράσω και 2η για να ξεκουράζονται εναλλάξ...Να παίξει! Αλλιώς η δοκιμή σου είναι καταδικασμένη σε αποτυχία. Ακόμη και το καλύτερο ρείκι, όσο ακριβό και ποιοτικό κι άν είναι θ' αρχίσει να πικρίζει και το πιό πιθανό είναι να καταστρέψεις την πίπα, ειδικά άν την "ζορίσεις" στις πρώτες μέρες της. Πάρε τουλάχιστον μία ακόμη. Εκεί που είσαι, χρεώνουν ένα Lucifer (και καλά Art Creations) αλλά μακριά απ' τους γδάρτες: Υπάρχουν δυό τρεις εταιρείες που σέβονται τον πελάτη με πολύ καλό VFM, τουλάχιστον για τις entry σειρές τους: Η Stanwell είναι μια απ' αυτές, το ίδιο η Nording και η Karl Erik Ottendahl. Μια εναλλακτική που αντέχει στη βαριά χρήση από την πρώτη στιγμή (αλλά σπάει εύκολα, υστερεί στη γεύση και δεν θα βελτιωθεί ποτέ με το καιρό όπως ενα καλό ρείκι) είναι οι πίπες από meerschaum. Αν το αποφασίσεις, ζητάς να είναι "block" και ποτέ "pressed". Τίμιο μαγαζί στα μέρη σου (αν και μου τη σπάνε τα supermarket) είναι αυτό. Τέλος για να μην καώ στην κόλαση, όταν έγραψα παραπάνω για "γδάρτες" δεν εννοούσα τον Peter Heeschen. Φρόντισε να επιστρέψεις με μία (τουλάχιστον) Heeschen και κάνε μια προσπάθεια να ανακαλύψεις κάποιον, που δεν ξέρει πόσο πουλιούνται τα τελευταία κομμάτια του Hedegaard μετά το θάνατό του.
Lucifer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2010 Πόσο περιθώριο δίνεις; Αθήνα (σε 2 μήνες θα ξανακατέβω λογικά) έχω στρωμένες αρκετές για να κάνω τράμπες, αλλά τώρα δεν είμαι ακόμα σε θέση να ξανασκάσω άλλα τόσα. Έχω κοζάρει κάτι ομορφιές στον λόρδο μου, σαν ετούτη: ...αλλά πάνε κάτι 900άρια κορώνες. Όσο για το στέλεχος, το κοντό μια φορά στο ξεπαρθένεμα το χρησιμοποίησα, από τότε, μόνο με το μακρύ καπνίζω με μεγάλη επιτυχία (μη το παινευτώ) στο να μένει αναμμένη. Όσο για το ρούφηγμα, τόσα χρόνια στο τσιγάρο, έπρεπε να μάθω the hard way τη μέθοδο. Έχω εθιστεί ρε γαμώτο και πρέπει να είμαι μόνιμα υπό καθεστώς αυτοσυγκράτησης γιατί ξέρω πως δεν κάνει καλό να τη ζορίζω.
Lucifer Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Δημοσ. 26 Μαΐου 2010 Λοιπόν, ψάχνοντας για καπνοπωλείο στην Αθήνα, είδα τις τιμές που έχουν για κάτι τριτοκλασσάτους καπνούς και φρίκαρα λίγο. Αν ενδιαφέρει κανέναν λοιπόν, το www.danishpipeshop.com που αγοράζω εγώ από δω, στέλνει και εξωτερικό. Ρώτησα ταρίφα και μου 'πε πως τα ταχυδρομεία ζητάνε 200 κορώνες περίπου για 5 τενεκέδια των 100g. 200 κορώνες είναι 27 ευρώ παρά κάτι σεντς. Τιμή κάθε τενεκεδίου, 135 κορώνες, εκτός αν είναι μικρότερη ποσότητα (φθηνότερο) ή κάνα special blend (ακριβότερο). Μη τα πολυλογώ, με μεταφορικά μαζί, βγαίνει 23.5 ευρώ το τενεκέδι. Εγώ είδα 30άρια στην Ελλάδα για κακούς ή λίγους καπνούς, οπότε συμφέρει, λίστα καπνών θα βρείτε στο site. Επίσης τσίμπησα και μια ακόμα stanwell (αυτή του προηγούμενου post) και ετοιμάζω και μια petersen σύντομα.
gerontas Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Thnx για την ενημέρωση, τώρα για τις τιμές στην Ελλάδα (και τις συνθήκες συντήρησης με ελάχιστες εξαιρέσεις και την έλλειψη μιας έστω σοβαρής προσπάθειας για ελληνικό καπνό), άστα να πάνε. Καλορίζικη η δεύτερη Stanwell, με το καλό να τους κάνει παρέα η Peterson. Για τις τελευταίες: Το σύστημα (που τώρα πιά το έχει αντιγράψει ο κάθε πικραμένος) είναι πολύ καλό και η ευκολία που στέκονται χωρίς ν' απασχολείς τα χέρια (π.χ. όταν πληκτρολογείς) αξεπέραστη. Εχω πάντως ενστάσεις για την ποιότητα του ξύλου, θέλει ψάξιμο να βρείς καλό κομμάτι. Δες π.χ. την Standard 303, στην όψη που το επιστόμιο βλέπει προς τα δεξιά: Μπροστά και κάτω το μπωλ δείχνει ένα ρόζο που δεν είναι καλό σημάδι. Αν οι φωτο είναι πραγματικές (κι όχι από τον κατάλογο της Peterson) πολύ καλό κομμάτι δείχνει η 317. Είναι όμως λεπτότοιχη κι αυτό την κάνει ακατάλληλη για Βιρτζίνια, άν σου αρέσουν οι Λατάκια, είναι ιδανική για σύντομο γέμισμα. Ρώτα τον μήπως φέρνει τη σειρά Premium, η ποιοτική διαφορά είναι χαώδης και η επιβάρυνση -συνήθως- υποφερτή. Ασχετο: Ελιωσα με τους φ@φ@ρες της Mastercard, δεν το είχα πάρει είδηση!
