tehAllantin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 του να αποφασίσεις για τον εαυτό σου και να κρίνεις εσύ τι είναι καλύτερο για σένα* Μεγάλος τίτλος! Με αφορμή το http://www.mixanitouxronou.gr/sigklonizi-vinteo-ti-istoria-tis-britani-pou-echi-programmatisi-na-pethani-tin-1i-noemvriou/ και κυρίως την ανταλλαγή σχολίων (δειτε το link στο facebook αν ειστε συνδρομητές της σελίδας της μηχανής του χρόνου) όπως πχ τα παρακάτω: επανήλθε στη μνήμη μου το ντοκυμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου "θεος για μια μερα". Συγκλονιστικό, να το δείτε! http://www.exandasdocumentaries.com/documentaries/chronologically/2006-2007/95-2010-04-10-16-11-23 Ποιο θεωρείτε πως είναι (αν υπάρχει) το όριο στο να λάβει κάποιος μία τέτοια απόφαση. Γιατί μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως ο όποιος θεός μπορεί να κάνει το θαύμα; Η άποψή μου είναι πως θέλει ΜΕΓΑΛΑ κάκαλα να αποφασίσεις να τελειώσεις τη ζωή σου, έστω κι αν ξέρεις πως θα φύγεις. ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν θα έπρεπε να σταματήσει αυτή την απόφαση, εκτός και αν έχει ισχυρότατες αποδείξεις πως αυτό δεν θα συμβεί. /discuss 2
Antwni Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Γιατί μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως ο όποιος θεός μπορεί να κάνει το θαύμα; Είναι η ελπίδα που έχει ο άνθρωπος. Δεν βρίσκω κάπου κακό σε αυτό. 1
tehAllantin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 ελπίδα <> άρνηση της πραγματικότητας; Site: μοντελο κιουμπλερ ρος
Orpheas1992 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Αν το πιστευαν πραγματικα βασικα δεν θα περνουσαν καν εξω απο νοσοκομειο και θα περιμεναν σπιτι με προσευχη να γινουν καλα....αλλα μεσα τους ξερουν οτι ετσι δεν εχουν τυχη και αφου εξαντλησουν τις δυνατοτητες τις ιατρικης βρισκουν στηριγμα στο θαυμα. Παρολο που διαφωνω απολυτα τωρα εκ του ασφαλους, δεν ξερω στη θεση τους πώς θα ενιωθα και αν θα μου εδινε καποια ικανοποιηση να περιμενω λυτρωση απο τον φανταστικο μου φιλο. Τωρα στο θεμα μας, αν θελει ο ιδιος την ευθανασια και την ζηταει ποιος μπορει να του πει οχι και γιατι;Βεβαια αν ειναι σε κωμα για χρονια και οι συγγενεις του βαρεθηκαν τα νοσοκομεια ειναι αλλη φαση...
V for Vagelis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Η άποψή μου είναι πως θέλει ΜΕΓΑΛΑ κάκαλα να αποφασίσεις να τελειώσεις τη ζωή σου, έστω κι αν ξέρεις πως θα φύγεις. ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν θα έπρεπε να σταματήσει αυτή την απόφαση, εκτός και αν έχει ισχυρότατες αποδείξεις πως αυτό δεν θα συμβεί. Οχι και κανείς. Οποιαδήποτε ευθανασία σε νοσοκομείο θα πρέπει να γίνεται μόνο μετά από έγκριση και συγκατάθεση των γιατρών. Θεωρώ λάθος να γίνεται ευθανασία σε οποιονδήποτε ασθενή το ζητήσει.
tehAllantin Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Η άποψή μου είναι πως θέλει ΜΕΓΑΛΑ κάκαλα να αποφασίσεις να τελειώσεις τη ζωή σου, έστω κι αν ξέρεις πως θα φύγεις. ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν θα έπρεπε να σταματήσει αυτή την απόφαση, εκτός και αν έχει ισχυρότατες αποδείξεις πως αυτό δεν θα συμβεί. /discuss εάν έχεις terminal αρρώστια εννοώ με τα bold.
cthulhucarbide Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Τι διαφορά έχει νομικά η ευθανασία από την αυτοκτονία; Αν κάποιος πάει να αυτοκτονήσει (αλλά δεν τα καταφέρει), θα του ασκηθεί καμιά δίωξη; Δεν νομίζω. Άρα δεν το έχει το δικαίωμα; Μήπως το νομικό πλαίσιο που απαγορεύει την ευθανασία στοχεύει ουσιαστικά μόνο αυτούς που βοήθησαν/δεν εμπόδισαν το θύμα; Όσο για τερμιναλ αρρώστια, θεωρώ πως δεν θα πρέπει να εμποδίζεται αλλά θα πρέπει να είναι η απόφαση προιόν καλής σκέψης και μετά από εξάντληση όλων των ιατρικών πιθανοτήτων 1
Geosim79 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Στον αντίποδα του θέματος, ένα κείμενο και οι συγκλονιστικές ιστορίες μερικών ανθρώπων.... http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/49554?comment=1046778#1046778
Sorath Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Αν κάποιος πάει να αυτοκτονήσει (αλλά δεν τα καταφέρει), θα του ασκηθεί καμιά δίωξη; Δεν νομίζω. Στην Ελλάδα δεν διώκεται το άτομο. Αλλά γνωρίζω οτι σε μερικές χώρες, απαγορεύεται να αυτοκτονήσεις. Δηλαδή αν δεν τα καταφέρεις, διώκεσαι κανονικά από το νόμο.
*nenya* Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Η άποψή μου είναι πως θέλει ΜΕΓΑΛΑ κάκαλα να αποφασίσεις να τελειώσεις τη ζωή σου, έστω κι αν ξέρεις πως θα φύγεις. ΚΑΝΕΙΣ όμως δεν θα έπρεπε να σταματήσει αυτή την απόφαση, εκτός και αν έχει ισχυρότατες αποδείξεις πως αυτό δεν θα συμβεί. /discuss Την ίδια άποψη έχουμε αγαπητέ. Συμφωνώ με την απόφαση της Brittany Maynard. Η ζωή είναι δική μας και πρέπει να είμαστε ελεύθεροι να την τερματίσουμε όποτε κρίνουμε ότι είναι αναγκαίο να συμβεί αυτό. Εδώ και αρκετά χρόνια σκέφτομαι (απ'όταν ήμουν παιδί) τί θα έκανα αν μάθαινα μια μέρα ότι είχα π.χ. μεταστατικό καρκίνο. Και πάντα καταλήγω στην ίδια σκέψη, ότι θά'θελα να δώσω ένα τέρμα στη ζωή μου όποτε θέλω εγώ χωρίς να περιμένω τον καρκίνο να με ξεκάνει, χωρίς να περιμένω με φρούδες ελπίδες και προσευχές και βλέμματα λύπησης απ'τους γύρω μου. Με το κεφάλι ψηλά λοιπόν και όποτε το επιλέξω εγώ. Σκέφτομαι από τώρα να φτιάξω και κάποιο σχετικό έγγραφο που να λέει ότι και σε περίπτωση που πάθω κάποιο ατύχημα και πέσω σε κώμα να με αποσυνδέσουν μετά από Χ μήνες ξερωγώ. Από το να επιζήσω και να έχω κάμποσα κουσούρια προτιμώ να πεθάνω και να μην κουράζω και τα αγαπημένα μου άτομα. Αλλά δεν γνωρίζω αν η νομοθεσία σ'αυτή την χώρα θα μου το επέτρεπε αυτό... Και τέλος, έτσι όπως δεν θα κρίνω εγώ αυτούς που επιλέγουν να το ρίξουν στις προσευχές και στα τάματα έτσι ας μην με κρίνουν κι εκείνοι αν αποφασίσω να δώσω τέλος στη ζωή μου. Ας πράξει ο καθένας όπως νομίζει! 5
