Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κανονικά ούτε για μπάνιο δεν κάνει το νερό της βρύσης..

Το εμφιαλωμένο δε , δεν κάνει να ζεσταθεί γιατί απελευθερώνονται χημικά απο το μπουκάλι..

Αλλά τι να λέει;

Έτσι και αλλιώς θα πεθάνουμε απο καρκίνο των πνευμόνων ή καμιά λευχαιμία,οπότε μην το ψάχνεις και πολύ.

Απόλαυσε τη ζωή όσο την έχεις.

Δημοσ.

Κανονικά ούτε για μπάνιο δεν κάνει το νερό της βρύσης..

Ορίστε;

Κάποια αναλυση/τεκμηρίωση πάνω σε αυτό που να βοηθά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος;

Δημοσ.

Ρε παιδιά οι φυσαλίδες ειναι αέρας που ειναι εγκλωβισμένος μέσα στο νερό. Φανταστείτε σαν τη σόδα αλλά με πολύ λιγότερο αέρα. Είναι φυσιολογικό και φυσικό φαινόμενο.

@silverage

αν αφήσεις το ποτήρι και μεταβληθούν οι συνθήκες (θερμοκρασία, πίεση, κλπ) τοτε μπορεί να δεις φυσαλίδες στο ποτήρι. Αυτό εξαρτάται απο το νερό και δεν ειναι ο κανόνας (δηλαδή αφήνω το νερο και κανει φυσαλίδες)

Δημοσ.

Ορίστε;

Κάποια αναλυση/τεκμηρίωση πάνω σε αυτό που να βοηθά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος;

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17079692

Όσο για το εμφιαλωμένο στην εττικέτα γραφει να διατηρείται σε θερμοκρασία εως 18 βαθμούς...Ακόμη και τώρα  που έχει δροσίσει μέσα στα σπίτια έχει 22-24 βαθμούς,δηλαδή η θερμοκρασία ξεπερνάει τη συνιστώμενη,με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η καλύτερη λύση είναι ένα καλό φίλτρο,αλλά και αυτό έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα.

Κατα το φιλτράρισμα, χάνονται πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία και το νερό που μένει είναι πολύ φτωχό..

Δημοσ.

stand corrected και επιφυλακτικός  αλλά ποια πρακτική λύση προτείνεις για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών προσωπικής υγιεινής; Οχι στη χλωρίωση και ναι στη σαλμονέλα; 

Χωρίς να εχω πρόσβαση στο πλήρες άρθρο, δεν μπορώ να δεχτώ ή οχι τα αποτελέσματα του abstract. 

• Like 1
Δημοσ.

stand corrected και επιφυλακτικός  αλλά ποια πρακτική λύση προτείνεις για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών προσωπικής υγιεινής; Οχι στη χλωρίωση και ναι στη σαλμονέλα; 

Χωρίς να εχω πρόσβαση στο πλήρες άρθρο, δεν μπορώ να δεχτώ ή οχι τα αποτελέσματα του abstract. 

Αυτή είναι μόνο μία έρευνα..Υπάρχουν πολλές που δείχνουν ανησυχητικές ενδείξεις και αποτελέσματα.

Η λύση είναι  φίλτρο και στο μπάνιο..

http://www.amazon.co.uk/Clear-tinted-dechlorinating-shower-filter/dp/B0025TYZTG/

Ειδικά αν κάποιος έχει μωρό πρέπει οπωσδήποτε να βάλει ένα καλό φίλτρο.

Δημοσ.

να ξερεις το τρεχουμενο νερο της βρυσης σου (και σε πολλα μερη της ελλαδος ,οχι σε ολα )ειναι καλυτερο απο τα εμφιαλωμενα νερα

Kι εγω φιλε μου αν επινα νερο απο τη βρυση πιθανοτατα το ιδιο θα ελεγα :)

Όσο για το εμφιαλωμένο στην εττικέτα γραφει να διατηρείται σε θερμοκρασία εως 18 βαθμούς...Ακόμη και τώρα  που έχει δροσίσει μέσα στα σπίτια έχει 22-24 βαθμούς,δηλαδή η θερμοκρασία ξεπερνάει τη συνιστώμενη,με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η καλύτερη λύση είναι ένα καλό φίλτρο,αλλά και αυτό έχει ένα σοβαρό μειονέκτημα.

Κατα το φιλτράρισμα, χάνονται πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία και το νερό που μένει είναι πολύ φτωχό..

Στο σπιτι το νερο δε το φερνουμε για να το αποθηκευσουμε αλλα για να το πιουμε. Υποθετω οτι θα εχει καταναλωθει πρωτου χαλασει.

Παρολ αυτα οι εταιριες δεν το δεχονται οτι χανονται συστατικα. Δες εδω πχ.

Δημοσ.

Προσφατα ειχα μια διακοπη νερου στο σπιτι μου για 2-3 ωρες, δε γνωριζω για ποιο λογο.

Τωρα προσεξα οτι αμα γεμισω ενα ποτηρι νερο, μετα απο λιγη ωρα δημιουργουνται στα τοιχωματα του ποτηριου πολλες μικρες φυσαλιδες... σα να προκειται για αναψυκτικο Sprite.

Ειναι ασφαλες αυτο το νερο? Μηπως ξερει κανεις τι ειναι οι φυσαλιδες? Μηπως υπαρχουν παντα και απλα τωρα εγω τις προσεξα?

