Bspus Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Ειλικρινά έχω σοκαριστεί πάντως με την απάθεια μερικών - ναι θα σου φτάσουν να ζήσεις και να βγεις και μερικές φορές, αλλά το να το θεωρούμε αξιοπρεπές και σωστό είναι αστείο. Δηλαδή είναι 800 ευρώ (με τα έξοδα να έχουν αναφερθεί πιο πάνω) λογικά λεφτά για κάποιον που έχει σπουδάσει 4 και 6 χρόνια; Πως μπορείς να κάνεις οποιοδήποτε σχεδιασμό με ελάχιστα να περισσεύουν κάθε μήνα και ελάχιστες προοπτικές για δραματική αύξηση; Χωρις να διαφωνω, γιατι αναφερεσαι ειδικα στο πτυχιο? Μονο οι πτυχιουχοι εχουν το δικαιωμα σε αξιοπρεπη ζωη και σχεδια για το μελλον?
doctor_667 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Χωρις να διαφωνω, γιατι αναφερεσαι ειδικα στο πτυχιο? Μονο οι πτυχιουχοι εχουν το δικαιωμα σε αξιοπρεπη ζωη και σχεδια για το μελλον? Φυσικά και όχι, αλλά άλλο είναι για έναν 18χρονο που ξεκινάει να μαθαίνει μια δουλειά να παίρνει ένα x ποσό, και άλλο για κάποιον που έχει αφιερώσει χρόνο και χρήμα να σπουδάσει και είναι 25 χρονών και έχει ήδη καλλιεργήσει κάποιες ικανότητες στο πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, κλπ. να παίρνει το ίδιο x ποσό.
aris1986 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Oλοι τα ιδια θα περνουμε πια, πτυχιουχοι και μη, ετσι οπως εχει γινει το θεμα. 1
Fan Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 350 "ρευμα-νερο-κοινοχρηστα-ενοικιο-ιντερνετ-τηλεφωνα" Οι τιμες δεν ειναι τυχαιες! Πλάκα μας κάνεις? Πού ζεις και πληρώνεις μόνο 350 ευρώ για όλα αυτά;
rizla7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Είναι σε επαρχιακή πόλη και ως πρώτος μισθός απόφοιτου. Άνοιξα το θέμα γιατί σε μια συζήτηση που είχα με τους γονείς μου προσπαθούσαν να με πείσουν να μην σκεφτώ καν την θέση και να την κάνω στο εξωτερικό. Η περιγραφή του εξωτερικού στο μυαλό τους είναι με ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, χλιδάτη ζωή με μισθό τεράστιο ή τουλάχιστον αυτό έχουν ακούσει από οικογενειακούς τους φίλους που ο τρίτος ξάδελφος του μπατζανάκη τους πήγε Γερμανία και την περνάει ζωή και κότα. Είναι τόσο ιδανικά? Και 'σεις τι κρίση μου λέτε όταν σε πολλούς τα 800 ευρώ σας φαίνονται λίγα? Κάνω πρακτική σε μεγάλη ελληνική εταιρία και συνάδελφος που μάλλον θα συνεχίσει ως κανονικά εργαζόμενος θα κάτσει με 600κάτι ευρώ. Δεν έχω σκοπό να γυρνάω με iphone στη τσέπη, μην στραβώσει κιόλας, και οι γονείς από πίσω αν στραβώσει κάτι θα σπρώξουν αλλά το θέμα είναι να είμαι πλέον ανεξάρτητος. Τεσπα όπως το σκέφτομαι αν κάτσει η δουλειά με τα 800 είναι να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία και μετά βλέπουμε. το να την κάνεις για το εξωτερικό πως ακριβώς το εννοούν οι γονείς σου και εσύ; υπάρχει κάτι χειροπιαστό πάνω στο οποίο μπορείς να στηριχθείς για να φύγεις έξω άμεσα ή απλά στο θεωρητικό γενικά "καλύτερα έξω"; αν υπάρχει κάποια ευκαιρία σοβαρή και με κάποιες προοπτικές, έστω και μακροπρόθεσμα για έξω, σκέψου το σοβαρά...βάλτα κάτω και δες τι και πως.... οχι οτι θα πας στο εξωτερικό και θα γίνεις πλούσιος με χιλιαρικα να τρέχουν από τις τσέπες ...απλά στις περισσότερες περιπτώσεις, οι συνθήκες ζωής και εργασίας θα είναι ευνοικότερες... τώρα αν μιλάμε θεωρητικά και γενικολογίες για το εξω, δε νομίζω οτι είσαι σε θέση να απορρίπτεις δουλείες αυτή τη στιγμή χωρίς να έχεις κάτι άλλο... αν δεν υπάρχει μια χειροπιαστή ευκαιρία για να πας εξωτερικό τώρα...μείνε στη δουλειά αυτή, να εργαστείς, να έχεις μια εμπειρία κτλ...και παράλληλα κοιτάς τις όποιες ευκαιρίες παρουσιάζονται για έξω .... σε 1-2 χρόνια πχ, έχοντας δουλέψει παράλληλα εδώ όλο αυτό το διάστημα, θα είναι και πιο εύκολο να κάνεις το βήμα για έξω αν θέλεις και σε μια καλύτερη δουλειά, με περισσότερες προοπτικές.. το πάω έξω,όλο και κάτι θα βρεθεί, έτσι στο αόριστο, που σκέφτονται πολλοί...δε βγαίνει πουθενά. δε χαρίζουν λεφτά έξω..ούτε θα φύγεις από δω με μια βαλίτσα στο χέρι και θα γυρίσεις μετά από 30 χρόνια ως ο πλούσιος της ξενιτιάς με σπίτια, εργοστάσια και καταθέσεις στη τράπεζα.. 2
Razor_7 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Χωρις να διαφωνω, γιατι αναφερεσαι ειδικα στο πτυχιο? Μονο οι πτυχιουχοι εχουν το δικαιωμα σε αξιοπρεπη ζωη και σχεδια για το μελλον? Στην Ελλάδα βρίσκεσε,αν κάποιος αδικείται μάντεψε ποιός είναι...
Anorymous Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Πλάκα μας κάνεις? Πού ζεις και πληρώνεις μόνο 350 ευρώ για όλα αυτά; Λιγα σου φαινονται ρευμα αν εισαι ενα ατομο πανω απο 40-50 το μηνα και πολλα λεω δεν και τα ενοικια εχουν πεσει τρελα το νερο ειναι 15-20 ευρω το 4μηνο οποτε αλλα 30 το μηνα το νετ εκει ειαι στα 350 ευρω. Είναι σε επαρχιακή πόλη και ως πρώτος μισθός απόφοιτου. Άνοιξα το θέμα γιατί σε μια συζήτηση που είχα με τους γονείς μου προσπαθούσαν να με πείσουν να μην σκεφτώ καν την θέση και να την κάνω στο εξωτερικό. Η περιγραφή του εξωτερικού στο μυαλό τους είναι με ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα, χλιδάτη ζωή με μισθό τεράστιο ή τουλάχιστον αυτό έχουν ακούσει από οικογενειακούς τους φίλους που ο τρίτος ξάδελφος του μπατζανάκη τους πήγε Γερμανία και την περνάει ζωή και κότα. Είναι τόσο ιδανικά? Και 'σεις τι κρίση μου λέτε όταν σε πολλούς τα 800 ευρώ σας φαίνονται λίγα? Κάνω πρακτική σε μεγάλη ελληνική εταιρία και συνάδελφος που μάλλον θα συνεχίσει ως κανονικά εργαζόμενος θα κάτσει με 600κάτι ευρώ. Δεν έχω σκοπό να γυρνάω με iphone στη τσέπη, μην στραβώσει κιόλας, και οι γονείς από πίσω αν στραβώσει κάτι θα σπρώξουν αλλά το θέμα είναι να είμαι πλέον ανεξάρτητος. Τεσπα όπως το σκέφτομαι αν κάτσει η δουλειά με τα 800 είναι να αποκτήσω εργασιακή εμπειρία και μετά βλέπουμε. εγω δεν θα το σκεφτομουν καν θα πηγαινα στην αρχη και μετα απο λιγα χρονα θα κοιταγα η να βγω εξω η καποια αλλη θεση στην ελλαδα.
ikaruga24 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Απο 800-1000 αμα δεν σκοπευεις να κάνεις οικογενεια ειναι μια χαρά. Και στη τελική αμα θες να κάνεις οικογενεια να πάρεις μια γυναικα που παιρνει αλλα τοσα. Δε γινεται να δουλευει μονο ο ενας. 800-1000 για ΕΝΑ μονο ατομο ειναι μια χαρα απλα για να περνας την ωρα σου χωρις πολλα πολλα. Αν αποφασισεις να κανεις "σωστη" ζωη (οικογενεια δηλαδη) δεν σου φτανουν ουτε για γιουχου. Δεν ειναι μονο να δουλευει και η γυναικα (το οποιο ειναι απαραιτητο) αλλα και τι συμβαινει εκτος δουλειας. Ας υποθεσουμε ενα παιδι στην οικογενεια. Για εναν απλο παιδικο σταθμο χρειαζεσαι με ανεση ενα 250άρι το μηνα (και λιγα λεω) για να στο κραταει. Εξοδα παιδιου δεν μπορεις να τα μετρησεις, στην τυχη ειναι, αν αρρωστησει, αν χτυπησει, γενικα τα εξοδα ανεβαινουν αναλογα με το τι συμβαινει. Και για ολα τα παραπανω ποιος θα τρεχει αν και οι δυο γονεις δουλευουν; Οι γιαγιαδες και οι παππουδες; Και αν εισαι σε αλλη πολη/χωρα τι γινεται; Απο εκει λοιπον καταλαβαινεις οτι με 800 και 1000 δουλεια δεν γινεται. Δεν μπορεις να υπολογισεις εξοδα οταν υπαρχει παιδι. Ουτε μπορεις να υπολογιζεις οτι θα παρεις αυξηση καποια στιγμη (ή απολυση, το ιδιο ειναι αναστροφα). Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν οικογενειες που ζουν και με λιγοτερα και περισσοτερα παιδια αλλα πραγματικα πως ζουν; Με φωτοσυνθεση δεν ζει κανεις.
zio10 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Σύμφωνα με κάποιους όποιος δεν παίρνει τουλάχιστον 1500€ δεν ζει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Αλήθεια, πόσοι αξίζουν αυτά τα λεφτά και δεν τα παίρνουν? Ή θεωρούμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που πρέπει να μας δίνουν για να είμαστε άνετοι?
bluesattack Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Σύμφωνα με κάποιους όποιος δεν παίρνει τουλάχιστον 1500€ δεν ζει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Αλήθεια, πόσοι αξίζουν αυτά τα λεφτά και δεν τα παίρνουν? Ή θεωρούμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που πρέπει να μας δίνουν για να είμαστε άνετοι? Kαι συμφωνα με καποιους αλλους τα 200 Ε το μηνα ειναι υπεραρκετα,περιουσια ολοκληρη μπροστα σε αυτα που παιρνει ενας Ασιατης η ενας Αφρικανος .Πρεπει να τους παρουμε και στα σοβαρα ? 2
forgotten Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Σύμφωνα με κάποιους όποιος δεν παίρνει τουλάχιστον 1500€ δεν ζει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Αλήθεια, πόσοι αξίζουν αυτά τα λεφτά και δεν τα παίρνουν? Ή θεωρούμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που πρέπει να μας δίνουν για να είμαστε άνετοι? το ελαχιστο για να ειμαι ανετος προσωπικα ειναι 1300 ευρω παιρνω 1000 ως κυβερνητικος υπαλληλος επαιρνα 1300 στον ιδιωτικο τομεα , το να αξιζεις τα λεφτα ω ναι πιστεψε με εχει που θελουν να τους δουλευεις αν ειναι δυνατο και δωρεαν,δεν διανοουμε οτι πχ σε λογιστηριο ο υπαλληλος πιανει 800-1000 ευρω ενω ο certified 3-5000 τον μηνα για να υπογραψει την δουλεια που κανουν οι υπαλληλοι απο κατω. το να λες οτι δεν αξιζουν