Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναλογως το ενοικιο που πληρωνεις, τι ρευμα καις, τι ζωη κανεις εξω, τι ψωνιζεις κτλπ

εμενα σαν πρωτη εντυπωση πολλα μου φαινονται αλλα ποτε δεν ξερεις.

Δημοσ.

800€ για τα σημερινά δεδομένα είναι (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) οριακά καλά. Το θέμα ειναι πόσο μπορείς να προσαρμόσεις τις απαιτήσεις σου στα οικονομικά σου δεδομένα.

Δημοσ.

Είναι λίγα τα 400€ αν θέλω να έχω γκόμενα; :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

Τι ερωτησεις είναι αυτές μωρέ; Κομπιουτεράκι δεν έχεις;

Α, ναι ξέχασα δεν ξέρεις τι να προσθέσεις.

Guess what, ούτε εμείς ξέρουμε. Το κάθε lifestyle έχει άλλο κόστος.

Υποκειμενικά λέω ότι φτάνουν.

Δημοσ.

ειναι οριακα... εξαρταται και απο τον τρόπο ζωής που εχεις συνηθίσει αλλα και απο το νοικι που δίνεις/εξοδα αυτοκινήτου κλπ...

Εγω ας πουμε δε θα εβγαινα με αυτό το ποσο και ας μην εχω οικογενεια να θρέψω...

Δημοσ.

Eγω βγαζω 580-650 max τον μηνα και ζω στο πατρικο μου με τον αδερφο μου, τα μοιραζομαστε δια του 2 και βγαινει η φαση καπως.

Πηγαινε ελα δεν εχω στη δουλεια μου.

Οταν πχ θελω να παρω οπως τωρα ενα κινητο το g2 ε θα κανω λιγο το σκατο παξιμαδι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εδω οικογένειες ζουν με 800 euro(αν έχουν δικό τους σπίτι) και λέμε αν τη βγάζει ενα άτομο .. πφφφ
ΒΕΒΑΙΑ αν θες να φοράς μάρκες , να αγοράζεις το νεο μοντέλο αη φόνι , να καβαλάς 2/4τροχα που καίνε , να έχεις updated pc κ 1002 άλλα τότε δε βγαίνεις 

αν ομως διαλέξεις ένα απο τα παραπάνω (πχ) τότε βγαίνεις 

ΑΝ βρεις σπίτι με χαμηλό ενοίκιο και τα έξοδα σου ειναι μαζεμένα 
μην μπερδεύεστε, οι γυναίκες χρειάζονται κάποια πράγματα στάνταρ που κόβουν , ενας άντρας τν περνάει και με λιγότερα 
γιατι όπως κ να το κάνουμε πρέπει να κρατάμε την ψυχολογία μας σε καλά επίπεδα για να ζούμε αξιοπρεπώς , να έχουμε όρεξη να δουλέψουμε και όρεξη για ζωή γενικότερα , γιατι αν κάποια πει δεν χαλάω για μαλλί/νύχι/ρούχο και ζει σαν την γιαγιά μου τότε χέστο , ποιος ο λόγος να ζεις καταθλιπτικά ? 

το σημαντικό ειναι να τα βάλεις κάτω και να πεις 
ΤΟΣΑ για τα πάγια έξοδα
ΤΟΣΑ στην άκρη για περίπτωση ανάγκης 
ΤΟΣΑ για διασκέδαση , για κάτι που σε κάνει χαρούμενο και ξεχνιέσαι . <-------- αυτό τελευταίο , ακόμα κ αν χρειαστεί να κάνεις οικονομίες όλο το χρόνο 

ανυπομονώ να βρω κάτι ποιο στάνταρ απο τα γαμωπρογράμματα του οαεδ κ τις περιστασιακές δουλειές να σηκωθώ να φύγω να πάω να ζήσω μόνος μου , οχι οτι με ενοχλούν οι δικοί μου , κάθε άλλο , ευτυχώς η οικογένεια μου δεν πρήζει αλλα οπως κ να χει πόσο ποια θα ειμαστε"παιδιά" (lol )γαμώ την τρέλα μου ...... 

Επεξ/σία από nicoc89
  • Like 5
Δημοσ.

Είναι λίγα τα 400€ αν θέλω να έχω γκόμενα; :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

400 δε φτάνουν ούτε για τη συντήρηση της... :-D

Δημοσ.

εδω οικογένειες ζουν επιβιωνουν με 800 euro και λέμε αν τη βγάζει ενα άτομο .. πφφφ

Δεν ειναι το ιδιο.

Και με 500 μπορει να επιβιωσει καποιος μενοντας σε μια παμπαλαια νοικιασμενη γκαρσονιερα, κοντα στη δουλεια του ωστε να μην εχει εξοδα μετακινησης. Αλλα ζωη εγω δεν θα το ελεγα

• Like 2
Δημοσ.

Δεν υπάρχουν στάνταρ κανόνες και συμβουλές σε αυτά. Ο καθένας έχει τις ανάγκες του οι οποίες διαμορφώνονται κυρίως από την ζωή και τον τρόπο που μεγάλωσε στο παρελθόν. Όπως σου είπαν λοιπόν και άλλοι, πάρε κομπιουτεράκι στάθμισε τις ανάγκες σου και μετα δες τι μπορείς να κόψεις. Θα διαπιστώσεις πολλές φορές οτι είναι εκπληκτικό πόσο θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος διαβίωσής τους αρκετοί άνθρωποι αν απλά το θέλουν και προσπαθήσουν χωρίς να τους το επιβάλλει άλλος με το ζόρι και μένουν και ευχαριστημένοι. Παραδείγματα με νουμεράκια και συγκρίσεις δεν κάνω γιατί είναι ανούσιο.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν ειναι το ιδιο.

Και με 500 μπορει να επιβιωσει καποιος μενοντας σε μια παμπαλαια νοικιασμενη γκαρσονιερα, κοντα στη δουλεια του ωστε να μην εχει εξοδα μετακινησης. Αλλα ζωη εγω δεν θα το ελεγα

sorry ξεχασα να γράψω "αν έχουν δικό τους σπίτι" 

οπως κ να χει ομως ναι , επιβιώνουν , καλά ειπες , γιαυτό λέω , ολα ειναι υποκειμενικά κ έχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες 

πχ μια οικογένεια μπορεί να έχει 1 παιδί μπορεί να έχει και 3-4 αλλα στην περίπτωση ενός ατόμου κ μόνο με 800 euro βγαίνει στα βασικά έξοδα + διασκέδαση αρκεί να βάζει όρια στο τελευταίο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...