Προς το περιεχόμενο

ΓΑΣΤΡΟΣΚΟΠΗΣΗ δημόσια ή ιδιωτικά. Κόστος+ιατροί


abc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω όποιον έχει γαστροσκόπηση να μου πει σε τιμές περίπου κυμαίνεται η εξέταση, αν πόναγε πολύ και θα παρακαλούσα αν μπορείτε να μου δώσετε κανένα τηλέφωνο γιατρού μέσω προσωπικού μηνύματος. Ενδιαφέρομαι είτε σε δημόσιο νοσοκομείο, είτε σε ιδιωτικό. Επίσης, επειδή δεν ξέρω από αυτά, σε ιδιωτικό ιατρείο γίνεται τέτοια εξέταση; Είναι ασφαλές όμως;

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 283
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Οι τιμές παίζουν ανάλογα το γαστρεντερολόγο

Αν θυμάμαι καλά γύρω στα 90€(?) παίρνει ο δικός μου(δεν μένω Αθήνα)

Δεν πονάει καθόλου

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φίλε, πέρσι είχα θέματα με το γαστρεντερικό και έκανα δύο φορές κολονοσκόπηση και μια γαστροσκόπηση. Η γαστροσκόπηση κάπου 90-100 ευρώ έκανε σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Δεν πονάει κάτι αλλά αυτό είναι σχετικό, σου βάζουνε ορό και μετά αναισθητικό ώστε να σε ναρκώσουν για διάστημα 20-30 λεπτών, ο μόνος πόνος είναι η ρημάδα η βελόνα που σου βάζουν στο χέρι για τον όρο (εμένα με πονάει και με ανατριχιάζει). Μετά σου ψεκάζουν στο στόμα ένα πράγμα παχύρευστο σαν αφρό, είναι για να μπορεί να εισέλθει εύκολα ο σωλήνας με την μικροκάμερα στον οισοφάγο, μετά σε παίρνει ο ύπνος, βάζουν την ώρα που κοιμάσε τον σωλήνα μέχρι ένα σημείο του στομαχιού βλέπουν οτι είναι να δούν τραβάνε φωτογραφίες και τελειώνουν. Η εξέταση γίνεται σε νοσοκομείο και όχι σε ιδιωτικό ιατρείο, χρειάζονται νοσηλευτές αναισθησιολόγος κτλ. Για το που πρέπει να πας, νομίζω θα το κανονίσεις με τον γαστρεντερολόγο που σου είπε να κάνεις την εξέταση, λογικά με κάποιο νοσοκομείο θα συνεργάζεται και θα σου πεί να πας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τη κολοκυθιά θα παίξουμε?

Δηλαδή τι πρέπει να πω, ότι είναι γαστρεντερολογικό ιατρείο?

Ούτε μεγάλο χρειάζεται να είναι...προφανώς για να το λέω έχω κάνει

  • Like 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και εγώ πριν 3 μήνες σε ιατρείο την έκανα , κόστος περίπου 90Ε , δεν κατάλαβα τίποτα , ο γιατρός εξαιρετικός , αν θυμάμαι καλά περίπου 20 λεπτά κράτησε όλο αυτό.

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπέφερα χρόνια από έλκος.

Όταν το αποφάσισα τελικά και πήγα για γαστροσκόπηση (σε νοσοκομείο - πριν 10 χρόνια), μου έλειπε τόσο πολύ ο ύπνος (είχα να κοιμηθώ καλά 2 χρόνια - οι πόνοι με ξυπνούσαν 2-3 φορές κατά την διάρκεια της νύχτας) που με το που μου έκαναν την ένεση μέθης τον.... ψιλοπήρα  :-D  και ξύπνησα αφού μου είχαν βγάλει τον σωλήνα, οπότε δεν θυμάμαι τίποτα από όσα μου έκαναν (ελπίζω να μην έπεσα σε κανένα "μερακλή" νοσοκόμο - χα,χα... :lol: ).

Άρα όσον αφορά την προσωπική μου εμπειρία, είναι εντελώς ανώδυνη εξέταση, μη φοβάσαι και προχώρα...

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έκανα γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση την ίδια μέρα κι επειδή δεν βρήκαν κάτι ξαναπήγα να καταπιώ κάψουλα-κάμερα και τριγυρνούσα όλη μέρα με τον δέκτη στον ώμο και δεν μπορούσα να σταματήσω να κοιτάω την πορεία της κάμερας. Χωρίς να είμαι ειδικός θα έλεγα να μην πας σε ιατρείο, πρώτον γιατί δεν έχει κάποιο πλεονέκτημα, και δευτερον γιατί πολλά μπορούν να συμβούν. Ας πούμε εμένα με κράτησαν μέχρι να ΚΛΑΣΩ (caps για ξεκάρφωμα), φαντάζομαι για να σιγουρευτούν για την λειτουργία του εντέρου. Αν δεν ΕΚΛΑΝΑ μπορεί να υπήρχε κάποιο πρόβλημα που δεν ξέρω αν θα αντιμετωπιζόταν στο ιατρείο. Σε  όλες τις επεμβάσεις υπάρχουν κίνδυνοι, εγώ πέρασα ραντεβού με αναισθησιολόγο και τον γιατρό μου για να πάρω το ΟΚ για την επέμβαση. Το χειρότερο είναι το υγρό που πίνεις την προηγούμενη και σε πάει ΤΣΙΡΛΙΟ όλο το βράδυ. Ήταν κάπου 3-4 λίτρα κι έπρεπε να το πιω σε λίγο χρόνο, χωρίς να κάνω ΕΜΕΤΟ. Σαν pledge για fraternity ήταν όλη η φάση.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Τυχαια επεσα στο θεμα και μιας και εχω αρκετη εμπειρια και απο τις δυο ενδοσκοπησεις ειναι πραγματικα ανωδυνες . Παλια που δεν γινοταν μεθη ηταν αρκετα δυσκολες.

 

Για το κοστος τις κανω τα τελευταια χρονια σε κρατικο νοσοκομειο εντελως δωρεαν . Για πιο γρηγοα χωρις πολυ αναμονη αρκει μια επισκεψη στον γιατρο σε απογευματινο ιατρειο με κοστος 50-60 ευρω.

 

Υπαρχει και ο ενδοσκοπικος υπερηχος που εκτος την γαστροσκοπιση το μηχανημα εκπεμεπει και υπερηχους και "βλεπει" πισω απο τον βλενογονο του στομαχου.Βιοψια ομως μπορει να παρει μονο μεσα απο το στομαχι .

 

Για πρωτη φορα σε ενα μηνα απο τωρα θα κανω και τις δυο ενδοσκοπισεις ταυτοχρονα.

 

Πριν 6-7 χρονια την κολονοσκοπιση σε ιδιωτικο ιατρειο την πληρωνα πανακριβα καππυ στα 300 ευρω.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...