Lucifer Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Δημοσ. 28 Μαΐου 2010 Ευχαριστώ για τις συμβουλές γέροντα! Αυτό με τη μάστερκαρντ ούτε εγώ το ήξερα, εντελώς κουφό.
zinedine Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Παλικάρια πως πάτε όλα καλά?Είμαι 17 και σκεφτόμουν να δοκιμάσω κάπνισμα από πίπα....δηλαδή ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια (μετριοκακή για να είμαι ειλικρινής) πίπα και τα απαραίτητα σύνεργα. Μπορείτε να μου πείτε περίπου πόσο κοστίζει το όλο σετ? διάβασα όλες τις σελίδες του φορουμ και εμαθα ορισμένα σημαντικά πραγματα,όμως θα ήθελα να ακούσω τι έχουν να προτείνουν οι πιο έμπειροι.
RottenLungs Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Εμένα μου πήρε η κοπέλα μου την Butz Choquin Carde Noir Ρε παιδιά το πρόβλημα μου είναι οτι καίει πάρα πολύ. Τι σημαίνει αυτό; Για πείτε μου και γνώμη για την πίπα (και για την μάρκα και για το συγκεκριμένο κομμάτι) Επίσης έχω καμια 10αριά πίπες με μέταλλο αντι για φίλτρο, αλλα έχω ρωτήσει και μου έχουν πεί οτι είναι σαν να καπνίζω ζωρίς φίλτρο καθόλου. Ισχύει;
Lucifer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Συγκεκριμένα το μοντέλο 1304. Γαμώ τα ντηζάην γενικά έχει η BC αλλά απ' όσο ξέρω, η χρόνια τάση "οι Άγγλοι ξέρουν από πίπες (...) οι Γάλλοι όχι" τους έχει στερήσει ευκαιρίες αντικειμενικής κριτικής. Γενικά θεωρούνται καλή ισορροπία τιμής/ποιότητας αλλά με υπολογίσιμο ενδεχόμενο να πέσεις σε κακοδουλεμένο κομμάτι. Έχουν ακουστεί περιπτώσεις που μετά από καθαρισμό, αποκαλύφθηκαν τεράστιοι πόροι. Όσο για το κάψιμο, μετά από πόση ώρα σε καίει και με τι ρυθμό καπνίσματος; Γενικά μέχρι να χτίσει στρώμα (cake) μέσα, είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να καίει πολύ.
RottenLungs Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Ανάβω την πίπα και μετά κάθομαι και καπνίζω για κανα 2λεπτο, έπειτα έχει κάψει σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην γίνεται την κρατάω κανονικά και την πιάνω απο τον λαιμό. Πρίν μάθω να την ανάβω καλά είχα το πρόβλημα με τον αναπτήρα, τώρα που πλέον ξέρω έχω πρόβλημα με την θερμότητα. Την κοινωνία μου μέσα. Πάντως μ'αρέσει πάρα πολύ ρε γαμώτο. Έχει τέλεια κατανεμημένο βάρος ώστε να μην πιάνεται το σαγόνι μου και έχει και ωραίο στύλ. Άσε που είναι δώρο της κοπέλας μου και άμα με δεί να μην την χρησιμοποιώ θα πέρνει την στεναχωρημένη φατσούλα κάθε φορά που θα καπνίζω. Οπότε πρέπει να βρώ λύση στο θέμα. Επίσης σε κανα 2μηνο σκέφτομαι να τα σκάσω για κανα καλό κομμάτι για να τις αλλάζω. Για πείτε μάρκες καλές - Μπορώ να σκάσω μέχρι και 150-200 Euro (μέχρις στιγμής έχω μόνο 2 που χρησιμοποιώ και ο πατέρας μου με δουλεύει και μου λέει πως θα τις καταστρέψω - Αυτός όταν έκανε είχε μία για κάθε μέρα της βδομάδα)
Lucifer Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2010 2λεπτο και κάψιμο, περίεργο ακούγεται. Πακετάρεις καλά το μπωλ; Όσο για προτάσεις, αφήνω τους πιο έμπειρους να μιλήσουν, εγώ αυτό που θα σου πω είναι όπου κι αν καταλήξεις, κοίτα πόσο πάει να την πάρεις από τη χώρα κατασκευής. Σε Ελληνικά μαγαζιά είδα Stanwell με 110-120 ευρώ που στη Δανία έκαναν τα μισά. Τα ίδια και με Peterson.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα