Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αφου η ζητηση ειναι μεγαλυτερη της προσφορας παντα αυτο θα γινεται...

Οταν δεν μιλαμε, καθονται το 2/3 των εργαζομενων και τα ανεχονται γιατι λενε εχουμε νοικι,δανεια, αυτος που αντιδρα θα φυγει.

Εχω κανει μεσα σε ενα χρονο απειρες υπερωριες, αυτα ολα κοπηκαν. Αν υπερχεονονταν ολοι να χουν το συστημα της καρτας που να ελεγχεται πχ καθε εξαμηνο, πχ πιανεις δουλεια στης 8:00-16:30 και καθε μερα σε κραταει μια ωρα παραπανω, αν τον υπεχρεωνε να τις πληρωσει αυτες τις ωρες θα τον ελεγα εγω αν ξανακρατουσε κοσμο με το ετσι θελω...

Αλλα ολα εγιναν για τους λιγους. Εχουμε δυναμη να το αλλαξουμε, πχ σε μενα αν σταματησουν ολοι την ωρα που πρεπει και πουν δεν κανουμε τιποτα γιατι ηρθε η ωρα να φυγουμε, εφοσον φυσικα δεν υπαρχει βλαβη παντα, τοτε θα παρακαλαει, αλλα παντα καποιοι θα κανουν τους ρουφιανους τα γλυφτρακια

Δεν είναι απαραίτητο να το κάνεις για γλείψιμο ή επειδή είσαι ρουφιάνος. Σε παλιότερή μου δουλειά καθόμουν όσο παραπάνω χρειαστεί και το έκανα κυρίως για τους συναδέλφους μου γιατί είχαμε πολύ καλή σχέση μεταξύ μας και βοηθούσε ο ένας τον άλλον. Δεν είχαμε αυτό το "πήγε 3 έφυγα". Σχεδόν όλοι κάναμε το ίδιο. Κι ας ξέραμε ότι υπερωρίες δεν πληρώνανε.

Δημοσ.

Ναι δεν αντιλεγω... αλλα καθε μερα; απο τις πεντε ημερες στις τεσσερης εκανες εξι ωρες υπερωρια.

Και αν πας 8:05 σου κανει παρατηρηση...

Σου ειπα οταν υπαρχει αβαρια,βλαβη, κατι που περιμενει να φορτωθει ναι, αλλα οχι με το ετσι θελω...

• Like 1
Δημοσ.

Απογοητεύτηκα μ'αυτό το θρεντ. Άρα κάποιος με 700 να μην το σκέφτεται καν να ζήσει μόνος του ε; :/

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προκλητικο ειναι να μιλανε οι πολιτικοι μας για αναπτυξη και εξοδο απο μνημοσινα και απο την αλλη να σε φορτωνουν περικοπες χαρατσια και μειωσεις ,τι προκλητικο βρισκεις για να ειναι εστω 800 ευρω ο βασικος? τα ακουσαμε και αυτο σημερα ,ξερεις ποσοι αυτοκτονουν καθε μερα κλπ ,δεν ειναι προκλητικο να λενε οτι ολα βαινουν καλως? και να το αποκρυβουν...

προκλητικο δεν ειναι επισης να φορολογει το κρατος τους πολιτες αλλα τους εφοπλιστες οχι? μαλιστα ειναι προκλητικο να κανουμε μια συζητηση για ενα εισοδημα

Καθε μερα δεν αυτοκτονει κανεις  μην υπερβαλουμε  και μη λαικιζουμε, για την ακριβεια εχουμε τον  χαμηλοτερο δεικτη στις χωρες του ΟΑΣΑ  .

Δεν παιρνω επιτηδες θεση στο θεμα  απο σεβασμο σε οσους την βγαζουν κυριολεκτικα δυσκολα .Το σιγουρο ειναι πως πρεπει να διαχωρισουμε το ζω με το φυτοζοω ,αντικειμενικα το 2014 με 800 φυτοζωεις .