Απλη φυσικη. Γινεται διακοπη, αρα καπου γινονται εργα. Στο σημειο που γινονται τα εργα, το δικτυο παιρνει αερα. Απο το σημειο που γινονται τα εργα μεχρι το σπιτι σου, το δικτυο εχει ακομη νερο (δε χανεται καπου). Οταν τα εργα τελειωσουν και επανελθει το νερο, εχεις μια ποσοτητα νερου που ερχεται, μια ποσοτητα αερα στο κεντρο, και μια ποσοτητα νερου στο δικτυο μεχρι το σπιτι σου. Ο αερας στο κεντρο συμπιεζεται (πολυ περισσοτερο απο το νερο), με αποτελεσμα να αρχισει να "μπαινει" μεσα στο νερο υπο μορφη φυσαλιδων. Οσο μεγαλυτερη η πιεση τοσο πιο μικρες οι φυσσαλιδες (η ασπρη σκονη που βλεπεις). Περνωντας η ωρα, οι φυσαλιδες που ειναι στην επιφανεια απλα σκανε ενω αυτες που ειναι στο εσωτερικο του ποτηριου, ενωνονται μεταξυ τους δημιουργοντας μεγαλυτερες οι οποιες ειτε ανεβαινουν στην επιφανεια και σκανε, ειτε κολλανε στα τοιχωματα.

Οταν πλεον ο συμπιεσμενος αερας τελειωσει μεσα απο το δικτυο, παυει και αυτο το απλο φαινομενο.

• Like 1
Δημοσ.

Στο σπιτι το νερο δε το φερνουμε για να το αποθηκευσουμε αλλα για να το πιουμε. Υποθετω οτι θα εχει καταναλωθει πρωτου χαλασει.

Παρολ αυτα οι εταιριες δεν το δεχονται οτι χανονται συστατικα. Δες εδω πχ.

Δεν ξέρω πόσο γρήγορα και άν χαλάει το νερό στο μπουκάλι,ξέρω όμως οτι πριν το πιούμε μένει αρκετό καιρό σε θερμοκρασία άνω των 18 βαθμών.Είτε κατα τη μεταφορά,είτε στο supermarket,είτε στο σπίτι μας.Ειδικά το καλοκαίρι..Δηλαδή η μέγιστη θερμοκρασια που γράφει στο μπουκάλι ξεπερνιέται..

Όσον αφορά το link που παραθέτεις,μάλλον δεν το διάβασες καλά..Δε λέει οτι δε χάνονται συστατικά,απλά προσπαθεί να μας πείσει οτι τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία του νερού είναι άχρηστα και δεν αποροφόνται για να δικαιολογήσει το οτι το νερό που απομένει είναι κενό στοιχείων...

" Τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία αφομοιώνονται μέχρι 20 φορές πιο αποτελεσματικά από τα λαχανικά και τα φρούτα, παρά από το νερό.  Εκεί είναι κατά 99% σε μορφή αλάτων, τα οποία διασπώμενα στο σώμα μας επιβαρύνουν με ελεύθερες ρίζες ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ιατρική σήμερα.

ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ;

Καθαρισμός του νερού στο σπίτι χωρίς συμβιβασμούς!

-          Παράγει νερό με βιολογικά σωστές ιδιότητες. Αφαιρεί επιλεκτικά μέταλλα – ιχνοστοιχεία.

Επομένως συνιστάται να πίνουμε νερό φτωχό σε άλατα, άρα και σε μέταλλα – ιχνοστοιχεία, για να αποφύγουμε την επιβάρυνση του οργανισμού σε ελεύθερες ρίζες. "

Δημοσ.

μου ειπε ενας γείτονας οτι το νερό έχει φυσαλίδες λόγο των μικροσωματιδίων-ζουζουνιών(τα περιέγραψε σαν μικρούς αστακούς που υπάρχουν γυρω μας ακόμα και στην σκόνη του αέρα που αναπνέουμε) που κουνιούνται και μετακινούν το κενό αέρος ανάμεσα στο Η2 και το O , αληθευει?????????

Δημοσ.

μου ειπε ενας γείτονας οτι το νερό έχει φυσαλίδες λόγο των μικροσωματιδίων-ζουζουνιών(τα περιέγραψε σαν μικρούς αστακούς που υπάρχουν γυρω μας ακόμα και στην σκόνη του αέρα που αναπνέουμε) που κουνιούνται και μετακινούν το κενό αέρος ανάμεσα στο Η2 και το O , αληθευει?????????

Δηλαδή όταν φτιάχνουμε μακαρονάδα με νερό βρύσης,είναι απο μόνη της αστακομακαρονάδα;

• Like 3
Δημοσ.

η ποσότητα θα ειναι πολυ μικρή αλλα και πάλι μου ειπε ζουζούνια αστακοί όχι κανονικοί , την μορφολογία των μικροργανισμών μου περιέγραφε 
αν ξέρει κάποιος πως λέγονται ας μας πει γιατι με "tiny lobsters in the air" που googlαρα δεν βρήκα κάτι 

Δημοσ.

Μάλλον εννοούσε τα ακάρεα αλλά δεν νομίζω ότι έχουν σχέση με τις φυσαλίδες στο νερό!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...