Antwni Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Ρε με δουλεύετε? Θα πάθετε κάτι σοβαρό και δεν θα έχετε την ελπίδα ότι θα γίνεται καλά? Πόσοι άνθρωποι είχαν καρκίνο και έζησαν τελικά? Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει καρκίνο θα πεθάνει. Α και να ξέρετε ε. Πάω από όλα είναι η ψυχολογία. Α έχεις σκατά ψυχολογία και έχεις κάποια βαριά αρρώστια επιβαρύνετε παραπάνω ο οργανισμός. 3
*nenya* Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Ε τί να κάνουμε ρε συ Αντώνη; Δεν βλέπουμε όλοι τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Εσύ πχ τα βλέπεις πιο αισιόδοξα ενώ εγώ το αντίθετο. Όταν κάτι παραείναι σοβαρό τότε όχι, δεν θά'χω καμία ελπίδα ότι θα γίνω καλά. Και ναι οκ, κάμποσοι είχαν καρκίνο και έζησαν...αλλά σκέψου και την περίπτωση που νόμιζαν (και οι ίδιοι και οι γιατροί) ότι έγιναν καλά και μετά από 5 ξερωγώ χρόνια τους ξανάτρωγε ο καρκίνος. Ε τέτοια ζωή που να μου έχει εμφανιστεί ο καρκίνος, μετά να είμαι για ένα διάστημα 'καλά' και να μην ξέρω πότε και αν θα μου ξαναεμφανιστεί ε να μου λείπει! Πες με απαισιόδοξη. Είμαι μ'αυτά που έχω δει και έχω ζήσει στο οικογενειακό μου περιβάλλον. 1
totem_lost Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Θεωρώ λάθος να γίνεται ευθανασία σε οποιονδήποτε ασθενή το ζητήσει. Γιατί;
black_rabBiT Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 εν βλέπουμε όλοι τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Εσύ πχ τα βλέπεις πιο αισιόδοξα ενώ εγώ το αντίθετο. Δεν ξέρω αν είσαι απαισιόδοξη εγώ προσωπικά βλέπω έναν άνθρωπο με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Θα μπορούσες να τερματίσεις την ζωή σου επειδή δεν θες να φτάσεις στο θάνατο όταν έρθει η ώρα σου. Πώς σου φαίνεται; Θα μπορούσες να τερματίσεις την ζωή σου μόνο και μόνο γιατί δεν γουστάρεις να ζεις αυτό το παραμυθάκι που σου επιβάλει η ίδια η ζωή να ζεις. Γαμάουα; Θα αρχίσουμε τις αμπελοφιλοσοφίες.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2014 Ρε με δουλεύετε? Θα πάθετε κάτι σοβαρό και δεν θα έχετε την ελπίδα ότι θα γίνεται καλά? Πόσοι άνθρωποι είχαν καρκίνο και έζησαν τελικά? Δεν σημαίνει ότι όποιος έχει καρκίνο θα πεθάνει. Α και να ξέρετε ε. Πάω από όλα είναι η ψυχολογία. Α έχεις σκατά ψυχολογία και έχεις κάποια βαριά αρρώστια επιβαρύνετε παραπάνω ο οργανισμός. Συγκρινεις διαφορετικες περιπτωσεις καρκινων ομως. Αυτοι που θεραπευτηκαν δεν ειχαν ουτε τη μορφη ουτε και βρισκοταν στο σταδιο που βρισκεται ο καρκινος της συγκεκριμενης γυναικας. Εχοντας χασει -οχι λιγους- συγγενεις απο την εν λογω ασθενεια, εχοντας δηλαδη ζησει το πώς καταληγει ενας αρρωστο απο καρκινο ανθρωπος στο θανατο, θα ελεγα οτι η αποφαση της κοπελας ειναι μαγκια της, αν και εφοσον ειναι 100% μη θεραπευσιμη η μορφη του καρκινου που εχει. Στη θεση της -ω μη γενοιτω- θα σκεφτομουν πολυ σοβαρα κατι αντιστοιχο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα