Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μάλλον εννοούσε τα ακάρεα αλλά δεν νομίζω ότι έχουν σχέση με τις φυσαλίδες στο νερό!

πως ειναι το ακάρεα στα αγγλικά ? υπάρχουν πολλά είδη ? εβαλα ακάρεα στο google κ ειχε κάτι σκουλίκια με τρίχες και ενα μάτι , αυτός για αστακούς μου ειπε 

Δημοσ.

πως ειναι το ακάρεα στα αγγλικά ? υπάρχουν πολλά είδη ? εβαλα ακάρεα στο google κ ειχε κάτι σκουλίκια με τρίχες και ενα μάτι , αυτός για αστακούς μου ειπε 

Δεν ξέρω για αστακούς :P

Δημοσ.

Απλη φυσικη. Γινεται διακοπη, αρα καπου γινονται εργα. Στο σημειο που γινονται τα εργα, το δικτυο παιρνει αερα. Απο το σημειο που γινονται τα εργα μεχρι το σπιτι σου, το δικτυο εχει ακομη νερο (δε χανεται καπου). Οταν τα εργα τελειωσουν και επανελθει το νερο, εχεις μια ποσοτητα νερου που ερχεται, μια ποσοτητα αερα στο κεντρο, και μια ποσοτητα νερου στο δικτυο μεχρι το σπιτι σου. Ο αερας στο κεντρο συμπιεζεται (πολυ περισσοτερο απο το νερο), με αποτελεσμα να αρχισει να "μπαινει" μεσα στο νερο υπο μορφη φυσαλιδων. Οσο μεγαλυτερη η πιεση τοσο πιο μικρες οι φυσσαλιδες (η ασπρη σκονη που βλεπεις). Περνωντας η ωρα, οι φυσαλιδες που ειναι στην επιφανεια απλα σκανε ενω αυτες που ειναι στο εσωτερικο του ποτηριου, ενωνονται μεταξυ τους δημιουργοντας μεγαλυτερες οι οποιες ειτε ανεβαινουν στην επιφανεια και σκανε, ειτε κολλανε στα τοιχωματα.

Οταν πλεον ο συμπιεσμενος αερας τελειωσει μεσα απο το δικτυο, παυει και αυτο το απλο φαινομενο.

Δεν ηταν αυτη η περιπτωση. Οι φυσαλιδες εμφανιζονταν αρκετη ωρα αφοτου γεμιζες το ποτηρι.

Δεν πηγαιναν φυσαλιδες στην επιφανεια για να σκασουν. Το ποτηρι εμοιαζε σα να ηταν αεριουχο αναψυκτικο.

Και πως εισαι σιγουρος οτι γινονταν εργα? Εσυ θα επινες νερο με αυτη τη "σκονη"? (δεν ειπα οτι ηταν ασπρη)

Δεν ξέρω πόσο γρήγορα και άν χαλάει το νερό στο μπουκάλι,ξέρω όμως οτι πριν το πιούμε μένει αρκετό καιρό σε θερμοκρασία άνω των 18 βαθμών.Είτε κατα τη μεταφορά,είτε στο supermarket,είτε στο σπίτι μας.Ειδικά το καλοκαίρι..Δηλαδή η μέγιστη θερμοκρασια που γράφει στο μπουκάλι ξεπερνιέται..

Όσον αφορά το link που παραθέτεις,μάλλον δεν το διάβασες καλά..Δε λέει οτι δε χάνονται συστατικά,απλά προσπαθεί να μας πείσει οτι τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία του νερού είναι άχρηστα και δεν αποροφόνται για να δικαιολογήσει το οτι το νερό που απομένει είναι κενό στοιχείων...

Δε νομιζω οτι μενει αρκετο καιρο σε θερμοκρασια >18, τα ραφια του σουπερ μαρκετ με το νερο αδειαζουν γρηγορα. Η μεταφορα στο σπιτι ειναι υποθεση λιγων λεπτων. Στο σπιτι δε το φερνουμε για να το αποθηκευσουμε αλλα για να το καταναλωσουμε. Και φυσικα κανεις δε σε εμποδιζει να το βαλεις στο ψυγειο.

Τα σουπερμαρκετ εχουν ενα σωρο προιοντα που πρεπει να ειναι σε μεγαλη ψυξη και τα εχουν απλα σε συντηρηση, απορω με την ευαισθησια σου μονο στο νερο.

Οποιοδηποτε κατεψυγμενο παρεις, μεχρι να το φερεις σπιτι εχει μερικως αποψυχτει.

Το λινκ λεει αναμεσα σε αλλα οτι το φιλτρο τους αφαιρει τα βλαπτικα συστατικα και κρατα τα ωφελιμα.

Δημοσ.

Δεν ηταν αυτη η περιπτωση. Οι φυσαλιδες εμφανιζονταν αρκετη ωρα αφοτου γεμιζες το ποτηρι.

Δεν πηγαιναν φυσαλιδες στην επιφανεια για να σκασουν. Το ποτηρι εμοιαζε σα να ηταν αεριουχο αναψυκτικο.

Και πως εισαι σιγουρος οτι γινονταν εργα? Εσυ θα επινες νερο με αυτη τη "σκονη"? (δεν ειπα οτι ηταν ασπρη)

και άλλη απλή φυσική, εκτός του ότι η διαλυτότητα του αέρα στο νερό είναι ανάλογη της πίεσης είναι και αντιστρόφως ανάλογη της θερμοκρασίας άρα όταν το νερό βρίσκεται σε ένα ποτήρι ο αέρας που περιέχει έτσι και αλλιώς δημιουργεί φυσαλίδες αφού βρίσκεται σε χαμηλή πίεση αλλά σε σε αυξημένη θερμοκρασία σε σχέση με το δίκτυο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...