Δεν θελω να επεκταθω  διοτι ειναι πραγματικα πολυ δυσκολο  θεμα  σε μια δυσκολη περιοδο για αρκετους, δεκτα ολα αρκει να μην γραφονται ανακριβειες .

Επεξ/σία από Fotis13
  • Like 1
Δημοσ.

Οταν λες παιρνω 800€ ολοι λενε μια χαρα εισαι...

Μενω με τους δικους μου, αμαξι, βολτες βαζω και κατι στην ακρη.

Αλλα καποτε θα θελω να κανω οικογενεια, θα θελω/πρεπει να μεινω μονος μου. Γιατι στις αλλες χωρες μπορουν και τα παιδια τους φευγουν τους βοηθα το κρατος... εμεις γιατι να μαστε με την οικογενεια.μια ζωη...

• Like 1
Δημοσ.

Άρα για να είναι αξιοπρεπής πρέπει να μπορείς να αντικαταστησεις ανά πάσα στιγμή πράγματα που μπορεί να μαζευες χρόνια?

Δεν το ειπα απο την αποψη οτι μπορει να συμβει το οτιδηποτε. Το ειπα απο την αποψη οτι το ποσο αυτο δεν ειναι αρκετο ωστε ακομα και κατι μικρο να σου τυχει δεν εισαι σε θεση να το αντιμετωπισεις χωρις να σε παει πολους μηνες πισω. Σκιστηκες δηλαδη στη δουλεια ετσι ωστε να συμβει κατι (οτι και αν ειναι αυτο) και οτι μαζεψες απλα το ξοδεψες για να επανελθεις.

Ολα αυτα για καποιον που ζει μονος του και εχει "ελεγχομενα" εξοδα. Τι γινεται σε περιπτωση οικογενειας και των παιδιων που τα εξοδα ΔΕΝ ειναι ελεγχομενα;

Δημοσ.

Όπως έχουν γράψει και άλλοι όλα είναι σχετικά.

Έχει σημασία σε ποια περιοχή μένεις (αν είσαι Αθήνα)

Τι σπίτι ψάχνεις/βρίσκεις

Τι ζωή κάνεις

Τι καβατζες και ειδικές συνθήκες έχει ο καθένας

Θεωρώ μια χαρά τα 800€ με την λογική ότι αν μένεις μόνος σου (και δεν είναι στα άμεσα σχέδια σου η οικογένεια) με μια γκαρσονιέρα ή ένα δυάρι είσαι μια χαρά. Το ποσό θα κοστίζει αυτό εξαρτάτε από την περιοχή. Αν θες δυάρι στην Βουλιαγμένη ε προφανώς δεν θα βρεις με 200€. Αν κοιτάξεις Μεταξουργείο μπορεί να βρεις και με 50€ αλλά είπαμε να έχουμε και κάποια στανταρ. Περιοχές όπως Παγκρατι,Βυρωνας, Καρεας, Ηλιούπολη είναι κλασσικές περιοχές για άτομα που έχουν κάνει αυτό το βήμα και έχω εν μέρη γνώση από φίλους και γνωστούς. Προφανώς και υπάρχουν παρά πολλές επιλογές και σε άλλες περιοχές (ανάλογα και με το που έμενε ο καθένας).Όπως και να έχει για ένα άτομο και με εισόδημα 800€ θεωρώ ότι το ενοίκιο πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 150-300€ max

Το κομμάτι της ζωης/διασκέδασης κτλ είναι υποκειμενικό αλλά όπως είπαν και άλλοι πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στο εισόδημα σου.

Προσωπικά τα παγία έξοδα μου (βενζινες,λογαριασμοι κτλ) είναι γύρω στα 400€ και με το ζόρι να χαλάω 150€ για προσωπικά έξοδα. Έτσι και αλλιώς λόγω δουλειάς βγαίνω 1-2 φορές την εβδομάδα και αν.

Τέλος όταν λέω καβατζες /ειδικές συνθήκες εννοώ ότι άλλος μπορεί να μένει μονός του αλλά να δίνουν οι γονείς κανά χαρτζιλίκι. Άλλος μπορεί να έχει delivery ταπερακια. Άλλος μπορεί να έχει λεφτά στην άκρη κτλ κτλ. Όλα παίζουν

Αν μιλάμε τώρα για επαρχία νομίζω ότι  800€ φτάνουν και βάζεις και στην άκρη.

Στην Πάτρα για παράδειγμα (που εμένα εγώ) θεωρώ ότι θέλει πολύ προσπάθεια για να καταφέρεις να μείνεις ταπί στο τέλος του μηνά.

• Like 3
Δημοσ.

ποιος σ εδωσε την εντυπωση οτι ζουν ειπαμε ? τα μμε η μαγικη λεξη ειναι ποιοτητα ζωης αν το παρω ετσι και εγω ως φοιτητης ζουσα με 550 ευρω ζωντας σε μια τρυπα ημιυπογειο με  μακαρονια για κανα 10ημερο για να βγει ο μηνας ,ζουν λοιπον ωραια μειωστε τον μισθο και αλλο να μην εχουμε παραπονο ωστε να ζουμε ολοι με 500-600 ευρω ,το ποιοτητα ζωης φαινεται ειμαι ο μονος που το θυμαμαι ακομα οι αλλοι νομιζουν ειμαστε 19 αιωνα

μάλλον δεν κατάλαβες τι λέω ....και  μου φορτώνεις και απόψεις που δεν είπα ούτε στηρίζω...

έγραψα μάλιστα οτι υπάρχουν και ορισμένα όρια για τα οποία μπορούμε να μιλάμε ως προς τους περιορισμούς που μπορεί να κάνει κάποιος και πως το ποσό του βασικού μισθού αυτή τη στιγμή δεν επαρκεί, οχι απλά για να ζήσεις με αρκετούς περιορισμούς αλλά ούτε να επιβιώσεις,κυριολεκτικά...πράγμα απαράδεκτο..

πέρα από το θέμα του βασικού μισθού.....δε νομίζω οτι τα 800-1000ευρώ πχ αυτή τη στιγμή είναι ποσό που μπορείς να δηλώσεις οτι δε μπορώ να ζήσω μόνος μου...όταν ο μέσος εργαζόμενος είναι σε αυτά τα επίπεδα και τα φέρνει βόλτα...ναι με περιορισμούς και ρίχνοντας την ποιότητα ζωής του...δυστυχώς....αλλά είναι πραγματικότητα για πολλούς..

τώρα αν είναι άνετα ή οχι...είναι άλλη κουβέντα..και φτάνει και σε υποκειμενικά στοιχεία από ένα σημείο και πέρα...κάποιος μπορεί να θεωρεί οτι το άνετα πρέπει να είναι με σύμβολαιο κινητής 50ε, με καλωδιακή τηλεόραση για τους αγώνες κάθε μήνα ή 100 ευρώ σε έξοδο για διασκέδαση κάθε σ/κ και 10ήμερο σε νησάκι το καλοκαίρι....ε για το μέσο εργαζόμενο αυτή τη στιγμή...όλα αυτά είναι πολυτέλεια, οχι άνεση..

από εκεί και πέρα, επειδή υπάρχουν αρκετοί που αναγκάζονται να ζήσουν(πως; μόνο αυτοί το ξέρουν) με 500 ευρώ ή λιγότερα δε σημαίνει οτι πρέπει να μειωθεί ο μισθός σε όλους σε αυτά τα επίπεδα και να ναι και ευχαριστημένοι απο πάνω και όλα μια χαρά αφού κάποιοι τα "καταφέρνουν" έτσι...αλίμονο...

και όλα αυτά..ξαναλέω..για κάποιον μόνο του...δε συζητάμε για οικογένεια παιδιά κτλ..

Δημοσ.

Αν η ερώτηση είναι "αξίζει τον κόπο να δοκιμάσω να μείνω μόνος μου με 800€", η απάντηση είναι ναι, με χίλια, μην το σκέφτεσαι καν.

Και με 500€ αξίζει κι ας τρως τοστ 3 εβδομάδες.

Αν η ερώτηση είναι "είναι αξιοπρεπής μισθός τα 800€", η απάντηση είναι όχι, ούτε γι'αστείο. Αξιοπρεπής μισθός με τα σημερινά δεδομένα, είναι τα διπλάσια. Και αυτά όχι μεγάλος μισθός, απλά αξιοπρεπής στο σημείο που κοιμάσαι πιο ήσυχος.

• Like 7
Δημοσ.

Αν η ερώτηση είναι "αξίζει τον κόπο να δοκιμάσω να μείνω μόνος μου με 800€", η απάντηση είναι ναι, με χίλια, μην το σκέφτεσαι καν.

Αν η ερώτηση είναι "είναι αξιοπρεπής μισθός τα 800€", η απάντηση είναι όχι, ούτε γι'αστείο. Αξιοπρεπής μισθός με τα σημερινά δεδομένα, είναι τα διπλάσια. Και αυτά όχι μεγάλος μισθός, απλά αξιοπρεπής στο σημείο που κοιμάσαι πιο ήσυχος.

και με 1300 κοιμασαι ησυχος ;) το θεμα ειναι οτι με την φορα που πηραν οικογενεια βλεπει κανεις με τα κυαλια

Δημοσ.

Καλά εντάξει το τερμάτισες κι εσύ. Μια χαρά αξιοπρεπής μισθός είναι οποιοσδήποτε είναι τετραψήφιος και πάνω. Τώρα αμα θες αιφόνι,μεσέντα και μακ-μπουκ εαρ προ, ε οκ ούτε με 2χιλιάδες δε θα 'σαι ευχαριστημένος.

• Like 1
Δημοσ.

Υπερβολικά και τα τρία κατά τη γνώμη μου.

Δημοσ.

Υπερβολικά και τα τρία κατά τη γνώμη μου.

Καθολου υπερβολικα. Αν θες να πας παραπερα στη ζωη σου χρειαζεσαι τα διπλασια απο αυτα.

Δημοσ.

Οταν λες παιρνω 800€ ολοι λενε μια χαρα εισαι...

Μενω με τους δικους μου, αμαξι, βολτες βαζω και κατι στην ακρη.

Αλλα καποτε θα θελω να κανω οικογενεια, θα θελω/πρεπει να μεινω μονος μου. Γιατι στις αλλες χωρες μπορουν και τα παιδια τους φευγουν τους βοηθα το κρατος... εμεις γιατι να μαστε με την οικογενεια.μια ζωη...

δες το θετικο καποια μερα οι γονεις θα πεθανουν και θα εισαι μονος  :mrgreen:

και με 1300 κοιμασαι ησυχος ;) το θεμα ειναι οτι με την φορα που πηραν οικογενεια βλεπει κανεις με τα κυαλια

1300 ειναι ενας μισθος που ποτε δεν θα παρω οταν και αν βρω ποτε δουλια, ο αδερφος δουλευευε απο τις 7 το πρωι  μεχρι τις 11 το βραδυ σε δυο δουλιες για 850 ευρω, τωρα πηρε και τον μπουλο απο την μια και εμεινε με 500 ευρω.

Δημοσ.

Αυτο δεν ειναι θετικο, τραγικο ειναι...

Δεν θελω μα ζω εισβαρος αλλων, οσο εχω ποδια,χερια θελω αυτα που τρωω να τα αποκτω με την δικια μου προσπαθεια και οχι να λεω, σπουδασα, δεν βρισκω δουλεια στο αντικειμενο μου, δεν.ριχνω τα μουτρο μου να παω καπου αλλου. Οτι δουλεια και αν ηταν θα την εκανα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...