τα λεφτα και δεν τα περνουν ειναι εν μεροι ανηθικο δηλαδη εσυ θεωρεις οτι αν εσυ περνεις καλο μισθο το αξιζεις ενω καποιος που περνει χαλια μισθο ειναι επειδη τοσα του αξιζουν,συγνωμη αλλα τι επαγγελεστε? χρειαζεται καποιος να περνει ενα μισθο ωστε να ζει αξιοπρεπως και να μπορει να ονειρευτει μια ζωη χωρις δυσκολιες τι σκατα τοσο δυσκολο ειναι σε μια κοινωνια ενας να ζησει με ικανοποιητικο επιπεδο ζωης ( φυσιλογικο ωραριο,ελευθερο χρονο,δραστηριοτητες κλπ)
doctor_667 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Σύμφωνα με κάποιους όποιος δεν παίρνει τουλάχιστον 1500€ δεν ζει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα! Αλήθεια, πόσοι αξίζουν αυτά τα λεφτά και δεν τα παίρνουν? Ή θεωρούμε ότι αυτό είναι το ελάχιστο που πρέπει να μας δίνουν για να είμαστε άνετοι? Εγώ πάντως ναι, τόσο θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι ο κατώτερος μισθός σε μικτά χρήματα. Δεν μπορεί σε χώρες εταίρους σου να έχουν το ίδιο νόμισμα, τα αγαθά να κοστίζουν το ίδιο και να έχουν τριπλάσιους μισθούς. 1
zio10 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 το ελαχιστο για να ειμαι ανετος προσωπικα ειναι 1300 ευρω? περνω 1000 ως κυβερνητικος υπαλληλος επερνα 1300 στον ιδιωτικο τομεα , το να αξιζεις τα λεφτα ω ναι πιστεψε με εχει που θελουν να τους δουλευεις αν ειναι δυνατο και δωρεαν,δεν διανοουμε οτι πχ σε λογιστηριο ο υπαλληλος πιανει 800-1000 ευρω ενω ο certified 3-5000 τον μηνα για να υπογραψει την δουλεια που κανουν οι υπαλληλοι απο κατω. το να λες οτι δεν αξιζουν τα λεφτα και δεν τα περνουν ειναι εν μεροι ανηθικο δηλαδη εσυ θεωρεις οτι αν εσυ περνεις καλο μισθο το αξιζεις ενω καποιος που περνει χαλια μισθο ειναι επειδη τοσα του αξιζουν,συγνωμη αλλα τι επαγγελεστε? χρειαζεται καποιος να περνει ενα μισθο ωστε να ζει αξιοπρεπως και να μπορει να ονειρευτει μια ζωη χωρις δυσκολιες τι σκατα τοσο δυσκολο ειναι σε μια κοινωνια ενας να ζησει με ικανοποιητικο επιπεδο ζωης ( φυσιλογικο ωραριο,ελευθερο χρονο,δραστηριοτητες κλπ) Αυτό που λέω ότι πολλές φορές ζητάμε παραπάνω από όσα αξίζουμε (και βάζω κι εμένα μέσα). Καλά θα ήταν να ξεκινούσαν από τα 1500€ οι μισθοί όπως λέει και ο doctor από κάτω αλλά αυτό ξέρουμε ότι δεν γίνεται και μάλλον δεν θα γίνει σύντομα. Δεν λέω ούτε τι είναι ηθικό ή ανήθικο ή οτιδήποτε τέτοιο. Λέω ότι ανάλογα την δουλειά και τα προσόντα ένας μισθός 800-1000€ είναι τουλάχιστον ικανοποιητικός προς καλός και κάποιος μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς με αυτά τα χρήματα. Όλοι όλα δεν μπορούμε να τα έχουμε, αυτό λέω. Εγώ πιστεύω στην προσωπική προσπάθεια, δεν μου αρέσει να κατηγορώ άλλους αν εγώ δεν έχω προσπαθήσει αρκετά. Πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους, αυτοί που όντως είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, που προσπαθούν, βελτιώνονται και το "κυνηγάνε" θα ανταμειφθούν αργά ή γρήγορα. Όσοι "επαναπαύονται" στα ίδια, σταματάνε να προσπαθούν, τους παίρνει και η κατάσταση από κάτω (πολλοί την χρησιμοποιούν και σαν δικαιολογία) είναι πιο δύσκολο να πάρουν αυτά που θα ήθελαν.
