chek2fire Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τον ενθουσιασμό μου για την νέα εποχή που διαμορφώνεται σήμερα από την παγκόσμια τεχνολογική κοινότητα και που είμαι πλέον σίγουρος ότι η ορμή αυτής της αλλαγής θα παρασύρει και θα αλλάξει τελείως τον κόσμο και τις κοινωνίες έτσι όπως τις γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.Είναι η μέγιστη προσφορά που συντελείτε αυτές τις μέρες της τεχνολογικής κοινότητας προς τις ελευθερίες του ανθρώπου.Σύντομα όλες οι ιδέες η μουσική η τέχνη τα πάντα θα μπορούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερα χωρίς κανένας να μπορεί να εμποδίσει την διάδοση τους η να ελέγξει τις πηγές τους.Σύντομα ο καθένας μας θα μπορεί να προσφέρει τα προϊόντα που παράγει χωρίς την ύπαρξη ενδιάμεσων και χωρίς τις παράλογες απαιτήσεις του κάθε κρατικού οργανισμού.Οι άνθρωποι θα είναι ελεύθεροι να συναλλάσσονται μεταξύ τους χωρίς καν την ύπαρξη τραπεζών η ακόμα και την προστασία τρίτων.Θα μπορούν να παράγουν ακόμα και το δικό τους τοπικό μέσο συναλλαγής για να διευκολύνουν την ανάπτυξη της οικονομίας τους χωρίς καν το φόβητρο των αόρατων "αγορών" και τον έλεγχο της σημερινής κλειστής κάστας που ελέγχει την παγκόσμια οικονομία.Σύντομα θα μπορούμε να διαμορφώσουμε αληθινά δημοκρατικές κοινωνίες με αποφάσεις από την βάση με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας χωρίς την ανάγκη των ενδιάμεσων διεφθαρμένων αντιπροσώπων της.Αυτή την στιγμή όλες οι τεχνολογίες που αναφέρω είναι σε διαδικασία ανάπτυξης και ένα νέο κίνημα διαμορφώνετε στον χώρο του διαδικτύου.Δεν ξέρω καν πως ξεκίνησε όλη αυτή η επανάσταση αλλά είναι σε πλήρη εξέλιξη με καθημερινά νέες ιδέες και τεχνολογίες να παρουσιάζονται.Προσωπικά έχω ζήσει όλη την σύγχρονη τεχνολογική εξέλιξη από τις αρχές του 80 και νομίζω ότι αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή ενός μεγάλου τεχνολογικού άλματος της ανθρωπότητας.Θα ήθελα φυσικά και την δικιά σας γνώμη για το θέμα.
zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Όταν λες σύντομα? Γιατί εμένα μου φαίνονται αρκετά μακρινά αυτά (στην καλύτερη). Αν θες πες μας και πιο πολλές λεπτομέρειες για το που γίνονται όλα αυτά και από ποιους. Επίσης, δεν ξέρω πόσο καλά θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτι τέτοιο...
chek2fire Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ναι το ζουμι ποιο ειναι ? Το bitcoin ? Το ζουμί είναι το p2p αποκεντρωμένες τεχνολογίες με την τεχνολγοία του blockchain η ακόμα και χωρίς αυτήν όπως είναι δηλαδή διαμορφωμένο το openbazaar η κάτι τελέιως διαφορετικά δομημένο όπως είναι το bitmessage. 1
bluesattack Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δεν καταλαβα τιποτα απο αυτα που λες Αλλα κοιτα να δεις.Επειδη τον κοσμο τον κινει το χρημα (και ψηφιακο η οχι) , η ψηφιακη ''επανασταση'' μια τριχα θα φερει για τις πολιτικες ελευθεριες του ανθρωπου και την δημοκρατια .Αντι για επανασταση ας το ονομασουμε αλματωδη προοδο να μην εχουμε και αυταπατες.Η προοδος ειναι πιο λαιτ . Για αυτο αλλωστε και ολα τα κομματα προοδευτικα δηλωνουν.
viper2005 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Αν δεν μικρύνει το digital divide, δεν προκειται να πάρει μέρος πολύς λαός στην επανάσταση...
black_rabBiT Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ας ξεκινήσουμε όλοι πρώτα να χρησιμοποιούμε ελεύθερο λογισμικό στα "μηχανάκια" που κοντρολάρουν τη ζωή μας και που βρίσκονται παντού και μετά συνεχίζουμε στα υπόλοιπα. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε.
zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ας ξεκινήσουμε όλοι πρώτα να χρησιμοποιούμε ελεύθερο λογισμικό στα "μηχανάκια" που κοντρολάρουν τη ζωή μας και που βρίσκονται παντού και μετά συνεχίζουμε στα υπόλοιπα. Είναι πολύ σημαντικό να το καταλάβουμε. Γιατί το λες?
Gtr34 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Προσωπικά, δεν βλέπω να συμβαίνουν τα παραπάνω που ανάφερες check2fire.Περισσότερο κινούμαστε προς την αντίθετη μεριά θα έλεγα. Περιορισμός ελευθερίας λόγου, κατάργηση ιδιωτικοτητας και προσωπικών δεδομένων, κυριαρχία πολυεθνικών και συσσώρευση σε αυτές,αδιαφορία χρηστών είναι τα χαρακτηριστικά που κυριαρχούν σήμερα, με διαρκώς αυξανόμενες τάσεις,. 5
chek2fire Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Για πρώτη φορά αποκτάμε εργαλέια που όλα τα παραπάνω που γράφω μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Και μην ξεχνάμε τις κοινωνίες δεν τις διαμορφώνουν οι κυβερνήσεις αλλά οι ανθρώποι και απλός ο κόσμος. 1
zio10 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Αν μπορείς γίνε λίγο πιο σαφής... Δεν ξέρω και το εντελώς ανεξέλεγκτο δε νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση...
chek2fire Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Πάντως η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι και το ελέγξιμο στην ουσία δεν είναι καθόλου τέτοιο καθώς και το οικονομικό και πάσης φύσεως έγκλημα ανθεί.
black_rabBiT Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Γιατί το λες? Τι εννοείς γιατί; Αν χρησιμοποιούμε ελ. λογισμικό, οι υπολογιστές θα δουλεύουν προς όφελος δικό μας, όχι κάποιας κυβέρνησης ή μεγάλης εταιρείας. Θα έχουμε τον απόλυτο έλεγχο πάνω σε κάθε μηχάνημα που χρησιμοποιούμε. 1
tritonas00 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2014 Ας ξεκινήσουμε όλοι πρώτα να χρησιμοποιούμε ελεύθερο λογισμικό Βαρια κουβεντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα