Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά σε λίγο καιρό θα τοποθετήσω δάπεδο στο σπίτι μου 100 τ2 ,γνωρίζει κανείς τις διαφορές αναμεσα σε laminate και προγυαλισμένο δάπεδο οι τιμές είναι πάνω κάτω ίδιες και το προγυαλισμένο μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον είναι η αλήθεια το έχει δοκιμάσει κανείς σε κάποιο χώρο;

Μερικές πληροφορίες εξτρα για το χώρο ακόμα είναι οτι εαν μπεί laminate θα πρέπει να είναι 9-12 mm , για να έρθει πρόσωπο με τα πλακάκια  της κουζίνας που έχω σε ένα μέρος , εδώ θα ήθελα να ρωτήσω το εξής αν θα έχω κάποιο πρόβλημα εαν τοποθετήσω ένα συγκεκριμένο σχέδιο που μου άρεσε το οποίο βγαίνει σε

7 & 8 mm και είναι το ιδανικό για το στυλ του σπιτιού μου (δρυς πάγκος -κάσσες -πόρτες και ντουλάπες )  οπότε 

μου πρότειναν να βάλω διπλό υπόστρωμα π.χ  8mm laminate και να συνδιάσω 2 υπόστρωματα ενα 3 και ενα 2 mm  για να έρθει ενα με το πλακάκι το οποίο είναι 1 πόντο και με την κόλλα πάει 1.2 ,δυστιχώς σε 12 mm οι επιλογές λιγοστεύουν, θα μπορούσε να με προσανατολίσει κάποιος στα παραπάνω ερωτήματα γιατί με τα μαστόρια άκρη δεν βγάζεις και δεν τους πολυ-εμπιστευομαι πλέον.

Ευχαριστώ.  :)

Δημοσ.

Νομιζω οτι τα λεω σωστα αλλα αν καπου κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος που ξερει καλυτερα.

Η διαφορα του laminate με το προγυαλισμενο ειναι οτι το laminate ειναι ολο ενα πραγματα σαν mdf (πρεσαρισμενο ροκανιδι δηλαδη) ενω το προγυαλισμενο εχει  πανω απο το mdf ενα φυλλο φυσικου ξυλου.Το παχος οπως και η επεξεργασια του  ξυλου οριζει και την ποιοτητα.Οσο πιο παχυ τοσο καλυτερα γιατι μπορεις να το τριψεις και να  ειναι σαν καινουργιο μετα απο πολλα χρονια.

Εγω αφου λες οτι το σπιτι σου εχει δρυινες πορτες,ντουλαπες κλπ σε καμια περιπτωση δεν θα εβαζα laminate.Θα δειχνει πολυ φτηνο το πατωμα σε σχεση με το υπολοιπο σπιτι.Γενικως αν το πατωμα σκεφτεσαι να το κρατησεις για χρονια παρε ενα καλο προγυαλισμενο.

Και μια συμβουλη.Οτι και να διαλεξεις παρε 2-3 κουτια καβατζα γιατι αν καποτε χρειαστει να το επιδιορθωσεις αποκλειεται να βρεις το ιδιο!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...