forgotten Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Αυτό που λέω ότι πολλές φορές ζητάμε παραπάνω από όσα αξίζουμε (και βάζω κι εμένα μέσα). Καλά θα ήταν να ξεκινούσαν από τα 1500€ οι μισθοί όπως λέει και ο doctor από κάτω αλλά αυτό ξέρουμε ότι δεν γίνεται και μάλλον δεν θα γίνει σύντομα. Δεν λέω ούτε τι είναι ηθικό ή ανήθικο ή οτιδήποτε τέτοιο. Λέω ότι ανάλογα την δουλειά και τα προσόντα ένας μισθός 800-1000€ είναι τουλάχιστον ικανοποιητικός προς καλός και κάποιος μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς με αυτά τα χρήματα. Όλοι όλα δεν μπορούμε να τα έχουμε, αυτό λέω. Εγώ πιστεύω στην προσωπική προσπάθεια, δεν μου αρέσει να κατηγορώ άλλους αν εγώ δεν έχω προσπαθήσει αρκετά. Πιστεύω ότι στην πλειοψηφία τους, αυτοί που όντως είναι καλοί σε αυτό που κάνουν, που προσπαθούν, βελτιώνονται και το "κυνηγάνε" θα ανταμειφθούν αργά ή γρήγορα. Όσοι "επαναπαύονται" στα ίδια, σταματάνε να προσπαθούν, τους παίρνει και η κατάσταση από κάτω (πολλοί την χρησιμοποιούν και σαν δικαιολογία) είναι πιο δύσκολο να πάρουν αυτά που θα ήθελαν. Θα σου πω γιατι μπηκα στο δημοσιο λοιπον ,επειδη βαρεθηκα να δουλευω σαν το σκυλι για το καλο της εταιριας για να ανταμοιφθω οπως θεωρει καποιος τριτος οτι ειναι ικανοποιητικος ο μισθος μου ,αλλο το επαναπαυεται κανεις και αλλο το οτι και αν κανεις δεν προκειται να δεις περαιτερω μισθο παρα παιζει και να μειωθει και να σε απολυσουν ενω παραγεις. με πηρε απο κατω διοτι δεν γενηθηκα σκλαβος και θελω να υπαρχει ποιοτητα ζωης ,με 2 πτυχια τι αλλες περγαμενες πρεπει να εχει κανεις για να εχει μια α ποιοτητα ζωης? δεν θεωρεις οτι το να ριχνεις ενα σωρο λεφτα σε εκπαιδευσεις για να παρεις τον βασικο και εαν ειναι πλεονασμος? ποσοι νεοι πτυχιουχοι φευγουν διοτι αντιλαμβανονται οτι αντιληφθηκα και εγω οτι δεν εχει ανταμοιβη η εργασια τους. Στο κατω κατω της γραφης τι μου προσφερει μια εταιρια για να εξελισομαι,δει στην ελλαδα/κυπρο. θεωρω οτι στερεοτυπα του στυλ που αναφερεις απο πανω πχ δεν το παλεψαν ,τοσο τους αξιζει,ειναι υπερβολικο τα οσα ζητανε ως λαθος , ολοι εχουμε δικαιωμα στο ονειρο * στα οσα αναφερα στις αγκυλες* εν τελει ο καθενας ξερει τι θελει για τον εαυτο του και ουκ εξ ιδιων κρινωμε τα αλλοτρια 1
zio10 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2014 Στο ότι 800-1000€ είναι αξιοπρεπής μισθός νομίζω ότι δεν συμφωνούμε (που είναι και το θέμα). Με αυτά τα χρήματα ανά άτομο μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς και μια οικογένεια κατά τη γνώμη μου και να έχει και μια χαρά "ποιότητα ζωής"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα